سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی جهاددانشگاهی کشور گفت: برای آن که قرآن در دل اقشار مختلف جامعه نفوذ کند باید تبدیل به یک فرهنگ شود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، "سید مهدی تقوی" در آیین افتتاحیه شصت و پنجمين گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور به میزبانی همدان ادامه داد: برای تحقق این امر بهترین مکان خانواده و بهترین دوره دوران رشد افراد در مقطع راهنمایی و دبیرستان است اما آنچه که امروز در اختیار ماست و می تواند نقش مهمی داشته باشد حوزه دانشجویی است.
وی اضافه کرد: یک دانشجو باید همواره خود را در یک فضای قرآنی ببیند و بتواند در انواع مختلفی از کارگاه های میان رشته ای قرآنی مانند" قرآن و مدیریت" " قرآن و هنر" و دیگر کارگاه¬های مرتبط شرکت کند.
وی خاطر نشان کرد: دانشجوی ما باید به این باور برسد که اگر در این حوزه وارد نشود نمی تواند به شکوفایی و موفقیت دست پیدا کند.
تقوی با اشاره به قصد سازمان برای ترویج هرچه بیشتر رشته¬های میان رشته¬ای برای اساتید و دانشجویان تاکید کرد: مخاطب عمده و اصلی این دوره ها بیشتر دانشجویان خواهند بود و ما باید قبل از آنکه ذهن این افراد با علوم مادی بسته شود و فارغ التحصیل شوند در راستای آشنا کردن آنان با علوم قرآنی گام برداریم.
وی مهمترین دغدغه مسؤولان جهاددانشگاهی را فعالیت هماهنگ و مشترک برای ساختن جامعه قرآنی دانست و اظهار کرد: حکومت شکل گرفته در کشور ما حکومتی بر مبنای قرآن است که نمود آن در اصل ولایت فقیه متجلی شده است اما هنوز هم در برخی حوزه ها مانند اقتصاد،سیاست و هنر مشکلاتی وجود دارد که با تولید علوم اسلامی مبتنی بر قرآن قابل حل است.
سرپرست سازمان فعالیت های قرآنی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: برای تشکیل دوره¬های میان رشته¬ای قرآنی با 10 مرکز حوزه علمیه قم وارد گفت و گو شدیم که با استقبال آنها مواجه شد چرا که یکی از آرزوهای حوزه علمیه برقرای این ارتباط بوده است.
وی با اشاره به بودجه خوبی که به این طرح اختصاص داده شده است، عنوان کرد: با توجه به سیاستهای جدید سازمان باید واحد های مختلف در زمینه¬های مرتبط که توانایی انجام کار دارند اعلام آمادگی کنند.
وی بیان کرد: با اجرای این طرحها می توانیم از همه پتانسیلهای موجود در فضای دانشگاهی استفاده کنیم که می تواند ثمرات بسیاری مناسبی داشته باشد.
حجت الاسلام تقوی افزود: بسیاری از انحرافات پیش آمده در برداشت نادرست و غیرکارشناسی از قرآن بوده است چرا که بجای مطالعه درست این کتاب آسمانی به تحمیل نظر فرد و تفسیر به رای اقدام شده است.
وی به جایگاهی که قرآن باید در جامعه اسلامی داشته باشد اشاره و تصریح کرد: اگر جوان ما باور کند که قرآن می تواند مبانی هر رشته را جا به جا کند می تواند به موفقیت برسد که لازمه آن نوآوری در عرصه¬های قرآنی است.
تقوی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه خبرگزاری ایکنا در عرصه اطلاع رسانی قرآنی در سطح بین المللی اشاره و تاکید کرد: این خبرگزاری باید پیش قراول اطلاع رسانی قرآنی در سطح بین المللی باشد که به این منظور هم اکنون به 35 زبان زنده دنیا ترجمه می شود و باید چه از نظر کمی و چه کیفی باز هم ارتقا یابد.
وی دنیا امروز را دنیایی سردرگم خواند و گفت: انسان مضطرب امروز که با بحران معنویت نیز روبرو است به راحتی جذب دینها و عرفانهای انحرافی می شود و این وظیفه ماست که با تعالیم قرآنی این مشکلات را رفع کنیم.
رئیس فعالیتهای قرآنی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: برای گسترش فعالیتهای رسانه های دینی پیشنهاد ایجاد قرارگاه رسانه دینی را دادیم که مورد توجه و استقبال خبرگزاری¬ها هم قرار گرفت.
وی اضافه کرد: با این کار شرایطی ایجاد می شود که با تقسیم وظایف پوشش خبر در رسانه ها بهتر شود و به نحوه شایسته ای بتوانیم در عرصه فعالیتهای دینی و قرآنی گام برداریم.
وی تاکید کرد: جشنواره¬های مطالعه بخش دیگری از برنامه¬های سازمان است که می تواند در شکل دادن دیدگاه های درست در جامعه راهگشا باشد.
تقوی از کتاب عرفان اسلامی آیت الله مصباح یزدی نام برد و گفت:این کتاب می تواند جوابگوی نیازهای جامعه ما که بشدت تشنه معنویت است، باشد و امیدواریم اجرای این طرحهای مطالعه کتاب آثار ماندگاری بر جای بگذارد.الف/ر