قرآن در عرصه علمی و خودباوری بهترين منبع برای جهاد دانشگاهی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خوزستان، حجتالاسلاموالمسلمين «خداداد الياسی»، مسئول سازمان بسيج طلاب و روحانيون سپاه وليعصر(عج) خوزستان بيان كرد: هدف از ايجاد جهاد دانشگاهی در وهله نخست تحول در دانشگاهها در عرصه اعتقادی، علمی، خودباوری و در مجموع فرهنگی بوده است.
وی گفت: با توجه به شرايطی كه دانشگاهها قبل از انقلاب داشتند، حاكميت سعی میكرد هويت دينی و مذهبی آنان را بگيرد و از بُعد علمی حتی به كشورهای غربی و ابرقدرتها وابسته باشند لذا حضرت امام (ره) در تاريخ 23 خرداد سال 59 دستور تشكيل ستاد انقلاب فرهنگی را دادند و يكی از نخستين ثمرات اين ستاد ايجاد نهاد جهاد دانشگاهی بود كه در تاريخ 16 مرداد 59 به انجام رسيد.
الياسی عنوان كرد: حضرت امام(ره) با توجه به وضعيت آن زمان دانشگاهها و مراكز علمی فرمودند: «دانشگاهها بايد تغيير بنيادی كنند و از نو ساخته شوند كه جوانان ما را تربيت اسلامی كند.» همچنين ايشان فرمودهاند: «ما از دانشگاهی میترسيم كه جوانان ما را آنطور تربيت كند كه خدمت به غرب بكنند.» لذا جهاد دانشگاهی به منظور ايجاد تغيير بنيادی به عنوان يك نهاد انقلابی ايجاد شد.
مسئول سازمان بسيج طلاب و روحانيون سپاه وليعصر(عج) خوزستان عنوان كرد: جايگاه جهاد دانشگاهی در عرصه فرهنگی كشور را اينگونه میتوان تعريف كرد كه جهاد دانشگاهی در واقع پلی است بين دانشگاه و جامعه كه عهدهدار توليد فرهنگ است. اين فرهنگ ابتدا بايد بر فضای دانشگاه حاكم شود و پس از آن جامعه را تحت تأثير قرار دهد. مقام معظم رهبری فرمودند: «حفظ و تقويت جهاد دانشگاهی به عنوان يك نهاد انقلابی ضروری است.»
وی ادامه داد: همچنين ايشان در مورد جايگاه جهاد دانشگاهی در عرصه فرهنگی كشور فرمودند: «جهاد دانشگاهی میتواند دستگاهی باشد كه با فعاليت فرهنگی و تحقيقاتی قشر جوان و دانشجوی كشور را در داخل دانشگاهها هدايت كند و آن را به پختگی و كمال لازم برساند». بنابراين موفقيت جهاد دانشگاهی در گروه برخورداری از روحيه انقلابی و جهادی است.
الياسی در مورد ماموريتهايی كه در عرصه فرهنگی به ويژه عرصه قرآنی قابل واگذاری به جهاد دانشگاهی است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: «جهاد دانشگاهی با توجه به امكانات و برنامهريزی دقيق میتواند سهم بسزايی داشته باشد و فعاليتهای فرهنگی، هنری و تحقيقاتی خود را برای هدايت جوانان دانشجو به خط صحيح فكری و عملی متمركز كند.» همچنين در ماده 3 اساسنامه جهاد دانشگاهی 8 وظيفه برای اين نهاد تعريف شده كه قالباً رويكرد فرهنگی دارند بنابراين اصلیترين مأموريت جهاد دانشگاهی فرهنگسازی است.
مسئول سازمان بسيج طلاب و روحانيون سپاه وليعصر(عج) خوزستان بيان كرد: از طرفی اساس فرهنگ قرآن است، لذا هر فعاليت فرهنگی ارزشی در قالب قرآن مقبول است. از سويی ديگر قرآن نه تنها در عرصه فرهنگ بلكه در عرصه علمی، ايجاد خودباوری و پيشرفت صنعتی میتواند برای جهاد دانشگاهی يك منبع باشد.
وی افزود: در قرآن كريم تلاش ذوالقرنين برای ساختن سد بين ياجوج و ماجوج ذكر شده است كه يك اقدام مهندسی با انگيزه مقدس است. بنابراين قرآن نه تنها در عرصه فرهنگی برای جهاد دانشگاهی محور است بلكه همانگونه كه اشاره شد در عرصههای علمی، صنعتی و روحيه خودباوری و اعتماد به نفس میتواند محور باشد.
وی گفت: يكی از سرفصلهای مهم فعاليتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی كتاب و كتابخوانی، ترجمه، نقد و ارزيابی متون است. به نظر میرسد تعميق در قرآن يكی از اصلیترين وظايف اين نهاد است.
الياسی با بيان اينكه اين مهم به دو دليل است، اظهار كرد: نخست اينكه نياز جامعه فرهنگی و علمی به قرآن و رهنمودهای قرآنی است. دوم اينكه حضرت علی(ع) در وصيتنامه خود سفارش به قرآن دارد؛ «الله الله فیالقرآن» و فرمودند: «مبادا ديگران در مورد ديگران بر شما پيشی گيرند.» لذا در حالی كه دنيای غرب نگاه ويژهای به قرآن دارد وظيفه نخبگان ما از جمله جهاد دانشگاهی نگاه خاص به قرآن است.
٠٩:٠٩ ٢٠/٠٥/١٣٩٠