٠٣:٠٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
نشست عضو هیأت رییسه مجلس با مدیران جهاد دانشگاهی واحد هرمزگان

نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی پس از شرکت در نشست با مدیران جهاد دانشگاهی هرمزگان، از بخش های مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی این مجموعه بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هرمزگان، محمد آشوری در جمع مدیران جهاد دانشگاهی هرمزگان اظهار کرد: اعتقاد بنده بر این است که اگر بخواهیم استان هرمزگان در توسعه منطقه ای و ملی نقش محوری داشته باشد، لازم است توجه به امر پژوهش در سیستم مدیریتی استان جایگاه ویژه ای داشته باشد.

وی با بیان اینکه برای رسیدن به توسعه پایدار در استان نیازمند نقشه راه هستیم، افزود: حرکت در مسیر توسعه بدون داشتن یک برنامه بلندمدت و اسناد توسعه ای مدون که از آن به عنوان نقشه راه تعبیر می شود، نتیجه ای جز اتلاف سرمایه و انرژی نخواهد داشت. آشوری در ادامه تصریح کرد: برای تغییر ماهیت و ایجاد تحول در یک جامعه، به برنامه ریزی نیاز است و برنامه ریزی اصولی نیز باید با تکیه بر پژوهش های بنیادی و کاربردی انجام شود.

عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی از جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد پژوهش محور یاد کرد و گفت: در راستای اجرایی شدن اصل44 قانون اساسی، باید موسسات و مجموعه های فعال در بخش غیر دولتی مورد توجه قرار گیرند. در این راستا لازم است حمایت بیشتری از سازمان ها و نهادهای خودگرانی همچون جهاد دانشگاهی که بر اساس سیستم هزینه - درآمد در جامعه فعالیت می کنند، صورت گیرد.

وی در ادامه بیان کرد: جزیره ای عمل کردن در حوزه پژوهش، مشکلات جدی را برای این عرصه و به تبع آن توسعه استان ایجاد کرده است که اگر آشتی بین مراکز علمی - پژوهشی و بخش های صنعتی- اجرایی ایجاد شود، وضعیت موجود سامان می یابد. آشوری با بیان اینکه واگرایی نسبت به پژوهش، واقیت تلخ سیستم مدیریتی ماست، خاطرنشان کرد: دستگاه دیوانسالاری کشور ما شرایطی را ایجاد کرده که متأسفانه مدیران بیشتر به دنبال انجام کارهای زودبازده می روند و از انجام امور زیربنایی و بلندمدتی همچون فعالیت های پژوهش محور فراری هستند.

وی پیشنهاد داد که جهاد دانشگاهی در زمینه آسیب شناسی بحث پژوهش در استان، همایش و نشست های تخصصی برگزار کند. نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه منابع انسانی باید بر مبنای آموزش محوری و پژوهش محوری صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر گسست بین آموزش و پژوهش در دانشگاه ها وجود دارد که لازم است چاره ای اساسی برای آن اندیشیده شود؛ هرچند در سال های اخیر این فاصله اندکی کمتر شده است. از طرف دیگر، بیگانگی از پژوهش باعث شده که بین مراکز دانشگاهی و پژوهشی با مراکز صنعتی نیز گسست و جداافتادگی مشاهده می شود.

وی ادامه داد: سپهر سیاست زدگی بر جامعه علمی کشور سایه انداخته است به گونه ای که بسیاری از دانشگاهیان با تأثیر گرفتن از فضای سیاسی کشور، به جای پرداختن به اشتراکات، بر طبل افتراق می کوبند و در حالی که 90 درصد اشتراک نظر وجود دارد، 10 درصد مورد اختلاف ملاک نظر قرار می گیرد. آشوری همچنین تصریح کرد: بروز برخی افراط کاری ها از جمله معضل تعصبات بومی گرایانه حاد، مانعی برای توسعه محسوب می شود و ضرورت دارد ساماندهی شود. در این راستا، ادبیات بومی گرایی را به استفاده از نیروهای ماندگار تغییر داده ایم. زیرا عصبیت های کور بومی گرایی و بومی زدایی دو لبه تیز یک شمشیر هستند که از نیروهای کارآمد قربانی می گیرد.

وی در ادامه مزیت ها و توانمندی های هرمزگان را در بخش های مختلف صنعت، تجارت، کشاورزی، بنادر و ... برشمرد و با بیان اینکه توسعه صنعتی استان باید شتاب بیشتری به خود بگیرد، گفت: همگام با این توسعه صنعتی، نیاز امروز هرمزگان در توسعه آموزش عالی نیز این است که دانش آموختگان مراکز دانشگاهی و آموزشی استان بتوانند در بحث تأمین نیروهای متخصص مورد نیاز، حداقل صنایع متوسط و خرد را پوشش دهند. وی با اشاره به لزوم تحرک و پویایی نخبگان در استان گفت: با انجام رایزنی با وزیر علوم و همچنین معاون علمی رییس جمهور تلاش خواهیم کرد تا در زمینه توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فن آوری و همچنین مراکز فعالیت نخبگان در استان، زیرساخت های لازم فراهم شود.

نماینده مردم بندرعباس در خانه ملت در بخش دیگری از سخنان خود لزوم توجه به توسعه منطقه ای را یادآور شد و افزود: متأسفانه در بحث توسعه کشور، آنچه تاکنون کمتر به آن توجه شده است تغییر نگاه ملی نسبت به توسعه منطقه جنوب است. برای توسعه منطقه ای لازم است علقه ها و وابستگی های سیاسی را کنار بگذاریم و بر همگرایی منطقه ای تکیه کنیم. همچنین در زمینه همگرایی منطقه ای نیز معتقد هستیم که باید به شکل ایجابی حرکت کرد.

آشوری با اشاره به تشکیل فراکسیون استان های جنوبی در مجلس شورای اسلامی به منظور تقویت همگرایی منطقه ای، تصریح کرد: این فراکسیون متشکل از 70 نماینده از 7 استان جنوبی کشور است که در حال حاضر حدود یک چهارم از اعضای هیأت رییسه مجلس را شامل می شود. وی در پایان با انتقاد از وجود برخی بی عدالتی ها در سیستم برنامه ریزی کشور، بیان کرد: واقعیت تلخ موجود کشور در بحث برنامه و بودجه، این است که چانه زنی و لابی زنی در جذب اعتبارات حرف اول را می زند در صورتی که بر اساس قانون اساسی، توسعه باید بر مبنای توزیع عادلانه ثروت های ملی صورت گیرد.

جهاد دانشگاهی ایجاد تحولات عظیم علمی بر پایه پژوهش های کاربردی را در استان مد نظر دارد

سیف الله فرمحمدی، سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان نیز در ادامه به تشریح عملکردها و دستاوردهای این مجموعه طی یک ساله اخیر پرداخت و اظهار کرد: از یک سال قبل با کمک و همراهی معاونین واحد، اقدام به تهیه برنامه کوتاه و میان مدت برای واحد هرمزگان نموده ایم. این برنامه به گونه ای تنظیم شده است که انعطاف پذیری لازم جهت هماهنگی با تفکرات و دیدگاه های مسوولین اجرایی دستگاه ها و مدیریت عالی استان را داشته باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: برمبنای برنامه ریزی انجام شده در افق فعالیت های جهاددانشگاهی هرمزگان، ایجاد تحولات عظیم علمی بر پایه پژوهش های کاربردی در استان مد نظر قرار گرفته است که از جمله آنها می توان به افزایش کدرشته های مرکز آموزش علمی کاربردی این واحد بر اساس نیازهای استان، تمرکز بر رشته های فنی، برگزاری دوره های آمادگی کنکور با تأکید بر مقطع دکترا، تمرکززدایی فعالیت ها از مرکز استان و توسعه شعبه های شهرستانی، فعالیت در زمینه بومی سازی صنعت آب شیرین کن ها و فن آوری کشاورزی با آب دریا از طریق کشت گیاهان شورپسند، توسعه مراکز تخصصی فرهنگی از جمله ایسپا و مرکز گردشگری، منطقه ای شدن حوزه فعالیت خبرگزاری ایسنا و توسعه خبرگزاری ایکنا، راه اندازی مراکز تخصصی پژوهشی از جمله آب و انرژی و معدن، راه اندازی مراکز تخصصی پزشکی از جمله شعبه بانک خون رویان و مرکز درمان در منزل، توسعه مرکز رشد با استقرار شرکت های دانش بنیان، توسعه نیروی انسانی واحد که تاکنون از 25 نفر به 56 عضو رسیده و ... اشاره کرد.

سرپرست جهاد دانشگاهی هرمزگان در پایان گفت: این واحد از سال گذشته تعامل خوبی با سایر دستگاه ها و ادارات استان برقرار نموده است که ماحصل آن امضای بیش از 9 تفاهم نامه همکاری مشترک می باشد. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هرمزگان، نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی پس از شرکت در نشست با مدیران جهاد دانشگاهی هرمزگان، از بخش های مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی این مجموعه بازدید کرد.ح/الف

١١:٢٣ ٢٥/١١/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد