نشست تشکلهای زیست محیطی خرم آباد در کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی واحد لرستان
به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد لرستان نشست تشکلهای زیست محیطی خرم آباد در کانون همیاران طبیعت در راستای ارتقاء زیست محیطی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد لرستان، مجید دریکوند دبیرکانون دانشجویی همیاران طبیعت در نشست تشکل های زیست محیطی شهرستان خرم آباد که به همت کانون دانشجویی همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد گفت: با توجه به نیاز لرستان و انگیزه و استعداد دانشجویان دغدغه مند می توان گامی مؤثر در جهت ارتقاء فرهنگ زیست محیطی برداشت.
دریکوند با اشاره به شروع فعالیت کانون همیاران طبیعت از مهرماه 88 بیان داشت: این کانون در سه زمینه آموزش، پژوهش و فرهنگ برای کمک به محیط زیست استان لرستان فعالیت می کند.
دریکوند هدف از برگزاری نشست را انجام هر چه بیشتر تشکل ها جهت تبادل نظر و اندیشه و تعیین موضع نسبت به سازمان ها و ادارات برشمرد و افزود: این نشست در برگیرنده موضوعاتی چون ارائه طرح حفاظت، احیاء و توسعه جنگل و محیط زیست لرستان، برنامه سال 90 تشکل ها، تدوین مرام نامه زیست محیطی تشکل ها، برنامه دو هفته ابتدایی نوروز و روز طبیعت و همچنین تشکیل کمیته طراحی مشعل جهت مراسم عزاداری روز عاشورا است.
در ادامه این نشست یکی از اعضای انجمن بلوط لرستان با اشاره به رحمت و عطوفت خداوند متعال به استان گفت:آبشارها، رودخانه ها، جنگل های انبوه بیانگر موهبت الهی به استان بوده که امروزه متأسفانه شاهد تخریب جنگل و نابودی درختان تنومند بویژه در منطقه نوژیان هستیم.
مهندس قاسمی با بیان ویژگیهای جنگل، عواقب و عوامل تخریب، دلایل و انگیزه تخریب را این گونه اظهار داشت: فقر اقتصادی روستائیان، عدم آگاهی کامل روستائیان از خسارات ناشی از تخریب، ونتیجه مشکلات مدیریتی از جمله این نتایج است.
در ادامه مظفر افشاری، یکی از فعالان زیست محیطی خرم آباد گفت: طبق سرکشی انجام شده تخریب جنگلهای خرم آباد طی 3 ماه اخیر با تخریب 12 ماه سال گذشته برابری می کند.
در ادامه مهندس کرمی ، عضو شورای شهر خرم آباد و از اعضای انجمن یاران سبز با تأکید بر تاثیر آموزش در حفاظت از محیط زیست اظهار داشت: بحث محیط زیست کلان بوده که به مدیریت فرهنگی و آموزش نیاز دارد.
مهندس کرمی با بیان اینکه باید در کتابهای ابتدایی و راهنمائی مطالب آموزشی و دغدغه های زیست محیطی آورده شود، گفت: زمانی تشکلها می توانند مثمر ثمر واقع شوند که از جایگاه حقوقی برخوردار باشند.
وی متذکر شد: تشکل ها به صورت متفرق راه به جایی نخواهند برد و باید برای موفقیت منسجم شوند.
خدامرادی، دیگر فعال محیط زیست خرم آباد با اشاره به نقش مطبوعات در راستای فعالیت های زیست محیطی افزود: با بهره گیری از نشریات، جراید و خبرگزاری ها می توان مسئولین را متقاعد به توجه بیشتر به مقوله محیط زیست کرد.
وی اظهار داشت: برای کمک به محیط زیست بایست محافل زیست محیطی بیشتر شود و به سوی تشکل ها سوق داده شوند.
درپایان این نشست کمیته ای 5 نفره از اعضای تشکل های زیست محیطی شهرستان خرم آباد جهت ارائه راهکار و مدیریت تامین هیزم روز عاشورا تشکیل شد.الف/ر
٠٩:٢٧ ٢٠/٠١/١٣٩٠