١٢:٥٢ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
/شصت و پنجمين گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي کشور/
رییس جهاددانشگاهی:
شیوه نامه " استاد ایده آل" در جهاددانشگاهی ترسیم شده است
شصت و پنجمين گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور با حضور رييس جهاد دانشگاهي در همدان آغاز به كار كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان،رییس جهاددانشگاهی  امروز در آیین افتتاحیه شصت و پنجمین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی کشور به میزبانی همدان، گفت: اصل و اساس کارهای فرهنگی جهاددانشگاهی حرکت زیر چتر قرآن و اهل بیت است تا بتواند نهادی تاثیرگذار در جامعه باشد.

 دکتر "محمدحسین یادگاری"  افزود: معاونتهای فرهنگی باید دغدغه کار فرهنگی داشته و دلسوزانه وارد کار شوند.

وی اضافه کرد: کار فرهنگی کاری اساسی و بنیانی در تمامی زمینه هاست، کار فرهنگی در جهاددانشگاهی ریشه دارد و سایر فعالیتهای این نهاد از تفکر فرهنگی آن نشات می گیرد.

وی دین مبین اسلام و اندیشه خدامحوری حاکم در نظام جمهوری اسلامی را علت تاثیرگذار بودن کشور در جامعه جهانی عنوان کرد و گفت: جهاددانشگاهی نیز در کارهای فرهنگی از قرآن و اهل بیت تمسک می جوید.

دکتر یادگاری با اشاره به روی آوردن دشمنان انقلاب به جنگ نرم برای مقابله با ایران، اظهارکرد: دشمنان تا کنون نتوانسته اند در هیچ زمینه ای ایران را زمینگیر کنند، در جنگ نرم نیز خیال پیروزی را به گور خواهند برد.

وی تفکر خدایی و عشق به اهل بیت را اصلی نهادینه شده در جامعه ایرانی دانست و بیان کرد: فرزندان کشور اسلامی ایران در آغوش مادرانی پرورش پیدا می کنند که از دوران کودکی یاد اهل بیت را در دل آنها زنده می کنند.

وی وظیفه جهاددانشگاهی در دوره کنونی را سنگین ارزیابی کرد و گفت: سنگین ترین وظیفه جهاددانشگاهی فعالیت فرهنگی است که این نهاد در 31 سال فعالیت خود نشان داده است که می تواند کارهای "گزین" انجام دهد و تواناییهای زیاد دیگری دارد که باید بالفعل کند.

دکتر یادگاری از معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی نیز خواست: 30 سال آینده این نهاد انقلابی را ترسیم و مهندسی کرده و به دنبال ایجاد تحول اساسی باشند.

وی با تاکید بر آسیب شناسی در فعالیتهای جهاددانشگاهی، تصریح کرد: باید فرصتها و آسیبهای پیش روی جهاد شناسایی شود تا بدانیم کدام فرصتها را از دست داده و به چه آسیبهایی مواجه بوده ایم تا از این طریق به شکوفایی بیشتر دست یابیم.

دکتر یادگاری با اشاره به سند راهبردی فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی، عنوان کرد: این سند باید در دانشگاهها نیز به اجرا در بیاید که نیاز به رایزنی با دستگاههای مختلف و وزارتخانه ها دارد.

وی یادآور شد: دانشجویان نقطه اساسی فعالیت در دانشگاهها هستند اما اساتید و کارکنان را نیز نباید فراموش کنیم.

رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد: تاثیرگذاری فرهنگی در دانشگاهها نیاز به ارتباط مستمر دارد که یکی از بخشهای موثر در این زمینه سازمان فعالیتهای قرآنی است.

دکتر یادگاری اعلام کرد: با توجه به زیرساختهای جهاددانشگاهی و برنامه های جدیدی که تدوین شده می توانیم ماموریت اصلی فعالیتهای قرآنی را به دست بگیریم.

وی همچنین با اشاره به فعالیتهای آموزشی جهاددانشگاهی گفت: دانشجویان جهاددانشگاهی از هفت هزار به 25 هزار نفر در 600کد رشته افزایش یافته که نشان از اعتماد نظام و دولت دهم دارد.

دکتر یادگاری با بیان فعالیتهای پژوهشی جهاددانشگاهی نیز گفت: 13 رشته پژوهش محور در جهاددانشگاهی تاسیس شده که امسال حدود 31 دانشجو در آنها پذیرش می شوند.

وی بر ارتباط موثر و مستمرتر با حوزه های علمیه نیز تاکید کرد و افزود: 43 واحد استانی جهاددانشگاهی در این زمینه فعالیت داشته و سعی دارند از اندیشه علما بهره گیرند.

وی از روسا و معاونان جهاددانشگاهی نیز خواست: با دستگاههای اجرایی استانها ارتباط قوی تری داشته باشند.

وی تصریح کرد: باید ظاهر دانشگاهها اسلامی شود و به موازات آن کارهای تاثیرگذار فرهنگی انجام شود.

 رییس جهاددانشگاهی همچنین از ترسیم شیوه نامه " استاد ایده آل" خبرداد و افزود: این شیوه نامه بر پایه منویات مقام معظم رهبری ترسیم شده و به مراکز آموزش عالی جهاددانشگاهی ارائه خواهد شد.

دکتر یادگاری همچنین کمبود اعتبارات فرهنگی در واحدهای جهاددانشگاهی را تایید و اضافه کرد: در این زمینه نیاز به برنامه ریزیهای مشخصی است که در آینده نزدیک مسائل بررسی و در دستور کار قرار خواهد گرفت.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی:
تغییر متون درسی در دانشگاهها مد نظر پژوهشگاه علوم انسانی جهاددانشگاهی است

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی سمبل وحدت حوزه و دانشگاه است.

"علیرضا زجاجی" در حاشیه شصت و پنجمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهادهای دانشگاهی کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، افزود: جهاددانشگاهی ارگانی است که پیرو تعالیم قرآنی، سیره نبوی و فرمایشات مقام معظم رهبری فعالیت می کند که حوزه عمده فعالیتهای خود را در دانشگاه­ها قرار داده است.

وی اضافه کرد: در مرداد ماه سال جاری از سند راهبردی معاونت فرهنگی رونمایی شد که مبنایی کار در حوزه فرهنگی و انجام فعالیتهای فرهنگی است.

زجاجی ادامه داد: کار فرهنگی و فعالیت فرهنگی باید توسط جهاددانشگاهی در دانشگاه­ها ایجاد شود چراکه این حرکت دریچه و بابی است که باعث انجام همه فعالیتهای پژوهشی و آموزشی جهاددانشگاهی در دانشگاه­ها خواهد بود.

وی بابیان اینکه تغییر متون درسی در دانشگاه­ها مد نظر پژوهشگاه علوم انسانی جهاددانشگاهی است، اضافه کرد: هدف در کارهای فرهنگی انجام کارهای نو و جدید است که با توجه به شناخت و تجربه جهاددانشگاهی این کار عملی و موفق خواهد بود.

زجاجی در پایان گفت: در آستانه سال تحصیلی جدید دانشگاه با توجه به رهنمودهای مقام رهبری و الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت امیدواریم بتوانیم در سه ماه اول سال تحصیلی فرصتی را در جهت توسعه و تبیین سخنان مقام معظم رهبری در دانشگاه ها داشته باشیم.


رييس جهاددانشگاهي همدان:
جهاددانشگاهي استان به قطب فني مهندسي غرب كشور تبديل مي شود 
   

 اكبر اسدي رييس جهاد دانشگاهي استان همدان در آيين افتتاحيه اين گردهمايي در سخناني با بيان اينكه فعاليت‌هاي فرهنگي جزء جدانشدني جهاد دانشگاهي است، گفت:‌ برنامه‌هاي فرهنگي جهاددانشگاهي همدان اگر در سطح كشور بي نظير نباشد، كم نظير بوده است كه از شاخص‌هاي آن مشاركت با نهادهاي فرهنگي استان و همكاري تنگاتنگ و نزديك با حوزه علميه است.

وي با اشاره به تاكيدات حضرت امام(ره) درباره ارتباط حوزه و دانشگاه، اضافه كرد: در جهاد دانشگاهي نيز به اين موضوع توجه شده و بايد هر چه بيشتر به ارتباط اين دو حوزه اهتمام ورزيد.

وي عنوان كرد: جهاد دانشگاهي داراي ظرفيت‌هاي بالقوه ايست كه در صورت واگذاري هر گونه مسؤوليتي به جهاد دانشگاهي مي تواند در بالفعل كردن اين ظرفيت‌ها موثر باشد.

اسدي خاطر نشان كرد: يكي از رمزهاي موفقيت فعاليت‌هاي فرهنگي در جهاد دانشگاهي اين است كه هميشه سعي بر اجراي برنامه هاي فرهنگي مشاركتي دارد چرا كه كار مشاركتي داراي سه مزيت ويژه است؛ از مزاياي انجام كار مشاركتي اين است كه علاوه بر استقبال زياد مخاطبين، باعث كاهش ضريب خطا نيز مي شود.

اسدي اضافه كرد: همچنين با توجه به اينكه انجام كار فرهنگي نياز به اعتبار دارد اين امر به كاهش هزينه ها كمك شاياني مي كند.

وي در تشريح فعاليت‌هاي معاونت فرهنگي نيز بيان کرد: دفتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) از سال 78 در همدان آغاز به كار كرده كه در اوايل سالجاري به منطقه مستقل خبري تبديل شد و اين امر نشان دهنده ارتقاي بخش فرهنگ جهاد دانشگاهي استان بوده چرا كه اطلاع رساني يكي از شاخصهاي توسعه است.

اسدي اضافه كرد: ايسنا يكي از خبرگزاري‌هاي معتبر است كه به توسعه كمي و كيفي استان كمك مي كند.

وي اظهار كرد: خبرگزاري ايكنا نيز كه خبرگزاري قرآني است از سال 82 تاسيس شده و در استان همدان از سال 86 به صورت غيررسمي و از سال 87 به صورت رسمي در استان همدان آغاز به كار كرد.

اسدي بيان كرد: افكارسنجي نيز به عنوان يك صنعت به شمار مي رود که در سطح استان همدان ارتباط علمي خوبي بين مردم و مسؤولان استاني ايجاد كرده است و بسياري از مسؤولان از اين بخش بهره مند مي شوند، بخش افكار سنجي معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي استان همدان در حوزه هاي مختلفي پروژه ارائه مي دهد.

اسدي گفت: مركز امام و انقلاب اسلامي جهاددانشگاهي در سطح همدان فعاليتهاي زيادي انجام داده به طوري كه در يكي از برنامه‌ها، انديشه هاي امام راحل براي دانشجويان بازگو شده است و بايد براي ترويج و تعميق انديشه هاي امام كوشا باشيم .

وي عنوان كرد: يكي ديگر از برنامه هايي كه معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي برگزار كرد طرح وصيت نامه حضرت امام بود كه در اين طرح 10 هزار نفر از ارگانهاي مختلف شركت كردند.

وي اضافه کرد: با برگزاري اين گردهمايي بايد از فرصت‌هاي موجود استفاده كرده و بسترهاي لازم براي فعاليتهاي هر چه بيشتر دانشجويان در حوزه فرهنگي را ارتقا دهيم.

اسدي با اشاره به فعاليتهاي آموزشي جهاددانشگاهي ابراز كرد: موسسه آموزش عالي، مركز علمي كاربردي و آموزش كوتاه مدت از مراکز تحت مديريت معاونت آموزشي است كه يك هزار نفر دانشجو تاكنون از طريق كنكور سراسري پذيرش كرده است.

وي بيان كرد: در دو سال گذشته اين موسسه داراي چهار رشته بود كه تعداد رشته‌هاي آن در حال حاضر به 10 رشته ارتقا پيدا كرده است و تا مهر ماه سالجاري نيز در مجموع يك هزار و 500 نفر دانشجو مي پذيرد كه بيش از 600 نفر آنها در بخش علمي كاربردي هستند.

وي همچنين گفت: معاونت پژوهشي در حوزه هاي مختلفي از قبيل طب كار، خون بند ناف رويان و مركز تشخيص طبي فعاليت مي كند و خدمات تخصصي ارائه مي دهد.

وي عنوان كرد: در حوزه‌هاي مختلف به ويژه بخش فني مهندسي ظرفيتهاي بالقوه اي در جهاد دانشگاهي واحد همدان وجود دارد كه بايد تلاش كنيم بسياري از اين ظرفيتهاي بالقوه را به صورت بالفعل در بياوريم.

اسدي اظهار كرد: همچنين با كوشش و تلاش همكاران در آينده جهاددانشگاهي استان همدان به قطب فني مهندسي غرب كشور تبديل خواهد شد.

اسدي به فعاليت‌هاي بخش معاونت پشتيباني نيز اشاره كرد و گفت: براي برنامه‌هاي بلندمدت واحد 80 هزار متر مربع زمين در كنار دانشگاه آزاد اسلامي همدان خريداري شده كه اين مكان براي فعاليت‌هاي آموزشي و تحقيقاتي در نظر گرفته شده است.

وي در پايان يادآورشد: براي برنامه‌هاي ميان مدت دو قطعه زمين به متراژ 2500 متر مربع، براي بخش علمي كاربردي در نظر گرفته شده كه در روزهاي آينده عمليات اجرايي آن آغاز مي شود.

اردشير خزايي رييس دانشگاه پيام نور استان همدان گفت: مسؤولان بايد در راستاي اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي كه همان ساده زيستي است قدم بردارند.

وي افزود: مسؤولان جهاد دانشگاهي چه در زمان جنگ و چه در حال حاضر با صداقت و تمام توان فعاليت مي كنند.

وي در ادامه خواستار پيگيري اختلاس صورت گرفته در کشور از سوي مسؤولان كشور شد و گفت: از رييس جمهور و مسؤولان قضايي كشور مي خواهم اگر اختلاسي از سوي مديران صورت مي گيرد پيگير باشند و نسبت به عزل آنها اقدام كنند.

وي همچنين به هفت تركيبي كه به شكل نانو دارو براي نخستين بار در جهان كشف شده اشاره و خاطرنشان كرد: اين هفت تركيب به صورت مقاله‌اي در نشريات جهاني در سال 2010 به چاپ رسيده و امسال نيز قرار است در يك ويدئو كنفرانس براي ارائه توضيحات شركت داشته باشم.

وي ادامه داد: كاري كه انجام داده ام به ظاهر در حد كارهاي علمي است اما مي توان گفت جز الطاف الهي چيزي نبوده است.

علي اكبر فاميل كريمي معاون سياسي امنيتي استاندار همدان گفت: جهاد دانشگاهي "توانستن" را به جامعه القا كرد.

وي با اشاره به اينكه تاثيرگذاري ، كارآمدي و نخبه پروري از ويژگي هاي مهم جهاد دانشگاهي است تصريح كرد: جريان سلطه به دنبال ايجاد سد در مسير كارآمدي است.

وي در خصوص تاثير گذاري جهاد دانشگاهي بر روي ساير نهادها گفت: بسياري از نهادها دنباله رو بودند و بسياري نيز پيشرو و اگر دستگاهي مي‌خواهد پيشرو باشد بايد به سمت توليد برود و در زمينه علم ، فناوري و انديشه فعاليت کند.

وي با بيان اينكه بيشترين تاكيد مقام معظم رهبري برروي كارآمدي است، گفت: به گفته مقام معظم رهبري جامعه اي مي تواند پيشرو باشد كه كارآمد باشد.

معاون سياسي امنيتي استاندار همدان اظهار كرد: ‌امروزه ترورها به سمت انديشمندان و دانشمندان كشيده شده و اين هزينه اي است كه در راه پيشرو بودن داده مي شود.

فاميل كريمي يادآور شد: نگاه مردم به جهاددانشگاهي امروزه بركارآمدي آن است و تا كنون جهاد دانشگاهي مورد افتخار تاريخ علمي كشور بوده است .

وي با اشاره به اينكه در متن كار بودن از اهداف بزرگ دولت است افزود: اگر با برنامه‌ريزي‌ها تعهد ايجاد نكنيم نمي توانيم كارآمدي خود را نشان دهيم و همچنان در روزمرگي خود خواهيم ماند.

وي يادآور شد: نخبه پروري از شاخصه‌هاي بارز جهاد دانشگاهي است كه جامعه نيز به آن صحه مي گذارد.

براساس گزارش ايسنا، در اين گرد‌همايي از "پروين صالحي" جهادگر همداني و همسر جانباز 70 درصد تقدير شد.#


٢٣:٥٤ ٢٣/٠٦/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد