شصت و پنجمين گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور و رؤساي مراكز سازمانها و مديران عامل موسسات تابع معاونت فرهنگي صبح امروز در همدان آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، رييس جهاد دانشگاهي واحد استان همدان در آيين افتتاحيه اين گردهمايي بيان كرد: فعاليتهاي فرهنگي جزء جدانشدني جهاد دانشگاهي بوده و در همدان فعاليتهاي ذي قيمت و خوبي در 25 سال گذشته انجام شده است.
"اكبر اسدي" بيان كرد: برنامه¬هاي فرهنگي جهاددانشگاهي همدان اگر در سطح كشور بي نظير نباشد، كم نظير بوده است كه از شاخصهاي آن مشاركت با نهادهاي فرهنگي استان و همكاري تنگاتنگ و نزديك با حوزه علميه است.
وي با بيان اينكه يكي از تاكيدات حضرت امام(ره) توجه به ارتباط بين حوزه و دانشگاه است، اضافه كرد: در جهاددانشگاهي نيز به اين موضوع توجه شده و بايد هر چه بيشتر به ارتباط اين دو حوزه اهتمام ورزيد.
وي يادآور شد: يكي از اركان فعاليتهاي معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي همدان برگزاري برنامه هايي در راستاي مطالعه "عهد نامه امام علي(ع) به مالك اشتر" بوده كه هميشه با وجود غبار زمان تازگي دارد.
وي ادامه داد: استاندار وقت همدان نيز به اين عهد نامه توجه ويژه داشته و در همين راستا براي تمامي دستگاهها و ادارات اين عهد نامه را ارسال كرده و خواستار الگو قرار دادن آن شد.
وي عنوان كرد: جهاد دانشگاهي داراي ظرفيتهاي بالقوه اي است كه در صورت واگذاري هر گونه مسؤوليتي به جهاد دانشگاهي مي تواند در بالفعل كردن اين ظرفيتها موثر باشد.
اسدي خاطر نشان كرد: يكي از رمزهاي موفقيت فعاليتهاي فرهنگي در جهاد دانشگاهي اين است كه هميشه سعي بر اجراي برنامه هاي فرهنگي مشاركتي دارد چرا كه كار مشاركتي داراي سه مزيت ويژه است.
وي ادامه داد: از مزاياي انجام كار مشاركتي اين است كه علاوه بر استقبال زياد مخاطبين، باعث كاهش ضريب خطا نيز مي شود.
وي اضافه كرد: همچنين با توجه به اينكه انجام كار فرهنگي نياز به اعتبار دارد اين امر به كاهش هزينه ها نيز كمك شاياني مي كند.
وي در تشریح فعالیتهای معاونت فرهنگی نیز بیان کرد: دفتر خبرگزاري دانشجویان ایران(ایسنا) از سال 78 در همدان آغاز به كار كرده كه در اوايل سالجاري به منطقه مستقل خبري تبديل شد و اين امر نشان دهنده ارتقا بخش فرهنگ جهاد دانشگاهي استان بوده چرا كه اطلاع رساني يكي از شاخصهاي توسعه است.
اسدي اضافه كرد: ايسنا يكي از خبرگزاريهاي معتبر است كه به توسعه كمي و كيفي استان كمك مي كند.
وي اظهار كرد: خبرگزاري ايكنا نيز كه خبرگزاري قرآني است از سال 82 تاسيس شده و در استان همدان از سال 86 به صورت غير رسمي و از سال 87 به صورت رسمي در استان همدان آغاز به كار كرد.
اسدی بيان كرد: افكارسنجي نیز به عنوان يك صنعت به شمار مي رود که در سطح استان همدان ارتباط علمي خوبي بين مردم و مسؤولان استاني ايجاد كرده است و بسياري از مسؤولان از اين بخش بهره مند مي شوند.
وي اظهار كرد: بخش افكار سنجي معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي استان همدان در حوزه هاي مختلفي پروژه ارائه مي دهد.
اسدي گفت: مركز امام و انقلاب اسلامي جهاددانشگاهی در سطح همدان فعاليتهاي زيادي انجام داده به طوريكه در يكي از برنامه ها، انديشه هاي امام راحل براي دانشجويان بازگو شده است و بايد براي حفظ انديشه هاي امام كوشا باشيم چرا كه با گذشت زمان انديشه هاي ايشان همچنان تازگي دارد.
وي عنوان كرد: يكي ديگر از برنامه هايي كه معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي برگزار كرد طرح وصيت نامه حضرت امام بود كه در اين طرح 10 هزار نفر از ارگانهاي مختلف شركت كردند كه با استقبال بي نظيري همراه بود.
وي اضافه کرد: با برگزاري اين گردهمايي بايد از فرصتهاي موجود استفاده كرده و بسترهاي لازم براي فعاليتهاي هر چه بيشتر دانشجويان در حوزه فرهنگي را ارتقا دهيم تا بتوانيم آنچه كه مدنظر حضرت امام بوده است را تحقق بخشيم.
وي بیان کرد: جهاددانشگاهي واحد استان همدان در اين مدت، منشا بسياري از فعاليتهاي خوب و ارزشمند در حوزه هاي مختلف در سطح استان بوده است.
اسدي با اشاره به فعالیتهای آموزشی جهاددانشگاهی ابراز كرد: موسسه آموزش عالي، مركز علمي كاربردي و آموزش كوتاه مدت از مراکز تحت مدیریت معاونت آموزشی است كه يك هزار نفر دانشجو تاكنون از طريق كنكور سراسري پذيرش كرده است.
وي بيان كرد: در دو سال گذشته اين موسسه شامل چهار رشته بوده كه در حال حاضر به 10 رشته ارتقا پيدا كرده است و تا مهر ماه سالجاري در مجموع يك هزار و 500 نفر دانشجو مي پذيرد كه بيش از 600 نفر در بخش علمي كاربردي تحصيل مي كنند.
وي همچنین گفت: معاونت پژوهشي در حوزه هاي مختلفي از قبيل طب كار، خون بند ناف رويان و مركز تشخيص طبي فعاليت مي كند و خدمات تخصصي ارائه مي دهد.
وي خاطر نشان كرد: در مهر ماه سالجاري در حوزه هاي مختلف به ويژه حوزه فني مهندسي به 16 رشته تحصيلي ارتقا پيدا كرده است كه نزديك به دو هزار دانشجو پذيرفته خواهند شد.
وي عنوان كرد: در حوزه¬هاي مختلف به ويژه بخش فني مهندسي ظرفيتهاي بالقوه اي در جهاد دانشگاهي واحد همدان وجود دارد كه بايد تلاش كنيم بسياري از اين ظرفيتهاي بالقوه را به صورت بالفعل در بياوريم.
اسدي اظهار كرد: همچنين با كوشش و تلاش همكاران در آينده جهاددانشگاهي به قطب فني مهندسي غرب كشور تبديل خواهد شد.
اسدي به فعاليتهاي بخش معاونت پشتيباني نیز اشاره كرد و گفت: جهاد دانشگاهي واحد همدان به ارزشهاي اسلامي پايبند بوده و توجه ويژه اي دارد كه در اين راستا طي سال گذشته زير ساختهايي را براي گسترش فعاليتهاي خود آغاز كرده است.
وي افزود: در برنامه بلند مدت 80 هزار متر مربع زميني در كنار دانشگاه آزاد اسلامي همدان خريداري شده كه اين مكان براي فعاليتهاي آموزشي و تحقيقاتي در نظر گرفته شده است.
وي در پايان يادآورشد: براي برنامه هاي ميان مدت دو قطعه زمين به متراژ 2500 متر مربع، براي بخش علمي كاربردي در نظر گرفته شده كه در روزهاي آينده عمليات اجرايي آن آغاز می شود.