آئين توديع ومعارفه مديران جهاد دانشگاهي واحد هرمزگان صبح امروز با حضور محمدحسين يادگاري رييس جهاد دانشگاهي برگزار شد. به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد هرمزگان، دكتر يادگاري در اين مراسم گفت: انقلاب فرهنگي مهمترين حركت تاثيرگذار در درون جهاد دانشگاهي بود كه اتفاق افتاد، اين رخداد فرخنده، در قالب سلولهاي بنيادين ، موسسه رويان و ساير فعاليت هاي دانشگاهي از مرحله ايده به كارآفريني و صنعتيبه شتاب گام برميدارد.
رييس جهاددانشگاهي تصريح كرد: مهمترين اصل و برنامه جهاد دانشگاهي ، جاري سازي كردن انديشه هاي مقام معظم رهبري در داخل دانشگاهها است .
يادگاري اظهار كرد: جهاد دانشگاهي با توجه به ظرفيت ها و توانايي علمي موجود گام هاي تاثيرگذاري در راستاي تربيت دانشمندان و نخبگان علمي برداشته است اما تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم ، كه اميدوارم با همت و تلاش جهادي و ترويج و عملي كردن پيام رهبري معظم انقلاب اسلامي روز به روز شاهد موفقيت چرخه علمي و فناوري كشور باشيم ، همين ولي امر مسلمين جهاد دانشگاهي را يكي از ستونهاي انقلاب اسلامي ايران معرفي كردهاند.
بلكه بايد در آن بر روي افراد متعهد، دلسوز و ولايت مدار كه كمك حال نظام هستند باز باشد.
پرويز سالاري معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري هرمزگان نيز در اين مراسم گفت: جمهوري اسلامي ايران به لطف خداوند و تلاش دانشمندان و نخبگان علمي ، قله هاي پيشرفت و موفقيت را به سرعت فتح ميكند، به طوري كه حسادت استكبار جهاني و كوردلان منافق را برانگيخته است ، اين كينه و بخل خود را به صورت ترورهاي كور كه هر روز دانشمندان موفق اين مرز و بوم را به شهادت ميرسانند، بروز ميدهند.
سالاري تصريح كرد: امام راحل فرمودند: تا زماني كه آگاهي ، بصيريت و عشق بين امت و امام در ملت ايران و هر كشوري كه خواهان پيشرفت و سعادت است استحكام داشته باشد، هيچ قدرتي توان ضربه زدن به آن ملت و اهداف مقدس اش را ندارد، ترور كور توسط منافقان كاري از پيش نميبرد چرا كه دانشمندان ايران به شهادت مسيرشان بسته نميشد بلكه با ريختن خون آنها هزاران دانشمند ديگر در گهواره ها در حال بزرگ شدن هستند.
احمد نوحه گر رييس دانشگاه هرمزگان در اين مراسم گفت: كشور ايران از نظر علمي نسبت به نرم جهاني پيشرفت قال تحسيني كرده است ، اما جهاد دانشگاهي ، تكميل كننده آموزش هاي نو و جديد است ، چرا كه چون علم و صنعت روز به روز از تكنولوژي هاي جديد بهره مند ميشود، از آنجائيكه كه براي علم آموزي نقطه پاياني وجود ندارد بهره وري دستگاه ها و منابع انساني از آموزش هاي جديد در استان ها توسط جهاد داشگاهي انجام ميپذيرد ، اميدواريم جهاد دانشگاهي هرمزگان مانند سابق چرخه فعاليت آموزشي و پژوهشي پرثمر خود را با مديريت جديد سرعت بيشتري ببخشد.
وي تصريح كرد: استان هرمزگان در بدو پيروزي انقلاب اسلامي از هيچ مركز آموزشي عالي برخوردار نبود و از نظر فرهنگي محروم بود، به يمن انقلاب اسلامي ايران و توجه به مسؤولين ، اين استان بالغ بر 65 هزار دانشجو را پرورش ميدهد.
وي اظهار كرد: كشور ايران در زمينه توسعه علمي و مرزهاي دانش خوب حركت ميكند، پيشرفت علمي ميتواند قدرت ملي را افزايش دهد ، در اين راستا ، امامان و بزرگان دين سفارشات زيادي راجع به علم آموزي و تبديل آن به فناوري كردهاند كه بايد مدنظر قرار گيرد، چرا كه انقلاب و پيشرفت در سايه دين اتفاق ميافتد.
رييس دانشگاه هرمزگان يادآوري كرد: استان هرمزگان موفقيت هاي بي بديلي را در زمينه هاي صنعتي، بازرگاني و تجارت به ويژه منابع دريايي را دارا است كه ساير استانها اين چنين موقعيتي ندارند.
نوحه گر ادامه داد: پارك علم و فن آوري مجوز آن در استان هرمزگان گرفته شده است كه علم را به تجاري سازي تبديل كنيم، ما بايد توسعه تسهيلات تكميلي را به شدت دنبال كنيم تا گام بلندي را در عرصه علم و پيشرفت استان برداريم.
وي تاكيد كرد: بايد توجه داشت كه براساس پتانسيل هاي استان ، گام توسعه اي و پيشرفت را در دانشگاه ها با ارائه رشته هاي موردنياز استان هرمزگان برداشت تا به خودكفايي استان و نيازهاي كشور دست پيدا كنيم.
غلامعباس اسدپور سرپرست جديد جهاد دانشگاهي واحد استان هرمزگان گفت: استفاده از آموزههاي ديني و سنتي در تربيت افراد در يك سازمان ، بهترين نتيجه علمي و آموزشي و بهره برداري را در كارهاي علمي و پژوهشي را در بردارد، انشاء ا... شيوه جهاد دانشگاهي واحد هرمزگان هم بر اين مبنا دنبال ميشود.
وي افزود: پايه و اساس كار در جهاد دانشگاهي بر سه اصل آموزشي ، پژوهشي و فرهنگي بنا شده است ، همچنين براي شروع و ادامه كار ، برنامه هاي كوتاه مدت براي برقراري تعامل با دستگاه هاي استان در راستاي آموزشي ، پژوهشي و تحقيق در دست كار قرار دارد.
وي اظهار كرد: برگزاري سمينارها ، همايش هاي علمي مرتبط با مسايل استان ، همكاري مستقيم با ادارات ميراث فرهنگي ، راه اندازي مركز مشاوره ، استفاده از ظرفيت ها و پتانسيل هاي استان ، راه اندازي تيم هاي ژئوفيزيك دريا، راه اندازي مركز تحقيقات و شيلات در جزيره ابوموسي ، برگزاري همايش هاي ملي منطقهاي ، و ... با همكاري و همدلي مديران ارشد استان از جمله برنامههاي ميان مدت جهاد دانشگاهي واحد هرمزگان است .
سيف ا... فرمحمدي رييس سابق جهاد دانشگاهي واحد هرمزگان گفت: بنده دو سال قبل ، مسووليت جهاد دانشگاهي را با تعداد 35 نفر پرسنل ، 700 دانشجو واحد علمي و كاربردي و تعداد كمي طرح پذيرفتم ، اكنون به لطف پروردگار ، تعداد كارمندان به 64 نفر ، 1400 دانشجو و تعداد قابل توجه اي طرح هاي پژوهشي رسيده است .
وي يادآوري كرد : بيش از 10 تفاهم نامه در زمينه طرح هاي پژوهشي با دستگاه هاي اجرايي ، علمي به امضاء رسيده است و با برقراري ارتباط و تعامل با دستگاه هاي مربوطه ، توانسته ايم از امكانات استان در راه اجراي اهداف علمي و پژوهشي گام برداريم ، به طوري كه جهاددانشگاهي در طول دو سال جزء دستگاه هاي پيش رو و تاثيرگذار استان مطرح شد.
رييس سابق جهاد دانشگاهي واحد هرمزگان افزود: سياست و برنامه ريزي جهاد دانشگاهي هرمزگان همواره بر جذب حداكثري نهادها و دستگاه هاي اجرايي استان براي همكاري در طرح هاي پژوهشي بود كه اين حاصل تلاش و زحمات شبانه روزي نيروها و سرمايه هاي انساني واحد جهاد دانشگاهي هرمزگان بود ، اميدوار هستيم كه مديريت جديد با توان مندي و تلاش خود ، پرسنل تحت حمايت ايشان و تعامل با دستگاه هاي اجرايي استان، در آينده اين مجموعه جزء دستگاه هاي مطرح و توانمند استان به شمار رود.ح/الف