انتشار مجموعه مقالات برگزيده 5 دوره جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران
مجموعه مقالات برگزيده 5 دوره جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران به همت سازمان فعايتهاي قرآني دانشجويان كشور منتشر شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان فعايتهاي قرآني دانشجويان كشو ر، در اين مجموعه، مقالات برگزيده شركتكنندگان در جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران منتشر شده است. نخستين مقاله، با عنوان «آيا قرآن به شنيدن هر سخنی توصيه میكند؟» اثر حميدرضا حبيباللهی، دانشجوی دانشگاه مذاهب اسلامی است.
مقاله دوم، «انتظار و موضوع آخرالزمان در قرآن به روايت اهلبيت(ع)» نوشته مسعود اشرفگنجوی، دانشجوی دانشگاه علوم و تحقيقات تهران است كه ضمن بررسی آيات قرآن كريم، اشارات و ارجاعاتی نيز به روايات و احاديث اهلبيت(ع) كه از نگاه شيعه بهعنوان بهترين مفسران و امينترين حاملان معارف الهی و معنوی عميق قرآن بهشمار میروند، نيز داشته است.
مقاله بعد، «مطالعه مقدمهای بر اهميت زمينشناسی از ديدگاه قرآن» است كه نوشته محبوبه مفيدكلانتری، دانشجوی دانشگاه شهيد باهنر كرمان است. به سبب اهميت شناخت زمين در جهت پیبردن به شناخت و معرفت به خالق و مخلوقات و بهرهگيری از نعمات الهی بارها به نكات علمی زمينشناسی در قرآن كريم تأكيد شده است.
«قرآن و فلسفه تاريخ»، مقاله بعد است كه كيوان لؤلؤيی آنرا نوشته و در آن بيان كرده كه توجه ويژه خدای متعال به بيان تاريخ ملل و نحل سلف كه به شيوهای دلپسند و مؤثر آمده است، همانند تابلويی گويا در برابر طالبان معرفت قرار گرفته تا به تدبر و تعمق آن وقايع بپردازند.
كبری مجيدبيدگلی، نويسنده مقاله «عدل الهی» است كه در آن به بررسی ارتباط عدل الهی و حسابرسی اخروی بندگان در قرآن كريم پرداخته است. پاداش و كيفردادن نيكوكاران و بدكاران از مظاهر عدل پروردگار است و در واقع، ميان عدل الهی با اعمال بندگان او پيوندی مستقيم وجود دارد.
عنوان مقاله بعد، «رابطه انسان و قرآن» است كه توسط محمدعلی دولت به رشته تحرير درآمده است. وی نظام عالم برای انسان را در دو جنبه تكوين و تشريع نشان داده و مینويسد: در قوس نزول مراتب، قرآن و انسان كامل در اعلی مرتبه خويش يك حقيقت واحد هستند.
«جامعيت قرآن كريم» عنوان مقاله عذرا طباطبايی است كه در آن به بررسی مسئله جامعيت قرآن پرداخته است. وی جامعيت مطلق قرآن، جامعيت نسبی، جامعيت مقايسهای و جامعيت هدايتی قرآن كريم را بهعنوان نظريات موجود در اين زمينه میداند و بيان میكند كه قرآن كريم از نظر اينكه نيازهای بشر را پاسخگوست، دارای جامعيت است.
مينا شيخی در مقاله «بررسی ديدگاهها در معناشناسی تفسير، تأويل و هرمنوتيك» تفسير و تأويل را از مهمترين اصطلاحات حوزه معارف قرآن كريم دانسته و مینگارد: بهترين راه برای دستيابی به معنای تفسيری تأويل، مراجعه به كتاب، سنت و سخن دانشوران دينی است. وی يكی از علوم مرتبط با تفسير متون را نيز «هرمنوتيك» برمیشمرد
.
بنابر اين گزارش، مقاله «ادعايی كه درست انگاشتند؛ نگاه و نقدی بر مسئله سهوالنبی(ص)» و خانواده از منظر قرآن كريم نيز عنوان مقالات ديگری هستند كه در اين مجموعه منتشر شده است.
يادآور میشود، مجموعه مقالات برگزيده 5 دوره جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران به همت سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر و روانه بازار شده است.الف/ر
١١:١٤ ١٧/١٢/١٣٨٩