در ميزگرد "امام خميني(ره) و بيداري اسلامي" در ايسناي خوزستان مطرح شد:
انقلاب اسلامي ايران الگوي عملي رهايي اسلامي را به كشورهاي دنيا ارائه داد
ايسناي خوزستان ميزگرد "امام خميني(ره) و بيداري اسلامي" را با حضور حجتالاسلام و المسلمين سيد محسن شفيعي رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان، حجتالاسلام و المسلمين جعفر علويكيا مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر و دكتر حسن مروتي سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار كرد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی خوزستان، در اين ميزگرد كه به مناسبت ايام ارتحال بنيانگذار انقلاب اسلامي در سالن سمينار جهاد دانشگاهي خوزستان برگزار شد، حجتالاسلام و المسلمين سيد محسن شفيعي رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان، اظهارداشت: امام(ره) الگوي ديروز، امروز و فرداي جامعهي ما است و حوادث بزرگ و انسانهاي بزرگ در طول تاريخ نشان دادند، با گذشت زمان نه تنها كهنه نميشوند بلكه فرصتي يافت ميشود كه ابعاد مختلف شخصيتشان بررسي شود.
وي ادامهداد: اگرچه امام(ره) فرمودند: "جمهوري اسلامي معجزه قرن است." اما من معتقدم امام خميني(ره) خود نيز معجزه قرن است و با گذشت زمان ابعاد شخصيت ايشان براي ما ملموستر ميشود.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان در ادامه سخنان خود گفت: امام خميني(ره) در انقلاب اسلامي چه نشانهاي را ميديدند كه با قاطعيت گفتند: "انقلاب اسلامي به پيروزي خواهد رسيد." در ديدار معروف محمدرضا پهلوي و جيميكارتر، رئيس جمهور آمريكا به صراحت ايران را به عنوان جزيره ثبات و آرامش معرفي كرد اما اين دقيقاً همان زماني است كه امام(ره) فرمودند: "پايههاي حكومت پهلوي متزلزل و لرزان است و عن قريب سقوط خواهد كرد." و گذشت زمان هم نشان داد كه امام خميني(ره) درست گفتند.
وي افزود: امام(ره) درباره بيداري اسلامي مطالبي گفتند كه اكنون در حال وقوع است. امام(ره) سرنوشت حسني مبارك را پيشبيني كردند و در دهه 60 به او گفتند: "به آمريكا و حمايت او دلنبند" شخصيت امام خميني(ره) شكل گرفته از آموزههاي الهي و سنتهاي تغييرناپذير خداوند در نظام هستي است.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي اظهارداشت: اين بدان معني است كه آنچه كه امام(ره) بيان كرده، آنچيزي است كه انبياء الهي ميگفتند. انبياء الهي ميگفتند: "مؤمن هميشه پيروز است." لذا امام به استناد ايمان عميق به آموزههاي ديني و سنتهاي قطعي الهي مسائل را پيشبيني ميكرد و پيشبينيهاي ايشان هم درست بود، چون اين پيشبينيها از جنس پيشگوييهاي بشري نبود. امام(ره) پيشگويي نميكرد بلكه پيشبيني ميكرد و آنچه را كه ميگفت، ميديد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه امام خميني(ره) به استناد چه چيزي حوادثي كه اتفاق ميافتد را پيشبيني ميكرد، گفت: اينها سنتهاي قطعي الهي هستند. اينها از جنس همان مواردي بود كه حضرت موسي(ع) به فرعون و حضرت ابراهيم(ع) به نمرود گفت. امام(ره) همان سنتهاي الهي را آموخته بودند و به جباران قرن و مستكبران عنوان ميكردند. در يك كلام، هر جايي كه نگاه، نگاهي الهي باشد و زاويه آن نگاه با انديشههاي توحيدي كمتر و رابطه آن تنگاتنگتر باشد، ضريب اطمينان و استاندارد تحقق آن مطالب و گفتهها بالاتر است.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان گفت: وقتي به عملكرد امام(ره) پس از پيروزي انقلاب اسلامي نگاه ميكنيم، حركتهاي برجسته و متفاوتي از جمله مسئله اعلام روز جهاني قدس را ميبينيم.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي ادامهداد: نقطه مركزي روز جهاني قدس، مسئله فلسطين و منطقهاي بيرون از مرزهاي جغرافيايي ما بود. امام خميني(ره) براي فلسطين در يك ماه قمري، روزي را كه داراي بار فرهنگي ديني ـ جمعه آخر ماه مبارك رمضان ـ است، به عنوان روز جهاني قدس اعلام ميكنند. امام(ره) به مرزهاي جغرافيايي به عنوان يك شاخص اعتقادي ندارد، ايشان به مرزهاي جغرافيايي احترام ميگذارد اما انديشهها، افكار اسلامي و آرماني را محدود به مرزهاي جغرافيايي نميداند.
وي به فرمايشات امام(ره) در اين زمينه اشاره كرد و در ادامه سخنان خود، در پاسخ به اين سؤال كه به چه دليل بيداري اسلامي را محصول انقلاب اسلامي ميدانيم، گفت: از چند راه ميتوان استدلال كنيم؛ يكي اينكه غربيها به نوعي اظهار ميكنند كه اين خيزشها يادآور انقلاب اسلامي ايران است. در بحرين، آمريكاييها به صراحت اعلام كردند كه اجازه نخواهيم داد ايران دومي در منطقه شكل بگيرد.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها خوزستان افزود: امام(ره) در پيامشان به مناسبت 22 بهمن 64 فرمودهاند: "ما همه ممالك اسلامي را از خودمان ميدانيم، ما دفاع از همه مسلمين را لازم ميدانيم، ما چنانچه دستمان برسد با همه جبارهاي دنيا مقابله ميكنيم." همچنين در 4 ارديبهشت 64 فرمودند: "بايد در فكر اين باشيد كه اسلام را شما در دنيا نيرومند كرديد و اين همه صدايي كه در دنيا حالا بلند شده است، اشعهاي است كه از ايران به آن جا افتاده است و اين شعاع كار خودش را در همه جا خواهد كرد."
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي اظهارداشت: فراتر از اين، قالبهاي بيداري اسلامي را ببينيد؛ نوع راهپيماييها، نوع شعار دادنها، نوع مشتگره كردنها و حتي مشابه آنچه كه ملت ما در قضيه شريف امامي، ازهاري و بختيار انجام داد كه "الشعبيريد اسقاط النظام" - نه تغيير نخستوزير و صدراعظم - در مصر و تونس انجام شد.
وي ادامهداد: بزرگترين گناه امام(ره) از نگاه استكبار جهاني، شكستن هيمنه استكبار است. آمريكاييها پس از تسخير لانه جاسوسيشان در تهران اين را به صراحت گفتند كه حتي اگر از اين تحقير بزرگ در تاريخ خودمان بگذريم، نميتوانيم از اين نگراني بگذريم كه نسخه اين انقلاب تكثير نشود اما امام(ره) تأكيد داشتند كه بايد اين امر اتفاق بيافتد.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان اظهار داشت: نقد من به ديپلماسي رسمي كشور در اين مدت اين بوده است كه ما از اين موضوع فاصله گرفتيم. چهطور آمريكا در افغانستان و عراق همه كار ميكنند و حركتهاي غير انساني و غير قانوني خود را اعلام ميكنند، اما ما مواضع خود را اعلام نكنيم؛ ما هم بايد اعلام كنيم. ديپلماسي كشور در قضاياي بيداري اسلامي بايد به صراحت اعلام كند كه اين انديشه امام خميني(ره) است.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي ادامهداد: امام(ره) در وصيتنامه خود آوردهاند: "قدرتها و ابر قدرتها و نوكران آنها مطمئن باشند، اگر خميني يكه و تنها هم بماند، به راه خود كه راه مبارزه با كفر و ظلم، شركت و بتپرستي است ادامه ميدهد و به ياري خدا در كنار بسيجيان جهان اسلام، اين پايه برهنگان مغضوب ديكتاتورها، خواب راحت را از ديدگان جهان خواران و سرسپردگاني كه به ستم و ظلمخويش اصرار مينمايند، سلب خواهد كرد. شعار "نه شرقي،نه غربي" ما شعار اصولي انقلاب اسلامي در جهان گرسنگان و مستضعفان بوده است و ترسيمكننده سياست واقعي عدم تعهد كشورهاي اسلامي است كه در آينده نزديك و به ياري خدا، اسلام را به عنوان تنها مكتب هدايتبخش بشريت ميپذيرند و ذرهاي از اين سياست عدول نخواهد شد."
وي اظهار داشت: اين ادبيات امام خميني (ره) است؛ ما نبايد در اعلام اين ادبيات و اين اصول كوتاهي كنيم، نبايد رودربايستي و تعارف كنيم. نبايد فكر بكنيم كه انقلاب اسلامي با قالبهاي موجود ديپلماسي ميتواند آرمانهاي خود را دنبال كند. قالبهايي كه در دنياي امروز وجود دارد، قالبهاي ترسيمي استكبارياند.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان گفت: نكتهاي كه وجود دارد اين است كه حركت ديپلماسي كشور ما در بيداري اسلامي به هيچوجه حركت مورد انتظار امت اسلامي نبوده است. به عقيده من ديپلماسي كشور در بيداري اسلامي از اصول ترسيمي مقام معظم رهبري عقب افتاد.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي افزود: ما امروز بايد در دنيا به نفع بحرين حركتي ايجاد كنيم. در بحرين يك فاجعه بزرگ بشري در حال وقوع است؛ اگرچه به اعتقاد من در بحرين يك حماسه ماندگار در حال شكلگيري است. آمريكاييها اگر ويتنام را يك خط قرمز ميدانند، بدانند كه درآينده امت اسلامي بحرين را براي آنها يك نقطه ننگ ميداند؛ امت اسلامي در آينده قطعاً تقاص خون شهداي بحرين را خواهد گرفت و آمريكاييها، از اين باتلاقي كه در منطقه در آن تپيدهاند، سالم بيرون نخواهند آمد.
وي گفت: اكنون ديپلماسي كشور بايد سازمانهاي مردمي را در دنيا بسيج كند. بايد اعلام كنيم سازمان كنفرانس اسلامي جلسه فوقالعاده تشكيل دهد. ديپلماسي معمولي جواب نميدهد. از همه مهمتر امت اسلامي ميگويد: كاري كه ما انجام ميدهيم برگرفته از اصولي است كه امام خميني(ره) اعلام كرد؛ شما الان كجاييد؟؛ احضار يك سفير يا گله به يك سفير براي مسائلي است كه اتفاقي عادي رخ دهد؛ ما بايد هر روز ديپلماسي خارجي، سفراي اين كشورها و حاميان اينها را تحت فشار بگذاريم.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان گفت: بايد كنفرانسهاي مختلف برگزار شود، بايد مجامع حوزهاي و دانشگاهي ما با همتايان خود در جهان معاصر صحبت بكنند. حركتهاي بزرگي بايد شكل بگيرد. در ايران انقلابي رخ داد كه علم فلسطين را برافراشت، الان كجاييم؟؛ در قضيه مصر بايد نقش نخست را در عرصه فكري و فرهنگي ايفا كنيم.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي اظهارداشت: آنچه مسلم است اين است كه سياست خارجي و ديپلماسي انقلاب اسلامي در خيزشها و بيداري اسلامي بايد دقيقا با اصولي كه مقام معظم رهبري ميفرمايند، هماهنگ باشد.
وي گفت: بيداري اسلامي را بايد به مثابه يك عيد بزرگ دنبال كرد. نفس اين بيداري داراي منافع و آثاري است. در اين اينكه اين حركت، حركتي مبارك است، ترديدي نيست؛ ايستادگي ملتها در برابر حكامي مانند حسني مبارك يا قذافي، خود يك حركت بزرگي است.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي اظهارداشت: بيداري اسلامي را ابتدا بايد به اسلام تبريك گفت؛ هر چه به اسلام نزديكتر شويم، آثار و نتايج در اين زمينه بيشتر ميشود. دغدغههاي امام(ره) اكنون در جان جوانان مسلمان شكل گرفته است. تبريك بعدي به مقام معظم رهبري است كه اين علم و آرمان را نگه داشتهاند و مسير بيداري اسلامي را به شايستگي رهبري و مديريت مينمايند.
وي ادامه داد: در انقلاب ها معمولاً يكي از مصيبتها، انحرافي است كه پس از گذشت چند سال شروع ميشود.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي گفت: به ملت ايران هم دراين راستا تبريك ميگوييم، ملت ما براي پيروزي انقلاب اسلامي مجاهدت كرد و بسيار رنج برد. ملت ايران 8 سال در دفاع مقدس ايستادگي كرد. امام(ره) پس از پايان جنگ فرمودند: "ما هيمنه 2 ابر قدرت را در جنگ شكستيم و انقلاب خود را در جنگ صادر كرديم." به راستي چه اتفاقي افتاد؟؛ امروز ميبينيم كه آن پايداري ملت ايران جواب داد و اين يك تبريك به ملت دارد.
رئيس دفاتر استاني نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان به خباثت آلسعود اشاره كرد و گفت: امام خميني(ره) بعداز كشتار حج فرمودند: "اگر بشود از صدام گذشت، اما از آلسعود نميشود گذشت." معلوم شد كه حادثه حج يك حادثه اتفاقي نبوده و آلسعود اينكاره است. آدمهاي فاسدي هستند كه در جنايت يد طولايي دارند.
حجتالاسلام و المسلمين شفيعي اظهار داشت: اينها اكنون 4 هزار نيروي خود را در بحرين مستقر كردهاند و جنايت ميكنند؛ اينهم به سادگي تمام نخواهدشد.
وي افزود: آنچه در بيداري اسلامي تجربه كرديم نقش بيبديل رهبري و وحدت حول رهبري است. انقلاب اسلامي در زمان بسيار كوتاهتري به پيروزي رسيد چون مردم پشت سر امام(ره) ايستادند و گفتند امام(ره) حجتالهي است. من به همه جريانات سياسي و همه اشخاص عرض ميكنم، مقام معظم رهبري براي ملت ايران و امت اسلامي حجت الهي است و همه بايد مسير خود را با رهبري تنظيم كنند.
***
همچنین حجتالاسلام و المسلمين جعفر علويكيا مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر، در اين نشست اظهار داشت: نكته اساسي كه در اين زمينه بايد به آن توجه كرد اين است كه وقتي انقلاب اسلامي ايران به پيروزي ميرسد، نخستين كساني كه در جهان اسلام به ويژه در بخش عربي جهان اسلام، متوجه اين انقلاب ميشوند و به عنوان تبريك خدمت امام خميني(ره) ميرسند، احزاب و گروههاي فعال در كشورهاي عربي، به خصوص در مسئله قدس و فلسطين بودند.
وي ادامهداد: با ترسيم و برنامهريزي كه شده بود، تودههاي مردم در كشورهاي عربي از ايران و انقلابي كه در ايران رخ داد، بسيار بياطلاع بودند و اين اجازه به راحتي داده نشد كه توده مردم اين كشورها با ايران ارتباط برقرار كند.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر گفت: از سالها پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، بحث ايرانستيزي، ايرانهراسي و بحث وجود يك قدرت غير عربي به عنوان دشمن در منطقه، براي كنار رفتن اسرائيل از اذهان عمومي، هميشه مطرح بوده است.
علويكيا افزود: بنابراين آنچه كه پس از 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي، انقلابهاي كشورهاي منطقه را عليه ديكتاتورها به پيروزي ميرساند، حضور احزاب و سياسيون نبوده بلكه حضور توده مردم به ويژه جوانان بوده است. اين در حالي است كه سالها در مصر، يمن و تونس احزاب و سياسيون مخالف در حال فعاليت بوده و هستند.
وي درباره نقش رسانهها در اين زمينه اظهارداشت: "با همان وسايلي كه ميشود گمراهي و سياهي را منتشر كرد، از همان وسايل ميتوان براي انتشار هدايت استفاده كرد." رسانه در دهههاي اخير براي ايجاد شكاف بين مسلمانان بسيار استفاده شد و براي به حاشيه راندن انقلابيون واقعي و اسلامخواهان بسيار موثر بوده است اما همين رسانه ناچار است در كنار اكاذيب و مسايل غيرواقعي كه منتشر ميكند، برخي حقايق را هم بگويد.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر گفت: براي ايرانستيزي بايد ايران را قدرتمند جلوه دهيم، پيشرفت علمي ايران را مطرح كنيم.
علويكيا اظهار داشت: رسانهاي كه تلاش ميكند از ايران غولي بسازد تا كشورهاي عربي و مردمان آنها از ايران بترسند و متوجه دشمن اصلي خود يعني اسرائيل نشوند، همين رسانه باعث ميشود مردم اين كشورها متوجه ايران و پيشرفتهاي آن شوند.
وي افزود: غرب تلاش كرد در خود كشورهاي عربي به نام اين كشورها رسانه را باز به سود اسرائيل فعال كند. راهاندازي و فعال شدن رسانههايي مانند شبكههاي الجزيره و العربيه به اين شيوه، با هدف رسيدن به آرمانهاي غربگرايانه و تشويش اذهان به نفع نظام سلطه انجام شد و خود اينها باعث شدند توجه همه به ايران جلب شود. مردم اين كشورها به شدت عقب افتادند و به فرموده مقام معظم رهبري تحقير شدند.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر گفت: چگونه ايراني كه 30 سال است در محاصره اقتصادي قرار دارد و جنگ عليه آن راه انداختند و بسيار صدمات بر آن وارد كردند، هنوز بر مبادي بنيادي خود ايستاده و اين همه پيشرفت كرده است؟
علويكيا ادامهداد: آنها نميتوانند پيشرفتهاي ايران را انكار كنند چون در رسانهها اعلام كردند اين پيشرفتها هست. اين امر باعث شد نگاهها به سمت ايران برگردد و حقارتها و عقبافتادنها جمع و تبديل به انقلاب فراگير تودهها شود. وقتي انقلاب فراگير شد و همه تودههاي مردم را در بر گرفت، ميتواند در مدت زماني كوتاه به نتيجه برسد.
وي گفت: هر مستبدي تلاش ميكند به طرق مختلف از جمله كشتار و شكنجه مقابل اعتراضات بايستد، اما وقتي اين موضوع تبديل به يك جريان عمومي شد، چقدر ميتواند شكنجه و كشتار راه بياندازد؟ ديديم كه ديكتاتورهايي مانند بنعلي و مبارك كه به شدت مورد حمايت بودند، ساقط شدند.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر در خصوص نقش رسانهها در انتقال انديشههاي امام(ره) و مقام معظم رهبري به كشورهاي اسلامي و حتي غير اسلامي، گفت: علت به نتيجه رسيدن اين حركات در برخي كشورهاي منطقه، حضور تودههاي مردم است و طبعاً اين حركت مردمي محصول كار رسانه بود. رسانههاي شنيداري، ديداري، نوشتاري و حتي دانشگاهها، حوزهها، مراكز علمي و گروههاي مردمنهاد ميتوانند رسانه محسوب شوند و ارتباط با تودههاي مردم را بايد حفظ كرد. قطعاً سياسيون و رسانههاي وابسته به نظام سلطه، تلاش خواهند كرد، هر جرياني را به نفع خودشان مديريت كنند. ما بايد بتوانيم از اين سد و مانع بگذريم و به توده مردم برسيم.
علويكيا افزود: توده مردم از بسياري از جنايتهايي كه عليه مردم شيعه و عرب زبان بحرين اعمال شده و ميشود، اطلاعي ندارند. حتي بعضي افراد كه علاقهمند به خيزش در كشورهاي تونس، يمن و به ويژه در مصر بودند و هستند، به قضيه بحرين كه ميرسند، سكوت خود را نميشكنند.
وي اظهارداشت: اگر بتوانيم در منطقهي خود، توده مردم عربزبان را در خصوص آنچه در بحرين رخ ميدهد آگاه كنيم، ديگر چيزي به عنوان شيعه و سني بودن، مانع فرياد كشيدن عليه نظام آلسعود و آل خليفه نخواهد شد.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر ادامه داد: نظام سلطه نخستين كاري كه ميكند، اين است كه اجازه ندهد خيزشهاي مردمي رخ دهد. انواع و اقسام شبكههاي كشورهاي عربي فقط مشغول پمپاژ خوشگذراني براي جوانان و مردم عرب هستند؛ اما اين خيزشها نشان داد كه مسائل بنيادي اسلامي در ميان توده مردم هنوز حضور و وجود دارد و زنده است.
وي ادامه داد: پس از آن نظام سلطه تلاش ميكند اين خيزشها را بسيار سريع سركوب كند. وقتي اين تلاشها هم جواب نداد، بهترين حالت، انحراف اين خيزشهاست. اشكال عمدهاي كه در كشورهاي عربي وجود دارد، عدم وجود رهبري منسجم، قابل قبول و آزاد در اين كشورهاست.
***
در اين نشست همچنين دكتر حسن مروتي سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز در اين ميزگرد اظهارداشت: روشنفكران جهان غرب را كه مشاهده ميكنيد، ميبينيد آنها هم با توجه به محتواي درون اسلام، به اين نتيجه رسيدهاند كه اسلام ميتواند جهان را متحول كند.
وي گفت: اديان مختلفي در دنيا وجود دارد اما به راستي چرا اديان ديگر به عنوان يك خطر احساس نميشوند؟، چرا براي مقابله با اين اديان هرگز يك عزم جهاني بلند نميشود؟ و توجهها تنها به سمت مسلمانان است؟ اين روشنفكران اگر پتانسيلي كه در درون مسلمانان وجود دارد، را بررسي كنند، متوجه ميشوند كه اين پتانسيل توانايي متحول كردن دنيا را دارد؛ لذا افرادي مانند امام خميني(ره) يا مقام معظم رهبري كه ديد وسيعي دارند، روشنفكر هستند و در عين حال به يك منبع لايزال الهي وصلاند و آنچه را كه نمي توانيم ببينيم را ميبينند، بيشتر ميتوانند پتانسيل درون مسلمانان را درك كنند و مطمئن شوند كه اين پتانسيل توانايي تغيير دنيا را دارد.
مروتي ادامهداد: امام خميني(ره) در فرمايشات خود در صحيفهنور آوردهاند: "واقعيت اين است كه دول شرق و غرب خصوصاً آمريكا و شوروي عملاً جهان را به 2 بخش يكي آزاد و ديگري قرنطينه سياسي تقسيم ميكنند... ." كشورهاي استكباري تماماً در قسمت آزاد و تمام كشورهاي مسلمان و كشورهاي ضعيف در قسمت قرنطينه سياسي قرار دارند و بايد خود را با كشورهايي كه در قسمت آزاد قرار دارند، منطبق كنند.
سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز افزود: اين گونه است كه امام(ره) ميفرمايند: "تا وقتي كه ما از اين تقسيمبندي خارج نشويم. عملاً نميتوانيم كاري انجام دهيم." به نظر من انقلاب اسلامي بزرگترين خدمتي كه توانست براي اين كشورها داشته باشد، ارائه الگوي عملي رهايي اسلامي به اين كشورها بوده است.
مروتي اظهارداشت: كشورهاي عربي و كشورهاي مسلمان منطقه پتانسيل دروني بالقوهاي داشتند اما تاكنون به خود در اين زمينه كه آنها هم ميتوانند يك كشور مستقل با انديشههاي اسلامي داشته باشند، اعتماد نداشتند. وقتي مردم اين كشورها، ملت ايران و پيشرفتهاي مختلف مملكت ما را ديدند، روز به روز خوار بودن حكام مملكتشان برايشان مشخصتر شد.
وي گفت: به نظر من عمدهترين عامل در اين زمينه، همين الگو قرار گرفتن كشور ايران است و اين امر نشان داده كه اسلام ميتواند يك الگوي موفق را در منطقه پياده كند.
سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز افزود: معمار كبير انقلاب اسلامي، لقب بسيار خوبي است كه به امامخميني(ره)، رهبر كبير انقلاب داده شده است. امام خميني(ره) خط مشي كلي انقلاب را مشخص كردند و در همه موارد موضعگيري كردند. در زمان حيات ايشان هجمهاي كه از سوي دنيا به كشور وارد شد، شايد فرصت نداد فرمايشات امام(ره) در مملكت بروز پيدا كند.
مروتي اظهارداشت: پس از رحلت امام(ره)، مقام معظمرهبري به حق اين راه را به طور كامل ادامه دادند و با عملياتي كردن فرمايشات معمار كبير انقلاب نشان دادند كه امام(ره) در حد يك تئوريسين نيست بلكه امكان عملياتي كردن فرمودههاي ايشان وجود دارد و هست.
وي ادامهداد: چرا در اين زمان هيچكس استفاده از گزينه نظامي عليه ايران را توصيه نميكند؟؛ البته اين امر تنها به خاطر قدرتمندي نظامي ما نيست بلكه آنها از شالوده اصلي كه امام خميني(ره) در درون ملت ايجاد كردند و مقام معظم رهبري رشد دادند و بالندهاش كردند، در هراساند. مقام معظم رهبري توانستند در همه زمينهها فرمايشات معمار كبير انقلاب را پياده كنند و ايشان پتانسيلي را كه اسلام در درون ملت ايجاد كرد، از بالقوه به بالفعل تبديل كردند.
سرپرست دانشگاه شهيد چمران اهواز اظهارداشت: مقام معظم رهبري اين پتانسيل را به عنوان يك الگو براي تمام كشورهاي منطقه تبديل كردند.
مروتي در ادامه به فرمايشاتي از امام خميني(ره) اشاره كرد و افزود: بعضا وقايعي هم در مملكت ما رخ ميدهد و اختلافنظرهاي سياسي وجود دارد، اما راه حل همه اينها، جمع شدن حول محور رهبريت و توجه به فرمايشات معمار كبير انقلاب و پيروي از مقام معظم رهبري است.
وي گفت: همانطور كه تمام جهان اسلام از ما الگو ميگيرد، ما هم بايد پيوسته مراقبتهاي دروني از خود بكنيم. چرا كه كوچكترين خطايي كه از ما سربزند، ميتواند بر انقلابهاي تازه شروع شده هم اثر بگذارد و باعث شكست الگوي اسلامي شود.الف/ر
٠٩:٥٢ ٢٢/٠٣/١٣٩٠