با حضور رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دبیر علمی جشنواره ملی بهار و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از کتاب "جهاد اقتصادی" رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکترحسین بختو رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این مراسم اظهار داشت: یکی از سنت های حسنه که در سال های اخیر همزمان با آغاز عید نوروز به وقوع می پیوندد نام گذاری سالمتناسب با مسائل و شرایط حاکم بر جامعه و مناسبت های مختلف کشور و جهان اسلام است که با هدف جهت دهی به برنامه ریزی های یک ساله توسط مقام معظم رهبری پایه گذاری شده است.
وی افزود: امسال نیز با توجه به عنایتی که ایشان به موضوعات اقتصادی کشور در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز نظام و استراتژی های کلان کشور و همسویی با برنامه ها و قوانین جاری کشور داشتند سال جاری را تحت عنوان جهاد اقتصادی که نشان دهنده عزم راسخ نظام جمهوری اسلامی در توسعه اقتصادی کشور است، نامگذاری کردند.
دکتر بختو خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی نیز به عنوان یک نهاد انقلابی سعی کرد با تالیف و تدوین کتاب "جهاداقتصادی" گامی کوچک در جهت تحقق آرمان های مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبر گرامی این مرز و بوم بردارد.
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که برگزاری جشنواره ملی بهار منشایی باشد برای اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری در قالب شعار قرار نگیرد به طوریکه هر کدام به نوبه خود بتوانیم ابعاد شناختی و علمی آن را تدوین کنیم.
در ادامه سعید پورعلی دبیرعلمی جشنواره ملی بهار با بیان اینکه تجربه بشري بيانگر كارآمدي علم و حركت علمي براي ارتقاء كمي و كيفي زندگي و توسعه جوامع بشري است، اظهار داشت: يكي از وظايف مهم رهبران و مدیران جامعه سياست گذاري و برنامه ريزي براي ارتقاء كمي و كيفي زندگي شهروندان است که تحقق اين مهم در گرو فراهم آوردن فضا و بسترسازي مناسب با تكيه بر علم است.
وی افزود: مقام معظم رهبري با باور اعتقاد عميق به جايگاه علم و حركت علمي براي تحقق پيشرفت و عدالت و توسعه همه جانبه و پايدار جامعه اسلامي - ايراني در سال هاي اخير تلاش خداپسندانه و مجاهدت بي وقفه اي را براي فضاسازي و آماده سازي همه بخش هاي حاكميتي و عمومي با هدف تسريع در امر توسعه به كار بسته اند که يكي از نمادهاي اين مجاهدت را مي توان در استفاده از ظرفيت هاي شعار سال ملاحظه كرد.
پورعلی گفت: بررسي پيشينه نام گذاري سال ها از سوي مقام معظم رهبري بيانگر آن است كه ايشان براي حركت توسعه اي و تكاملي كشور ضرورت ها و الزاماتي را به عنوان مفروض در نظر دارند كه بي توجهي يا عدم تحقق آن شرايط، ايران و جامعه ايراني را همچنان در سيكل معيوب توسعه نيافتگي قرار مي دهد.
وی با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از جهاد دانشگاهی در سال 1386 و تاکید بر فرمایشات ایشان پیرامون انديشه جهادي گفت: رهبری، جهادگران را پرهيز دادند كه مبادا جهاد را جايگزين جهد كنند و بين اين دو مقوله يعني «جهد وجهاد» تفكيكي قائل نشوند. به عبارت ديگر جهاد، جهد است ولي هر جهدي نمي تواند جهاد را با خود همراه داشته باشد.
معاون فرهنگی سابق جهاد دانشگاهی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال "جهاد اقتصادی" اظهار داشت: در اين راستا جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران با درك اهميت برجسته سازي و نهادينه كردن شعارهاي سال در عرصه فرهنگ عمومي كشور و تبديل آن به رفتار پايدار در فرآيند حركت به سمت پيشرفت و عدالت، تلاش وسيع و گسترده اي را از ابتداي شكل گيري اين ابتكار ساماندهي كرده است.
وی افزود: جشنواره ملي بهار كه در پنجمين سال حيات خود به سر مي برد با هدف عمق بخشي به كوشش هاي فرهنگي در عرصه تبليغي ترويجي توانسته است مخاطبان دانشگاهي و دانشجويي را با بهره گيري از قالب هاي فرهنگي و هنري به ويژه توليد كتاب و برگزاري مسابقه كتاب خواني با شعار سال آشنا ساخته و زمينه توليد محصولات فرهنگي فاخر را در ساير عرصه ها توسط جامعه دانشگاهي فراهم آورد.
در ادامه دکتر محسن پرویز معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره بر نامگذاری هر ساله توسط مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: این نامگذاری ها به این معنا نیست که تا پایان امسال سال جهاد اقتصادی تمام می شود بلکه به این معناست که از همین امسال جهاد اقتصادی آغاز می شود و باید در پایان هر سال دستاوردها را ارزیابی کرد.
وی اظهار داشت: متاسفانه به کرات دیده می شود موضوعات مختلفی که هر ساله محور توجه مقام معظم رهبری قرار می گیرد توسط برخی مسئولان اجرایی در حد یک گزارش کار در پایان سال باقی می ماند و این درحالیست که گستردگی گزارش کار به معنای انجام نشدن آن است چراکه کارهای اصولی نیازمند تدبیر و برنامه ریزی طولانی مدت است و امکانات لازم در طول زمان برای مجریان فراهم می شود.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با تاکید براینکه باید صادقانه سخن گفت و درست عمل کرد، اظهار داشت: اقدامات این چنینی باید به چالش کشیده شود.
وی با خوب و مثبت خواندن جشنواره ملی بهار گفت: در فضایی که جامعه نیازمند نوعی اعتمادسازی و نقاط مشترک نیروهای مومن انقلاب است، باید تمسک به ولایت فقیه که در توصیه های امام برآن تاکید شده است را محور قرار داده و در این حوزه ها فعالیت های مختلف جهاد دانشگاهی را شکل دهیم.
دکتر پرویز با اعلام حمایت دانشگاه از فعالیت های جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: اگر جهاد دانشگاهی مطالعات عمیق در حوزه های کارشناسی در راستای فرمایشات رهبری و امام را شکل دهد دانشگاه علوم پزشکی تهران کمک خواهد کرد که این فعالیتها تحقق یابد.
در ادامه دکتر فروزنده جعفرزاده پور یکی از نویسندگان کتاب "جهاد اقتصادی" با اشاره به رسالت جهاد دانشگاهی مبنی بر برقراری ارتباط بین مجامع علمی و دستگاه های اجرایی گفت: انتشار و توزیع ادبیات در این حوزه می تواند به محققین و پژوهشگران این حوزه کمک کند.
وی با بیان اینکه در بخش فرهنگی اجتماعی کتاب سعی شده است به پایه و اساس جهاد اقتصادی پرداخته شود که بی تردید می تواند در این حوزه موثر واقع شود، گفت: باید دانشگاهیان توجهشان به موضوع جهاد اقتصادی معطوف شود که جهاددانشگاهی با برقراری ارتباط مناسب با صنعت و نهاد های اجرایی می تواند این مهم را تحقق بخشد.
دکتر جعفرزاده پور با تاکید بر ایجاد انگیزه و تعلق و تعهد در دانشجویان گفت: در دانشگاه های سراسر دنیا برای دانشجویان ایجاد انگیزه می شود به طوریکه آنها نسبت به داشته ها و سرزمین خود احساس تعلق و تعهد پیدا می کنند ولی متاسفانه در کشور ما در این حوزه هیچ کاری انجام نمی شود.
وی افزود: بخش فرهنگی می تواند به جای تبریک و خوشامدگویی به دانشجویان جدیدالورود بسترهایی را برای ایجاد تعهد و تعلق در میان دانشجویان فراهم کند.
گفتنی است، در پایان مراسم از دکتر پرویز به عنوان حامی و دکتر جعفرزاده پور به عنوان نویسنده کتاب تقدیر شد.
لازم به ذکر است، كتاب «جهاد اقتصادی» توسط گروه نويسندگان و تحت نظارت كميته علمي پنجمین جشنواره ملی بهار در سه فصل ديني - قرآني، فرهنگي - اجتماعي و اقتصادي تأليف شده است.ح/الف