معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی: شکستن صورتهای بی سیرت و نشان دادن بی صورتهای با سیرت خصیصه قلم خبرنگاران است
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ گفت: خبرنگار با قلم خود حکاک توسعه پایدار برای جوامع است و بعنوان یک قشری از جامعه نوشتن او باعث نقش بستن سرنوشت جامعه در مسیر تعالی قرار می گیرد.
به گزارش روابط عمومی واحد آذربایجان غربی؛ " امین رستم زاده" که در جمع خبرنگاران دانشجو بمناسبت روز خبرنگار سخن می گفت, خبر را خمیرمایه بلوغ فکری جامعه عنوان کرد و افزود: در جامعه اطلاعاتی امروز هر آنچه بصیرت انسان را عمق بخشد و پردازش فکری افراد جامعه را در کنه موضوعات تقویت نماید از آن می توان بعنوان یکی از ارکان مهم توسعه جوامع نام برد که یقینا خبر از چنین خصیصه ارزشمندی برای افراد جامعه برخوردار بوده و خبرنگار بعنوان موجد خبر نقش آفرینی اساسی از این حیث برای جامعه دارد.
سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) شعبه آذربایجان غربی؛ گفت: خبرنگار برای نوشتن جهت ساختن کشور خود محدودیتی نمی داند چون صدای قلمش را همواره صدای مردم جامعه می داند و نیتش برای تعالی ارزشها و اصول و بایدها و نبایدها با جوهره صداقت واقعیت و بی طرفی و برکت برای مردم و کشورش آکنده است.
وی؛ با اشاره به اینکه نباید کرامت وتجلیل از خبرنگار محدود به روز خبرنگار باشد خاطرنشان ساخت: خبرنگاری قبل از اینکه یک شغل و حرفه باشد یک نوع هنر عاشق شدن و جهاد برای تعالی جامعه و از خود گذشتن وعشق ورزیدن است.
وی گفت: جنس خبرنگاری اگر از نوع عشق به مردم وطن اصول و ارزشها و انسانیت نباشد یقینا با آفتی مواجه می شویم که به حیثیت مقدس و پاک این حرفه صدمه می زند.
این فعال رسانه ای و فرهنگی؛استان بااشاره به اینکه خبرنگار یک جهادگر واقعی به تمام معنی است گفت: خصیصه های جهاد که یکی از آموزه های تعالی دینی و قرآنی ما می باشد به معنای واقعی مفهومی آن در خبرنگار متبلور شده است.
وی خاطرنشان ساخت: خبرنگاران با عشق و علاقه در صحنه های خطرناک و شرایط حاد در دنیا مثل وقوع یک جنگ بین المللی با عشق و علاقه جهت مخابره اطلاعات و خبر در آنجا حاضر می شوند و مثل سربازان و شاید بیشتر از آنها در همه صحنه ها و جغرافیای جنگ حاضر می شوند تا مردم دنیا را حتی به قیمت جان خود هم که شده بی خبر نگذارند و با تامل در این نکته معنی عشق را در ترمینولوژی خبرنگار ی بهتر می توان استدلال و درک کرد.
رستم زاده با اشاره به اینکه در عصر اطلاعات امروز صحبت از اهمیت خبرنگاری و ارزش آن نمودن معنی ندارد گفت: چرا که این موضوع از بدیهیات است و خبرنگار می نگارد صدای مردم را برای شنیده شدن حتی تلنگر و چراغ هشدار برای کجی ها و ناراستی ها از اصول و در نهایت خبرنگار می نگارد برای شکستن صورتهای بی سیرت و نشان دادن بی صورتهای با سیرت را که همانا این مهم از ارزشهای تعالیم دینی ما است.
این کارشناس فرهنگی؛ با بیان اینکه این فرهنگ سازی اصیل با جوهره واقعی یکی از کارکردهای ظریف رسانه می باشد ادامه داد: مثلا در بحث اهداء عضو هیچ کس و چیزی نمی تواند مثل یک خبرنگار و تولید رسانه فرهنگ ساز برای جامعه باشد و سیرت ارزشمند این عمل را برای مردم تشریح و بعضی از کلیشه های نادرست را در ذهن مردم بشکند.
وی گفت: خبرنگار با چنین خصیصه های ارزشمندی برای مردم و کشور خود می نگارد.
رستم زاده یکی از آفت ها و خلاءهای حرفه خبرنگاری را تولید محتوا در تعالیم قرآنی و دینی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: قرآن بعنوان منبع توسعه نایافته های بشری یکی از بکرترین حوزه های کاری خبرنگاران و خبرگزاری های تخصصی و غیر تخصصی و نیمه تخصصی است که باید در این خصوص کار بسیار زیادی هم از سوی متولیان و هم از سوی خود خبرنگاران صورت پذیرد.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ سووالات خبرنگاران از مسوولین در خصوص آموزه های قرآنی در موضوعات کاربردی جامعه را یک جریان سازی فرهنگی و قرآنی عنوان کرد که اثرات پربرکت آن چند سویه بوده و برکات زیادی دارد از جمله اینکه مسوولین همیشه در همه موضوعات مدیریتی و تخصصی حوزه اشان رویکرد قرآنی را در برنامه ریزی و اجرا با تامل و تدبر و مطالعه بیشتر و کیفی تری دنبال کرده و در اینخصوص نیز تولید محتوا و یا یک ایده خلاقانه موضوعی هم امکان دارد بوجود آید و در ضمن باعث تغذیه رسانه های دیگر و بالطبع خوانندگان می شود که از هر جهت یک مکانیسم جریان ساز فرهنگی ودینی قرآنی از سوی خبرنگاران است که باید همه خبرنگاران در همه رسانه ها از این مهم غافل نباشند .
رستم زاده؛ با بیان اینکه هرکسی در هرکاری در اولویت کاری از ارزشمندترین داشته ها و گنجینه های خود شروع می کند خاطرنشان ساخت: کتاب مقدس قرآن کریم نیز بعنوان ارزشمندترین و گرانبهاترین سرمایه و گنجینه مسلمانان در هر موضوع و صنفی ضرورت و اولویت دارد که این مهم در موضوعات کاری خبرنگارانمان جزء اولویت دار ترین ها قلمداد می شود.
سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) شعبه آذربایجان غربی؛ تحقق آرمانها و از بین رفتن عوامل رخوت و رکود و آسیب های کار خبرنگاری و رسانه را نیازمند توجه خاص به این قشر جهادگر جامعه و بسترسازی برای ایجاد شرایط کاری وزندگی متناسب با حساسیت وظرافت کاری خبرنگاران ذکر کرد که بسیار مهم وضروری می باشد تا بتوان کارکردها و نتایج پربرکت آن را نیز برای جامعه که حاصل تولیدات خبرنگاران است استحصال نمود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در عرصه بین الملل قدرت های استعمارگر در حال حاضر چشم طمع خود را به شکلی پیچیده و ظریف و حتی غیرمستقیم و غیرمحسوس به رسانه ها و خبرنگاران آن دوخته اند خاطرنشان ساخت:در حال حاضر امپراطوریهای رسانه شکل گرفته اند که در پشت پرده دستهای خونین سیاست جنایات را دفاع از خود و دفاع از خود را جنایات و در مجموع مفهوم و منطوق را به هرشکلی که منافع استکباری و شخصی و مادی اشان ایجاب واجازه می دهد در تیتر و لید خبر به شکلی از انحاء جایگزین و جای می دهند و هرخبرنگاری هم که نتواند چنین نقش آفرینی را برایشان داشته باشد در استراتژی کاری و حرفه ای این گردانندگان به اصطلاح تخصصی خبر ,هنر و حرفه خبرنگاری را به شکل نرم و انعطاف دادن اخبار نیاموخته و باید کفش های خود را آویزان نماید.
این فعال رسانه ای و فرهنگی استان؛ ادامه داد: اینان خبرنگاری و خبر را نه یک اصل و جوهر بلکه شکل و ابزار و قالب برای رسیدن به هدف قلمداد می کنند که اینچنین اندیشه ای و تئوری از همان ابتدا غلط می باشد و مطرح کنندگان آن نیز بسیار آگاهانه بر آن معرفت دارند چرا که همانگونه که در ابتدا گفته شد خبر خمیرمایه توسعه و بلوغ فکری جامعه است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ شهیدان و جهادگران عرصه خبر را الگو ها و افتخارات خبرنگاران عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: کسی که در این راه شهید می شود به مشابه جهادگری است که برای مردم و کشور خود در جبهه های رسانه ای مجاهدت کرده است.
این کارشناس فرهنگی؛ گفت: امروزه جبهه ها و خاکریزهای عرصه جنگ بیشتر از دنیای مادی در عرصه های رسانه ای و علمی و نرم افزاری است که خبرنگاران باید با معرفت و بصیرت و ابزارها و دانش ها و تخصص ها و اطلاعات هم در خود حرفه خبرنگاری و هم موضوع مورد بحث سوژه اشان در این میدان حاضر شده و جهاد نمایند چراکه جنگ امروز جنگ رسانه ای و سربازان آن نیز جز خبرنگاران و اهالی رسانه کس دیگری نمی تواند باشد که بسیار اثرگذارتر و دستاورد و تاثیر آن بسیار رقم زننده تر از نتایج یک جنگ مادی است که این مهم می طلبد کشورها و جوامع نسبت به رسانه و اهالی آن اهمیت و ارزش هر چه بیشتری قایل شوند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ راه اندازی سایت سمان را از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد کاری ارزشمند در راستای جمع آوری و انسجام بانک اطلاعاتی خبرنگاران ذکر کرد و خاطرنشان ساخت: این بانک باعث می شود که همه خبرنگاران ضمن حل شدن مشکل بیمه در آینده ای نه چندان دور با حمایت مسوولین از این دغدغه نیز رها شده و از مزایا و تسهیلات خبرنگاری بصورت بالسویه و عادلانه در همه جای ایران بطور یکسان بهره مند شود که تاثیر زیادی برکار خبری و ایجاد انگیزه در آنان دارد.
١٢:٣٣ ٢٠/٠٥/١٣٩٠