٠٥:٢٥ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس پژوهشكده فرهنگ، هنر :
طراحي صنعتي بايد وارد عرصه زندگي مردم شود

8تير ماه توسط انجمن مجامع طراحي صنعتي دنيا روز جهاني طراحي صنعتي نامگذاري شده است. به همين مناسبت همزمان با برگزاري اين همايش در كشورهاي ديگر،  جشني در پژوهشكده فرهنگ ، هنر و معماري  با حضور 11 دانشگاه معتبر ايران و  صاحبان صنايع، روساي اتحاديه مبلمان، قالبسازان و كارخانجاتي كه از خدمات طراحي صنعتي بهره مي گيرند برگزار شد.

 

 به گزارش روابط عمومي پژوهشكده فرهنگ، هنر جهاد دانشگاهي ، دكتر حسين كلانتري رييس پژوهشكده در رابطه با اين روز و برنامه هاي آن گفت:طي 3 سال گذشته در اين روز گردهمايي به صورت خودجوش توسط دانشجويان و دانش آموختگان اين رشته برگزار مي گرديد. دكتر كلانتري افزود: امسال با توجه به اهميت موضوع و همچنين بين المللي بودن آن و نيز راه اندازي مركز خدمات تخصصي طراحي صنعتي، توسط اين مركز برنامه اين گردهمايي ساماندهي و توسط پژوهشكده برگزار گرديد كه دانشگاه هاي تهران، هنر، علم و صنعت، اميركبير، الزهرا، سمنان، تبريز، اصفهان، آزاد تهران، آ‍زاد مشهد و پرديس بين المللي كيش نيز به عنوان حاميان معنوي و آموزش دهندگان اين رشته همكاري و مشاركت داشته اند.

وي همچنين در رابطه با بازتاب بين المللي اين همايش افزود: بازتاب جهاني اين روز و گردهمايي آن در سايت رسمي انجمن به آدرسwww.icsid.org مي باشد كه خبر برگزاري اين گردهمايي در كشور ايران و در پژوهشكده فرهنگ و هنر نيز در آن انعكاس خوبي داشته است.

دكتر كلانتري حضور پرشور دانش آموختگان اين رشته در اين گردهمايي را از نكات قابل توجه برشمرد و اظهار داشت: مديران گروههاي طراحي صنعتي11 دانشگاه ذكر شده، اساتيد، چهره هاي ماندگار و همچنين فارغ التحصيلان و دانش آموختگان دهه هاي 60،70 ،80 و دانشجويان اين رشته در اين همايش حضوري گرم و پر شور داشتند بطوري كه علاوه بر ظرفيت 400 نفري سالن همايش كريدور، راه پله ها، حياط و خيابان جنب پژوهشكده نيز جمعيت بسياري حضور داشتند.

وي همچنين ارتباط مستقيم با  سهراب وثوقي طراح صنعتي موفق و معروف ايراني كه وجهه بين المللي دارند را از بخش هاي جذاب اين گردهمايي بر شمرد.

رييس پژوهشكده فرهنگ و هنر با بيان اينكه تصميم داريم طراحي صنعتي را از چهار ديواري كارخانه ها و صنايع خارج كرده و وارد عرصه زندگي مردم نماييم افزود : پژوهشكده فرهنگ، هنر و معماري اقدام به ايجاد دبيرخانه دائمي جشنواره طراحي صنعتي نموده كه قرار است برنامه هاي ساليانه برگزاري اين گردهمايي را پيگيري نمايد .

مدير مركز خدمات طراحي صنعتي پژوهشكده نيز در رابطه با فعاليتهاي اين مركز افزود: اين مركز تلاش مي نمايد علاوه بر ارائه خدمات تخصصي صنعتي در زمينه هاي طراحي محصول، طراحي خدمات ، طراحي وسايل حمل و نقل و... زمينه و بستري را فراهم آورده تا متوليان و حوزه هاي اصلي مرتبط با اين رشته همگرايي و هم افزايي لازم جهت معرفي ، ترويج و توسعه هر چه بيشتر اين ابزار موثر را داشته باشند و از آن در جهت رشد اقتصادي و عدم وابستگي كامل به بيگانگان استفاده نمايند.

مهندس محمدي همچنين توليد انديشه بومي در عرصه طراحي صنعتي را از اهداف اين مركز برشمرد و افزود: معرفي ، ترويج، و تثبيت جايگاه اين رشته در سه حوزه فرهنگ، صنعت، اقتصاد و كشف و تدوين راهبردهاي ضروري اين امر بعنوان يكي از موثرترين عوامل از برخورداري جامعه ايران از دانش پيشرفته دانست. وي همچنين تعامل مثبت با گروهها، متخصصان و مراكز مرتبط به منظور هم افزايي ظرفيتهاي موجود، مددرساني به تحقق جامعه طراحان صنعتي و شكل گيري روح جمعي در ميان آنان و توليد انديشه بومي در عرصه طراحي صنعتي را از ديگر اهداف مركز برشمردند.

دكتر كلانتري در رابطه با بيانيه صادر شده در اختتاميه جشنواره افزود: حضور پر شور طراحان صنعتي زماني مي تواند اثر بخش باشد كه طراحان صنعتي ايران بتوانند به خود هويتي جمعي ببخشند و با تاسيس انجمن طراحي صنعتي ايران ضمن شكل دهي و تقويت هويت جمعي خود  و ايجاد سازو كار مناسب براي ارتباطات بين فردي و گروهي نظام طراحي صنعتي ايران را تدوين كنند. وي همچنين اظهار داشتند: برگزاري چنين همايشهايي جزو گام هاي اوليه در تقويت روحيه جمعي طراحان صنعتي و نيز شكل دادن به آن است كه موجب مي شود تا زمينه هاي همدلي و هم گرايي طراحان صنعتي فراهم آيد. رييس پژوهشكده فرهنگ ، هنر و معماري ادامه داد: طراحان صنعتي افزايش كيفيت زندگي را نه تنها در طراحي محصولات و خدمات مناسب  زندگي نوين بلكه در طراحي محصولات و خدمات متناسب با فرهنگ هر زيست بوم مي دانند.

وي ادامه داد: طراحي صنعتي نمي تواند مستقل از حوزه هاي ديگر رشد و گسترش  يابد، پيشبرد اهداف جمعي همچون رسيدن به هويت جمعي زماني امكان پذير است كه ما در ارتباطي متقابل و تنگاتنگ با صنعت گران، قالب سازان و مراكز تحقيق و توسعه صنايع و صادرات قرار گيريم. از اين رو شكل دادن و تعميق اين ارتباط متقابل را به عنوان رويكرد سال آتي اعلام مي كنيم.

دكتر كلانتري در پايان اظهار داشتند: حرفه طراحي صنعتي هنگامي مي تواند به رشد و بالندگي خود دست يابد كه علاوه بر ارتباطات عميق درون گروهي و تعريف استانداردهاي طراحي صنعتي و تعميق ارتباطات برون گروهي با ديگر مركز مانند دانشگاه نيز ارتباط تنگاتنگي داشته باشد، از اين رو مي خواهيم كه زمينه هاي گسترش رشته طراحي صنعتي تا مقطع دكترا در ايران فراهم شود.

 

١٤:٢٧ ١٩/٠٤/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد