٠٩:٢٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
نشست بررسی وضعیت فعالیتهای اجتماعی زنان در ایسنای خوزستان برگزار شد

مديركل امور بانوان و خانواده استانداري خوزستان با تقدير از فعاليت ايسناي خوزستان در اطلاع‌رساني و پوشش مناسب اخبار، اظهار كرد:خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خوزستان در سال‌هاي اخير با اعتقاد و جديت خوبي اخبار را پيگيري كرده و در عين حال كه اخبار را جامع و كامل پوشش داده‌ است، به مصالح مملكت هم توجه داشته است.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد خوزستان،حيدريان گفت: ايسنا برخورد موضع‌گيرانه ندارد و در برابر انتقادات متواضعانه برخورد مي‌كند، به همين دليل برجسته شده است. همچنين اين خبرگزاري در پوشش اخبار علمي و كارشناسي با داشتن نيروي جوان و قدرت تعامل بالا، بسيار خوب عمل كرده است. ايسنا جهت‌گيري خاصي ندارد و هيچ‌گونه ديدگاه سوگيرانه‌اي نمي‌تواند بر آن حاكم شود. اخبار ايسنا منطبق با شرايط و ارزش‌هاي مملكت است و به اعتقاد من در نوع خود كم‌نظير است. مريم حيدريان در نشست بررسی وضعیت فعالیتهای اجتماعی زنان ايسناي خوزستان اظهار كرد: در سال‌هاي گذشته برخي مسايل مربوط به حوزه زنان در دستگاه‌ها و ادارت مختلف مورد غفلت واقع شده كه در سال گذشته تلاش شد با واگذاري اين امور به به سازمان‌هاي مردم‌نهاد در اين زمينه فعاليت‌هايي انجام شود. با وجود اينكه اعتبارات فرهنگي استان‌ها در سال گذشته به اندازه‌اي كه بايد، محقق نشد، با اين وجود تلاش شد در حوزه زنان برنامه‌ها كمترين آسيب را ببينند و با تلاشي كه در ماه‌هاي پاياني سال گذشته انجام شد،‌ چند برنامه گسترده در استان آغاز شد.

وي افزود: آموزش مسائل ديني و مسائل ضروري زندگي به زنان روستايي و خانم‌هايي كه در معرض آموزش نبودند، مهمترين محور برنامه‌هاي سال گذشته بود و مرحله نخست طرح آموزشي جامعي كه تعريف شده بود، در فروردين‌ماه سال جاري انجام شد. در زمينه تحكيم بنيان خانواده و كاهش آمار طلاق در گذشته هيچ فعاليت گسترده و جامعي در استان نداشته‌ايم كه ورودي‌ مزدوجين را پوشش دهد و به عنوان مثال دقيقا بدانيم كه در فلان سال چه تعداد از زوج‌هاي جوان آموزش ديده‌اند. اين كار نيز سال گذشته در قالب طرحي جامع با عنوان "خانواده آسماني" آغاز شد. حيدريان تصريح كرد: با اجراي اين طرح، در سال جاري همه زوج‌هاي اهوازي پيش از ازدواج وارد دوره‌اي آموزشي مي‌شوند؛ اگرچه اين دوره آموزشي كوتاه‌مدت است و اين زوج‌ها ممكن است همه آن‌چه بايد در زندگي بدانند را در اين دوره ياد نگيرند، ولي جرقه‌هاي اصلي براي دانستن در ذهن آن‌ها زده مي‌شود.

مديركل امور بانوان و خانواده استانداري خوزستان خاطرنشان كرد: مهمترين مشكل زندگي زوج‌هاي جوان ناشي از اين است كه با برخي مسائل زندگي آشنايي ندارند و تصور مي‌كنند چون از لحاظ رواني سالم هستند، نيازي به بهره‌گيري از مشاور ندارند. اين دوره تلاش مي‌كند جرقه‌هاي اوليه را در ذهن زوج‌هاي جوان روشن كند تا به دنبال يادگيري بروند. در حال حاضر آموزش مربيان اين دوره در اهواز به پايان رسيده و اميدواريم در نيمه نخست سال جاري آموزش مزدوجين در اهواز آغاز شود. در كنار آموزش، يك تيم پژوهشي نيز فعاليت خواهد داشت و نتيجه كار را بررسي مي‌كند و پس از آن طرح به كل استان تعميم مي‌يابد. پيش‌بيني مي‌شود حداقل 12 هزار زوج اهوازي از اين آموزش‌ها بهره‌مند شوند. وي درباره موضوع عفاف و حجاب گفت: موضوع عفاف و حجاب نيازمند انجام كاري جامع است و به نظر مي‌رسد بايد چند دستگاه اجرايي توليت كار را در دست بگيرند. انتظار است شهرداري‌ها، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي براي ترويج عفاف و حجاب در جامعه تلاش كنند و در اين زمينه فعال‌تر شوند، زيرا اين موضوع در وظايف ذاتي اين دستگاه‌ها قرار دارد. عفاف و حجاب تنها ويژه زنان نيست و بايد براي ترويج آن در جامعه، طرح و برنامه ارائه دهند.

حيدريان ادامه داد: لازم است در شهر اهواز و در فصول مختلف و با رويكردي نو و تازه، فعاليت‌هايي در زمينه عفاف و حجاب انجام شود و براي دختران و پسران جوان كار و طرح جديد ارائه شود. اگر نوجوانان و جوانان با فطرت‌هاي پاكي كه دارند با مزاياي عفت و حجاب آشنا شوند، خودبه‌خود به آن گرايش مي‌يابند. جوانان به دنبال كارهاي تكراري نمي‌روند، به همين دليل در اجراي برنامه‌ها تلاش شد كه نوآوري داشته باشيم. اكنون در فضاي مجازي به اندازه‌اي در زمينه موضوعات منفي جذابيت ايجاد شده كه اگر قرار باشد در زمينه عفاف و حجاب كار تكراري انجام شود، جوانان به موضوع جذب نمي‌شوند. مديركل امور بانوان و خانواده استانداري خوزستان تاكيد كرد: در جشنواره "پرنيان عصمت" كه در روزهاي پاياني سال گذشته اجرا شد، ادعا مي‌كنيم كه كاري نو در زمينه عفاف و حجاب انجام شد كه در كشور نمونه بود. در برگزاري اين جشنواره و نمايشگاه تاكيد بر اين بود كه تنها خانم‌هاي چادري نباشند كه به نمايشگاه مراجعه مي‌كنند، بلكه دختران جامعه هدف بيايند و فقط نگاه كنند؛ اگر با دقت نگاه كند، مطمئن هستم تاثير خواهد داشت. كار ما اين است كه جوانان را با آموزه‌هاي مربوط به عفاف و حجاب آشنا كنيم.

وي اظهار كرد: جشنواره پرنيان عصمت جشنواره موفقي بود و بسياري از دختران و زنان مراجعه كردند،‌ ولي در مقايسه با جمعيت استان، كفايت نمي‌كند و حتما لازم است دستگاه‌هاي فرهنگي به موضوع عفاف و حجاب ورود كنند. اكنون كه بدحجابي به معضل جامعه تبديل شده، بايد دستگاه‌ها ورود كرده و طرح مطلب كنند. در سال‌هاي اخير سازمان‌هاي مردم‌نهاد نيز وارد كار شده و رشد كرده‌اند و مي‌توانند در اين موارد فعاليت داشته باشند. در حال حاضر تقريبا 15 درصد كل سمن‌هاي موجود در خوزستان در حوزه بانوان فعاليت دارند.

حيدريان گفت: در بحث عفاف و حجاب شايد بتوان گفت بيش‌تر از 10 سمن در استان وجود ندارد كه بتوانند فعاليت كنند، به همين دليل لازم است در زمينه‌هاي فرهنگي، فعاليت دستگاه‌ها افزايش يابد. اميدواريم با برنامه‌ريزي انجام شده، در سال‌هاي آينده سازمان‌هاي مردم‌نهاد حوزه زنان هم بيش‌تر فعال شوند. با توجه به اينكه در گذشته كارهاي فرهنگي در دستگاه‌هاي اجرايي مهجور مانده بود، جوانان براي فعاليت در اين عرصه‌ها تمايلي نشان نمي‌دادند،‌ ولي اكنون شرايط متفاوت شده است و رغبت جوانان به ورود به اين حوزه‌ها افزايش يافته است. مديركل امور بانوان و خانواده استانداري خوزستان افزود: طرحي نيز درباره موضوع مهدويت و آموزش‌هاي لازم در اين زمينه طراحي و تدارك شده است كه مصوبه هيات دولت را نيز گرفته است. تقريبا مي‌توان گفت در حوزه مهدويت و آموزش آن به زنان كار منسجمي در كشور انجام نشده بود و به همين دليل اين طرح بسيار مفيد خواهد بود. اساتيدي نيز از مركز مهدويت قم براي شركت در طرح دعوت شده‌اند. طرح "زنان منتظر" نيز در همين راستا برگزار شد و كه با استقبال گسترده‌اي از سوي شركت‌كنندگان مواجه شد و ميزان رضايت از طرح بسيار زياد بود. ح/الف

٠٨:٥٢ ١٨/٠٣/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد