دومین نشست اعضای شورای سیاستگذاری ششمین دوره طرح ملی "ایران مرز پر گهر" با حضور دکتر یادگاری رئیس جهاددانشگاهی و جمعی از معاونین فرهنگی و مدیران اجرایی طرح ملی ایران مرز پرگهر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران ، در دومین نشست شورای سیاستگزاری طرح ملی "ایران مرز پرگهر"، معاونین فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی کرمان، مرکزی، علوم پزشکی شهیدبهشتی و مدیران اجرایی واحدهای صنعتی شریف و علم و فرهنگ که به عنوان واحدهای نمونه در اجرای این طرح معرفی شدند، طی حکمی توسط ریاست جهاددانشگاهی به عنوان اعضای شورای عالی سیاستگزاری طرح ملی "ایران مرز پرگهر" منصوب شدند.
در ابتدای این نشست دکتر محمد حسین یادگاری، رئیس جهاددانشگاهی از طرح ملی "ایران مرز پرگهر" با عنوان "ایران ساحت پرگهر" یاد کرد و ضمن اشاره به حضور گسترده اقشار مختلف مردم در راهپیمایی روز 22 بهمن در تجدید بیعت با آرمانهای امام راحل (ره) و منویات مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: جای جای ایران عزیز مملو از سرمایه های ارزشمند علمی و انقلابی است.
وی اجرای طرح مذکور در دانشگاه ها را زمینه ای مناسب برای آشنایی هرچه بیشتر جوانان با مراکز علمی-فرهنگی دانست که زمینه ساز ایجاد روحیه خودباوری در میان این نسل از جامعه و به تبع آن تحقق شعار "ما می توانیم" بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران می شود.
رئیس جهاددانشگاهی، در پایان سخنان خود بر لزوم اهمیت شناخت میراث فرهنگی و هویت ایرانی اسلامی در میان نسل جوان و دانشجو تاکید نمود و خاطرنشان کرد: این طرح باید در سطح نهادها و واحدهای جهاددانشگاهی نهادینه شود تا جامعه دانشگاهی با توانمندیها و کارهای بزرگی که در سطح کشور انجام گرفته از نزدیک آشنا شوند.
در ادامه این نشست، منوچهر جهانیان دبیر طرح ملی "ایران مرز پرگهر"و رئیس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران به معرفی مختصری از این طرح پرداخت و گفت: ششمین دوره این طرح با برگزاری بازدیدهای ملی و میراث فرهنگی در 32 واحد معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی از آذر ماه سال جاری آغاز و تا پایان خرداد 1390 ادامه خواهد داشت.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی همچنین از طرح استانی کردن اردوها در برخی از واحدها خبر داد و تصریح کرد: این طرح در 5 استان اردبیل، یزد، اصفهان، فارس و چهارمحال و بختیاری آغاز شده است که بصورت منطقه ای همه نواحی اطراف خود را پوشش می دهد، بدین ترتیب که دانشجویان بومی در این اردوها با تمامی مناطق استان خود از جمله نواحی ناشناخته و یا کمتر شناخته شده آشنا می شوند.
دبیر طرح ملی "ایران مرز پرگهر" اظهار داشت: این طرح علاوه بر آشناسازی دانشجویان می تواند در سطح بین المللی مطرح شود که ثمره آن جذب گردشگر، اشتغالزایی و رونق و توسعه آن منطقه می باشد.
مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این نشست بر لزوم اجرای طرح "ایران مرز پرگهر" در قالب طرح های استانی با هدف مشارکت دادن دانشجویان بومی استانها تاکید کرد و آن را گامی مثبت برای اشتغالزایی این دانشجویان ارزیابی کرد.
در پایان معاونین فرهنگی و مدیران اجرایی جهت ارتقای کیفی بازدیدها پیشنهاداتی ارائه دادند که اهم آنها بدین قرارند: ارتقاء رشد علمی دانشجویان با افزایش بازدیدهای علمی، آشناسازی دانشجویان با افتخارات سرزمین خود از جمله چهره های ماندگار و نخبگان هر شهر در کنار بازدید از جاذبه های فرهنگی، تأکید بر همکاری میان حوزه های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی.
لازم به ذکر است طرح ملی ایران مرز پرگهر از سال 1384 به منظور آشنایی با طرح ها و پروژه های بزرگ ملی و دستاوردهای انقلاب اسلامی با هدف تقویت روحیه خودباوری و ایجاد انگیزه در بین دانشجویان و دانشگاهیان در معاونت های فرهنگی سراسر کشور آغاز شد که طی آن دانشجویان از اماکن صنعتی، پروژه های ملی و مواریث تمدنی کشور بازدید نمودند و ششمین دوره این طرح از تاریخ 10 آذرماه 1389 آغاز و تا پایان خردادماه 1390 ادامه دارد. دانشجویان علاقمند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور مراجعه نمایند.الف/ر