٠٤:٥٩ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
نشست روساي واحد هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور برگزار شد/
دكتر يادگاري:آحاد ملت بايد با دستاوردهاي جهاددانشگاهي آشنا شوند

نشست روساي واحدهاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور عصر امروز 29 تيرماه با حضور رييس و معاونان جهاد دانشگاهي در مجتمع تحقيقاتي اين نهادبرگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در اين نشست دكتر محمد حسين يادگاري طي سخناني با تأكيد بر بيانات رهبر معظم انقلاب درباره جهاد دانشگاهي بر لزوم توسعه فعاليت هاي فرهنگي اشاره نمود و گفت: فعاليت هاي فرهنگي در جهاد دانشگاهي در رأس همه فعاليت ها قرار دارد و در اين زمينه فعاليت هاي قرآني از اهميت ويژه اي برخوردار است.

وي افزود: براي پربار تر شدن فعاليت هاي فرهنگي نياز به هماهنگي و همكاري با فعالان فرهنگي در بيرون از جهاد دانشگاهي، حوزه هاي علميه و روحانيت و دانشگاه ها مي باشد.

دكتر يادگاري با تاكيد بر كار فرهنگي براي خود مجموعه جهاد دانشگاهي افزود:فعاليت فرهنگي براي حفظ و انتقال فرهنگ جهادي لازم است .

 رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: وظيفه ماست كه بيانات رهبر معظم انقلاب را سر لوحه همه كارهاي خود قرار دهيم.

وي همچنين گفت: بر اساس همين تأكيدات نياز به يك بازخواني در جهاد دانشگاهي براي برنامه ريزي 30 سال آينده وجود دارد.

وي ادامه داد: بايد كاركردها و فرصت ها و تهديدهايي كه براي جهاد دانشگاهي وجود دارد را بررسي نمود و آسيب شناسي كلي نسبت به اين مسائل صورت گيرد تا نقاط ضعف احتمالي مشخص گردد و بر همين اساس ما مي توانيم براي 30 سال آينده جهاد دانشگاهي برنامه ريزي داشته باشيم.

رييس جهاد دانشگاهي تاكيد كرد : دشمنان انقلاب بدانند جهاد دانشگاهي تحريم ها را به فرصتي عالي در راستاي شكوفاتر كردن توانمندي هاي داخلي تبديل خواهد كرد.

دكتر يادگاري در بحث آموزش در جهاد دانشگاهي گفت: آموزش هاي جهاد دانشگاهي بايد پژوهش محور شود و وظيفه ما تربيت نيروهاي متخصص براي نظام جمهوري اسلامي است.

وي تصريح نمود: در بخش پژوهش، ما نياز به تعامل با دولت داريم و واحدهاي اين نهاد در استان ها نيز بايد تمام توان خود را بكار گيرند تا بتوانند قطب هاي علمي را در نقاط مختلف كشور تشكيل دهند.

رييس جهاد دانشگاهي ادامه داد:براي انجام فعاليتهاي  تحقيقاتي نياز است كه با نهاد هاي ديگر مثل بسيج اساتيد يا بنياد ملي نخبگان تعاملات مستمر داشته باشيم و هر دو طرف فضا را براي بهره بري از امكانات و تعاملات باز كنند.

وي به تشكيل قرارگاه علمي بين بسيج اساتيد وجهاد دانشگاهي در راستاي تعاملات ذكر شده اشاره كرد.

وي به استفاده از اساتيد بازنشسته دانشگاه ها در مراكز تحقيقاتي جهاد دانشگاهي اشاره نمود و گفت: استفاده از اين افراد در كنار نخبگان دانشگاهي موجب كار بردي كردن تحقيقات مي شود.

دكتر يادگاري بر اهميت ارتقاء روابط عمومي ها در اين نهاد اشاره نمود و گفت: روابط عمومي ها بازوي كاري مديران جهاد دانشگاهي هستند و فعاليت ها و دستاوردهاي جهاد بايد از طريق روابط عمومي ها و ارتباط سازنده با رسانه ملي معرفي شوند.

وي گفت: البته بحث تبليغ در جهاد دانشگاهي همواره كمرنگ بوده و اميدواريم كه در اين كار تسريع شود چرا كه هزينه كردن براي معرفي جهاد دانشگاهي  يك نوع سرمايه گذاري است .

وي گفت: آحاد ملت براي باور ملي و غرور ملي بايد از دستاوردهاي جهاد دانشگاهي مطلع باشند. وي در پايان سخنان خود خواستار اختصاص بودجه از درآمدهاي جهاد دانشگاهي براي فعاليت هاي فرهنگي شد.


معاون آموزشي جهاد دانشگاهي در نشست رؤساي واحدهاي اين نهاد خبر داد:

اخذ مجوز 45 رشته دكتراي پژوهش محور

 

دكتر ايماني در اين نشست طي سخناني به رويكردها و برنامه هاي اين معاونت پرداخت و با اشاره به روحيه جهادي حاكم در اين نهاد گفت: اگر در راهي كه براي جهاد دانشگاهي مشخص شده ، ثابت قدم باشيم مطمئناً دوران خوبي را در پيش روي خواهيم داشت .

وي ادامه داد: جهاد دانشگاهي تاكنون به گونه‌اي عمل كرده است كه كارهاي زمين مانده نظام را هميشه به نحو احسن انجام داده و همين امر باعث اعتماد مسؤولان نظام به اين نهاد انقلابي شده است.

 معاون آموزشي جهاد دانشگاهي افزود: بايد از اين اعتماد استفاده كنيم و بتوانيم برنامه‌هاي 30 ساله دوم جهاد دانشگاهي را ترسيم و به اجرا برسانيم.

دكترايماني گفت: امر آموزش در جهاد دانشگاهي به نحوي سرريز حوزه پژوهش اين نهاد بوده است.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي با اشاره به رويكردهاي جديد در اين حوزه گفت: بايد آموزش‌هايي كه در شأن جهاد نيست و معمولي است را كنار بگذاريم.

وي ادامه داد: ما به دنبال توليد محتوي در دوره آموزش هاي تخصصي هستيم و براي اين امر نياز به گروه هاي تخصصي داريم كه متكي بر توانمندي هاي پژوهشي باشد و در واقع تعامل پژوهشي و آموزشي است كه مي‌تواند به توليد محتوي آموزشي منجر شود.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي از اخذ مجوز 45 رشته دكتراي پژوهش محور توسط اين نهاد خبر داد و گفت: با تعامل و همكاري بين حوزه آموزشي و پژوهشي در اين نهاد و با پيگيري‌هاي انجام شده توانسته ايم 45 رشته دكتري پژوهش محور را وارد جهاددانشگاهي كنيم كه اين موضوع هم براي ما يك اعتبار است و هم اينكه ما مي‌توانيم نيروهاي متخصص پرورش دهيم كه در خدمت نظام و انقلاب باشند.

وي در ادامه با اشاره به بحث ارتقاء اعضاء هيئت علمي تاكيد كرد: تمام اطلاعات موردنياز اعضاء هيئت علمي جهاد دانشگاهي جمع آوري شده و در حال بررسي و پيگيري ارتقاء آنها هستيم.

دكتر ايماني افزود: تمام اعضاء ، هيئت علمي بايد عضو يك گروه تخصصي و پژوهشي باشند. معاون آموزشي اين نهاد همچنين به تشكيل شوراي سياستگذاري هنر در جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت:  در راستاي سازماندهي فضاي هنري و ورود مجدد اين نهاد به برنامه هاي هنري شورايي را تشكيل داده‌ايم تا بتوانيم با برنامه ريزي دقيق، خلاء هاي موجود حوزه هنر، در نظام جمهوري اسلامي را پركنيم .

وي در پايان خاطرنشان كرد: برنامه‌هاي آموزشي را تا پايان سال 90 اعلام كرده ايم كه انشاء ا... بتوانيم با همكاري هرچه بيشتر واحدها به نتايج مورد نظر برسيم.

 

معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي:

واحدها پروژه هايي را انجام دهند كه در جهت رفع نياز ملي و خدمت رساني به جامعه باشند

دكتر قاضي مغربي در نشست روساي واحدهاي جهاد دانشگاهي با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع نخبگان راجع به امر پژوهش گفت: واحدهاي جهاد دانشگاهي بايد پروژه‌هايي را انجام دهند كه در جهت رفع نياز ملي و خدمت به جامعه باشد.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي در ادامه به چالش‌هاي پيش روي اين حوزه در جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: وجود 68 مركز ، 24 پارك علم و فناوري در كشور و قوانين جديدي كه وزار تعلوم در اين زمينه صادر كرده همچنين برنامه ريزي در توسعه پژوهشكده‌ها در دانشگاه‌ها ، گسترش تشكيلات پژوهشي در ساير سازمانها ، وضعيت نيروي انساني ، وابستگي فعاليت‌هاي واحدها به تخصص معاون پژوهش واحد از جمله اين چالش‌ها مي‌باشد.

دكتر قاضي مغربي در ادامه سخنان خود به بيان سياست هاي كلي ،حوزه پژوهش پرداخت و گفت: اهميت بخشيدن به ساختار سازماني واحدها ، توجه ويژه به مقوله توسعه ارتباطات با سازمانهاي متولي، ارتباط مستمر با دانشگاه ها ، تاسيس شركتهاي دانش بنيان، هدايت واحدهاي استاني به سمت توانمندي هاي استان، توجه ويژه به سند توسعه استان، پرهيز از پراكنده كاري، آموزش‌هاي ضمن خدمت ، پيگيري تحقق برنامه چهارم توسعه سياست هاي كلي پيش بيني شده، حوزه پژوهشي، در اين نهاد مي‌باشد.

معاون پژوهش و فناوري اين نهاد در ادامه افزود: نظير ساختار سازماني معاونت ، پياده سازي سيستم جامع مكانيزه ، پژوهش و فناوري ، تغيير ساختار شوراي بررسي نهايي طرح ها، تعامل و همكاري بيشتر با مراكز تصميم گير و تصميم ساز ، تمركز بيشتر بر فعاليت در حوزه نفت و گاز، حضور در عرصه هاي بين الملل از برنامه هاي سال 90 حوزه پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي مي‌باشد.

دكتر قاضي مغربي با تاكيد بر انجام پروژه هاي تيمي واحدي گفت: در واحدها پروژه هايي را انجام دهند كه به فناوري و توليد ثروت منجر شود، همچنين افزود: انجام پروژه‌هاي نفت و گاز از اولويت بالايي در جهاد برخوردار است.

وي خاطرنشان كرد: واحدهاي جهاد دانشگاهي فعاليت هاي پژوهشي خود را با توجه به سند توسعه استان انجام داده و بايد معاونت پژوهش واحدها از نظر اقتصادي مستقل باشند.

رييس سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي در اين نشست گفت: شعار اين سازمان هر دانش آموخته يك كارآفرين است، ما در راستاي تحقق اين شعار برنامه هاي سياست‌هاي كلي را تنظيم مي‌كنيم.

احمدي به عضويت جهاد دانشگاهي در شوراي عالي اشتغال كشور اشاره كرد و گفت: رؤساي واحدهاي استاني جهاد دانشگاهي رسماً به عضويت كار گروه اشتغال و سرمايه گذاري استانها منصوب مي‌شوند.

وي گفت: طرح ملي پنجره واحد كسب و كار كشور مدتي است توسط سازمان به انجام رسيده كه مرحله پايلوت آن در استانها با موافقت شوراي عالي اشتغال كشور انجام شد.

احمدي افزود: تهيه تدوين 150 طرح تيپ شغلي نوآورانه در حوزه مشاغل خانگي توسط سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان در سال 1389 انجام و در خرداد ماه 1390 به پايان مي‌رسد.

او خاطرنشان كرد: در مجموعه برنامه سه ساله جهاد دانشگاهي در حوزه اشتغال جمعاً 47 هزار و 26 نفر در دوره هاي كارآفريني و مهارت هاي كسب و كار براي توانمندسازي دانش آموختگان انجام شد.

رييس سازمان همياري اشتغال و دانش آموختگان جهاد دانشگاهي ، از اتمام طرح رتبه بندي 1200 نفر از مدرسان كارآفريني سراسر كشور و اتمام طرح ارزيابي و رتبه بندي 240 مركز و موسسه آموزش كارآفريني خبر داد .

احمدي در پايان گفت: تهيه و تدوين سند توسعه اشتغال در 6 استان نيز به پايان رسيده است و در راستاي توانمندسازي دانش آموختگان آموزش هاي كشور 180 برنامه تلويزيوني در سال 88 و 89 از شبكه آموزش سيماي جمهوري اسلامي ايران در سه مرحله پخش گرديد.

در نشست رؤساي واحدهاي جهاد دانشگاهي مهندس زجاجي معاون فرهنگي اين نهاد به ارائه برنامه ها و سياست‌هاي پيش روي در اين حوزه اشاره كرد و گفت: شعار ما حضور همه جانبه جهاد دانشگاهي در دانشگاه ها با فعاليت ها و برنامه هاي فرهنگي است .

در حاشيه اين نشست دو روزه با حضور رييس و معاونين و رؤساي واحدهاي اين نهاد كلنگ احداث مسجد در مجتمع تحقيقاتي جهاد دانشگاهي ( هلجرد ) به زمين زده شد.الف/ر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

٢٠:٢٩ ٠١/٠٥/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد