به مناسبت دهه فجر 89 ؛
اعضاي جهاددانشگاهي اردبيل با خانواده شهيد بالازاده ديدار كردند
به مناسبت ايام الله دهه مبارك فجر برنامه ديدار اعضاي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل با خانواده شهيد مرحمت بالازاده تحت عنوان « خاطرات و اندرزها « در منزل آن شهيد برگزار شد .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل، در اين شب نشيني كه مادر و برادر شهيد بالازاده نيز حضور داشتند، رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل شهيد بالازاده را افتخاري براي نوجوانان و الگويي براي همه آحاد جامعه دانست و تصريح كرد: اين انقلاب حاصل رهبري شايسته حضرت امام ( ره )، وحدت و همدلي مردم انقلابي ايران بود كه استمرار حيات جاودانه آن را مديون رشادتهاو دلاوري هاي شهداي گرانقدر همچون شهيد بالازاده هستيم.
اكبر قاسمي با اشاره به بيانات تاكيدات مقام معظم رهبري گفت: همين شهادت ها و رشادت ها است كه انقلاب اسلامي را در سطح دنيا تاثير گذار نشان داده و به حمدالله جوانان ما در همه عرصه ها، در مواقع لزوم پيشقدم هستند.
وي بيان داشت: در هشت سال دفاع مقدس ملت ايران در مقابل كشورهاي مختلف مقاومت كرد و اجازه داده نشديك وجب از سرزمين ما به دست دشمنان بيفتد چرا كه رزمندگان هشت سال دفاع مقدس فرامين حضرت امام خميني(ره) را سرلوحه كار خود قرار دادند.
قاسمي افزود: دانشآموزان و نوجوانان انقلابی در طول دوران حيات 32 ساله انقلاب اسلامی حماسههای بزرگی را خلق کردند که نمونه بارز آن دانشآموز بسیجی 13 ساله انقلاب «شهید مرحمت بالازاده» بود که الگوی همه نوجوانان کشور است و همگان وي را با نام شهيد فهميده آذربايجان مي شناسند .
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل خاطرنشان کرد: امروز دانشآموزان انقلابی و بسیجی باید با الگو گيري از شهيد بالازاده و با تمام وجود به توسعه علمی کشور بپردازند تا کشور از نظر علمی وابسته هیچ کشوری بیگانهاینبوده و روز به روز بر افتخارات اين مرز و بوم افزوده گردد .
وي در ادامه ايمان محكم، اخلاق نیکو و اعتماد به نفس را از مهمترین خصوصیت هاي شهيد بالازاده ذكر كرد و گفت: امروز زماني نيست كه دشمن بتواند با نيروهاي نظامي خود به ايران اسلامي حمله كند بنابراين با روآوري به جنگ نرم و به كارگيري ابزارهاي فرهنگي وارد ميدان كارزاري شده است كه اين موضوع لزوم آگاهي و آمادگي نسل جوان و نوجوان ما را بيش از پيش روشن مي سازد .
قاسمي غفلت در اين برهه حساس را خيانت به شهدا عنوان و ادامه داد: تمام توجه دشمن به سرزمين ايران است چراكه خواستگاه اسلام ناب محمدي در ايران است و وحدت و همدلي ملت در آن حرف اول را مي زند .
وي با بيان اينكه شهیدان با ایثار جان خود اسلام و تمامیت ارضی کشورمان را حفظ کردند، اظهار داشت: امروز باید به عنوان تلاشگران عرصه علم و فن آوري همه همت خود را به كار گيريم تا با دستيابي بر همه علوم گامي در جهت رضايت الهي و خشنودي شهداي عظيم الشان خود برداريم .
رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل ابراز امیدواری کرد با تبعیت جوانان این مرز و بوم از فرامین ولی فقیه و گرامیداشت یاد شهیدان بتوانیم ارزشهای انسانی را زنده نگه داریم.
در ادامه اين شب نشيني مادر شهيد بالازاده نيز ضمن قدرداني از اعضاي جهاددانشگاهي به آنان توصيه كرد قدر نعمت هاي انقلاب را بدانند و در ادامه راه شهدا تلاش نمايند .
سپس كليپ هايي از زمان حضور شهيد بالازاده در زمان جنگ و برخي سخنراني هاي وي پخش گرديد . اعضاي جهاد دانشگاهي با قرائت فاتحه به روح آن شهيد و شهداي انقلاب اسلامي منزل شهيد مرحمت بالازاده را ترك نمودند تا خود را براي مقابله با جنگ نرم دشمنان با عزم و همتي مثالزدني مهيا نمايند .
خاطره اي از شهيد بالازاده از زبان مادر
آن روز آمد و گفت:کار مهمی پیش آمده که باید به تهران برود، اما نگفت چه کاری؟ وقتی با اصرار اجازه گرفت، بی درنگ راهی تهران شد. شنیده بود که باید به خیابان پاستور برود و رفت. هر طور بود وارد ساختمان ریاست جمهوری شده بود. می گفته باید حتماً رئیس جمهور را ببیند. کار آسانی نبود. با پادرمیانی این و آن بیرون ساختمان ریاست جمهوری منتظر مانده بود. آن روزها، آقا رئیس جمهور بود، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای...
وقتی آقا برای رفتن به مراسمی از ساختمان بیرون آمد، مرحمت بالازاده، خودش را به او رساند، تلاش محافظان نتیجه ای نداشت، چون آقا به اشاره اجازه داده بود. مرحمت 13 ساله، با لهجه شیرین آذری و شاید هم به زبان آذری گفت:آقا! یک خواهش داشتم. آقا با مهربانی حالش را پرسید و نامش را و بعد؛ خب! چه خواهشی پسرم؟
مرحمت که هیجان زده بود، آب دهانش را قورت داد، نفس عمیقی کشید و گفت: آقا! خواهش می کنم به آقایان روحانی و مداحان دستور بدهید که دیگر روضه حضرت قاسم(ع) نخوانند!
آقا- شاید با تعجب- پرسید: چرا فرزندم؟ و مرحمت که حالا دیگر بغضش ترکیده بود و هق هق گریه امانش نمی داد، با کلماتی بریده بریده گفت:آقا! حضرت قاسم(ع) هم مثل من 13 ساله بود که امام حسین(ع) به او اجازه میدان داد، ولی فرمانده سپاه اردبیل اجازه نمی دهد به جبهه بروم. می گوید 13 ساله ها را نمی فرستیم....
مرحمت 13 ساله به اردبیل بازگشت، اما برخلاف روزهاي قبل که از اردبیل به تهران می آمد، دلگرفته و غمزده نبود از خوشحالی در پوست نمی گنجید، دلش برای این که زودتر برسد، پرمی کشید. کاش اتوبوس هم پر داشت، مثل هواپیما...
مرحمت بالازاده با نشان دادن مجوز آقا وارد تیپ عاشورا شد - چه نام بامسمایی- شجاعت و درایت را با هم داشت و همه در حیرت که اینهمه در یک نوجوان 13 ساله چگونه جمع شده است.
بر و بچه های تیپ عاشورا چهره مهربان و جدی مرحمت را از یاد نمی برند، بیشتر اوقات کنار فرمانده خود شهید مهدی باکری دیده می شد. روز 21 اسفند 1363 در عملیات بدر در جزیره مجنون شهید شد.
٠٨:٢٩ ١٩/١١/١٣٨٩