٢٣:٤٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس جهاد دانشگاهي در افتتاحيه نمايشگاه نوآوري بلاروس:
مراكز علمي ايران در حوزه توليد علم با بيشتر كشورها تعامل جدي دارند

رييس جهاد دانشگاهي با معرفي بخشي از توانمندي‌ها و دستاوردهاي محققان اين نهاد به عنوان بخشي از ظرفيت‌هاي علمي جمهوري اسلامي ايران بر توسعه تعامل و همكاري‌هاي ايران و بلاروس در زمينه‌هاي مختلف علمي و فناوري تاكيد كرد.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، دكتر محمد حسين يادگاري كه به دعوت رسمي رييس كميته علمي و فناوري بلاروس در رأس هياتي به منظور حضور در نمايشگاه هفته نوآوري و بررسي زمينه‌هاي همكاري‌ مشترك به اين كشور سفر كرده، طي سخناني در مراسم افتتاحيه نمايشگاه هفته نوآوري بلاروس كه با حضور نخست وزير و جمع ديگري از مقامات و چهره‌هاي علمي اين كشور برگزار شد، خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران در سال‌هاي اخير شاهد رشد چشمگير در سطوح مختلف علم و فناوري بوده كه آمار بين‌المللي گوياي اين مطلب است. كسب مدال‌هاي بين‌المللي علمي در المپيادهاي جهاني تاييديه ديگري بر اين ادعا است.

وي گفت: ايران با توجه به داشتن جمعيت جوان،‌ داراي دو هزار و 241 مركز آموزش عالي با بيش از چهار ميليون و يك‌ صد هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصيلي در سراسر كشور است. با تاكيدات دين مبين اسلام در خصوص زنان در حوزه اجتماع، بيش از 60 درصد جمعيت دانشجويي به زنان اختصاص دارد كه نه تنها در سطح دانشگاه خود را نمايان مي‌كند، بلكه در سطح مديريت آموزش عالي نيز حضور دارند.

يادگاري خاطرنشان كرد: به موازات پيشرفت در سطوح مختلف آموزشي، امر پژوهش نيز مورد غفلت قرار نگرفته است. در سايه توجهات و سياست گذاري‌هاي مقام عالي كشور امروزه شاهد تاسيس بيش از ده‌ها مركز علمي پژوهشي در كشور هستيم كه بسياري از اين مراكز در سطوح عالي توليدات خود را عرضه مي‌دارند، به صورتي كه ايران در علومي مانند بيوتكنولوژي، سلول‌هاي بنيادي و ديگر موارد در سطح اول تا سوم منطقه است.

وي تصريح كرد: يكي از نتايج سياستگذاري‌هاي كلان علمي كشور تاسيس جهاد دانشگاهي است كه بلافاصله بعد از پيروزي شكوهمند انقلاب با تاكيد مستقيم رهبر فقيد انقلاب اسلامي راه‌اندازي شده است. اين مركز در سه حوزه فرهنگي، آموزشي و پژوهشي و در پنج محور تحقيقاتي، پزشكي، فني مهندسي، علوم پايه كاربردي، كشاورزي و علوم انساني از مرحله ايده تا محصول فعاليت مي‌كند.

رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: امروزه جهاد دانشگاهي از توليد داروهاي نوتركيب به وسيله حيوانات تراريخته، شناسايي و درمان سرطان پستان، فعاليت در شناسايي گياهان دارويي و تاثير آن‌ها در درمان بيماري‌ها، فعاليت تحقيقاتي در سلول‌هاي بنيادي و استفاده از آن در خدمات تخصصي درمان ناباروري تا ساخت فرستنده‌هاي راديويي پرقدرت، ساخت دكل‌هاي حفاري نفتي، انواع محصولات نانو از جمله شيشه هوشمند، شيشه ارگانيك، انواع تجهيزات صنعت نفت، ساخت فيلتر الكترواستاتيك براي كاهش آلودگي كارخانه‌هاي سيمان و مس،‌ ساخت تجهيزات اپتيك، ‌انواع تجهيزات الكترونيك قدرت، ساخت انواع ژنراتورهاي AC و DC‌ و نيروگاه‌هاي هيبريدي (خورشيدي- بادي) فعاليت دارد.

يادگاري با اشاره به فعاليت 43 واحد استاني، سه پژوهشگاه و 15 پژوهشكده، 13 مركز تحقيقاتي تخصصي و 120 گروه پژوهشي در جهاد دانشگاهي تصريح كرد: توانمندي‌هاي اين نهاد معرف بخشي از ظرفيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران براي تعامل علمي با كشور دوست بلاروس است. علي‌رغم مشكل آفريني بعضي كشورها براي كند كردن رشد علمي در كشورهاي مستقل، رهبران ما به ما آموخته‌اند كه خواستن توانستن است و وضعيت ايران امروز نشانگر اين مساله است.

وي با بيان اين كه امروزه تعاملات بين‌المللي در عرصه علم و دانش از اهميت بي بديلي برخوردار است، اظهار كرد: بر همين اساس مراكز علمي ايران با اكثريت كشورهاي دنيا در حوزه توليد علم داراي تعاملات جدي است. بديهي است اين تعاملات با كشورهايي نظير بلاروس كه به لحاظ سياسي و بين‌المللي از استقلال عمل جدي برخوردار است، مورد رضايت و خشنودي بيشتر دانشمندان ايراني است و بر همين اساس ايران در اين كنفرانس حضوري چشمگير داشته است.ح/الف

١٨:٣٣ ٢٥/٠٨/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد