١١:٢٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
مراسم توديع و معارفه رييس و سرپرست جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران برگزار شد/
رييس جهاد دانشگاهي :
حيات جهاد دانشگاهي وابسته به فرهنگ جهادي است

مراسم توديع و معارفه رييس سابق و سرپرست  جديد جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد .
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي ، در اين مراسم كه صبح امروز 11 خرداد ماه برگزار شد، دكتر محمدحسين يادگاري رييس جهاد دانشگاهي طي سخناني با اشاره به اينكه حيات جهاد دانشگاهي وابسته به فرهنگ جهادي است ، اظهار داشت: فرهنگ جهادي از قرآن ، سيره پيامبر (ص) و راه و روش معصومين (ع) نشات گرفته است و اگر اين فرهنگ را از اين نهاد بگيريم ، ديگر جهاد دانشگاهي معنا ندارد.
وي افزود: اساس فعاليت هاي اين نهاد ، مسائل فرهنگي است و بدون آن فعاليت هاي علمي - پژوهشي نيز بي معنا است .
رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينكه حضور موفق در عرصه هاي علمي، نيازمند انگيزه هاي ديني است، تصريح كرد: جهاد دانشگاهي از ابتدا تاكنون در حوزه هاي فرهنگ وپژوهشي و، آموزشي نقش اساسي در كشور داشته است و ما نيز تلاش مي‌كنيم مسائل فرهنگي را در جهاد بيش از پيش دنبال كنيم .
وي با قدرداني   از تلاش هاي دكتر حبيبي رييس سابق جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران اظهار اميدواري كرد دكتر حسين بختو سرپرست جديد اين واحد ، در استمرار فعاليت هاي اين مجموعه به ويژه در زمينه پژوهش هاي مرتبط با سرطان ، موفق باشد.
  عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خاتمه با گراميداشت ياد و نام امام خميني (ره) اظهار اميدواري كرد جهادگران جهاد دانشگاهي بتوانند با انگيزه مضاعف همچنان در مسير آرمانهاي امام راحل (ره) و تحقق منويات رهبر معظم انقلاب اسلامي گام بردارند .
گفتني است در اين مراسم دكتر مسعود حبيبي رييس سابق جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران ، دكتر حسين بختو سرپرست جديد اين واحد و حجت الاسلام والمسلمين دكتر عيسي زاده رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي تهران سخنراني كردند.

رییس سابق جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران:
ارتقا معرفت و اندیشه دین محور، توسعه دوره های آموزشی و گسترش مراکز تحقیقاتی و درمانی از دستاوردهای واحد است




رییس سابق جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در مراسم معارفه رییس جدید جهاد داننشگاهی این واحد، ارتقا معرفت و اندیشه ی دین محور، توجه به دو رکن اساسی دانشگاه یعنی اساتید و دانشجویان، توسعه دوره های آموزشی و گسترش مراکز تحقیقاتی و درمانی را از دستاوردهای دوره مدیریت خود طی چهار سال گذشته دانست.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود حبیبی با اشاره به ایام ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی گفت: امام خمینی امامی است که هنوز برای ما زنده است و هر روز متولد می شود. امامی که اندیشه های تابناکش چراغ هدایت حرکت های مردمی و انقلابی در منطقه است. امامی که صدایش در مشت های گره کرده ی و فریادهای مردم مظلوم بحرین ولیبی و دیگر کشورهای جهان اسلام شنیده می شود. امامی که اندیشه هایش برای جوانان کشورمان هنوز محل رجوع است و ما می بینیم آنها که خود را عرضه می کنند و به آنها رجوع می شود قطره ای از دریای بزرگ امام بودند.

 وی سادگی، تواضع، صداقت، عدالت، حق گرایی و تکریم انسان و انسانیت را منش و سیره ی عملی و علمی امام دانست و گفت: امامی که اندیشه هایش الهی بود و اگر اندیشه اش الهی نبود این اندیشه دچار تحول و دچار مشکل می شد ولی امروز همه افتخار می کنیم که پیرو امام هستیم و چه زیبا مقام معظم رهبری فرموده اند امام خمینی همیشه زنده است و راه او راه ما و هدف او هدف ما و رهنمودهای او مشعل فروزنده ماست.امامی که با قلبی مطمئن و دلی آرام ما را ترک کرد.

دکتر حبیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی مولود مبارک انقلاب است و نهادی است که مبنای تشکیل آن بر اساس خواست رهنمودهای امام بود؛ اظهار داشت: فرزندان امام با تشکیل این نهاد تلاش کردند که حرکت خودشان را در تمامی دوران با امام و رهبرشان تنظیم و میزان کنند و هر کجا نیازی بوده برای حل آن حرکت و تلاش کرده اند.

 وی با بیان اینکه این فرهنگ توسط جهادگران دانشگاهی سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده است؛ گفت: برای من افتخار است که عضو نهادی هستم که شاگردی انسانهای بزرگی همچون حق شناس، فرهمند، منتظری، مرحوم کاظمی، صادق محمدی، فاتح، طیبی، قرنفلی، احمدی و شمسیان ها هستند. مردان بزرگی که برای انجام وظیفه، حتی خودشان را هم نمی بینند. ما در جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران هنوز هم به بزرگانمان افتخار می کنیم و از آن بزرگواران معذرت می خواهم اگر در انجام وظیفه ام شاگرد خوبی نبوده ام.

وی با اشاره به گذشته درخشان فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: بسیاری از فعالیتهای سراسری فرهنگی جهاددانشگاهی از جمله سازمان دانشجویان، خبرگزاری دانشجویان ایران، مرکز امام و انقلاب اسلامی و صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران به طور مستقیم و غیرمستقیم از این واحد سرچشمه گرفته اند. در حوزه فرهنگی توجه اساسی به دو رکن اصلی دانشگاه یعنی استادان و دانشجویان داشتیم. دانشجویان در برنامه ریزی و سیاست گذاری برنامه های فرهنگی نقش اصلی را ایفا نموده و در تمامی برنامه ها از راهنمایی و مشورت استادان بهره وافی برده ایم.

وی افزود: در حوزه فرهنگی معتقدیم که که اگر بخواهیم برای دانشجویان برنامه ای داشته باشیم هیچ کس بهتر از آنها نیازهای خودشان را نمی شناسند و ما این گونه عمل کرده ایم که البته کار بسیار مشکلی است و من از صبوری و سعه صدر برادر عزیز و متفکرم دکتر امیر معتمدی به عنوان معاون فرهنگی تشکر می کنم. ارتقا معرفت و اندیشه دین محور اساس برنامه های ما بود و از این سیاق برنامه ها می توان به نکوداشت مقام استاد، برنامه های دبیرخانه انتظار موعود و فعالیتهای قرآنی و قرآن پژوهشی اشاره کرد.

دکتر حبیبی توضیح داد: جهاد دانشگاهی علوم پزشکی  تهران در حوزه آموزشی در زمان جنگ آموزش امداد و فوریت های پزشکی را برای دانشجویان که عازم به جبهه های حق علیه باطل بودند ارائه می داد. این آموزش ها به مرور زمان برای عامه ی جامعه ارائه گردید و اکنون جا دارد این دوره آموزشی به صورت وسیع تر و گسترده تر ارائه گردد. علاوه بر این دوره های آموزش تکمیلی برای پزشکان و دندانپزشکان از فعالیتهای شاخص این دوره است.

وی افزود: حضور در عرصه بین المللی و برگزاری دوره های مشترک آموزشی از فعالیتهای ارزشمند حوزه معاونت آموزشی است که امیدواریم این فعالیت ها گسترده تر ادامه پیدا کند و من همین جا از زحمات دکتر مجید رحمانی به عنوان معاون آموزشی که هدایت و مدیریت بسیاری را از این دوره ها را هم به عهده داشت تشکر می کنم.

 وی به فعالیتهای جهاد در در حوزه پژوهشی اشاره کرد و گفت: واحد تمام تلاش خود را بر روی تقویت فعالیتهای علمی و درمانی که در سال های پیش بر اساس نیاز جامعه تدوین و طراحی شده، تمرکز کرد. سرطان پستان شایع ترین سرطان بانوان است. در دهه 70 بر اساس نیاز جامعه مسئولان و دست اندرکاران مرکز بیماری های پستان را راه اندازی کردند که این joint  کلینیک در نوع خود بسیار ارزشمند است.

دکتر حبیبی تشریح کرد: طی این چهار سال مرکز تحقیقات سرطان پستان از سوی شورای گسترش دانشگاههای وزارت بهداشت موافقت اصولی گرفت و گروه کیفیت زندگی و گروه پژوهشی ژنتیک سرطان پستان را راه اندازی کرد تا بتوانیم علاوه بر فعالیت های کلینیکال با توجه به دورنمای علوم سلولی و مولکولی در تشخیص و درمان و پیش آگهی قدم های موثرتری را برداریم.

وی افزود: فعالیت های اساسی و زیربنایی در حوزه علوم پایه داشته ایم که امیدوارم این حرکت تداوم یابد. همچنین مرکز تحقیقات لیزرپزشکی مصوب شورای گسترش دانشگاه های وزارت بهداشت شده و گروه پژوهشی تحریک زیست نوری راه اندازی شد و همچنین گروه پژوهشی لیزر و بیومواد شروع به کار کرده و گروه پژوهشی فتودیانمیک تراپی در حال راه اندازی است.همچنین مرکز خدمات تخصصی بیماری های ژنتیک، مرکز ایمونولوژی و آلرژی و مرکز خدمات تخصصی پاتوبیولوژی از مراکزی بوده که موافقت اصولی گرفته و راه اندازی شده اند. مرکز درمان در منزل در جهت تشکیل مرکز تحقیقات Home Care و طب سالمندان در حرکت می باشد که با توجه به هرم جمعیتی کشور توجه دوچندان به این موضوع باید شود.

دکتر حبیبی ادامه داد: در زمینه فعالیت های زیربنایی، قبل از هر چیز از زحمات و تلاشهای برادر عزیز و ارجمند دکتر علیرضا بهرامی معاون پشتیبانی تشکر می نمایم. در این خصوص ساختمان مرکز بیماریهای پستان بازسازی کامل شد، معاونت پژوهشی در واحد جهاد مستقر و ساختمان واقع در خیابان روانمهر خریداری و بازسازی شد، آزمایشگاه های سلولی و مولکولار و پرتومیکس و تشخیصی ژنتیک راه اندازی شد. آزمایشگاه لیزر و بیومواد راه اندازی و تمام تجهیزات کلینیکی اتاق های عمل تعویض شد. همچنین همچنین ساختمان خیابان ابوریحان خریداری و در حال بازسازی برای استفاده لنفادم و مرکز تحقیقاتی ایمونولوژی و آلرژی و مرکز ماموگرافی دیجیتال است.

وی اظهار داشت: بر خود لازم می دانم که از تلاش های مدبرانه دکتر وحید قبادی دانا معاون پژوهشی تشکر کنم. همچنین از برادر ارجمند دکتر مجیدزاده به عنوان مشاور پژوهشی رییس واحد و از خانم دکتر عطایی که در یک سال اول مسئولیت اینجانب معاونت پژوهشی واحد را به عهده داشتند و زحمات زیادی را متقبل شدند صمیمانه تشکر می کنم.

همچنین ما برای جذب منابع و حمایت های مردمی از تحقیقات علمی و بیماران مبتلا به سرطان پستان مجمع یاوران و حامیان مبتلایان به سرطان پستان را که یک سازمان مردم نهاد می باشد را در بستر جهاد دانشگاهی تشکیل داده ایم و از تعدادی از مراجع عظام جهت استفاده از ثلث سهم امام(ع) جهت انجام تحقیقات مرتبط با سرطان پستان و حمایت از بیماران مجوز گرفته ایم که امیدواریم منابع خوبی از این طریق برای این فعالیت ها تامین گردد.

و از تمامی مدیران عزیز که با من همکاری کردند و دوست دارم که اسم آنها را تک تک ببرم تشکر می کنم. از آقای مسعود آسیما مدیر زحمتکش روابط عمومی تشکر می کنم. از تمامی اعضای جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران که تلاش کردند و کمبودها را تحمل کردند، از استادان دانشگاه به خصوص بزرگوارانی که ما را همراهی  و هدایت کردند، از پیشکسوتان جهاد علوم پزشکی تهران که در این چهار سال بودند و همچنین از خانواده ام تشکر می کنم.

دکتر حبیبی ابراز امیدواری کرد که این حرکت ها ادامه پیدا کند و باعث ارتقا فعالیتهای علمی در کشور و تولید علم گردد و باعث خوشنودی رهبر معظم انقلاب شود که همواره ما را به تلاش علمی توصیه نموده است به طوریکه حتی در بحران ها ایشان به این مهم توجه داشته اند تا این تولید علم باعث تولید ثروت و ارتقا کشور عزیزمان گردد.

وی در پایان گفت: من تمام بضاعتم را گذاشتم و در این چهار سال به طور دائم در حال توسعه بودیم اما اگر به دلیل توسعه که برای بقا و پایداری به آن نیاز داشته ایم، توجه کمتری به بعضی از مسائل به خصوص مسائل رفاهی شد من را ببخشید. من همیشه دعا می کردم که یک فرد شایسته رییس جهاد شود تا کارهایی که در این واحد انجام می شود را به نحو احسن ادامه دهد. در این مدت آشنایی با دکتر بختو وی را انسانی شایسته و اهل تامل دیدم. خداوند به ایشان کمک کند تا بتوانیم این راه را ادامه دهیم.



سرپرست جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران:
هدفمند كردن پژوهشها از اهداف جهاد دانشگاهي است
ارتقاء و تقويت پژوهشكده سرطان و ساير مراكز تحقيقاتي



سرپرست جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: جهاد دانشگاهی محصول مستقیم انقلاب اسلامی است و هدف از تشکیل آن کمک به پیشرفت مراکز علمی و گسترش کمی و کیفی فعالیتهای تحقیقاتی در دانشگاه ها است.

دکتر حسین بختو در مراسم معارفه خود به عنوان رئیس جدید جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار داشت: جهاد دانشگاهی با اعتقاد به اینکه پشتوانه و اساس توسعه و رشد و فناوری ملی است ، گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادها را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است گفت:  یکی از اهداف بزرگ و جدی در مجموعه جهاد دانشگاهی موضوع هدفمند کردن پژوهش ها می باشد زیرا ماندگاری کارهای علمی در گرو ایجاد منفعت برای مردم و کشور است.

رئیس جدید جهاد علوم پزشکی تهران با اشاره به  اینکه در جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران تمام فعالیت های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده طوری انجام شده و خواهد شد که ما حصل این فعالیتها در خدمت مردم عزیز قرار گیرد افزود: نمود بارز این موضوع در حوزه پژوهش و درمان را می توان به پژوهش کده سرطان پستان و مراکز تخصصی بیماری های آسم و آلرژی و خدمات لیزر پزشکی دیده می شود.

دکتر بختو گفت:  به حول و قوه الهی رویکرد ما در این واحد علاوه بر تقویت و رشد کمی و کیفی پژوهشکده سرطان پستان تقویت و ارتقاء بیشتر فعالیتهای مراکز تحقیقاتی لیزر پزشکی و آسم و آلرژی خواهد بود به نحوی که در این مراکز همکاران پرتلاش بتوانند با استفاده از قابلیتهای موجود و سرمایه گذاری های که انجام خواهد شد، فعالیتهای پژوهشی خود را طوری هدفگذاری نماید که این فعالیتها در مراکز درمانی وابسته به حوزه لیزر پزشکی و بیماری های آسم و آلرژی مورد استفاده بیماران نیازمند قرار گیرد .

وی اظهار داشت: در حوزه آموزشی نیز  فعالیتهای پیگیری از چندی قبل به گونه ای برنامه ریزی شده است که دوره های آموزشی عمومی به سمت برگزاری دوره های آموزش تخصصی سوق داده شود.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین عیسی زاده با معرفی رئیس پیشین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به عنوان فردی با افتادگی، حسن خلق و پشتکار گفت: دکتر حبیبی در دوران تصدی مسئولیت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران حقیقتا توانسته است در دل یاران و همراهان خود جای داشته و از نفوذ مذهبی برخوردار باشد.

وی اظهار داشت: در طول 4 سال که مسئولیت دکتر حبیبی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران  در جلساتی که در ایجاد می شد  مباحث مطروحه حکایت از تلاش و پشتکار این عزیز در این مجموعه داشت.

رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با اشاره به آیه شریفه من عَمِلَ صالحا مِنْ ذكرٍ أو أُثني و هو مؤمن فَلنُحيينَّهُ حياةً طيّبةً گفت: این آیه حکایت از زندگی در پرده غیب و ملکوت انسانهایی دارد که با خدای خود مرتبط شدند و  خداوند متعال حیات دیگری را در پرتو ارتباط خاضعانه و خالصانه خود به این افراد داد که دائما در یاد ها می مانند.

حجت الاسلام و المسلمین با بیان اینکه این آیه یک هشدار و تذکر است و دعوت است به همه انسانها برای شرکت در حیات طیبه گفت: به تعبیر مفسران و بزرگان حیات طیبه در همین دنیا اتفاق می افتد و اگر انسان عمل صالح و ایمان را تومان در زندگی خود و در دل و جان بنشاند خداوند متعال آن حیات و طیبه ای که غیر از این زندگی عادی است به او عطا می کند.

وی در پایان اظهار داشت: تمام افعال انسانها ملکوتی دارد و هر عمل از انسان سر می زند نا خوداگاه در شاکله روح و نفس انسان تاثیر مستقیم دارد بنابراین اگر انسان به آخرت و ملکوت اعمال خود نگاه کند زندگی خود را به گونه ای ترسیم می کند اعمال و رفتار را دقیقا در راستای رضای خدا تنظیم کند.
ح/الف
 

١٨:٥٣ ١١/٠٣/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد