معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي در جلسه هماهنگي برنامههاي دانشجويي شروع سال تحصيلي جديد و شوراي فرهنگي واحد:
فرهنگ منبعث از دفاع مقدس بهترين منشأ زيرساخت فكري نسل جوان است
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي گفت: جنگ نابرابر و حمله ناجوانمردانه و غافلگيرانه صدام به ايران با چراغ سبز استکبار جهاني موجب دفاعي از سوي رزمندگان شد که الگوساز فرهنگي ناب و قرآني و تاريخي براي جهانيان است و هنوز استراتژيستهاي غربي در تحليل و استنباط قواعد نظامي و شناسايي مؤلفههاي تأثيرگذار آن که پيشبيني علمي و مادي آنها را برهم زد، درماندهاند.
به گزارش رابط عمومی واحد،امين رستمزاده که در جلسه هماهنگي برنامههاي دانشجويي شروع سال تحصيلي جديد و شوراي فرهنگي واحد سخن ميگفت، با تبريک آغاز هفته دفاع مقدس افزود: با تدبر عميق در فرهنگ دفاع مقدس با وجود گذر تاريخ متوجه ميشويم مفاهيم و آموزههاي منبعث از دفاع مقدس به هيچ وجه غبار تاريخ به خود نگرفته و همان پايايي، پويايي، تازگي و اثرگذاري جوهري خود را داشته و هر روز بالندهتر از گذسته به عنوان منبع و منشأ جوشش بيداري انديشه و تبلور معنويت چه در داخل و خارج از مرزهاي کشور و ملتهاي اسلامي در مقابله با استکبار و متجاوز و جهل در عرصههاي نظامي و علمي به عنوان الگو استفاده ميشود.
وي با اشاره به اينکه زيرساختهاي فکري هر جامعه منبعث از فرهنگهاي اصيل و واقعي حاکم بر آن جامعه نشأت ميگيرد خاطرنشان كرد: نهادينه شدن فرهنگ قرآني و جهادي و آموزههاي آن که بالعينه در ادواري از تاريخ ملت از جمله دفاع مقدس در کشور اسلامي ايران تجربه شده است، بهترين و ارزشمندترين منبع تراوش فرهنگ ما ميتواند نقشآفريني اثرگذار داشته باشد.
رستمزاده طراحي و تدوين و تعيين استراتژي دفاع فرهنگي را براي نسل جوان بسيار ضروري توصيف و خاطرنشان كرد: اين استراتژي با بهرهگيري از اصول و ارزشهاي هشت سال دفاع مقدس ميتواند بسيار تأثير شگرفتري داشته باشد که بايد به شکلي خلاقانه و از زواياي بکر و بين حوزهاي به استخراج موضوعات مرتبط پرداخته و در برنامههاي فرهنگي دانشگاهي و قشر جوان گنجانده شود.
وي با اشاره به حساسيت اين موضوع خاطرنشان کرد: رويکرد پژوهشي و مطالعاتي در نيازسنجي و طراحي برنامههاي فرهنگي دانشجويي دفاع مقدس از ضروريات امر بوده و بايد به شکلي اصولي، واقعي، ظريف و از زواياي متناسب به موضوع نگريسته شود. رويکرد مطالعاتي اصولي به آموزههاي دفاع مقدس منجربه ماندگاري زواياي مختلف اين فرهنگ مقدس بومي و متعالي کشور ميشود.
رستمزاده با اشاره به آموزههاي دفاع مقدس از جمله واژههاي شهادت و جهاد خاطرنشان كرد: نهان آرامگاه شهدا صفحاتي از ادبيات معنوي و مقدس و انقلابي و تاريخي اين مرز و بوم است که بايد براي دانشجويان جوان با فضاسازي متناسب و در خور شأن بسط و اشاعه شود که بايد در کنار يادمانهاي شهدا در دانشگاهها و شهرها به وصيتنامهها، دستاوردها، مطالعات، آثار، يادگارهاي شهدا و آنچه بازگوکننده اين فرهنگ متعالي و براي نسل جوان تازگي و قابل توجه است را در برداشته باشد و در قالب موزههاي علمي و فرهنگي، گيرايي و اثر گذاري اين يادمان ها هرچه بيشتر شود.
وي گفت: موضوعات و نکات به ظاهرساده جنگ نيز قابل تأمل در پژوهش، فرهنگسازي و تدوين برنامه فرهنگي براي دانشجويان است که ميتواند بسيار ارزشمند و اثرگذار باشد.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي با اشاره به فرمايشات امام خميني(ره) که فرمودند: آنکه شهادت را در آغوش همچون عزيزي ميپذيرد و آن کوردلان نميتوانند با آن مبارزه کنند، گفت: حضرت امام خميني (ره)فرمودند که با اين منطق هيچ قدرتي نميتواند مقابله کند چرا که منطق قرآن همان آيه« انا الله و انا اليه راجعون» است و ملت يک جامعه خود را از آن خدا ميدانند و همه چيز خود را از خدا ميدانند و رفتن از اينجا را به سوي محبوب خود مطلوب خود ميدانند. با چنين انديشه و رويکردي از سوي امام خميني (ره)، دفاع مقدس ما تبديل به يک فرهنگ شد که اين فرهنگ پيشبينيهاي استراتژيستهاي غربي را ضمن اينکه بر هم زده و آنها را در بهت فرو برد آن را به عنوان يک مدل و الگوي اسلامي موفق براي جهانيان معرفي کرده و معادلههاي چندمجهولي آنها را از هم پاشيد و هنوز آنان از حل اين مسائل معادله درماندهاند که قطعا اتکا و بهرهبرداري از چنين مدلي ميتواند براي ساير حوزهها و موضوعات جامعه قابل تسري باشد.
وي در ادامه با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص دفاع مقدس و شهدا خاطرنشان كرد: ايشان فرمودند فقه به معناي واقعي کلمه و قرآني آن را در ميدان جنگ آموختهايم که همگي اين موارد و فرمايشات نشان از گنجينهاي گرانبها و سرمايه تمام نشدني بودن دفاع مقدس براي کشورمان ازتمامي ابعاد دارد.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي هنر را بهترين ابزار براي برنامههاي فرهنگي با رويکرد تبيين فرهنگ دفاع مقدس براي دانشجويان ذکر و خاطرنشان كرد: ادبيات پايداري و جلوههاي خاص دفاع مقدس واقعا کمنظير بوده و بهترين الگو براي فرهنگ سازي جوانان و دانشجويان است که بايد قالبها و ساختارهاي ظاهري برنامههاي فرهنگي براي ترويج آن مورد توجه کارشناسي و دقيق و ظريف قرار بگيرد.
رستمزاده جهاد درعرصههاي علم و فرهنگ را رمز ماندگاري و تداوم راه شهيدان، رزمندگان دفاع مقدس و رسالت امروز جامعه عنوان کرد و افزود: آموزههاي دفاع مقدس و حال و هوايي که به جوانان و دانشجويان ميدهد و بصيرتدهي آن، غيرقابل توصيف است و بايد از چنين زمينههايي در مقياسهاي متفاوتتر و زواياي بکرتر تعميمسازي کرده و نهايت استفاده را برد.
وي با اشاره به اين که پژوهشگران عرصه فرهنگ دفاعمقدس بايد به صورت تام و تخصصي به اين حوزه وارد شوند خاطرنشان كرد: پژوهشهاي کاربردي و مطالعه در خصوص چگونگي انتقال اثرگذار اين آموزهها نيز موضوعي است که نبايد مغفول واقع شود و سطحبندي چنين پژوهشهايي نيز بسيار مهم است که بايد توليد محتوا در نحوه ابزار انتقال اين آموزهها متناسب با سنين مختلف بوده و براي هر رده سني ضرورت دارد تا از کوچکترين تا بزرگترين آن مطالعه و نتايج آن به مسئولان اجرايي جهت برنامهريزي و اجرا اعلام شود.الف/ر
٠٨:٠٢ ٠٣/٠٧/١٣٩٠