مسئول امور پارک های علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:
پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از پارک های موفق کشور است
مسئول امور پارک های علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از جمله پارک های نمونه و موفق کشور می باشد که در آن اقدامات ارزنده و با ارزشی تاکنون انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، دکتر علی جبار رشیدی با حضور در جمع مسولان پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه و مدیران شرکت های دانش بنیان عضو این پارک ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست صمیمی به بیان اهمیت منابع انسانی در شرایط گذار به توسعه یافتگی اشاره کرد و گفت: کشور ما در شرایط فعلی به سوی توسعه و رشد در حرکت است لذا در این شرایط نقش انسان های تیزهوش و دارای پشتکار بسیار مهم بوده زیرا آنان موفق تر و اثر گذار تر از سایرین می باشند.
وی ادامه داد: براساس سند چشم انداز توسعه کشور می بایست تا پایان برنامه پنجم به رتبه دوم فناوری منطقه و امنیت همه جانبه که یکی از جنبه های آن امنیت اقتصادی است، رسیده باشیم.
رشیدی گفت: کشور برای رسیدن به اهداف راهبردی خود به افراد ویژه نیازمند است که نمونه این افراد، فعالان حوزه شرکت های دانش بنیان می باشند.
وی با بیان اینکه در آینده شبکه ای از پارک های علم و فناوری را در کشور شاهد خواهیم بود، اظهار داشت: پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از جمله پارک های نمونه و موفق کشور است که در آن اقدامات ارزنده و با ارزشی تاکنون انجام شده است و برای ما از همه جوانب از درجه اهمیت خاصی برخوردار بوده و جزء پارک های موفق کشور است.
رشیدی در ادامه با بیان اینکه پارک های علم و فناوری دارای استقلال ساختاری موفق تر خواهند بود به موضوع فعالیت صندوق پژوهش و فناوری در کشور اشاره کرد و افزود: اخیرا" با تلاش ها و پیگیری های مستمر پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، مجوز ایجاد این صندوق به استان کرمانشاه با محوریت پارک علم و فناوری اعطا شد که در راستای حمایت از پژوهشگران و فناوران اقدامی بسیار مهم و شایان توجه است.
وی همچنین به موضوع فعالیت در حوزه ی فناوری های اصلی کشور اشاره کرد و گفت: درصددیم تا صلاحیت شرکت های دانش بنیان در قالب یک دستورالعمل ساده و عملیاتی بررسی شود.
رشیدی ادامه داد: از دیگر برنامه های در دست اجرا ارزیابی فعالیت پارک های علم و فناوری و مراکز رشد کشور می باشد که در این جهت مراکز غیرفعال و آنهایی که حدنصاب نمره ی ارزیابی را کسب نکنند، مجوزشان لغو خواهد شد.
وی حمایت از پارک های علم و فناوری را براساس میزان امتیازات کسب شده و فعالیت آنان عنوان و تصریح کرد: از کلیه ی پارک های علم و فناوری کشور می خواهیم تا به حوزه ی علوم انسانی نیز توجه داشته و با ابزار سازی درصدد راه اندازی مرکز رشد فناوری های نرم در این زمینه برآیند.
رشیدی با طرح یکی سوال افزود: در حال حاضر تولیدات مقالات علمی ما از میانگین جهانی بیشتر است اما به واقع این موضوع چه کمکی به رشد و توسعه یافتگی کشور نموده است؟.
وی از مدیران شرکت های دانش بنیان خواست تا به دنبال روش های ساده و کم هزینه برای خلق فناوری های جدید منطبق با نیازهای کشور باشند.
رشیدی ادامه داد: مراکز رشد و پارک های علم و فناوری می بایست شرایط لازم را برای رشد شرکت های نوپا فراهم و در این راستا آموزش های لازم و مقدماتی را به آنها ارائه نمایند.
رشیدی توجه به مدیریت دانش و حفظ مالکیت معنوی یک طرح را از ضروریات دانست و گفت: شرکت هایی که در زمینه های مرتبط با یکدیگر فعالیت می کنند، می توانند با تشکیل یک کنسرسیوم ضمن کاهش هزینه ها درآمدها را نیز در هر فصل تقسیم نمایند.
مسئول امور پارک های علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان از مسئولان پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی خواست تا موضوع ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری کرمانشاه را در دستور کار قرار دهند.
شایان ذکر است؛ در ابتدای این نشست مهندس رضا رحیمی – معاون فناوری پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد پارک علم و فناوری در سال های اخیر پرداخت و گفت:
هم اکنون حدود 80 واحد فناور در پارک علم و فناوری و مرکز رشد در حال فعالیت می باشند که پیش از این نیز 40 واحد موفق و ناموفق از پارک خارج شده اند.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه سفر هیات دولت به استان کرمانشاه ایجاد 5 مرکز رشد اقماری در شهرستان های استان در دستور کار قرار گرفت که در این راستا مراکز رشد شهرستان های سنقر و کنگاور و دو مرکز رشد کشاورزی محصولات سردسیری در شهرستان روانسر و محصولات گرمسیری در شهرستان سرپل ذهاب تاکنون آماده و به بهره برداری رسیده اند.
رحیمی همچنین به برگزاری جشنواره منطقه ای فن آفرینی زاگرس در سال 1389 از سوی پارک علم و فناوری اشاره کرد و افزود: در این جشنواره 310 طرح ارزیابی شدند که از این تعداد 40 طرح تابه حال مورد پذیرش قرار گرفته اند.
وی در پایان ایجاد صندوق پژوهش و فناوری زاگرس برای استان کرمانشاه را فرصت مغتنمی برای حل مشکلات و توسعه فناوری های استان دانست.الف/ر
٠٨:٣١ ٠٤/٠٧/١٣٩٠