سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي پيام نور اروميه ؛
نقش مردم سالاري ديني در تحقق قيام كشورهاي عرب را بررسي كرد
نشست دانشجويي فرهنگي بررسي نقش مردم سالاري ديني در تحقق قيام كشورهاي عربی به همت سازمان دانشجويان جهاددانشگاهی دانشگاه پيام نور اروميه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد، اكبر زوار در اين نشست تخصصي؛ وجود رهبری مدبر و قوی را از اصول و لازمات یک قیام دانست و افزود: اگر رهبر درست انتخاب شود انقلاب خود را بهتر هدایت میکند همانگونه که ما در تاریخ انقلابمان، از مشروطه و ملی شدن صنعت نفت تاکنون دیدیم که چگونه این مهم در انقلاب ما به خوبی به وقوع پیوسته است.
وی به ریشههای تاریخی قیام مردم کشورهای عربی اشاره کرد و افزود: از آغاز تاسیس رژیم صهیونیستی، اعراب چهار بار با اسرائیل وارد جنگ شدهاند که به دلایل حمایت ناتو و سازمانهای بین المللی زیر سلطه آمریکا و غربیها و اختلافافکنی آنان، همهی این جنگها به شکست منجر شد به طوری که پس از فروپاشی شوروی سابق، اعراب که آن را بر خلاف واقعیت حامی خود میدانستند، شکست در برابر اسراییل را پذیرفتند و صلحی را که توسط آمریکا برنامهریزی شده بود، پذیرفتند که آن سرخوردگی مردم عرب را بدنبال داشت.
وی ادامه داد: روی کار آمدن مبارک و اعلام وابستگی به غرب و تایید قرارداد کمپ دیوید باعث تشدید احساس حقارت اعراب و از بین رفتن غرور ملی آنان شد که با بروز انقلاب اسلامی ایران، تراژدی غربیها و سران عرب در صلح با اسراییل را بر هم زد.
زوار، انقلاباسلامی ایران را آغازگر ایجاد وقفه در صلح اعراب و اسراییل دانست و افزود: غربیها با مشاهدهی تاثیر انقلاب ایران بر آن شدند که آن را مهار کنند، بنابراین دیکتاتورهایی را که در منطقه پرورش داده بودند را علیه ایران وارد جنگ کردند، اما خونهای ریخته شده در طول هشت سال جنگ تحمیلی، انقلاب ایران را بیمه کرد و باعث بروز بیداری در منطقه شد.
این مدرس دانشگاه؛ شکست اسراییل در جنگ 33 روزه لبنان را باعث ایجاد خودباوری در میان اعراب دانست؛ و افزود: اعراب به اين نكته رسديند كه میتوانند در مقابل کشورهای غربی و اسراییل بایستند و بر خواستههای خود در برابر آنان پافشاری کنند.
وی حج و شرکت مسلمانان بخصوص ایرانیان و سخن برائت از مشرکین امام را از مهمترین عوامل بیداری و اتحاد مسلمانان دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به شعارهای الله اکبر مردم و تجمعاتی که پس از اقامه نماز جمعه آغازگر اعتراضات است، میتوان نتیجه گرفت که قیام های آنان برخواسته از اسلامخواهی آنان است.
وی قیام مردم تونس را اولین گام در تاثیر گیری از بیداری کشورهای عربی دانست و افزود: قیام در این کشور با وجود سلطه ی 50 ساله ی دیکتاتوری که به مقابله با اعتقادات دینی مردم میپرداخت آغاز شده و به مصر سرایت کرده است و به تدریج تمام کشورهای زیر سلطه دیکتاتور را در بر خواهد گرفت.
این کارشناسارشد مسائل سیاسی دخالت دولت مصر در جلوگیری از ورود نیروهای مردمی به مجلس را در بروز نارضایتی مردم دخلیل دانست و افزود: افزایش بیکاری و شکسته شدن غرور مردم در طی جریانات غزه و مستبد بودن فرعون مصر از مهمترین دلایل بروز خیزشها در این کشور است.
زوار هدف غربیها را قیچی کردن اسلام دانست و گفت: آنها کشور مستقل و قدرتمند اسلامی نمیخواهند و آنچنانکه برای نابودی انقلاباسلامی ایران تلاش کردند، تلاش خواهند کرد که قیامهای ملل عربی را منحرف کنند چرا که اگر انقلاباسلامی در آن كشورها رخ دهد آنان متحدان خود را از دست میدهند.
این مدرس دانشگاه به نقش احزاب نیز اشارهکرد و افزود: همهی احزاب در این قیامها موثرند ولی احزابی در صحنه خواهند ماند که همسو با مردم حرکت کنند.
وی ادامه داد: روی کار آمدن حکومت نظامی و البته وابسته به سازمانهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل از عوامل دور کنندهی مردم از اهدافشان است و اعراب باید بر خلاف ضعفهایی که به دلیل اختلافهای داخلی، در انتخاب رهبر داشتند و با تکیه بر وحدت، رهبری مناسب را برای بیمه کردن انقلابهای خود برگزینند.
زوار در پایان به موضعگیریهای اتحادیه عرب نیز اشاره کرد و گفت: باید منتظر ماند و دید که آیا سران اتحادیه عرب به اشتباهات خود پیمیبرند و پایان حقارت مردمانشان را می پذیرند؟ چرا که در این صورت باید تمام سرانشان از حکومت برکنار شود
در پايان اين نشست دانشجويان بصورت پرسش و پاسخ ابعاد مختلف موضوع را مورد تحليل و بررسي قرار دادند.
٠٩:٠٤ ١٦/١٢/١٣٨٩