با برگزاری نشست های چند تخصصی، سومين جشن بهبوديافتگان بيماري سرطان پستان برگزار شد
دکتر بختو: با فعالیت در قالب شرکت دانش بنیان بدنبال کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان پستان هستیم
جشن بهبود یافتگان سرطان پستان برای سومین بار و با شعار تشخیص زودرس، درمان و کیفیت زندگی توسط پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و با حضور جمعی از متخصصان این مرکز و بیماران بهبود یافته از این بیماری پنجشنبه 29 اردیبهشت ماه 1390 در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران با برگزاری سخنرانی، پنل و میزگزد پرسش و پاسخ برگزار شد.
در این مراسم ابتدا دکتر مهدی حسینیان دبیر اجرایی این همایش در سخنانی با خوش آمد گویی به مدعوین و متخصصین در سومین همایش بهبود یافتگان سرطان پستان، گفت: این همایش توسط پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی و با حمایت شرکت دارویی سانوفی اونتیس که از بزرگترین شرکت های دارویی دنیاست، برگزار می شود.
وی افزود: برگزاری چنین همایش های ارزشمندی سبب افزایش روحیه امید و تعالی می شود و این باور را تقویت می نماید که با شناخت درست و برنامه ریزی مبتنی بر علم و دانش می توان حتی بر سرطان غلبه کرد یا با آن زندگی نمود.
وی در پایان با قدردانی از همه دست اندرکاران علمی و اجرایی این مراسم، پیام دکتر حسین بختو رییس پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی به این همایش را قرائت کرد که به شرح ذیل می باشد.
بسمه تعالی
سرطان پستان مثل سایر سرطانها از دورانهای خیلی دور شناخته شده است.سرطان پستان اولین بار در پاپیروس های مصری در 1600 سال پیش از میلاد توصیف شده است. در این سند باستانی به 8 بیمار مبتلا به تومور یا زخم پستان اشاره شده است. بقراط علت سرطان پستان را نتیجه افزایش صفرای سیاه از اخلاط چهارگانه می دانست و گالن، پزشک رومی (200-131) ضمن تایید تئوری بقراط به درمان این بیماری با ترکیبی از ضماد ها پرداخت. پزشک نامدار ایرانی شیخ الرئیس ابو علی سینا برای اولین بار به طور دقیق به تشریح سرطان سینه پرداخت و در سال 1680 میلادی یک پزشک فرانسوی تئوری بقراط را به چالش کشید و نیم قرن بعد برای اولین بار عمل جراحی روی سینه انجام شد که تا سال 1970 برداشتن سینه مبتلا به سرطان تنها شیوه درمان تلقی می شد.
با پیشرفت پزشکی مدرن و کشفیات به عمل آمده، نقش هورمونهای استروئیدی بر روی سرطان پستان در سال 1950 شناخته شد ولی تا سال 1980 نقش هورمونهای رشد ناشناخته باقی ماند. با کشف تاثیر ژنهای مختلف موثر بر سرطان و ارتباط سرطان با علوم سلولی و مولکولی پیشرفتهای زیادی در شناخت و درمان حاصل شده است.
با شروع قرن 21 و با پیشرفت علوم سلولی در زمینه های مختلف، افق های جدیدی برای کنترل سرطان پستان پیش روی بشر گشوده شده است.
مرکز تحقيقاتي ـ درماني بيماريهاي پستان در سال 1375 در پي فعاليت هاي علمي ـ پژوهشي جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران و با هدف انجام تحقيقات و ارائه خدمات درماني مورد نياز مردم و بيماران در سطح کشور در زمينه بيماري هاي پستان تاسيس شد و امروزه با بيش از 14 سال فعاليت و کسب تجارب گرانبها در زمينه پژوهش و درمان و ثبت ده ها مقاله علمي ـ پژوهشي در مجامع بين المللي به عنوان يک joint clinic و cancer center فعال و مطرح که پاسخگوي تمام نيازهاي مبتلايان به بيماري هاي پستان به صورت جامع مي باشد، شناخته شده است.
ارائه خدمات مشاوره اي و درماني در طول اين مدت به بيش از 85 هزار نفر که قريب به 40 درصد آنها مراجعيني از شهرهاي بعضا محروم کشور بوده اند، از افتخارات اين مرکز مي باشد.
همچنين گام برداشتن در جهت آموزش و ارتقاي آگاهي بانوان ايراني با برگزاري همايش هاي عمومي و انتشار بروشورهاي آموزشي، انجام پروژه هاي غربالگري با همکاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و تدوين پروتکل درماني بيماري هاي پستان جهت استفاده ديگر مراکز و پزشکان، از جمله فعاليت هاي شاخص اين مرکز بوده است.
پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهي اکنون در آغاز نیمه دوم دهه دوم فعاليت خود درصدد است تا با بهره مندي از دانش پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشته هاي مختلف از جمله ژنتيک، جراحي، سرطان شناسي و انجام تحقيقات بنيادي به صورت يک «مرکز دانش بنيان» گامي مهم در جهت کنترل و کاهش مرگ و مير زنان و مادران، به علت ابتلا به اين بيماري و پيشگيري از صدمات جبران ناپذير وارده به خانواده ها و در نهايت جامعه بردارد.
همچنين با بازسازي و نوسازي اين مرکز و تجهيز امکانات و تامين وسايل پيشرفته پزشکي با کمک خيرين عرصه سلامت کشور، فضاي ايمن روحي و جسمي را براي مراجعين خود فراهم آورد تا آسانتر بتوانند فشارها و استرس هاي ناشي از بيماري سرطان پستان را تحمل نمايند.
در حال حاضر اين پژوهشکده متشکل از پژوهشگراني از رشته هاي مختلف مانند ژنتيک، جراحي، انکولوژي، راديوتراپي، اپيدميولوژي و زنان مي باشد.
فعاليت هاي پژوهشکده سرطان پستان در قالب سه گروه پژوهشي در زمينه هاي «بيماري هاي پستان»، «ژنتيک سرطان» و «کيفيت زندگي» به شکل پروژه هاي تحقيقاتي کابردی در امور درمانی و نيز خدمات درماني مرتبط در کلينيک هاي جراحي، سونوگرافي و ماموگرافي، انکولوژي، لنف ادم، مرکز جراحي محدود، کلينيک مشاوره ژنتيک و کلینیک پیگیری بیماران (fallow up) ارائه مي شود.
1.گروه پژوهشی بیماری های پستان:
از سال 1375 بطور گسترده كار خود را آغاز كرده است. در حال حاضر اين گروه متشكل از پژوهشگراني در رشته هاي محتلف مانند اپيدميولوژي، جراحي عمومي، زنان و زايمان، راديوتراپي، رادیولوژی، انكولوژي، روانپزشک و درمان لنفادم مي باشد و نتايج حاصل از مطالعات و پژوهش هاي اين گروه در عرصه هاي مختلف داخلي و خارجي اعم از مقاله، كنگره و سمينار، ارائه و یا به چاپ رسيده است.
اهداف این گروه عبارت است از :
بررسي آخرين پژوهش هاي انجام شده در زمينه بيماري هاي پستان در داخل و خارج كشور
بررسي وضعيت موجود سرطان در ايران (شيوع و بروز وضعيت تشخيص،درمان و ...)
بررسي وضعيت بيماران مبتلابه سرطان پستان و نيازهاي اساسي آنها
چشم انداز این گروه عبارت است از :
یکی از معدود مراکز درمانی تخصصی بیماری های پستان در سطح کشور و یکی از معتبرترین مراکز پژوهشی بیماری های پستان در زمینه تحقیقات کاربردی و هدفمند هم سطح با روز دنیا در کشور
رسالت این گروه عبارت است از :
شناخت نیازهای ملموس جامعه و هدایت پژوهش های هدفمند و کاربردی جهت بهبود وضعیت درمان بیماران و ارائه راه حل به جهت کمک به سیاستگذاری کلان کشوری در این زمینه
2. گروه پژوهشی کیفیت زندگی بیماران سرطانی:
انواع سرطان ها بيماري هاي مزمني هستند كه عليرغم پيشرفت هاي چشمگير پزشكي همچنان درمان قطعي شناخته شده اي ندارند. از ديدگاه باليني، اندازه گيري اين عوارض و كنترل آنها انجام مي شود. ولي در بسياري از موارد از اثرات ناشي از عوارض روحي، روانشناختي اين بيماري و درمان آن غفلت مي گردد. براي ارزيابي اين اثرات كارهاي وسيعي در دنيا انجام شده است و امروزه مباحث گسترده «كيفيت زندگي» در اين باب مطرح است.
گروه پژوهشي q.o.l اولين گروه علمي در باب كيفيت زندگي در ايران مي باشد. اين گروه به بررسي كيفيت زندگي بيماران سرطاني به طور اعم و سرطان پستان به طور اخص مي پردازد. سابقه فعاليت هاي در زمينه كيفيت زندگي سرطان به 10 سال گذشته بر مي گردد. كه از آن زمان در كنار گروه پژوهشي بيماري هاي پستان فعاليت هاي كيفيت زندگي انجام مي شد. هم اكنون گروه پژوهشي كيفيت زندگي به عنوان يك گروه مستقل فعالیت می نماید.
3. گروه پژوهشی ژنتیک در سرطان پستان:
گروه پژوهشي ژنتيك سرطان پستان فعاليت خود را از سال 1383 در زمينه جنبه هاي مولكولي مرتبط با پاتوژنز، سير باليني، تشخيص، درمان و پيش آگهي سرطان پستان آغاز نموده است. گروه در قالب كلينيك سرطان هاي فاميليال به ارائه مشاوره ژنتيك در زمينه سرطان پستان ارثي اقدام مي كند و همچنين با تأسيس بانك dna سرطان پستان به عنوان طرحي ملي راه را براي انجام تحقيقات در رابطه با جنبه هاي مولكولي سرطان پستان در كشور هموار نموده است. در حال حاضر با تجهيز آزمايشگاه خود به انواع امكانات پيشرفته از قبيل فريزر 70-، سانتريفيوژ يخچال دار، gel dooc، ترموسايكلر و دستگاه real time pcr به انجام تحقيقات در زمينه بيوماركرهاي مرتبط با پيش آگهي و پاسخ به درمان در سرطان پستان پرداخته است.
امید است در پرتو عنایات باریتعالی با استمرار و گسترش روز افزون این اقدامات گامی موثر برای رشد و اعتلای پژوهش در راستای ارتقاء سلامت و زدودن آلام بیماران و رفاه هموطنان عزیز برداریم.
در خاتمه از دست اندرکاران این همایش ارزشمند تشکر و قدردانی نموده ، آرزوی داشتن ساعاتی خوش برای همه عزیزان دارم.الف/ر
٠٧:٥١ ٠٧/٠٣/١٣٩٠