٠٥:٠٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
/اولين مسابقه عكس مولود مبارك انقلاب/
نکاتی در عکاسی برای آماتورها
 با توجه به برگزاري اولين مسابقه عكس ويژه جهادگران دانشگاهي با عنوان مولود مبارك انقلاب نكاتي آموزشي جهت بهره برداري ارائه ميگردد.

 قبل از اینکه وارد دنیای عکاسی شوید باید بدانید نکاتی آموزنده و مفید در زمینه عکاسی وجود دارد که به خلق یک عکس خوب کمک بسیار می کند. و بهتر است یک عکاس آماتور این نکات را به عنوان پایه بشناسد و یک عکاس حرفه ای آنها را همیشه در ذهن داشته باشد. برای عکس خود یک موضوع یا پیام انتخاب کنید.

ابتدا در مورد تك عكس و گزارش تصويري يه توضيح مختصر و بعد بقيه مطالب ، تك عكس به برداشتي از سوژه اي  گفته ميشود كه خود به تنهايي ميتواند گوياي اتفاق افتاده باشد اما در گزارش تصويري يا مجموعه عكس گستردگي سوژه به حدي است كه نميتوان با يك فرم حق مطلب را ادا نمود كه در اين خصوص ميبايست در سه نوع برداشت متفاوت كه هربرداشت شامل يك يا چند عكس مي باشد به روايت اتفاق پرداخت . برداشت اول كه اصطلاحا لانگ شات گفته ميشود به بيننده اطلاعات لازم در خصوص محل اتفاق و يا نحوه قرار گرفتن سوژه در آن محل  را مي دهد در برداشت دوم كه اصطلاحا مديوم شات گفته ميشود فضاي اتفاق محدود تر و عناصر موجود در تصوير خاص تر مي شود و در برداشت آخر ميبايد به خود اتفاق پرداخت .
به عنوان مثال اگر شخصي  به عنوان سوژه و برروي ميزي در حال نوشتن ميباشد ميتوان ابتدا چند برداشت از ساختمان (فضاي بيروني يا داخلي به نحوي كه محل مشخص شود) وسپس از اتاقي كه ان شخص در حال نوشتن در آن است با پرداختن به فضاي اتاق و در نهايت خود شخص نويسنده عكس برداري شود.اين مجموعه ميتواند روايتي باشد از آن شخص نگارنده .
اگر در عکس شما هیچ سوژه برجسته و واضحی وجود نداشته باشد یا این عکس حاوی پیامی نباشد احتمالاً عکس جالبی نخواهد بود. چیزهای اضافی را حذف کنید. زواید را حذف کنید، به خصوص اگر از ارزش عکس شما کاسته می شود. نه تنها باید بدانید چه چیزهایی را در عکس بگنجانید بلکه باید بدانید چه چیزهایی را نباید در عکس خود بگنجانید.
همیشه بدنبال یک پشت زمینه ساده باشید و تعادل را حفظ کنید.
 
 در این عکس دست زنی که در پایین تصویر مشاهده می کنید و پیراهن های رنگ و وارنگ زرد و آبی در پشت زمینه عناصری هستند که سبب به هم خوردن تمرکز بیننده بر موضوع اصلی می شوند. در این عکس می توان چند لحظه صبر کرد تا آن زن دست خود را عقب بکشد و افرادی که در پشت زمینه قرار گرفته اند نیز با چند قدم جابجایی عکاس از تصویر حذف می شوند و در این حالت عکس شما بهتر خواهد بود.
از زوم کردن و نزدیک شدن نترسید
اشتباهی که بیشتر عکاسان آماتور مرتکب می شوند این است که عکس های آنها از فاصله خیلی دوری گرفته شده است. و در تصویر نسبت محیط به موضوع آنقدر زیاد می شود که نمی تواند پیام خود را القا کند. سعی کنید عکس را به اندازه کافی از سوژه پر کنید و از پشت زمینه شلوغ پرهیز کنید. تا عکس ساده و قابل فهم باشد.
موضوعات خود را در مرکز تصویر قرار ندهید.
همانطور که در مقالات قبلی آموزش عکاسی ، بارها ذکر شده است. سعی کنید موضوع عکاسی خود را در مرکز تصویر قرار ندهید. بهتر است از قانون یک سوم استفاده کنید. فرض کنید تصویر شما به سه قسمت تقسیم شده است چه از نظر عمودی و چه از نظر افقی آنگاه موضوع خود را روی یا نزدیک یکی از این خطوط قرار دهید. این قانون را قانون یک سوم می نامند. البته سعی کنید خلاقیت خود را حفظ کنید و از این قانون تابعیت محض نداشته باشید. به خاطر داشته باشید برای انسان و حیوان وقتی که روی سر آنها زوم می کنید بینندگان بیشتر به چشم آن انسان یا حیوان توجه می کنند بنابراین در این گونه مواقع قانون یک سوم بر مو قعیت چشم ها اعمال می شود.
 
از سطح دوربین خود مطمئن شوید.
اگر سطح افق در عکس شما زاویه دار شود از ارزش عکس شما کاسته خواهد شد. ممکن است هنگام عکاسی دقت زیادی برای تنظیم سطح نداشته باشید اما مشکلی نیست با نرم افزارهای ویرایش عکس مانند فتوشاپ می توان به راحتی سطح را تصحیح کرد.

اما بهتر است تمرین کنید تا همیشه دوربین را افقی نگه دارید.  


چشم ها بسیار اهمیت دارند.
چشم ها بازگوی داستان هستند. وقتی که از انسان یا حیوان عکس می گیرید هر چیزی ممکن است از نظر پنهان باشد ولی چشم ها باید آشکارا قابل دیدن باشند. و کیفیت تصویر چشم باید بالا باشد آنوقت است که تأثیر شگفت انگیز چشمها را در عکس های خود خواهید دید.
فاصله را برای فلاش تخمین بزنید.
بهترین فلاشها در فواصل بیش از 10 متر تأثیری ندارند. برای فواصل دور در نور کم به جای استفاده از فلاش میزان Exposure دوربین خود را افزایش دهید و از یک سه پایه استفاده کنید. و اگر لازم است از ISO بالاتر استفاده کنید. اگر از چند نفر با فلاش عکس می گیرد بدانید که چهره افرادی که به دوربین نزدیکتر هستند روشنتر و چهره افرادی که از دوربین دورترند تیره تر است بنابراین سعی کنید فاصله افراد با دوربین یکسان و به اندازه کافی نزدیک باشد.
حرکت کنید
در هنگام عکاسی خود یا موضوع عکاسی را آنقدر حرکت دهید تا موضوع شما در پشت زمینه خودنمایی کند یا به عبارت دیگر موضوع و پشت زمینه هم رنگ نباشند .


١٦:٢٥ ٠٩/١١/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد