١٩:٣١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی آذربایجانغربی؛
میزگرد تخصصی بررسی راهکارهای افزایش مطالعه در ایران برگزار شد

میزگرد تخصصی بررسی راهکارهای افزایش مطالعه در ایران به همت سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در دانشگاه ارومیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی، این نشست با هدف آسیب شناسی ضرورت و اهمیت کتاب و کتابخوانی در فرهنگ عمومی جامعه، بررسی نقش مولفه های اجتماعی بر فرهنگ کتابخوانی، بررسی نقش متولیان فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میزان اثر بخشی نفوذ کتاب در جامعه در سالن معراج دانشکده کشاورزی دانشگاه و با حضور دانشجویان علاقمند برگزار شد. در این جلسه دکتر فرهاد پور مدیر منابع علمی ونشریات دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه توجه به مطالعه و افزایش اطلاعات در جامعه بسیار پایین است افزود:با وجود اینکه زندگی بشر مدیون اطلاعات ودانش است، نیاز به مطالعه در جامعه به عنوان یک نیاز اساسی تعریف نشده است. وی با اشاره به نقش راهبردی دانش واطلاعات در زندگی فردی و اجتماعی افراد در جامعه، خاطر نشان ساخت: پیشرفت آدمی در عرصه های علوم مختلف مرهون افزایش دانش واطلاعات بشر در این زمینه هاست ودر صورتیکه اطلاعات یک فرد را ازاو بگیریم کل زندگی شخص مختل خواهد شد. وی ادامه داد: امروزه به علت افزایش هزینه ها و کاهش درآمد های زندگی، خانواده ها برای اداره امور زندگی، بحث مطالعه را نا دیده گرفته و اولین چیزی که از سبد کالای خانواده حذف می شود، کتاب است که این خود یکی از دلایل بی توجهی به کتاب و کاهش سرانه مطالعه در جامعه می باشد.

 مدیر منابع علمی ونشریات دانشگاه ارومیه مطالعه را تمرکز بر روی نوشته ها برای ارتقای اطلاعاتی انسان از یک سطح به سطح دیگر دانست و تصریح کرد: دنیایی که امروزه در آن زندگی می کنیم شبکه عظیم ارتباطی است و توسعه کانال های ارتباطی از جمله رادیو، تلوزیون، ماهواره و اینترنت به عنوان رقیب هایی برای کتاب محسوب می شوند که باعث رشد نزولی فرهنگ مطالعه می شود.

فرهاد پور عوامل انسانی، کیفیت منابع خواندنی و زیر ساخت های مطالعه را از جمله عوامل موثر دخیل در مطالعه برشمرد و اظهار داشت: کیفیت منابع و مواد خواندنی باید به گونه ای باشد که پاسخگوی نیاز خواننده بوده و با نیاز کاربران هم خوانی داشته باشد. وی در ادامه گفت: کتابخانه ها که به عنوان دانشگاه های عمومی هر کشور و یکی از عوامل زیر ساختی دخیل در مطالعه محسوب می شوند، باید طوری باشد که علاوه بر پر کردن اوقات فراغت مردم، به افزایش سطح آگاهی افراد و همچنین رشد آگاهی عمومی جامعه کمک کنند، بنابراین ایجاد و توسعه کتابخانه ها در کشور امری ضروری می باشد. مدیر منابع علمی ونشریات دانشگاه ارومیه همچنین با تاکید بر دسترس پذیر بودن منابع اطلاعاتی، افزود: دسترسی به منابع اطلاعاتی باید همیشه و در همه جا برای کسانی که نیاز اطلاعاتی دارند فراهم شود تا کاربران با حداقل تلاش و هزینه به بیشترین اطلاعات دست یابند. فرهادپور در پایان، عدم جذابیت موضوعی مواد اطلاعاتی، بی توجهی به نیاز خواننده و همچنین جذابیت سایر مولفه های رقیب مطالعه رفاهی جایگذین را از جمله موانع مطالعه بیان کرد و افزود: بنیادی کردن نیاز مطالعه و شیوه های صحیح آن در جامعه، توانمند ساختن افراد در مطالعه صحیح، ایجاد کتابخانه ها و زیر ساخت های لازم، ایجاد نشست های فرهنگی مطالعه و تولید منابع اطلاعاتی متناسب با نیاز خواننده، از جمله راهکار های موثر برای افزایش مطالعه به شمار می روند. این جلسه به صورت پرسش و پاسخ پیرامون موضوع نشست بین دانشجویان و سخنران جلسه ادامه یافت.

٠٨:٣١ ١٩/٠٩/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد