رييس جهاد دانشگاهي واحدچهارمحال و بختياري : ماموريت هاي اثرگذار و مشخصي بايد در كشور براي جهاد دانشگاهي تعريف شود به همين منظور هم انديشي هايي به صورت قطبي بايد توسط مسئولين و صاحبنظران جهاد دانشگاهي و كساني كه به آينده اين نهاد علاقه مند هستند انجام گيرد.
رييس جهاد دانشگاهي واحدچهارمحال و بختياري : ماموريت هاي اثرگذار و مشخصي بايد در كشور براي جهاد دانشگاهي تعريف شود به همين منظور هم انديشي هايي به صورت قطبي بايد توسط مسئولين و صاحبنظران جهاد دانشگاهي و كساني كه به آينده اين نهاد علاقه مند هستند انجام گيرد.
بنا به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد چهار محال و بختياري ، مهندس عبدالله تقي پور در گفت و گو با خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه چهارمحال و بختياري- اظهار داشت: چنانچه نظام ماموريت هاي مشخصي را براي جهاد دانشگاهي تعريف و از اين نهاد نتيجه بخواهد به طور قطع اين نهاد با پتانسيل ها و شاكله جهادي و ارزشي كه دارد از ماموريت هاي واگذار شده سربلند بيرون خواهد آمد.
وي در خصوص ماموريت هاي قابل واگذاري به جهاد دانشگاهي پيشنهاد داد: افراد تصميم ساز در در داخل و خارج جهاد دانشگاهي با حضور نمايندگاني از مسئولين بلند پايه كشور و نمايندگاني از مقام معظم رهبري با تشكيل كارگروه هايي نه تنها باز تعريف واقع بينانه و اصولي از جهاد دانشگاهي داشته باشند بلكه ماموريت هاي قابل واگذاري به اين نهاد را نيز تعيين كنند.
به گفته وي، در حال حاضر جهاد دانشگاهي با انجام فعاليت هاي فرهنگي تاثير گذار در دانشگاه ها، مرز دار علم و دانش بودن در بسياري از زمينه ها در حوزه پژوهشي و فعاليت هايآموزشي بي نظير در كشور در مسير پيشرفت كشور در تلاش است ولي اين فعاليت ها نمي توانند وظيفه تعريف شده براي اين نهاد باشند.
مهندس تقي پور ادامه داد: زماني جهاد دانشگاهي مامور پياده سازي آرمان هاي انقلاب در دانشگاه ها و زماني ديگر مامور پشتيباني مهندسي از جبهه ها بود كه به خوبي ماموريت هاي خود را انجام داد ولي امروز نيز زمينه هاي خالي بسياري در كشور وجود دارد كه مي توان براي اين نهاد تعريف و انتظار انجام داشت.
رييس جهاد دانشگاهي واحد چهارمحال و بختياري خاطرنشان كرد: برخي تصور مي كنند با اين تعاريف جهاد دانشگاهي بايد دولتي شود و اين در صورتي محقق مي شود كه دولت همه هزينه هاي ماموريت هاي جهاد دانشگاهي را پرداخت كند اين در حالي است كه جهادگران خواستار تعريف ماموريت ها، بدون در اختيار گذاشتن منابع كافي هستند و جهادگران با همت خود منابع مالي را براي رسيدن به اهداف بدست مي آورند.
به گفته وي، جهاد دانشگاهي كارهاي بزرگي را بدون اينكه هزينه زيادي را از دولت بگيرد انجام داده و به موفقيت نيز رسيده و دليل آن چيزي جز همت و روحيه جهادي جهادگران نيست.
مهندس تقي پور، كاركردن با كمترين امكانات و روحيه جهادي و فعاليت در شرايطي كه ديگران باور ندارند و رسيدن به اهداف بلند را از مهم ترين شاخصه هاي جهاد دانشگاهي دانست.
وي با اشاره به رويكرد جهاد دانشگاهي در دهه پيشرفت و عدالت، پيشرفت جهادي را متضمن عدالت دانست و اظهار داشت: پيشرفت در همه حوزه ها شعار محوري جهاد دانشگاهي است و اين نهاد با همسازي خوبي كه با دولت دارداميد است جايگاه خود را همچنان براي اثرگذاري و خدمت رساني حفظ كند.
مهندس تقي پور با تاكيد بر گسترش فعاليت ها در مقاطع تحصيلي قبل از دانشگاه تصريح كرد: بر اساس اعتقاد برخي از صاحب نظران فعاليت جهاد دانشگاهي در دانشگاه ها كه مخاطبين قبل از ورود به آن عرصه هاي زيادي را طي و شاكله شخصيتي خود را بدست آورده اند موثر نخواهد بود بنابراين اين نهاد نبايد خود را محدود به دانشگاه ها كند.
وي ادامه داد: انقلاب فرهنگي تنها محدود به دانشگاه ها نمي شود بلكه ماموريت انقلاب فرهنگي مقاطع پايين تحصيلي را نيز شامل مي شود و جهاد دانشگاهي به عنوان بازوي اجرايي انقلاب فرهنگي بايد در عرصه هاي قبل از دانشگاه نيز ورود پيدا كند بنابراين چنانچه نظام وظايفي در ديگر عرصه ها را نيز براي اين نهاد تعريف كند جهاددانشگاهي نيز آمادگي خود را اعلام خواهد كرد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد استان با اشاره به رويكرد مديريت جديد جهاد دانشگاهي در خصوص تعامل بيشتر اين نهاد با بدنه دانشگاه خاطرنشان كرد: فعاليت در حوزه دانشگاه تنها محدود به فعاليت هاي فرهنگي نمي شود اين در حالي است كه جهاددانشگاهي در استفاده از پتانسيل هاي پژوهشي دانشگاه ها غافل بوده است بنابراين لازم است با فراهم كردن زيرساخت ها از ظرفيت هاي پژوهشي دانشگاه ها نيز به نفع جهاد دانشگاهي و كشور استفاده شود.
٠٩:٤٣ ٢٠/٠٥/١٣٩٠