١٥:١٩ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
بزرگداشت دهه گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه در دانشگاه علم و فرهنگ

نخستین جلسه از سلسله نشست های بزرگداشت دهه گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، نخستين جلسه از سلسله نشست‌هاي دهه بزرگداشت هزاره سرايش شاهنامه به منظور تبیین و آشنایی بیشتر دانشجویان با مفاهیم شاهنامه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد. اسرافيليان، دبير كل امور فرهنگي دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اين‌كه برپايي چنين نشست‌هايي فرصتي است تا وظيفه خود را در برابر آيندگان بدانيم، اظهار كرد: كشور ايران با مفاخر و چهره‌هاي بسيار خود طبيعتا بايد از شاهد برگزاری تعداد بیشتری از اين‌گونه نشست‌ها و همايش‌ها باشد تا بتوانيم اين مخافر را براي آيندگان و نسل‌هاي بعد از خود نيز حفظ كنيم. او در ادامه تأكيد كرد: دانشجويان ما نيز علاوه بر پرداختي به متون درسي خود، مي‌بايست با مفاخر كشور بيش‌تر آشنا شوند و در اين زمينه‌ها فعال باشند. اسرافيليان با بيان اين‌كه «حکیم ابوالقاسم فردوسي» تأثيرات ارزشمندي از خود بر جاي گذاشته است، گفت: اگر به شاهنامه فردوسي عميق‌تر و دقيق‌تر بنگريم، متوجه مي‌شويم اين كتاب حاوي ارزش‌هاي اصيلي است كه در هر دوره از آن استفاده شده است. در ادامه همايش، شايگان‌فر، عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به داستان جمشيد و فريدون اظهار كرد: آن‌چه در شاهنامه مي‌آيد، به سه بخش تقسيم مي‌شود و بخش اول آن كه داستان جمشيد و فريدون است در واقع از مفاهیم اساطيري محسوب می شود.

 وی گفت: از نظر من، نمي‌توان شاهنامه را تا مرگ رستم، با تاريخ سنجيد؛ چرا كه اسطوره‌ها بازمانده عقايد و آداب و رسوم حدود هفت‌هزار سال قبل از قوم آريايي بوده‌اند و اين آداب و رسوم نسل به نسل نقل شده است تا قبل از ساسانيان كه توانستند آن را مكتوب كنند. وي ادامه داد: اما به اين دليل كه ابوالقاسم فردوسي نوشته‌هاي به‌جامانده از دوره ساسانيان را جذاب نمي‌ديد، تلاش كرد تا اسطوره‌ها را به شيوه‌اي جذاب براي مردم ماندگار كند. اين مدرس دانشگاه با تأكيد بر اين‌كه اگر بخواهيم بنابر عقايد برخي تاريخ‌نويسان به دنبال ضحاك يا فريدون در تاريخ بگرديم، به نتيجه‌اي نمي‌رسيم، گفت: اين افراد جزو شخصيت‌هاي اساطيري قوم ايراني و هندي هستند. او تصريح كرد: اين اسطوره‌هاي اوليه شخصيت‌هاي تاريخي نيستند؛ بلكه حوادث طبيعي هستند؛ به طوري كه جمشيد نماد تابستان و ضحاك نماد زمستان و فريدون نماد بهار بوده است. همچنين اجرای قطعه پاياني داستان رستم و سهراب توسط یکی از مرشدان فدراسيون ورزش‌هاي زورخانه ای و اجرای تئاتر «سوگ سياوش» از دیگر برنامه های این مراسم بود. یادآور می شود؛ هم‌زمان با «هزارمين سال سرايش شاهنامه» و نام‌گذاري سال‌هاي 2010 و 2011 ميلادي از سوي سازمان جهاني يونسكو به عنوان سال هزاره‌ي سرايش شاهنامه، سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي با همكاري بنياد فردوسي به برگزاري سلسله نشست‌هايي با اين موضوع اقدام كرده است.الف/ر

٠٨:٢٩ ٢٠/٠٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد