به همت معاونت فرهنگي جهادانشگاهي آذربايجانغربي؛
نشست تخصصي بررسی راهكارهاي گسترش وحدت حوزه و دانشگاه در ارومیه برگزار شد
نشست تخصصي راهكارهاي گسترش وحدت حوزه و دانشگاه به همت معاونت فرهنگي جهادانشگاهي آذربايجان غربي با حضور رييس حوزه هاي علميه و رييس جهاددانشگاهي استان در سالن نشستهای اين نهاد در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجانغربی ؛ حجت السلام سيد محمد جواد قهرماني رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي؛ در اين نشست که به همت معاونت فرهنگي جهادانشگاهي آذربايجان غربي برگزار شده بود گفت؛این نشست يك اتفاق مبارك علمی است که براي پيدا كردن راه اتحاد تقويت دو نهاد دانشگاه و حوزه مهم و تاثيرگذار است.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي در ادامه با تاكيد جدي بر برگزاري جلسات بررسي و آسيب شناسي روابط ميان حوزه و دانشگاه با هدف نزديكي و وحدت ميان اين دو نهاد گفت: جهاد دانشگاهی در این راستا گامهای ارزشمندی برداشته است که نشان از دقت نظر و ظرافت این نهاد در چنین حوزه هایی که احساس خلا میشود است.
وی با بيان اينكه دانشگاه و حوزه دو نهاد مهم و تاثيرگذار در توليد فكر و انديشه است، گفت: هر دو نهاد رسالت و مسووليت خطير هدايت انسان و توسعه و گسترش خدمات اجتماعي و ديني و معنوي وعلمی را برعهده دارند.
وي با اشاره به اينكه نزديكي اين دو نهاد (دانشگاه و حوزه ) مي تواند كشور را به سربلنداي عزت و اقتدار برساند گفت: اتحاد اين دو نهاد مي تواند بسياري از چالشها و تهديدها و توطئههايي كه بر عليه كشور طراحي مي شود همه انها را خنثي كرده و بسياري از تهديدها را به فرصت تبديل كند.
حجت السلام سيد محمد جواد قهرماني با اشاره به اينكه خط مداري مسلمانان قرآن است گفت: در دنيا و كهكشان هر چيزي مداري دارد و هر مداري دور يك محور مي چرخد كه مركزيت و ثقلي داردو انسان نيز همانند آنها اگر از مدارش خارج شود نه تنها خود بلكه ديگران را هم نابود مي كند.
وي با بيان اينكه شعار "لاالله الا الله" انسان را رستگار مي كند گفت: منظور از مسلمان كسي است كه كلمه توحيد را به زبان آورده و عمل به آن مي كند زيرا كه اين افراد يك محوري را پذيرفته اند كه آن محور اسلام است.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي در ادامه شعار اسلامي را با بيان آيه "انما المؤمنون اخوه فاصلحو بين اخويكم" برادري عنوان كرد و افزود: فرقي نمي كند كه مومنين در كجا و در كدام منطقه هستند چه در شرق عالم و چه در غرب عالم همه ي مومنين با هم برادرند مرز ما همان مرز فردي است كه در هر كجاي عالم قرار دارد.
وي با اشاره به اينكه؛ حوزه هاي علميه يك مركز علمي و معنويند گفت: پايه گذار حوزه هاي علميه امام جعفر صادق (ع) است كه ايشان يك شخص ولايي و يك شخصيتي روحاني و معنوي بود.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي گفت: سخنان دانشمندان امروز همان سخنان 1400 سال قبل امام جعفر صادق (ع) است كه متاسفانه ما نتوانسته ايم آنها را در قالبي خاص در اخيار مردم قرار دهيم كه اينك همان سخنان را از زبان دانشمندان غربي مي شنويم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه در نهاد جهان بيني توحيدي و قرآني ؛ دانشگاه و حوزه علميه يكي است افزود: حوزه و دانشگاه را ما تقسيم كرديم حوزه همان دانشگاه و دانشگاه هم همان حوزه است.
حجت السلام سيد محمد جواد قهرماني گفت: لزوم بقاي ما و عزت ما امروز تقاضا ميكند كه حوزه و دانشگاه دست بدست هم بدهد و برادر هم باشند به همان صورتيكه قرآن فرموده است.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي به سياست كشورهاي اروپايي اشاره كرده و افزود: امروزه كشورهاي اروپايي دست بدست هم داده اند تا اتحادي را ميان خود ايجاد كرده تا در مقابل ظلم و ستم و استعمارگران امروز و ديروز بايستند.
وي گفت: هدف دشمن از بين بردن وحدت موجود ميان ترك، كرد، لر و فارس در كشور ايران است همان وحدتي كه امروز خودش بدنبال آن است.
حجت السلام سيد محمد جواد قهرماني ادامه داد: لزوم حفظ منافع ملي ما ايجاب مي كند كه وحدت و انسجام خود را حفظ كنيم زيراكه وحدت حوزه و دانشگاه يك بحث است و ايجاد وحدت ميان آحاد ملت يك بحث ديگري است كه نياز به اتحاد همان حوزه و دانشگاهيان دارد.
وي با اشاره به اينكه اتحاد جامعه به معناي استقلال و پيشرفت كشور است اظهار داشت: حوزويان به دانشگاه روح و معنا داده است و دانشگاهيان براي جامعه حقيقتا رشد و بالندگي توسعه علمي را فراهم آوردهاند.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي گفت: با اتحاد حوزه و دانشگاه مي توانيم از زيباييهاي اين دو نهاد بهره مند بشويم زيرا حوزه يك ظرفيتهايي دارد كه اگر حوزويان با علوم روز آشنا شوند مي توانند با انگيزه معنوي بسياري از ارزشهاي ما را به دنيا انتقال دهند.
وي در ادامه به پيشرفت سريع اسلام در روسيه اشاره كرد و افزود: اگر امروز ما پيشرفتي وسيع در گسترش دين اسلام داريم از لطف الهي است زيرا ما آن طور كه بايد و شايد در اين راستا نتوانسته ايم آرمانها و ارزشهاي الهي را به جهان ارائه كنيم.
حجت السلام سيد محمد جواد قهرماني اشاره به قيام كشورهاي عربي كرده و افزود: امروزه شعار عدالت خواهي جمهوري اسلامي يك شعار جهاني شده است زيرا كه ارزشها و آرمانهاي نظام جمهوري اسلامي ارزشهاي معنوي و برگرفته از اسلام و قرآن است.
حجت السلام سيد محمد جواد قهرماني با بیان اینکه در دین اسلام اکراه وجود ندارد گفت: آن کسی که نامش را مسلمان گذاشته است و اعتقاد به دین اسلام دارد باید خود را ملتزم به دستورات اسلام بداند.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي ادامه داد: نخبگان حوزه و دانشگاه باید به خواسته ها و ایده های مقام معظم رهبری که برگرفته از متون دینی و قرآنی است جامعه عمل بپوشانند.
وی با اشاره به اینکه امروز الگوی ایران اسلامی و مدل حکومت الهی بهترین مدل حکومتی برای مردم جهان است گفت: آنها که اکنون به بیداری اسلامی رسیده اند و از ظلم و ستم شرق و غرب نجات یافته اند باید هدایت به ایجاد حکومت الهی شوند نه لایک.
رييس حوزه هاي علميه استان آذربايجان غربي با تاکید بر اینکه باید الگوی مردم سالاری دینی را در سطح جهان ارائه دهیم گفت: این کشورها از حکومت های لیبرالیسم و سوسیالیست ها درآمده اند و ما نباید بگذاریم به دام لایک ها بیافتند.
مهندس ولی عاقلی رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این نشست تخصصی با تشریح ابعاد شخصیتی شهید مفتح گفت: شهيد مفتح از جملهافرادي بود كه توطئه استعمار در جدا نگاه داشتن دو قشر دانشگاهي وروحاني با معرفت وبصیرت تام ادراک کرده و در كنار تحصيل در حوزه ، وارد دانشگاه تهران شده و با درجه دكتراي فلسفه اسلامي فارغ التحیل گرديد
.
وي گفت : تحصيل در دو محيط آموزشي حوزه ودانشگاه بصورت عملی سبب شد تا دغدغههاي فكري ایشان در این حوزه متمرکزتر و نکته ثقلی شود.
مهندس عاقلی با اشاره به اینکه وحدت حقيقي حوزه ودانشگاه در گرو داشتن يك هدف واحد است گفت :عمل به تعالیم قرآن کریم وپیروی از ولایت وجهاد در راه تحقق اهداف والاي انقلاب اسلامي وآرمانهای امام راحل همین نکته واحد والزامات آن است
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت:حوزه و دانشگاه زمينهي رشد و توسعه و دستيابي به جامعهاي ديندار، اخلاقمحور و عادلانه را مهیا می کنندو دستيابي به چنين جامعهاي بدون همکاري بين حوزه و دانشگاه تقريباً غيرممکن است.
وی گفت:با برقراري ارتباط و همياري ميان اين دو نهاد علمي در کشور، خيرات و برکات بسياري براي کشور حادث ميشود.
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: وحدت را نباید در شعار و حرف محدود کرد و در کليات آن تاخیر کرد بلکه بايد در وحدت عملي و احصا واستخراج راهکارهای تحقق آن با یک رویکرد مطالعاتی جهادی واقعی داشته باشیم
مهندس عاقلی گفت :توليد علم ديني نيازمند تعامل حوزه و دانشگاه و داد و ستد علمي مابین آنها با اعتقاد کامل نهفته است که این نکته تعالی توسعه متعالی و پایدار برای کشور را رقم خواهد زد
.
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت:باید رگه ها وشاهرگهای اخلاق در علم جاري شودو فهم ايماني و گوهر و جوشش زلال ناب اسلامی را با علم درآميزيم والگوي عدالت واقعی وزندگي پيشرفته را به دنیا تجویز نماییم و این مهم یقینا با وحدت علمی وعملی حوزه ودانشگاه میسرتر خواهد شد.
امین رستم زاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی نیز در ابتدای این نشست گفت: تبيين ديدگاههاي شهيد مفتح و تشريح اهميت وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو بال اصلي توسعه جامعه اسلامي از جمله اهداف طراحی سلسله جلسات بررسی وحدت حوزه ودانشگاه از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی می باشد.
وی گفت:رسالت دانشجويان و حوزويان در وحدت حوزه و دانشگاه، تعامل فكر و نظريات آنان است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی برگزاري همايش و گردهمايي استفاده از تجربيات توسط دانشگاهيان و حوزويان و بررسي راهكارها و موانع در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را اولین گام با رویکرد علمی جهت عملیاتی کردن آن ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه ضرورت ارتباط و تعامل بين حوزه و دانشگاه براي دانشجو و طلبه بصورت جامع وکامل هنوز جا نيفتاده و نهادينه نشده است گفت:رسالت دانشگاهيان و حوزويان با توجه به اينكه باید يك هدف مشترك تحت عنوان حفظ استقلال و هويت فرهنگي، ديني و علمي داشته باشند، باید از ابعاد کلان گرفته تا حلقههاي معرفتي در مرحله عمل در راستای تحقق اين هدف متعالي برنامه ریزی شود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با عنوان اینکه حضرت امام خمینی ره در سال 64 شمسی اختلاف حوزه و دانشگاه را به غفلت و خواب گرانی تشبیه نمودند که بر اثر نغمه های خواب آور عمال استعمار بر ملتهای مسلمان تحمیل گردید و در مقابل پیوستگی این دو قشر را اولین گام در راه آزادی ملتهای مظلوم و زیر دست و زیر بنای رهایی از دست چپاولگران اندیشه ناب می دانستندخاطر نشان ساخت : ایشان ضمن آنکه روحانی و دانشگاهی را مکمل یکدیگر توصیف نمودند بر هویت مستقل هر یک تاکید داشته و آن را زیر بنای استقلال جامعه می دانستند و فرمودند :استقلال کشور ما منوط به استقلال همین دانشگاهها و فیضیه ها است بنابراین وحدت حوزه ودانشگاه به مفهوم وحدت و استقلال جامعه اسلامی است که تامین نیازهای دینی و دنیوی و نیل به توسعه وپیشرفت به آن وابسته است.
رستم زاده در ادامه با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در اینخصوص گفت :ایشان فرموده اند وحدت حوزه ودانشگاه یعنی وحدت در هدف و هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته مستقل ، جامعه امام ، جامعه پیشاهنگ ، جامعه الگو ، ملت شاهد ، ملتی که مردم دنیا با نگاه به او جرات پیدا کنند تا فکر تحول را در ذهن خودشان بگذرانند و در عملشان پیاده کنند ، حرکت نمایند واین ترسیم مبارک نشان از اهمیت فوق العاده و لزوم فکر جهادی و ریز و تخصصی در راستای تحقق این مهم دارد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت:وحدت حوزه ودانشگاه هیچگاه به مفهوم سلب استقلال فکری یا نفی هویت مستقل یکی از دو نهادو یا سلطه یکی بر دیگری نیست بلکه مفهوم اصلی این وحدت در جامعیت دین اسلام است که در تامین نیازهای بشری بر هر دو بعد مادی و معنوی آن تاکید داشته است که بدون آن آزادی و پیشرفت جامعه اسلامی تحقق نمی یابد
رستم زاده در خاتمه سخنانش آسيب شناسي عوامل وحدت حوزه و دانشگاه بررسي قدم هايي كه تا بحال در اين راستا برداشته شده است و ارزيابي خروجي آنها نقش دانشگاهها و متقابلا حوزه ها در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه شناسايي و بررسي مولفه هاي تاثیر گذار در ارتقاء وحدت حوزه و دانشگاه بررسي راهكارهاي آشنايي دانشجويان با حوزه ها و طلاب با دانشگاهها بررسي ابعاد شخصيتي موثر و فعالين حوزه علميه براي دانشجويان و دانشگاهيان براي حوزه و نيز شخصيت هايي كه در هر دو حوزه حضور فعال داشته اند بررسي ظرفيت هاي بكر و جديد حوزه ها و دانشگاهها براي همكاريهاي مشترك جديد و معرفی آنها به هم استفاده از ظرفيت هاي علمي و فرهنگي و تخصصي حوزه و دانشگاه براي ارتقاء برنامه هاي فرهنگي متعالي قرآني و ديني را از جمله اهداف این نشست تخصصي از سوی جهاد دانشگاهی ذکر کرد
در خاتمه جلسه بصورت پرسش وپاسخ مابین دانشجویان و رییس حوزه های علمیه آذربایجانغربی جهت رفع شبهات ادامه یافت.#
٠٩:٢٣ ١١/٠٧/١٣٩٠