شهردار شيراز: جهاددانشگاهي توان بالقوه نخبگان را بهفعل در آورد
شهردار شيراز گفت: جهاددانشگاهي يك نهاد علمي است كه با برنامهريزي مناسب توان علمي بالقوه نخبگان و دانشمندان را در بخشهاي دانشجويي و دانشگاهي، به فعل درآورد.
مهندس عليرضا پاكفطرت در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، افزود: معتقد هستم كه جهاد دانشگاهي كارهاي نشد را شد كرد، موضوعي كه سالها طول ميكشيد به آن واقف شويم.
وي ادامه داد: جهاددانشگاهي نهادي بود كه در اغلب زمينهها وارد عرصههاي علمي شد و كارها و فعاليتهايي انجام داد كه ماندگار است، اين نهاد در عرصههاي علمي يك نهاد پيشرو محسوب ميشود.
پاكفطرت با تصريح اينكه جهاددانشگاهي نهادي است كه با نگاه علمي به همه عرصهها نظر مياندازد، اضافه كرد: اين نهاد، با ورود به عرصههاي علمي، مقالات متعددي را توليد كرد، بهگونهاي كه ميتوان گفت، موضوع توليد مقالههاي علمي و گسترش علم در جامعه خصوصا در سطح نخبگان را اين نهاد بنيانگذاري كرد.
شهردار شيراز جهاددانشگاهي را ظرفيتي عظيم در عرصه مشاورههاي علمي قلمداد و تاكيد كرد: به نظر من شخصيت جهاددانشگاهي يك شخصيت عالي علمي است و صلاح نيست كه وارد عرصههاي اجرا شود بلكه بايد در قامت مشاور عالي به دستگاهها مشاوره ارايه دهد.
پاكفطرت با يادآوري اينكه شهرداري شيراز در دوران مديريت او بهدنبال نهادينه كردن نگاه علم محور به عرصههاي مختلف و فراهم كردن بسترهاي حضور دانشگاهيان و نخبگان علمي به عرصه مديريت شهري است، خاطرنشان كرد: شهرداري شيراز از ظرفيتهاي جهاددانشگاهي استفاده نكرده است اگرچه ميتوان از پتانسيل مشاورهاي اين نهاد در ابعاد مختلف استفاده مطلوبي كرد.
وي با اشاره به نشستي كه با مديران جهاددانشگاهي در استان فارس داشته، گفت: شهرداري شيراز علاقهمند به استفاده از تمام ظرفيتهاي علمي است و هماينك هم در اغلب پروژههاي بزرگ از نظرات دانشگاهيان و صاحبنظران نخبگان علمي استفاده مطلوبي كرده و ميكند.
او با اشاره به تواناييهاي جهاددانشگاهي و دستاوردهاي اين نهاد در زمينههاي پزشكي، گفت: موفقيتهاي موسسه رويان در تهران و بهتبع آن در شيراز، چشمگير و فاخر بوده است.
شهردار شيراز تصريح كرد: شخصيت و توان جهاددانشگاهي بالاتر از اين است كه آن را وارد عرصههاي اجرايي كرد، معتقد هستم بايد از توان علمي جهاد بهعنوان يك مشاور آن هم در سطح عالي استفاده كرد، جهاددانشگاهي بايد توليد علم كند تا دستگاهها و بخشهاي مختلف از علم توليدي اين نهاد استفاده كرده و آن راعملياتي كنند.
وي اضافه كرد: جهاددانشگاهي اولين نهادي است كه عملا وارد عرصههاي توليد علم شد و مقالههاي توليد شده با هدايت اين نهاد، زمينه شكوفا شدن توان علمي نخبگان و دانشمندان در عرصههاي مختلف شد.
پاكفطرت گفت: جهاددانشگاهي تا آنجا كه من اطلاعدارم، در عرصههاي صنايع دفاعي، پزشكي، توليد مقالات علمي در علوم پايه و بسياري از عرصههاي علمي وارد شد و موفقيتهايي را كسب و راه را براي ديگران باز كرد، حتي در موضوع انرژي هستهاي و تحقيقات مرتبط با اين علم، اولين گامها توسط جهاددانشگاهي برداشته شد.
وي تاكيد كرد: اين همه نشان از توان اين نهاد دارد و بايد همه با اين توان و ظرفيت آشنا شده و در راستاي توسعه علممحور فعاليتها در همه بخشها، از ظرفيت موجود استفاده كنند.
٠٨:٠٧ ٠٥/٠٥/١٣٩٠