٠١:٠٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
ديدار رييس و معاونين جهاد دانشگاهي واحد فارس با معاون ميراث فرهنگي كشور

 مسعود علويان صدر معاون ميراث فرهنگي كشور در ديدار با رييس و معاونان جهاد دانشگاهي استان فارس، بر مسؤوليت همگاني در حفاظت از ميراث فرهنگي تأكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد فارس، وي در اين ديدار تغيير نگرش‏ها و تحليل‏ها پيرامون مسايل حوزه ميراث فرهنگي را ضروري دانست و تصريح كرد : ميراث فرهنگي فقط بناها و آثار گذشتگان نيست بلكه توفيق‏هاي علمي و تكنولوژي نوين از جمله نانو، هسته‏اي، هوافضا و ... نيز ميراث‌هاي فرهنگي نسل حاضر است كه براي آيندگان به ارث گذاشته خواهد شد.

 علويان صدر ادامه داد : اگر در حوزه معماري تلاش مي‏كنيم بايد ببينيم چه ارتباط منطقي در حوزه معماري در قديم با جديد وجود دارد؛ آيا توانسته‏ايم منشأهايي كه مي‏تواند تأثيرگذاري در اين حوزه را براي ما به ارمغان داشته باشد انتخاب و جلب كنيم. اين مقام مسؤول با بيان اين كه در فرهنگ ما به ويژه فرهنگ شيراز ميهمان از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است، از شكل ميهمان‌نوازي امروز انتقاد كرد و گفت : كم‌كم سيستمي را طراحي كرده‏ايم كه فرهنگ فاخر ميهمان‌نوازي رو به فراموشي مي‏رود، در صورتي كه ما قبلاً اندروني و بيروني داشتيم و شرايط مطلوب براي ميهمان و خانواده فراهم بود اما امروز اگر يك ميهمان به خانواده بيايد به دليل طراحي نامطلوب، نه ميهمان و نه خانواده آرامش ندارند. علویان صدر اضافه کرد : جهاد دانشگاهی و دیگر نهادهای فرهنگی و پژوهشی تلاش کنند تا شاه‌کلید شهرسازی ایرانی را شناسایی و درباره فرهنگ‏های ایرانی نيز کار پژوهشی و علمی کنند زیرا امروز به دلیل ندیدن فرهنگ ایرانی در شهرسازی، شاهد بدون هویت شدن آن هستيم لذا مهم این است که تفكرات کلیدی را به خوبی به جامعه معرفی کنیم. وي افزود : شهرسازي ايراني صرفاً كالبدي نبوده است، بلكه رويكرد اجتماعي كالبدي داشته است، اول روابط اجتماعي در شهر مشخص مي‏شده سپس بر اساس آن كالبد ساخته مي‏شده است. علويان صدر ضمن اعلام اين كه تا كنون سه دوره همايش "تاريخ معماري و شهرسازي ايران" در شهرستان بم برگزار شده است، ابراز اميدواري كرد چهارمين همايش "تاريخ معماري و شهرسازي ايران" با همكاري مراكز علمي و دانشگاهي در شيراز برگزار گردد. به اعتقاد معاون میراث فرهنگی کشور ایرانیان این توان و ظرفیت را داشته‌اند که اسلام را در حد اعلاي آن دریافت کنند و فرهنگ ایرانی به همراه اسلام توانستند فرهنگ ویژه‌ای ایجاد کنند که در دیگر کشورهای اسلامی وجود ندارد اما متأسفانه ویژه بودن خودمان را نتوانستیم درست تبیین کنیم.

 وی ادامه داد : نمی‏خواهیم اسلام را در برابر ایران قرار دهیم زیرا ایرانیان همیشه فاخرترین مباحث را برای خوشان انتخاب کرده‏اند که این را باید همواره و در قالب‏های متفاوت و متعدد بگوییم. معاون ميراث فرهنگي كشور اضافه كرد : خوشه‏هاي فعاليت‏هاي ميراث فرهنگي و صنايع مرتبط با ميراث كه حاصل فعاليت در منازل است، بايستي به صنعت فعال تبديل شود. همچنين استفاده از ظرفيت‏هاي بي‌نظير بناهاي تاريخي به منظور جذب گردشگران داخلي و خارجي، ايجاد اشتغال قابل توجه به دنبال دارد. وي در پايان گفت : ايجاد پاتوق‌هاي فرهنگي و برگزاري برنامه‌هاي فاخر فرهنگي در محل بناهاي تاريخي تأثيرات شگرف و ماندگار فرهنگي دارد.الف/ر

٠٩:٢٧ ٠٤/١٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد