٠٢:١٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
مراسم معرفي سرپرست جديدجهاددانشگاهي مشهد برگزار شد

با حضور رييس جهاد دانشگاهي، سرپرست جديد جهاد دانشگاهي واحد مشهد معرفي شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان،‌ در اين جلسه كه در محل تالار فردوسي، مجتمع دكتر علي شريعتي جهاد دانشگاهي مشهد برگزار شد،‌ از زحمات دكتر "سيد علي‌اكبر شمسيان" قدرداني شد و حكم سرپرستي جهاد دانشگاهي مشهد به دكتر "مجيد غيور مبرهن" اهدا شد.

در اين مراسم "جواد آرين‌منش"، نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس و حجت‌الاسلام "ترابي"، دبير شوراي استاني نهادهاي نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خراسان رضوي حضور داشتند و لوح تقدير از رييس پيشين جهاد دانشگاهي مشهد به علت عدم حضور وي، به دكتر "بيدخوري"، معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي مشهد اهدا شد.

دكتر يادگاري:

فضاي گسترده جهاد دانشگاهي امروز بيشتر از گذشته به روي همه اقشار انقلاب باز است

جهاد دانشگاهي بايد پيگير انقلاب فرهنگي در دانشگاهها باشد

رييس جهاد دانشگاهي  گفت: فرهنگ جهادي و انتقال آن به نسل جديد و نگهداري اين فرهنگ در فعاليتهاي جهادي، مي‌تواند اصل و اساس كارهاي افرادي باشد كه در جهاد دانشگاهي كار مي‌كنند.

دكتر "محمدحسين يادگاري"، در  اين مراسم  اظهار داشت: به دوستان جهادي مي‌گويم اين جلسات توديع و معارفه نيست، جهاد دانشگاهي يعني اينكه يك جهادگر مسئوليت را تحويل جهادگري ديگر براي ارتقاي فعاليتهاي جهاد دانشگاهي بدهد.

وي افزود: همه افراد فرزندان اين نظام، دست‌پرورده اين انقلاب و بسيجي هستند و همه‌ افرادي كه دلسوز اين كشور هستند جهادگرند و جهادگري صرفا با كارت و نشان جهاد دانشگاهي نيست.

دكتر يادگاري در تعريف جهادگري، گفت: جهادگري يعني تلاش در زمينه‌هاي علمي و فرهنگي و آموزشي؛ و افرادي كه در اين زمينه آمدند نه تنها از لحاظ فعاليت كمتر از ديگران و قبلي‌ها نبوده‌اند بلكه در بعضي‌ مواقع و موارد، فعاليت خوبي نيز داشته‌اند؛‌ اما اصل بايد دغدغه براي فعاليتهاي علمي، پژوهشي و فرهنگي براي نظام جمهوري اسلامي باشد.

وي با تاكيد بر اينكه جهاد دانشگاهي بايد بماند، يادآور شد: علت آن نيز پشتوانه معنوي و مقتدرانه مقام معظم رهبري است. اگر برخي مسئولان گذشته جمهوري اسلامي با اقتدار از حضور جهاد دانشگاهي پشتيباني مي‌كردند، به جايي نمي‌رسيديم كه بگويند، جهاد از دانشگاه بيرون برود و اگر جهاد دانشگاهي از دانشگاه بيرون مي‌رفت الان ما مراكز رشد و پاركهاي علم و فناوري نداشتيم.

وي تصريح كرد: مراكز رشد و پاركهاي علم و فناوري يعني جهاد دانشگاهي؛ و حتي خود جهاد دانشگاهي اين مراكز را وارد جهاد دانشگاهي كرده كه عقب نماند؛ ماموريتهاي جهاد دانشگاهي در زمينه‌هاي مختلف پيگيري شده است. جهاد دانشگاهي بايد پيگير انقلاب فرهنگي در داخل دانشگاهها باشد. انقلاب فرهنگي فقط مباحث فرهنگي نيست بلكه ارتقاي فعاليتها و تواناييهاي پژوهشي، كارهاي تحقيقاتي، توليدات صنعتي و نيمه صنعتي است.

يادگاري گفت: در بعضي از زمينه‌ها موفق و در بعضي ديگر ناموفق بوده‌ايم و بايد زمينه را فراهم كنيم كه جهاد دانشگاهي بتواند فعاليتهاي ارزنده خود را دنبال كند و موفقيت را به دست آوريم. روساي دانشگاهها، جهاد دانشگاهي را در مشهد پذيرفته‌اند، ولي اين اتفاق در بعضي از واحدها و استانها نيفتاده است. ما در اين مورد با دانشگاهها و استانداريها صحبتهايي كرده‌ايم.

وي افزود: فضاي گسترده جهاد دانشگاهي امروز بيشتر از گذشته به روي همه اقشار انقلاب باز است و بنياد علمي نخبگان، بسيج اساتيد، بسيج دانشجويي، حوزه‌هاي علميه و روحانيون همه بايد دست در دست هم دهند و آنچه را كه مولود انقلاب است، در مباحث فرهنگي و آموزشي ارتقا دهند.

رييس جهاد دانشگاهي تصريح كرد: اگر مسائل فرهنگي نباشد، مسايل پژوهشي ما به جايي نخواهد رسيد؛ اميدواريم در آينده هر نوع كار تحقيقاتي كه در جهاد شكل مي‌گيرد پيوست فرهنگي داشته باشد. اگر گستردگي مسايل فرهنگي در داخل دانشگاهها شكل بگيرد، مسائل پژوهشي ما به مرحله‌اي مي‌رسد كه مرحوم "كاظمي‌آشتياني" در سلولهاي بنيادي به كار برد.

وي بيان كرد: از مسئولان پژوهشي و معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي خواهم خواست هر نوع كار و فعاليت پژوهشي كه مي‌شود، يك پيوست فرهنگي داشته باشد. ما بايد از توانايي بالقوه سازمان دانشجويان ايران جهاد دانشگاهي و نيروهاي ارزشي آن استفاده كنيم.

يادگاري تاكيد كرد: درِ اين نهاد بايد به روي نيروهاي ارزشي و ولايتمدار باز باشد و دست در دست هم، اردوهاي جهادي و علمي و نشستهاي پژوهشي را برگزار كنيم.

دكتر يادگاري ادامه داد: عدم تربيت افراد مورد نياز جهاد دانشگاهي براي جايگزيني با افراد پيشكسوت، از ديگر آسيبهاي جهاد دانشگاهي است و ما از همين سازمان دانشجويان مي‌توانيم براي كادرسازي نيروهاي ارزشي و ولايتمدار استفاده كنيم.

وي با بيان اينكه وظيفه جهاد دانشگاهي گستردگي و جاري كردن تفكرات و انديشه‌هاي ولايت فقيه است،‌اظهار داشت: دانشجويان ما بايد بدانند كه اقتدار ولايت فقيه از اقتدار تمام سياستمداران بالاتر است. اگر دانشجويان بدانند كه ولايت فقيه كيست و انديشه‌هاي آزاد را بدانند، نه گرايش به غرب و نه گرايش به انديشه‌هاي كاذب خواهند داشت.

يادگاري با اشاره به اينكه وظيفه جهاد، كادرپروري و كادرسازي با فرهنگ جهادي است، ‌افزود: در بحث مسايل فرهنگي ما براي ارتقاي مسايل فرهنگي، به انديشمندان ديني نياز داريم؛ اگر اين انديشمندان ديني پشتوانه فكري ما نباشند همان اتفاقي مي‌افتد كه در بعضي از مقاطع در بعضي از حزبها و گروهها اتفاق افتاد.

وي اظهار داشت: ورود به بعضي از رشته‌ها مثل آموزشگاههاي مختلف، شأنيت جهاد دانشگاهي را پايين مي‌آورد؛ علم‌آموزي خوب است ولي جهاد دانشگاهي با توجه به تجربه 30 ساله بايد رشته‌هاي مهارتي را آموزش دهد و افراد را به اشتغال برساند.

دكتر يادگاري گفت: جهاد دانشگاهي در بخش آموزش به سمت رشته‌هاي پژوهش‌محور در حال حركت است و خوشبختانه با حمايتهاي وزارتخانه‌هاي علوم و بهداشت، در حال حاضر حدود 26 تا 30 رشته پژوهش‌محور را مجوز گرفته‌ايم كه در كنار آن بتوانيم دانشجو جذب كنيم و افراد خوب را شناسايي و تزريق جهاد دانشگاهي كنيم.

وي بيان كرد: جهاد دانشگاهي بر اساس تقوا ساخته شده است و افرادي كه در اين مجموعه هستند دست‌پرورده و پرورش‌يافته مكتب قرآن هستند؛ در همه نهادها و ارگانها ريزشهايي را داشته‌ايم كه نهادها را تكان نداده و بيشتر كف روي آب بوده‌اند. اين ريزشها در مقابل جريان و تفكرات عظيم جهاد دانشگاهي چيزي نيستند و اگر اتفاقي هم در اين چند مدت در بعضي واحدهاي جهاد دانشگاهي افتاد، در مقابل خيل عظيم 6000 نفري جهادگران جهاد دانشگاهي كه همه معتقد به نظام و ولايتمدار هستند، بسيار كم است.

يادگاري گفت: افرادي كه ما از لحاظ سياسي جدا مي‌كنيم 100 درصد در نظام جمهوري اسلامي مورد قبول و پذيرش قرار گرفته‌ا‌ند. ما آنهايي را، چه راست و چه چپ، چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب، كه از خط قرمز عبور كنند، قبول نمي‌كنيم و خط قرمز ما قرآن، اسلام و ولايت با مصداق مقام معظم رهبري است.

يادگاري تصريح كرد: در طول تاريخ انقلاب اسلامي ريزشهايي را در اقشار مختلف ديده‌ايم ولي آنچه كه استوار مانده است نيروهايي هستند كه در خط ولايت باقي مانده‌اند.

سرپرست جديد جهاد دانشگاهي مشهد:

بايد حرمت‌شكني را كنار بگذاريم

نگران بودجه نيستم، آمده‌ام كار كنم

سرپرست جديد جهاد دانشگاهي واحد مشهد گفت: مطمئن هستم مي‌توانيم مجموعه جهاد دانشگاهي مشهد را در زمينه‌هاي پژوهشي،‌ علمي و آموزشي و مهندسي ياري دهيم.

 دكتر "مجيد غيور مبرهن"، در مراسم معارفه خود و تقدير از زحمات دكتر "سيد علي‌اكبر شمسيان"اظهار داشت: ما بايد حرمت‌شكني را از سرلوحه‌ كارهايمان كنار بگذاريم و حرمت دو طيف را نگهداريم يكي مسئولان قبل از ما و ديگر پيشكسوتاني كه در مجموعه حضور دارند.

وي با تشكر از خدمات دكتر شمسيان، ابراز داشت: بايد بگويم كه احترام به وي احترام به من است.اميدوارم كه برنامه كارهايم را در عمل نشان دهم و صرفا فقط اظهارنظر نباشد، اما در واقع آمده‌ام كه كار كنم.

غيور مبرهن ابراز داشت: اميدوارم تجارب اندكي را كه در زمينه‌هاي پژوهشي در پژوهشكده داشته‌ام، بتوانم در مجموعه جهاد به كار ببندم؛ البته جاي كار بسيار زياد است و اميدوارم سال آينده بتوانم حرفهايي براي گفتن داشته باشم.

وي اظهار داشت: ما بايد تلاش كنيم كه به اهدافمان برسيم و اگر در مجموعه‌اي كه كار مي‌كنيم براي خدا باشد،‌ نگران نخواهيم بود و من واقعا نگران بودجه نيستم.

سرپرست جهاد دانشگاهي مشهد با بيان اينكه خدمات خوبي توسط مسئولان قبل از من در مجموعه ‌جهاد دانشگاهي مشهد انجام شده است، اظهار داشت: يكي از بحثهاي ديگر ارتقاي حقوق پرسنل جهاد دانشگاهي مشهد است كه اين نيروها اعم از نيروهاي رسمي، ‌خدماتي و پاره‌وقت هستند كه ما در حد شرايط قانوني و طبق مصوبات جهاد دانشگاهي عمل مي‌كنيم. بايد بتوانيم نيروهاي كارآمدي را وارد اين نهاد كنيم چراكه همه ما مي‌دانيم كه اهداف جهاد، علمي و فرهنگي است.

وي گفت: اميدوارم در سال آينده چه در برنامه‌هاي كوتاه مدت و چه درازمدت شاهد پيشرفتهايي باشيم.

دبير شوراي نهادهاي نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خراسان‌رضوي:

جهاددانشگاهي نماد روشنفكري ديني در دانشگاه‌ بوده‌است

دبير شوراي استاني نهادهاي نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خراسان رضوي در اين مراسم طي سخناني گفت: جهاد دانشگاهي نماد تحول فرهنگي و علمي و پيشتاز در تحول فرهنگي است.

حجت‌الاسلام ترابي اظهار داشت: بعد از انقلاب فرهنگي يكي از نهادهاي مهم كه مسئوليت طراحي و ادامه برنامه‌هاي فرهنگي را برعهده داشته، جهاد دانشگاهي بوده است و امروز كه بر فعاليتهاي گذشته آن نگاه مي‌كنيم، مي‌بينيم كه مجموع فعاليتهاي صورت گرفته پشتوانه‌ آبرومندي به خصوص در ساحت پژوهشهاي علمي است.

وي بيان كرد: شايد آنچه بيشترين آبرو را براي جهاد ايجاد و بقاي آن را تضمين كرده، حركتهاي چشمگيري است كه در ساحت پژوهش و علم انجام شده است.

دبير شوراي استاني نهادهاي نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگا‌ههاي خراسان رضوي، تاكيد كرد: در كنار پيشگامي در امر تحول فرهنگي و علمي، مي‌توان گفت جهاد دانشگاهي نماد روشنفكري ديني در دانشگاه‌ بوده است؛ در ايران به هر حال نگاههاي مختلفي بر جريان روشنفكري است ولي متعادلترين راه و نگاه، آزاد است كه روشنفكران درصدد راههاي پيشرفت براي جامعه هستند و تفاوت در معيارها و منظرهايي است كه براي پيشرفت تعيين كرده است.

حجت‌الاسلام ترابي گفت: قطعا انگيزه اول براي اين طرحها و نظريات روشنفكري در ايران، انگيزه پيشرفت و اصلاحگري بوده و اينكه طراح به كجا رسيده، بستگي به قوت ذهن، فكر و نگاه طراح آن نظريه دارد. در ايران تجربه تاريخي به ما نشان داده كه هرگاه جريان روشنفكري با جريان ديني و ايده‌هاي مذهبي پيوند برقرار كرده، هم تاثيرگذار و هم ماندگارتر بوده و آثار آن نيز بيشتر مدنظر بوده است.

وي تصريح كرد: تعداد روشنفكراني كه در كشور ما از ديرباز داعيه اصلاحگري داشته‌اند كه مطرح باشند و هنوز براي جامعه ما قابل توجه باشند، زياد نيست. ولي قطعا يكي از افراد روشنفكر كه در راس مابقي است دكتر علي شريعتي است.

حجت‌الاسلام ترابي گفت: به راستي چه چيز دكتر شريعتي را از سايرين متمايز كرده است؛ اگر اعتبار دكتر شريعتي باشد كه همينطور هم بوده است و اگر حتي اعتبارش هم نباشد، بر اساس يك مطالعه جامعه‌شناختي به اين نتيجه رسيده، باز هم درست بوده است.

وي گفت: جامعه ايران جامعه‌اي است كه براي هر اقدام اصلاح‌طلبانه نبايد از عنصر دين و ايمان مردم غافل باشيم. بنابراين علاوه بر امتيازها و نبوغ شخص و ادبيات گفتاري كه در دكتر شريعتي وجود داشت، پيوند زدن اصطلاحات اجتماعي به باورهاي بنيادين جامعه است كه وي را متمايز مي‌كند.

حجت‌الاسلام ترابي تصريح كرد: جريان روشنفكري و اصلاحگري براي پيشبرد اهداف مصلحانه خود راههاي مختلفي را پيموده است؛. اول ورود به چالشهاي بنيادين فكري برخي جريانهاي روشنفكري است. در ايران براي پيگيري انديشه‌هاي اسلامي، خودشان كار را از چاله‌هاي اعتقادي و ديني شروع كردند و به اصطلاح مي‌خواستند بنيادين حركت كنند.

وي ادامه داد: دوم، جريان روشنفكري است كه توجه كرده، در بنيادهاي اعتقادي جامعه اسلامي ظرفيتهاي بسيار مناسب و گسترده‌تري وجود دارد و لزومي ندارد كه ما وارد چالشهاي اعتقادي ‌شويم بلكه بايد ظرفيتهاي مثبت و درست اعتقادي ديني را مورد استفاده قرار دهيم و در جريان روشنفكري به جاي ورود به چالشهاي اعتقادي تلاش كنيم كه روشهاي جديد و نوين را براي اصلاحات انتخاب كنيم و دكتر شريعتي روش دوم را برگزيده است.

دبير شوراي نهادهاي نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خراسان رضوي تصريح كرد: اهميت دكتر شريعتي به خاطر ‌آن نكته‌هايي نيست كه در مسايل مقدماتي و اعتقادي بيان كرده است بلكه به خاطر بحث مربوط به استفاده صحيح از ظرفيتهايي است كه در نظام تفكر شيعي وجود داشته است.

وي بيان كرد: در كشورهاي اسلامي به افرادي برخوردم كه با خواندن كتابهاي دكتر شريعتي شيعه شده بودند؛ دكتر شريعتي از ظرفيتهاي ناب شيعه استفاده كرده و سبب تحول در مذهب فرد و گرايش به مذهب شيعه شده است.

حجت‌الاسلام ترابي گفت: جريان روشنفكري قبل و بعد از دكتر شريعتي يك مشكل داشته و آن اين است كه راه را در سنگلاخ پيموده در حالي‌كه پايه‌ اصلاحات بر روي مباني بوده است. مباني اسلامي، ديني و شيعي، مباني‌اي است كه حداقل 1300 سال ريشه در بحث، گفت‌وگو و تحقيق دارد و كمتر كسي است كه سئوال پرسيده و جواب نگرفته باشد.

وي تاكيد كرد: اگر جهاد دانشگاهي نماد روشنفكري جامعه دانشگاهي است از اين بحثي كه مطرح كردم مي‌توان اين نتيجه را گرفت كه آيا ما بحثهاي روشنفكرانه را در مسايل اعتقادي مردم وارد كنيم و در مسايل نظري درگير شويم؛ در حالي كه ظرفيت مباني ديني و متون ديني ما و ظرفيت اجتهاد اين راه را حل مي‌كند و نيازي به پيمودن راههاي خارج از قلمرو مسايل علمي نداريم.

حجت‌الاسلام ترابي در مورد بعضي از ديدگاهها اظهار داشت: يك ديدگاه اين است كه من باشم و ديگران نباشند، كه اين ديدگاه به نتيجه نخواهد رسيد. خداوند همه را با طرز فكرهاي مختلفي آفريده و همه بايد باشند و تنها شرط همه بودن، اين است كه همه بپذيرند كه همه باشند؛ و معمولا كساني كه انتقاد مي‌كنند كه چرا ما نيستيم، به موقع خودشان سعي مي‌كنند كه ديگران نباشند.

دبير شوراي نهادهاي نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي خراسان رضوي با اشاره به منصوب شدن دكتر "غيور مبرهن" به سرپرستي جهاد دانشگاهي مشهد، گفت: امتيازي كه براي دكتر غيور مبرهن قائل هستم، پژوهشي بودن وي است و در اين مدت كه نامزد مسئوليت جهاد دانشگاهي مشهد بود، جنبه‌هاي پژوهشي را رها نكرد و اميدوارم كه جنبه‌هاي پژوهشي جهاد را آنچه بوده است گسترش دهد.

وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي براي من خاطره‌ خوشي دارد، گفت: ارتباط من به عنوان نيروي حوزوي با دانشگاه از طريق جهاد دانشگاهي برقرار شده است و توسط بزرگواران دعوت به فعاليت‌ در گروه‌ معارف شدم و اين خاطره‌ آشنايي با دانشگاه خاطره‌ ارزشمندي است و رسما از اين نهاد علمي و فرهنگي و انقلابي تقدير مي‌كنم.الف/ر

 

١٤:١٥ ٠٨/٠٥/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد