١٨:٠٧ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
به همت سازمان‌دانشجويان‌معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی؛
همايش «شميم كوثر» در دانشگاه پيام نور اروميه برگزار شد

 همايش «شميم كوثر» به همت سازمان دانشجويان پيام نور معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربايجان‌غربی به مناسبت ايام فاطميه در اين دانشگاه برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی واحد، در همايش «شميم كوثر» كه به مناسبت ايام فاطميه و به منظور آشنايی دانشجويان با سيره و شخصيت حضرت فاطمه زهرا(س) در دانشگاه پيام نور اروميه برگزار شد، «مهدی سودمند» رئيس دانشگاه پيام نور اروميه، بر ضرورت تبيين و تشريح شخصيت و ابعاد مختلف زندگی دخت نبی مكرم اسلام(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) و لزوم الگوسازی فرهنگی از شخصيت‌های والای دينی برای نسل جوان جامعه، تأكيد كرد.

وی با تجليل از جايگاه برجسته بانوی دو عالم حضرت زهرا(س)، ايشان را عنوان لطف الهی خداوند برای مسلمين بيان كرد كه نمود بهترين فضيلت علمی و عملی برای كسانی كه از عنايات اين خاندان بهره‌مند می‌شوند و در وادی معرفت اين خاندان قدم می‌گذارند. رئيس دانشگاه پيام نور اروميه گفت: ضرورت برگزاری سمينارها وهمايش‌های علمی و تخصصی برای معرفت دهی و ايجاد بصيرت در دانشجويان نسبت به سيره حضرت زهرا(س) يكی از مقتضياتی است كه بايد دانشگاه‌ها و متوليان از اين مهم غافل نبوده و بصورت كارشناسی و سلسله جلساتی در اين راستا برنامه‌ريزی نمايند. در ادامه امين رستم‌زاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربايجان‌غربی در توصيف جايگاه والای دخت نبی اكرم(س) افزود: بيش از 50 آيه در وصف ايشان تأويل و تفسير شده است كه نمود واقعی جايگاه متعالی زن در مكتب حيات بخش اسلام است كه سيره حضرت زهرا(س) به عنوان يك الگو برای جامعه امروز يك نياز مهم است. وی به معرفی شخصيت حضرت زهرا(س) از ديد عالمان روحانی پرداخت و افزود: امام‌خمينی(ره) می‌فرمايد: هر كس از بينش درباره او سخن گفته از عهده ستايش او بر نيامده است همچنين آيت‌الله جوادی آملی می فرمايد: توان معرفی شخصيتی كه اصلش از عالم ملكوت و شاخ و برگش در جهان ناسوت گسترده امكان‌پذير نيست. معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربايجان غربی به آسيب‌شناسی برنامه‌های اين ايام در دانشگاه‌ها پرداخته و گفت : خروجی و اثرگذاری برنامه‌های دانشگاه‌ها در ايام فاطميه بايد متفاوت‌تر از برنامه‌های خارج از دانشگاه باشد و ارتقا ادراك دانشجويان و مديريت آن به شكلی كه منجر به شكل‌گيری يك الگوی ذهنی اثرگذار در دانشجو باشد يكی از برون دادهای اين برنامه‌های فرهنگی می‌تواند باشد. در ادامه مراسم حجت‌الاسلام و المسلمين «صفدر محمدی» معاون نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اروميه، درتوصيف مقام والای فاطمه زهرا(س) با اشاره به روايتی از پيامبر اكرم(ص) گفت: در سوالی كه يكی از نزديكان از ايشان پرسيدند كه چرا فاطمه(س) سيده زنان زمان خود است؟ پيامبر فرمودند: سيده زمان خود بودن مختص حضرت مريم(س) است اما دختر من فاطمه(س) سيد عالميان است. عضو هيأت علمی دانشگاه اروميه با اشاره‌ به روايت ديگری از پيامبر اكرم(س) درباره دختر گراميشان فرمودند: خداوند تو را پاك و منزه قرار داده و برهمه زنان عالم برتری بخشيده است و به حضرت علی(ع) چنين فرموده است: علی جان او اولين شخصی است كه به من ملحق می‌شود، با او به نيكی رفتار كن، حسن و حسين فرزندان من هستند آنان سيدان اهل بهشت‌اند مثل چشمانت ازآنان مواظبت كن.

 وی در ادامه به آياتی از كلام وحی اشاره كردند كه شخصيت حضرت فاطمه(س) دراين آيات چنين وصف شده است كه: درسوره كوثر نازل شده است كه ای پيامبر ما به تو كوثر عطا كرديم، كسی كه تورا به دليل نداشتن فرزند پسر ابتر بخواند خود ابتر و منقطع است وحديث كسا نيز بيانگر شخصيت حضرت زهرا(س) و اهل بيت(ع) ايشان است. محمدی افزود: در آيات 61 آل عمران(مباهله)، 33 احزاب (تطهير)، 23 شوری (مودت) از جمله آياتی هستند كه به كلی درباره اين بزرگواران و خاندان فاطمه(س) توصيف شده است. معاون نهاد رهبری در دانشگاه اروميه در پايان، الگو برداری از حضرت فاطمه زهرا(س) و اهل بيت(ع) را در تحقق هدف نهايی مسلمين جهان مؤثر دانست و گفت: تمام شيعيان با ولايت مداری و حمايت از ولی‌فقيه، با صداقت و بصيرت در مسير تحقق حكومت مهدوی تلاش كنند.

 گفتنی است، در حاشيه اين همايش مسابقه كتابخوانی و مداحی نيز برگزار شد.الف/ر

٠٩:٢٦ ١١/٠٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد