نخستين جشنواره استاني "نگاه برتر" نفرات برتر خود را شناخت/
يکي از ويژگيهاي هنر، تاثير گذاري آن بر روي مخاطبان است
آيين اختتاميه و معرفي نفرات برگزيده نخستين جشنواره استاني "نگاه برتر"به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحدهمدان،رييس جهاد دانشگاهي واحد همدان در اين آيين گفت: هنرمندان واقعي شهدا هستند که با بصيرت راه خود را انتخاب کرده و مرگ با عزت را برگزيدند.
اکبر اسدي افزود: اگر فداکاري شهيدان نبود، انقلاب اسلامي به پيروزي نميرسيد و ما اين انقلاب را مديون شهدا هستيم.
وي با بيان اين که يکي از ويژگيهاي هنر، تاثير گذاري آن بر روي مخاطبان است، عنوان داشت: در آموزههاي ديني ما، هنر براي هنر، علم براي علم، سينما براي سينما جايگاهي ندارد و اين تفکر غربي در نهايت به ابتذال ختم ميشود چراکه هنر و علم بايد به تعالي بشر بيانجامد.
اسدي خاطرنشان ساخت: در سي و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي مسووليت ما در حفظ و حراست از آرمانها و خون شهدا بسيار سنگين بوده و در اين ميان رسالت هنرمندان بسيار بيشتر است.
وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري مبني بر توجه به تهاجم فرهنگي و ناتو فرهنگي بيان داشت: در اين هجمه فرهنگي هنرمندان بايد بتوانند جوانان را اغنا کنند.
عضو هيات علمي دانشکده هنر دانشگاه تربيت مدرس نيز گفت: حضرت امام خميني(ره) در تاريخ مثل و مانندي نداشته و مجاهدت شهدا ايام باشکوهي را براي نسل جوان رقم زد که ابعاد آن به خوبي بازگو نشده است.
دکتر مرتضي حيدري افزود: نگاه برتر در عبور از ظاهر مبتني بر ذوق و خرد به دست مي آيد.
وي با بيان اين که سينماي ما تکنولوژيک است، افزود: در داوري سينماي دهه فجر به دنبال نگاه هستيم و به کساني که نگاه برتر دارند توجه ويژهاي ميشود.
وي اعلام داشت: سينماي ما در دهه 90 در دنيا برتر بود و با نگاه خوب و سالمي که در فيلم هاي اخير مشاهده ميشود، اميدوارم اين امر تداوم داشته باشد تا محصولات فاخر و زيبايي به جهان عرضه شود.
وي با بيان اين که ادراک انسان، منفعلانه نيست، اضافه کرد: نگاه انواع مختلف دارد که شامل نگاههاي حسي، انفعالي- عاطفي، عقلي و نگاه مبتني بر روح ملکوتي انسان مي شود.
وي بيان داشت: گاهي دوست داريم طبيعت را نقاشي کنيم اما دليلي ندارد که در طبيعت درنگ کنيم بلکه لازم است تا از ظاهر به باطن برسيم.
دکتر حيدري با تاکيد بر قوه خيال خاطرنشان ساخت: آنچه که سرمايه يک هنرمند است، خيال بوده و اين امر فضا را ميسازد و اگر کسي ميخواهد کاري برتر را ارائه دهد بايد به اين مقوله توجه داشته باشد.
وي همچنين با تاکيد بر اين که حجاب داراي معاني عميقي است، اظهارداشت: حجاب تنها به چادر محدود نميشود و مختص خانمها نيست بلکه حجاب مسايلي مانند عفاف و حيا را در بر ميگيرد و براي همه بشر است چنانکه حضرت يوسف نيز حجب و حيا داشت.
وي با اشاره به سخن شکسپير که معتقد است يک اثر هنري وقتي شکل ميگيرد که جرقه مقدس شکل گيرد، ادامه داد: تماشا، تامل، قدرت تحليل، تخيل، تعقل و تنوير که همان جرقه مقدس شکسپير است، در نهايت به توليد ختم ميشود.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد همدان نيز گفت: بي شک يکي از زيباترين ويژگيهاي انسان، قدرت آفرينندگي با خلاقيت اوست، به واسطه همين ويژگي است که انسان ميتواند اهداف آرمان گرايانه خود را پديد آورد و تواناييهاي خود را شکوفا سازد و از همين روست که هنر به معناي کمال، فضيلت، هشياري دانش و کياست در ادبيات ايران در دوره اسلامي بکار رفته است.
جواد تهذيبي افزود: پيشينه و تاريخ حجاب به آغاز آفرينش انسان مسوول برميگردد و موضوع تازهاي نيست که درباره علل آن به جست و جو بپردازيم در مقابل، برهنگي پديدهاي تازه است به گفته "چارلي چاپلين" برهنگي بيماري قرن ماست که بايد براي علل پيدايي آن به تحقيق و پژوهش پرداخت.
وي ادامه داد: اگر پوشش همراه با فرهنگ اسلامي باشد موجب سلامت روحي، جسمي و معنوي جامعه مي شود با تمام اينها از حجاب به عنوان "مذکور محجور" نام ميبرند که از آن زياد ميشنويم و زياد ميگوييم و مينويسيم اما به عنوان يک فرهنگ اسلامي هنور نهادينه نشده است که اين عزم ملي ميطلبد.
تهذيبي خاطرنشان کرد: هدف از برگزاري جشنواره "نگاه برتر" بررسي و نگاه توأم با خلاقيت دانشجويان هنرمند به مقوله حجاب است، ديدگاهي که جوانان در مورد حجاب دارند اينک نه با زبان گفتار يا نوشتار که به صورت هنر ارائه شده که هم با لطافت هنر آميخته و هم از نگاه جوانان به نمايش در آمده است.
وي تصريح کرد: اين جشنواره توسط معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي با همکاري استانداري همدان، ستاد صيانت از حقوق شهروندي و حجاب و عفاف برگزار شد.
وي اعلام کرد: پس از چاپ پوستر و انتشار فراخوان، 74 اثر از دانشجويان در رشتههاي خوشنويسي، طراحي و نقاشي و عکاسي جمع آوري شد و پيش از برگزاري جشنواره در نمايشگاهي اين آثار در معرض ديد علاقمندان قرار گرفت.
محمد سوزبان، مرضيه قرباني و محمدامين بختياري مجد در بخش خوشنويسي، محمدرضا صفي، راهله محمدي، زهرا پنده، الهام موسوي و آتنا زاهديان در بخش نقاشي، عاطفه نصيري همراه اسماعيل عبدالوند، نرگس نريماني و مهري كوليوند در بخش طراحي و گرافيک و عليرضا عليپور و مهرداد حمزه در بخش عکس تجليل شدند.ح/الف
٠٧:٤٨ ٠١/١٢/١٣٨٩