١٦:٠١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
نشست مطبوعاتی سرپرست جهاددانشگاهی واحد استان همدان با اصحاب رسانه

سرپرست جهاددانشگاهي همدان در نشست مطبوعاتی با رسانه ها گفت: پژوهش يك سرمايه گذاري مطمئن است و بايد تقاضا محور باشد چراكه لازمه علم و توسعه پايدار ، پژوهش است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، دكتر "محمدمهدي گودرزي سروش" در نشست خبري با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پژوهش افزود: تفكر و تحقيق در جهان بيني ما يك مقوله ديني و برگرفته از دين است.

وي ادامه داد: با توجه به اينكه اسلام دين تفكر، انديشه و تحقيق است بنابراين بيشتر آيات قرآن ما را به تفكر و انديشيدن دعوت مي كند.

دكتر گودرزي سروش اظهار كرد: علم، تحقيق و پژوهش در جهان بيني ما داراي بار معنايي است و حتي تحصيل آن نيز براي ما مقدس است.

وي اضافه كرد: حتي شكي كه منجر به تحقيق شود براي ما مقدس است و تا سوال نكنيم به علم نمي رسيم چرا كه سوال كردن ايجاد تحقيق و در نتيجه ايجاد ثروت مي كند.

وي در ادامه بيان كرد: بحث پژوهش در توسعه پايدار مطرح است به گونه اي كه در برنامه پنجم توسعه بايد سه درصد از اعتبارات در امر پژوهش صرف شود و جهاددانشگاهي توانايي و آمادگي دارد به صورت متمركز يك تا يك و نيم درصد از اين اعتبارات را كسب كرده و به دستگاههاي اجرايي كمك كند.

سرپرست جهاددانشگاهی همدان عنوان كرد: تا زمانيكه پژوهش بومي و مورد نياز نباشد قاعدتا به ثروت و توسعه نمي انجامد و غير از صرف هزينه و انرژي عايدي به همراه ندارد.

وي ادامه داد: بايد پتانسيل و نيازهاي استان را بشناسيم و در راستاي چشم انداز توسعه استان به امر پژوهش بپردازيم.

دكتر گودرزي سروش در ادامه گفت: جهاددانشگاهي يك نهاد انقلابي است و بايد انقلابي بماند و حفظ آن كه رهبر معظم انقلاب اسلامي بر حفظ و تقويت آن تاكيد دارند، واجب است.

وي اضافه كرد: ما در تلاش هستيم  براساس بيانات مقام معظم رهبري جهاد در مسير اصلي خود حركت نموده و  توجه داشته باشيم كه به مرور زمان دچار سليقه هاي شخصي نشود همچنين در پيشبرد برنامه اهداف چشم انداز حركت كنيم و از اعمال سلايق شخصي دوري ورزيم.

دكتر گودرزي سروش خاطرنشان كرد: در تحقق برنامه پنجم مي توانيم از راهكارها و برنامه هاي استراتژيك كمك بگيريم كه محققان مي توانند در اين مسير به ما كمك كنند.

وي اظهار كرد: ايجاد فرهنگ پژوهشي در جامعه، در بين دانشجويان، دانش آموزان و حتي اساتيد دانشگاه و ارتباط با مراكز اجرايي و به كارگيري يافته هاي پژوهشي برعهده جهاددانشگاهي است.

سرپرست جهاددانشگاهي همدان به بيان تفاوت موجود بين جهاددانشگاهي و دانشگاهها پرداخت و گفت: دانشگاه ها به مطالعات بنيادي و توليد علم مي پردازند و ايجاد حلقه اي كه ايده را به عمل و عمل را به ثروت تبديل مي كند از وظايف جهاددانشگاهي است.

وي در ادامه بيان كرد: جهاددانشگاهي كه از سال 65 در همدان تاسيس شده در محورهاي پژوهشي، فرهنگي و آموزشي فعاليت خود را آغاز كرده است.

وي همچنين به فعاليتهاي هفته پژوهش در اشاره و بيان كرد: شركت در نمايشگاه هفته پژوهش، برگزاري نشستهاي علمي در موسسه غيرانتفاعي جهاددانشگاهي، ‌برگزاري نشست معماري با موضوع اكولوژيك، معرفي پژوهشگر برتر جهاددانشگاهي، برپايي نمايشگاه عفاف و حجاب با همكاري جهاد دانشگاهي واحد هنر در دانشگاه علوم پزشكي و موسسه جهاد، برگزاري مسابقه كتابخواني "جهاد اقتصادي"با حضور دانشجويان دانشگاه هاي استان، ارائه مقاله در همايش شهر الكترونيك و برگزاري سميناري براي آشنايي با پارك علم و فناوري از برنامه هاي اين ايام به شمار مي آيد.

دكتر گودرزي سروش در ادامه بيان كرد: دانشگاه ها و مراكز آموزشي به صورت سفارشي كار نمي مانند چون بايد براي توسعه علم وپژوهش مرزهاي دانش را شكافته و طي كنند.

وي يادآور شد: جهاددانشگاهي در كنار پژوهشهاي تقاضا محور با شهركهاي صنعتي و اداره كل كار، تعاون و رفاه اجتماعي و مراكزي كه به كمكهاي پژوهشي در توسعه علم و پژوهش نياز دارند، ارتباط نزديك دارد.

وي ادامه داد: يكي از وظايف جهاد در اين راستا فرهنگ سازي و نهادينه كردن آن در جامعه است چرا كه جهاد با بدنه جامعه ارتباط دارد و رسانه ها و آموزش و پرورش مي تواند در اين راستا تحول اساسي ايجاد كنند.

دكتر گودرزي با بيان اينكه پژوهش در تفكر ما عبادت است، تصريح كرد: مي توانيم در كنار نماز و روزه كه در كودكي به فرزندانمان مي آموزيم تحقيق و پژوهش را نيز در ذهن آنها نهادينه كنيم.

وي با بيان اينكه علم از تفكر و انديشه جدايي ناپذير است، عنوان كرد: تحقيقات بنيادي در دانشگاهها و تحقيقات كاربردي در دستگاههاي اجرايي با كمك دانشگاهها صورت مي پذيرد.

راه اندازي مركز رشد جهاد در سال 91

دكتر گودرزي سروش به فعاليتهاي حوزه پژوهشي پرداخت و عنوان كرد: خدمات تخصصي پزشكي، ‌آزمايشگاه و مركز طب كار، نمايندگي خون بند ناف پژوهشكده رويان در همدان كه نگهداري سلولهاي بنيادي را بر عهده دارد كه در درمان نارسايي خوني يا بيماريهاي صعب العلاج توسط اين سلولها قابل بهره برداري هستند ،در اين حوزه ارائه مي شود.

وي ادامه داد: همچنين مسؤولان استان بايد براي ايجاد بانك نگهداري خون در همدان نيز كمك كنند.

دكتر گودرزي سروش بيان كرد: پژوهشكده رويان از سال 87 در همدان راه اندازي شده و خدمات در اين زمينه نيز در سه مركز درماني ارائه مي شود همچنين امسال يا سال آينده سميناري با همكاري پژوهشكده رويان و علوم پزشكي جهت آشنايي ومعرفي بيشتر در پيش داريم.

وي يادآور شد: هزينه قرارداد اوليه جهت بانك خون بند ناف 800 هزار تومان و هر سال نيز 104 هزار تومان براي نگهداري آن دريافت مي شود و تا پايان سال 89، 250نفر از همدان  در اين بانك عضو شده اند.

وي با بيان اينكه جهاد به دنبال كارهاي زمين مانده است،‌ افزود: توسعه فرهنگ پژوهش و كارهايي كه منجر به امور خير مي شود در حوزه وظايف جهاددانشگاهي است.

رييس جهاددانشگاهي همدان از مبادله موافقت نامه راه اندازي مركز رشد با پارك خبر داد و گفت: در نظر داريم مركز رشد اقماري براي جهاددانشگاهي راه اندازي كنيم كه جزو برنامه هاي سال 91 به شمار مي‌آيد.

وي همچنين به بحث كارآفريني و حوزه هاي آن در بحث پژوهش پرداخت و بيان كرد: به دنبال راه اندازي دوره هاي مربيگري و آموزش تخصصي هستيم.

رشته هاي تخصصي اسلامي در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري را راه اندازي مي كنيم

دكتر گودرزي سروش در ادامه به فعاليتهاي آموزشي جهاددانشگاهي پرداخت و اظهار كرد: اين حوزه در دو فاز علمي كاربردي و موسسه غير انتفاعي فعاليت مي كند و با توجه به سياستهاي جهاد به دنبال راه اندازي رشته هاي متصف به اسلام هستيم.

وي تصريح كرد: رشته هاي علمي ما دچار آفتي شده و آن اين است كه دانشگاه هاي ما در رشته هاي تخصصي خود از ترجمه هاي كتابهاي غربي استفاده مي كنند و ما در نظر داريم در همدان در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري در رشته هاي تخصصي مانند رشته هاي معماري و شهرسازي اسلامي را راه اندازي كنيم چرا كه همدان پتانسيل آن را دارد.

وي ادامه داد: راه انداري اين رشته ها در دو مقطع به صورت پژوهش محور است و در نهايت رساله آنها بايد پژوهش كاربردي باشد.

دريافت 10 نمايندگي طي چندماه آينده براي خبرگزاري ايكنا

رييس جهاددانشگاهي همدان در ادامه به فعاليتهاي حوزه فرهنگي اشاره و عنوان كرد: خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) و مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) در اين حوزه  در حال فعاليت هستند.

وي ادامه داد: از خبرگزاري ايكنا به علت نوپا بودن آن حمايت ويژه ميكنيم و در شرف دريافت نمايندگي براي اين خبرگزاري هستيم.

دكتر گودرزي سروش با بيان اينكه نخستين نمايندگي جهت دفتر امام جمعه محترم همدان ايجاد خواهدشد افزود: اميدواريم بتوانيم طي ماه هاي آينده به 10 نمايندگي در دانشكده علوم قرآني ملاير، كانون قرآن و عترت دانشگاهها و دفاتر نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها افزايش يابد.

وي بيان كرد: مركز افكارسنجي دانشجويان ايران(ايسپا) نيز در فعاليتهاي مختلفي كه در سطح استان و كشور صورت مي گيرد با مطالعات علمي خود در پيشبرد برنامه ها به مسئولان كمك مي كند.

سال آينده مركز تحقيقات و كشت گياهان دارويي ايجاد مي شود

دكتر گودرزي سروش در ادامه به فعاليتهاي سال 91 اشاره و بيان كرد: ايجاد مركز رشد، آموزش تخصصي مربيگري، ايجاد مركز تحقيقات و كشت گياهان دارويي، ايجاد يك مركز كلينيك تخصصي، ايجاد بنياد وحدت حوزه و دانشگاه و ايجاد شعبه پژوهشكده فرهنگ، هنر و معماري از برنامه هاي است كه در حال پيگيري است و مي تواند محوريت كشور را عهده دار شود .

وي ادامه داد: استان همدان براي ايجاد بنياد وحدت حوزه و دانشگاه بهترين مكان است چرا كه زادگاه شهيد مفتح است و اين بنياد مي تواند با كمك حوزه علميه راه اندازي شود.

وي همچنين يادآور شد: با راه اندازي بنياد وحدت حوزه و دانشگاه مي توانيم تفكر و انديشه اسلامي را توسعه دهيم و شاهد علم ديني دركشور باشيم چون ما با علم سكولار مخالف هستيم.

رييس جهاددانشگاهي همدان ادامه داد: براي تحقق اين فعاليتها بايد نيروي انساني متخصص تربيت كنيم و فضاي فيزيكي خود را توسعه دهيم.

وي اضافه كرد: در اين راستا زميني با متراژ سه هزار مترمربع براي ساخت مركز آموزشي تحقيقاتي در نظر گرفته شده است كه اميدوارم سال آينده عمليات اجرايي آن آغاز شود.

دكتر گودرزي سروش بيان كرد: سعي شده در طراحي اين پروژه از نمادها و الگوهاي استفاده كنيم كه اين مركز بتواند براي همدان به عنوان يك نماد مطرح شود.

وي عنوان كرد: همچنين براي كشت گياهان دارويي كه با همكاري پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي مركز در آينده صورت خواهد گرفت هفت هكتار زمين درنظر گرفته ايم.ح/الف

٠٦:٥٧ ٢٩/٠٩/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد