فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی در بازدید از ایسنا منطقه مرکزی:مبنا و معیار فعالیت سپاه و بسیج رهبری است
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی از دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی در اراک بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد مركزي ،سردار غلامعلی ابوحمزه در این بازدید، انگیزه اصلی از بازدیدها و نشستهای اینچنینی را برقراری ارتباط نزدیک و صمیمانه با اهالی رسانه استان عنوان کرد.وی با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و همکاری نزدیک این خبرگزاری با سپاه و بسیج، افزود: علیرغم اینکه نبود امنیت مشکلات بسیاری را در جامعه ایجاد میکند و یکی از وظایف سپاه در این حوزه تعریف شده است اما، تنها بخشی از کار سپاه و بسیج نگاه امنیتی و پرداختن به حوزههای امنیتی است و این مسئله باید به خوبی برای مردم تبیین شود چراکه، نگرشی که الان نسبت به سپاه و بسیج وجود دارد باید با نگاهی که نسبت به سایر نیروهای انتظامی و نظامی موجود است متفاوت باشد و مهمترین دلیل برای تأکید بر این تفاوت، نگاه چارچوبی است که در قانون اساسی برای سپاه و بسیج تبیین شده است.
ابوحمزه گفت: براساس قانون اساسی، حدودی که برای بسیج و سپاه مقرر شده دفاع از انقلاب و دستاوردهای آن به عنوان مأموریت و مسوولیت اصلی سپاه و بسیج است که در چارچوب سپاه استانی نیز تعریف میشود و در این حوزه 5 وظیفه مقابله با تهدید نرم، عمق بخشی داخلی به معنای نهادینه کردن ارزشها و هنجارهای نظام در میان اقشار جامعه، بسیج دهها میلیونی با حضور همه اقشار جامعه در بسیج، ایجاد امنیت و اشراف اطلاعاتی و در نهایت مقابله با تهدید سخت وظایف اصلی سپاه و بسیج را تشکیل میدهد.
وی با بیان این مطلب که اولویتهای اصلی ما در استانها سه اولویت اول است، تصریح کرد: آنچه ما در عرصه سیاسی به دنبال آن هستیم دخالت در جریانات سیاسی و احزاب نیست؛ آنچه ما در مجموعه سپاه دنبال میشود افزایش آگاهی سیاسی، تحلیل و ارتقای بینش سیاسی و بروز کردن بسیجیان و سپاهیان و همچنین آشنا کردن آنها با شرایط و موقعیتی است که دشمن نسبت به ما در عرصههای مختلف اعم از فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و یا سیاسی دارد.
ابوحمزه به تعریف مقام معظم رهبری در خصوص بصیرت با این مضمون که بصیرت به معنی هدفشناسی، راهشناسی، دشمنشناسی و به نوعی حرکات دشمن را رصد کردن و برای مقابله با حرکات دشمن برنامه داشتن است، اشاره کرد و گفت: با توجه به تحلیلی که ایشان از بصیرت ارایه دادهاند، رویکرد ما بر ارتقای شناخت بسیجیان و پاسداران قرار گرفته است تا در مواجهه با جریانات مختلف دچار مشکل نشوند.
وی اضافه کرد: برخی اقشار اینگونه برداشت میکنند که اگر ما به جامعه تحلیل میدهیم میخواهیم در حوزه سیاسی دخالت کنیم و این درحالی است که ما میخواهیم آگاهی سیاسی را افزایش دهیم و این همان کاری است که رسانهها انجام میدهند.
ابوحمزه با تأکید براینکه این رویکرد به معنای وابستگی به جریانهای سیاسی نیست افزود: مبنا و معیار فعالیت سپاه و بسیج در زمان امام راحل ایشان، و امروز مقام معظم رهبری است و ما تدابیر ایشان را جاری میکنیم و به هیچ حزب و گروهی وابستگی نداریم.
وی نقش سپاه و بسیج را تبیین کردن شرایط و موقعیتها عنوان کرد و گفت: مثلا امروز ما جریان مصر، جریان فتنه یا جریانهای انحرافی که در کشور ایجاد میشود را تحلیل کرده و دستاورد تحلیل را برای افراد تبیین میکنیم تا شناخت آنها نسبت به این مسایل افزایش یافته و موضعگیری درستی نسبت به این موارد داشته باشند.
ابوحمزه گفت: ما از این طریق سطح آگاهی و شناخت را بالا میبریم و سوالات و ابهاماتی را که مطرح میشود پاسخ میدهیم و در این مسیر اگر اشکالات و ایرادات منطقی و مستدل بر بسیج و سپاه نیز باشد، میپذیریم و آنهایی را که مستدل نیست پاسخ میدهیم و یکطرفه و یا با رویکرد برخورد قهری رفتار نمیکنیم زیرا معتقدیم برای افزایش آگاهی در جامعه به جز مسیر منطق و استدلال راه دیگری وجود ندارد.
وی با بیان این مطلب که براساس آمار حدود 35 میلیون نفر جوان در کشور داریم و طبیعتا در استان مرکزی هم بخش معظمی از جمعیت را جوانان تشکیل میدهند، افزود: نگاه ما به جوانان خوشبینانه است و اعتقاد داریم جوانان در عرصههای مختلفی که نقشآفرینی کردند، همیشه توانستهاند رسالت خود را به خوبی ایفا کنند و حرف اول را بزنند و برای مثال در مراسم اعتکاف امسال بیش از 80 درصد شرکتکنندگان را جوانان تشکیل میدهند.
وی نوع نگرش سپاه به جوانان را به دور از افراط و تفریط دانست و گفت: اعتقاد داریم اکثریت جوانان ما ارزشها و هنجارهای انقلاب و نظام را باور دارند و در خصوص اقلیتی که در برخورد و رفتار ایراداتی دارند هنر ما باید این باشد که به گونهای با جوانان برخورد کنیم که به خودباوری برسند و ایرادات خود را برطرف کنند.
ابوحمزه با تأکید براینکه در حوزه میزان دستیابی به این هدف و آشنا کردن جوانان با رویکرد بسیج و سپاه هنوز جای بحث هست، افزود: باید در این حوزه تلاش بسیاری صورت گیرد و رسانهها میتوانند در این عرصه به ما کمک کنند تا بتوانیم نوع نگاه بسیج و سپاه را به دور از افراط و تفریط به دانشجویان و جوانان منتقل کنیم چون ما اعتقاد داریم جوانان از نوع نگرش مذکور آگاهی ندارند و بیشتر به سپاه به عنوان یک نهاد خشک و رسمی نظامی نگاه میکنند.
وی لازمه تثبیت ارزشهای نظام در آینده را ارزش دادن به جوانان استفاده بهتر وسیعتر و قویتر از پتانسیل عظیم آنان دانست و اظهار کرد: خبرگزاری ایسنا به عنوان خبرگزاری دانشجویان، بواسطه ارتباطی که با جهاددانشگاهی و دانشجویان دارد، میتواند بسیار در این زمینه به ما کمک کند.
ابوحمزه جهت برگزاری نشستهایی با دانشجویان اعلام آمادگی کرد و گفت: هر قدر این تعامل میان سپاه و رسانهها بیشتر شود، نگاهها نیز بازتر میشود و ما برای برگزاری اینگونه نشستهای صمیمانه با حضور جوانان آمادگی داشته و به هیچ وجه قایل به دستهبندی و تیپبندی جوانان نیستیم و معتقدیم همه جریانات کشور نقاط قوت و ضعف دارند و باید به صورت عالمانه و با فکر و استدلال و منطق نقاط قوت آنها را افزایش داده و نقاط ضعف را از بین ببریم.
وی افزود: ما در این نشستها ماموریتهای سپاه و بسیج را تبیین میکنیم تا در مجموعه این نشستها به یک باور جمعی برسیم. در این راستا رسانه و سپاه و بسیج در راستای رسیدن به اهداف نظام و حفظ ارزشها و هنجارهای نظام لازم و ملزوم یکدیگر هستند و اگر این انسجام ایجاد شود به اهداف بلندی که مقام معظم رهبری برای این نظام مشخص کردهاند خواهیم رسید.
ابوحمزه خاطرنشان کرد: بر اساس بینات مقام معظم رهبری مرحله اول حرکت امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی، مرحله دوم تشکیل نظام اسلامی مرحله سوم تشکیل دولت اسلامی، مرحله چهارم تشکیل جامعه اسلامی و مرحله پنجم تشکیل تمدن بزرگ اسلامی است و برای رسیدن به این تمدن که هدف غایی است، همه کسانی که دل در گرو ارزشها دارند میتوانند در این حلقه موثر باشند.الف/ر
١٠:٠٥ ٣١/٠٣/١٣٩٠