معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي: نشر و تعميق معارف اسلامي در تمام فعاليتهاي فرهنگي این نهاد مدنظر است
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي با بیان اینکه اميدوارم در جهاد دانشگاهي همچنان روحيه جهادي حفظ گردد، گفت: باید نگاه عميقتري نسبت به این مهم در تمام كاركردها، عملكردها و گرايشات صورت گيرد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان مرکزی اميرمسعود غفاري ، با تبريك فرا رسیدن سیویکمین سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي، فرا رسیدن روز خبرنگار و آغاز ماه مبارك رمضان، با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهي فعاليتهاي بسيار متنوعي را در دستور كار خود دارد، افزود: يكي از اين بسترها پروراندن فعاليتهاي فرهنگي است. با توجه به پروراندن تمام ویژگیها در جهاد دانشگاهی میتوان گفت جهاد بعضي از فعاليتهاي اولیه را به فعاليتهاي اصلي و تخصصي تبديل كرده و با گسترش ساختارهاي خود توانسته فعاليتهاي موثر و قابلي را به عموم جامعه ارايه كند.
وي با اشاره به اهداف اصلی در بخش معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: چهار بخش اصلی از مهمترين اهدافي است كه به عنوان هدفهاي اصلي و فرهنگي تدوين شده و خود را ملزم به رسيدن به آنها ميدانيم که اولين بخش آن تعميق گرايشها و باورهاي ديني و آگاهي نسل جوان بهويژه دانشجويان است. هدف ديگر تبليغ و ترويج آرمانها و ارزشهاي انقلاب اسلامي است كه در اين بخش هدف پايين دستي ديگر با نام جلوگيري از انقطاع نسلي و حفظ و انسجام چارچوب ارزشي و ميراث فرهنگي گنجانده شده كه اين لايه براي مقابله با تهاجم فرهنگي و جنگ نرم در مجموعه جهاد دانشگاهي به كار ميرود.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي افزود: از ديگر اهداف، ايجاد زمينه براي تشويق و آمادهسازي فرهنگ تاليف و نشر آثار علمي و ديگري هم رشد و شكوفايي استعدادهاي ادبي و هنري دانشجويان است كه هدف جهاد دانشگاهي در اين ساختار، تبدیل شدن به یکي از سازمان هاي برتر و شاخص در ارايه فعاليتهاي فرهنگي در سطح كشور است.
غفاري با بیان اینکه سعی کردهایم فعاليتهاي فرهنگي در جهاد دانشگاهی از استمرار مناسب برخوردار باشد، عنوان کرد: همواره استمرار نتيجه بخش است و پايداري آموزهها را به همراه دارد.
وی یادآور شد: در رويكردهاي حداقل 20 ساله اخير سعي كردهايم فعالیتهایی در دستور کارمان قرار گیرد که بر اساس نيازسنجي مخاطب همراه با بررسي محتوايی باشد و به نحوي رسالت مندي جهاد را با نيازسنجي و مخاطب شناسي همگام كردهايم كه اين موجب شده فعاليتهاي فرهنگي ما مخاطبان خاص خود را داشته باشد زيرا بر اساس وظیفه نهادی اعلام نياز و علاقه دانشجويان بوده است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي با تاکید بر اینکه فعاليتهاي فرهنگي دير بازده هستند، ادامه داد: در جهاد دانشگاهی با توجه به وجود ارتباط در طول يك دوره با ميانگين چهار ساله با مخاطب، سعي شده بازتاب آموزشها، تربيتها و رشد فضايل اخلاقي در بازخوردها به دست آيد كه با توجه به اين رويكرد، يك برآيندي از چگونگي انجام فعاليتهای فرهنگي بر دانشجویان داشتهايم.
غفاری تصریح کرد: سعي كردهايم با كمترين بودجه نسبت به انجام فعاليتهاي محتوايي براي دانشجويان اقدام كنيم كه اين مورد، امروز به عنوان يك قالب در شاخصهاي فرهنگي كشور بروز يافته است.
همچنين ويژگي ديگر، دانشجو محور بودن فعاليتهاي ما است كه دانشجو در طراحي، تدوين و اجراي فعاليتهای فرهنگي، محور است و كار را از بستر اصلي، پيشنهاد تا به اجرا رساندن و تجربه شدن دنبال ميكند.
وی توضیح داد: در صورتی که دانشجویی در بستر فعاليتهاي فرهنگي جهاد حاضر شود، معمولا ميتواند مديريت فرهنگي را تجربه كند. فعاليتهاي فرهنگي ما حتي در حوزه فعاليتهاي فرهنگي عمومي با رويكردهاي ديني دنبال ميشود، به عبارتي نشر و تعميق معارف اسلامي در تمام فعاليتهاي فرهنگي جهاد دانشگاهی مدنظر است.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي خاطرنشان کرد: از جمله ديگر شاخصهاي فرهنگي معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی تقويت مشاركت فرهنگي جوانان است كه هدفمان در این بخش رشد خلاقيت و استعدادهای جوانان در به روز آوري فعاليتهاي فرهنگي است.
غفاری با یادآوری اینکه در سال گذشته 348 عنوان برنامه فرهنگي اجرا شد، افزود: این تعداد برنامه را در 13 بستر فرهنگي دنبال كرديم که شامل فعاليتهاي ديني و قرآني، كتاب و كتب خواني، سياسي اجتماعي، فعاليتهاي فوق برنامه، انتشارات و فروش كتاب، افكارسنجي، مراکز فرهنگی در دانشگاهها،، خبرگزاري قرآني (ايكنا) و دانشجويان (ايسنا)، سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي و ساختار سازماني فعاليت قرآني بوده است.
وی تاکید کرد: بيشترين برنامهسازی و و ارایه فعالیتهای فرهنگی مربوط به حوزه فعاليتهاي قرآني و ديني بود.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي در ادامه ، با اشاره به عضویت جهاد دانشگاهی در تعدادي از شوراهاي استاني، از جمله این شوراها را شوراي فرهنگ عمومي، شورای فرهنگی دانشگاه، ساماندهي امور جوانان، بستر اطلاع رساني همچون خانه مطبوعات، شوراي علمی و فرهنگي غدیر و شورای فرهنگی و اجتماعی استان بیان کرد.
غفاری ادامه داد: همچنين در برخي شوراها و گروههای تخصصي كشوري همچون كميته تخصصي فعاليتهاي ديني و قرآني، شورای مرکزی سازمان انتشارت، شورای مرکزی گردشگري و طرح " ايران مرز پرگهر" عضو هستيم.
وی اظهار داشت: در سه سال گذشته به عنوان واحد واحد نمونه كشوري در تدوين، برگزاري و مستندسازي فعاليتهاي فرهنگي از طرف جهاد دانشگاهی مرکز معرفي شديم. همچنین فعاليتهاي ما به صورت خاص در حوزه ديني و قرآني و برگزاري جشنواره ملي و كشوري، بارها و بارها مورد تقدير واقع شده و به عنوان واحد نمونه در انجام اين فعاليتها شناخته شديم.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي تصریح کرد: نکتهای که همواره در فراهم آوري فعاليتهاي فرهنگي توجه داشتهایم، بحث رويكرد دانشجويان، فضاي روز اجتماع و از همه مهمتر رسالت مندي جهاد بوده است. همچنین نوع برنامه ریزی ما در فعاليتهاي فرهنگي از چهار شاخصه بالادستي بیانات مقام معظم رهبری، سند چشمانداز 20 ساله جهاد دانشگاهی، برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی و اهداف کلان جهاد دانشگاهی تبعیت میکند.
وی یادآور شد: از معدود واحدهايي هستيم كه بيش از 90 درصد برنامههاي پيشنهادي در سه ساله برنامه چهارم جهاد دانشگاهی را توانستيم اجرا كنيم.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي استان مركزي در پایان خاطرنشان کرد: امسال يك سال تكميل كننده براي انجام برنامه چهارم بوده كه قرار است برنامههاي تاثیر گذار برنامه چهارم را مجددا در برنامه کاری خود قرار دهيم زیرا رویکرد ما استمرار فعالیتهای موثر فرهنگی است.
١١:٢٤ ٢٠/٠٥/١٣٩٠