رییس دانشگاه صنعتی کرمانشاه:
جهاددانشگاهی کرمانشاه در استفاده از نیرهای متخصص و پتانسیل های بیرونی به خوبی عمل کرده است
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی کرمانشاه، دکتر عبدالحمید پاپ زن در با تبریک سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: نهاد جهاددانشگاهی به عنوان یک تشکیلات نیمه دولتی این امکان را فراهم کرده تا در جاهایی که نیاز است به شکل دولتی و در سایر موقعیت های مورد نیاز به شکل خصوصی عمل نماید و این خود ظرفیت های مناسبی را در بسیاری زمینه ها ایجاد می کند.
وی ادامه داد: به نظر من جهاد دانشگاهی در استان کرمانشاه تأثیرات مثبتی را تاکنون ایجادکرده است و لازم است که برای ماندگاری در صحنه ی کارهای علمی و تکنولوژیک بیش از گذشته به صورت عمقی به موضوعات بپردازد و می بایست توجه داشت که عمیق نگریستن به موضوعات یک اصل اساسی به شمار می رود.
رییس دانشگاه صنعتی کرمانشاه گفت: عمقی دیدن هر طرح یا پروژه ای نیازمند تخصص و استفاده از نیروهای بیرونی است و یک ضرورت محسوب می شود که تا کنون جهاددانشگاهی در این زمینه به خوبی عمل کرده است .
وی اظهار داشت: همچنین در سطح کشور، جهاددانشگاهی می بایست مسیر خود را به سمت عمقی دیدن، نگرش علمی بهتر و استفاده از نیروهای متخصص سوق دهد.
وی در رابطه با تأسیس شرکت های دانش بنیان و فعالیت های آنها در جهاددانشگاهی گفت: تا قبل از تأسیس شرکت های دانش بنیان در ایران، فعالیت های دانشمندان ما عمدتا" در فضاهای دانشگاهی صورت می گرفت و به تعبیری 80 درصد تولیدات علمی مربوط به دانشگاه ها بوده اند و مابقی 20 درصد نیز توسط اشخاص دانشگاهی ولی در محیطی غیر از دانشگاه صورت می گرفت اما در حال حاضر فعالیت های دانشگاهیان و غیر دانشگاهیان در پارک های علم و فناوری انجام می گیرد و این نکته ی بسیار مهمی است.
رییس دانشگاه صنعتی گفت: شرکت های دانش بنیان در پی رهنمودهای مقام معظم رهبری شکل گرفته چرا که ایشان اعتقاد دارند فعالیت های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و هر آنچه که به تولید و خدمات ارتباط دارد باید اشتغالزایی، ایجاد ثروت و ... را به دنبال داشته باشد و خوشبختانه جهاددانشگاهی یکی از نهادهایی است که تاکنون توانسته در این راستا به خوبی تلاش کند.
وی یکی از مشکلات عمده ی پیش روی محققین را تولید علم عنوان کرد و گفت: اگر ما بتوانیم در فرآیند تبدیل علم به ثروت سه مرحله ی تولید دانش، پایلوت دانش و تجاری سازی دانش طی نماییم به راحتی به ثروت خواهیم رسید.
پاپ زن تصریح کرد: دانشمندان و محققین ما در محیط های دانشگاهی به دانش فنی دست می یابند ولی باید بعد از این مرحله به فاز دوم یعنی فاز پایلوت دانش پرداخته شود تا ببینیم کار تحقیقاتی در مرحله آزمایشگاه جواب داده و یا اینکه در آن مقیاس نیز همان جواب ها دریافت می شود و اگر اشکالاتی در این مرحله است رفع گردد و در حقیقت دانش به دست آمده برای تولید انبوه و یا به تعبیری تبدیل آن به ثروت آماده گردد.
پاپ زن افزود: اصولا" دانشگاه های ما امکاناتی برای پایلوت کردن بسیاری از طرح ها را نداشته و ندارند بنابراین یک متخصص، محقق و دانشمند دانشگاهی وقتی مرحله ی تولید علم را پشت سر می گذارد برای ورود به مرحله پایلوت و یا تجاری سازی محصول با مشکلات فراوانی مواجه است و در نهایت دانش فنی را به دیگران واگذار نموده تا به محصول نهایی تبدیل شود و تنها یک حلقه از این فرآیند توسط دانشمند دانشگاهی انجام می گیرد.
پاپ زن در ادامه گفت: با تأسیس شرکت های دانش بنیان در ایران خوشبختانه یک سری محدودیت ها و چالش هایی که محققین داشتند رفع شده و دانش فنی تولید شده در آزمایشگاه ها به مرحله ی پایلوت و بعد از آن نیز به تولید انبوه یا ثروت تبدیل می گردد.
وی در پایان گفت: خوشبختانه دانشگاه صنعتی استان کرمانشاه نیز توانسته در این جهت اولین تعاونی دانش بنیان دانشگاه ایران را ثبت کند و در حال حاضر فعالیت خود را نیز آغاز نموده است.
١٠:١٩ ٢٠/٠٥/١٣٩٠