سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی:
روحیه جهادی جهاد دانشگاهی با رویکرد شورای شهر و شهرداری قرابت و همخوانی دارد
سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: درصدد هستیم با بهرهگیری از توانمندیهای موجود در این مجموعه در راستای همکاری و تعامل با شورای شهر و شهرداری اراک اقدام کنیم چراکه روحیه جهادی جهاد دانشگاهی با رویکرد شورای شهر در هدایت شهر به سمت رشد و شکوفایی قرابت و همخوانی نزدیک دارد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي استان مركزي
اعضای شورای شهر اراک در نشست مشترک با مسوولان جهاد دانشگاهی استان مرکزی که در محل سالن جلسات ساختمان شماره 3 جهاد دانشگاهی برگزار شد زمینه های همکاری مشترک و افزایش تعاملات را در راستای عقد تفاهمنامه همکاری مورد بحث و بررسی قرار دادند.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی در این نشست با بیان این مطلب که این جلسه شروعی برای گسترش و بسط همکاریهای مشترک میان شورای شهر اراک و جهاد دانشگاهی است افزود: شواهد نشان میدهد که علیرغم وجود فراز و نشیبهای مختلف در مسیر فعالیتهای شورای شهر برآیند عملکردی این شورا در مجموع قابل قبول بوده است. ابوالقاسم مرادی تصریح کرد: این برآیند نشان میدهد که این شورا در مسیر فعالیتهای اساسی و رفع نیازهای جامعه حضور پیدا کرده و نقش موثری را در رشد این شهر ایفا کرده است. وی گفت: دغدغه مدیران نهادهای مختلف آنست که به چه صورت میتوانند مأموریتها و وظایف خود را به شکلی زیبنده و کامل به انجام برسانند و جهاد دانشگاهی نیز با رویکردی که براساس همین دغدغه تعریف میشود برآنست تا از ظرفیتهای موجود به بهترین نحو در راستای دستیابی به اهداف تعریف شده و انجام مأموریتهای محوله استفاده کند. مرادی با تأکید براینکه ما ظرفیتهای خوبی در جهاد دانشگاهی داریم که به خوبی از آن استفاده نشده است تصریح کرد: امروز قصد داریم توانمندیها و ظرفیتهای موجود را برای آشنایی اعضای شورای شهر تبیین کنیم و البته نیاز داریم که بپذیریم در خیلی از موارد نیز قصور کرده و از تمام ظرفیت موجود استفاده نکردهایم. وی بر لزوم تلاش هرچه بیشتر برای رسیدن به اهداف و تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه مأموریتهای جهاد دانشگاهی تأکید کرد و افزود: در اولین جلسه با اعضای شورای شهر یک گزارش از روند کار جهاد دانشگاهی با توجه به واقعیتهای موجود ارایه میشود تا این اطلاعات مبنایی برای فعالیتهای جدی و تعاملات سازنده دو طرف در آینده باشد. مرادی با اشاره به ارایه تفاهمنامه جهاد دانشگاهی به شورای شهر براساس گفتو گوهای انجام شده در این جلسه گفت: انتظار داریم شورای شهر و شهرداری اراک تفاهمنامه مذکور را مطالعه کنند تا در نهایت بتوانیم در محورهای مختلف، موفق به عقد تفاهمنامه اجرایی شویم. سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی افزود: میخواهیم با بهرهگیری از توانمندیهای موجود در این مجموعه در راستای همکاری و تعامل با شورای شهر و شهرداری اراک اقدام کنیم چراکه روحیه جهادی جهاد دانشگاهی با رویکرد شورای شهر در هدایت شهر به سمت رشد و شکوفایی قرابت و همخوانی نزدیک دارد.
ابراهیم نبیونی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی در ادامه این نشست گفت: جهاددانشگاهی برحسب وظایفی که برعهده دارد در راستای انجام مأموریتهای خود در حوزه پژوهش با دیدگاه پژوهشهای بنیادی توسعهای و عملیاتی در سطح کشور فعالیت میکند. در استان مرکزی 8 گروه و مرکز خدمات تخصصی در حوزه پژوهش فعال هستند که از جمله آنها میتوان به گروه اقتصاد توسعه و مطالعات توسعه اجتماعی، گروه امور برنامهریزی توسعه شهری، مرکز خدمات تخصصی سنگهای معدنی، مرکز مشاوره و روانشناسی اجتماعی، مرکز درمان ناباروری و نمایندگی بانک خون بند ناف اشاره کرد.
وی در تبیین محدوده و نحوه فعالیت گروه مطاللعات توسعه اجتماعی و برنامهریزی شهری گفت: با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و همچنین با توجه به اینکه دانشگاههای استان تاکنون کار چندانی در حوزه اجتماعی انجام ندادهاند جهاد دانشگاهی با هدف بهبود وضعیت فضای اجتماعی استان نسبت به راهاندازی این گروه اقدام کرده است. نبیونی بررسی نیازسنجی اوقات فراغت و بررسی شاخصهای توسعه استان مرکزی را از جمله طرحهای پژوهشی انجام شده توسط این گروه عنوان کرد و افزود: این گروه در طول 18 ماه فعالیت خود طرحهای پژوهشی متعددی را با سازمانهای مختلف قرارداد بسته و در حال حاضر بررسی وضعیت توسعه اجتماعی را در شهرستانهای استان مرکزی در قالب قراردادی با معاونت سیاسی استانداری در دست اجرا دارد. وی از همکاری این گروه با دفتر تحقیقات نیروی انتظامی استان در قالب یک طرح پژوهشی خبر داد و گفت: بررسی آمایش فرهنگی و عدالت شهری در مناطق 4 گانه شهرداری اراک نیز از طرحهای پژوهشی این گروه است که جهت بررسی به شهرداری اراک ارسال شده است. نبیونی به ارائه مقالات متعدد در کنفرانسهای استانی و منطقهای اشاره کرد و گفت: گروه توسعه مطالعات اجتماعی در کمیته علمی همایش دیدگاهها و منابع توسعه شهری استان مرکزی به عنوان عضو کمیته علمی همکاری میکند. وی افزود: به نظر میرسد با توجه به روند حرکت استان به سمت صنعتی شدن و افزایش جمعیت و موارد و مشکلاتی که به تبع این حرکت در استان ایجاد میشود برای برخورد مناسب با این مشکلات و رفع آنها نیازمند مطالعات و پژوهشهای کارآمد در کنار اقدامات عملیاتی هستیم و گروه برنامهریزی توسعه شهری با توجه به این نیاز و در راستای رفع آن ایجاد شده و به فعالیت میپردازد. وی شناسایی منابع پایدار درآمدی شهرداریهای استان، شناسایی و جذب منابع جدید و پایدار در دهیاریهای استان و ارزیابی میزان کارایی بافت مرکزی شهر اراک با توجه به گسترش کاربردی آن در سال 90 را از جمله طرحهای پژوهشی این گروه در حوزه شهری عنوان کرد و گفت: بیش از 30 تا 40 پروژهای که ضرورت اجرای آن در اراک به چشم میخورد توسط این گروه مشخص شده و انتظار میرود شورای شهر اراک به عنوان اتاق فکر مردم این شهر نسبت به بررسی این طرحها و عملیاتی کردن آنها در قالب همکاری با جهاد دانشگاهی استان اقدام کند و گروه توسعه شهری نیز آمادگی خود را در راستای همکاری در این زمینه اعلام کرده و میتواند با توجه به بهرهمندی از وجود متخصصین مختلف به عنوان بازوی علمی و فنی شهرداری به مسایل مختلف موجود در این شهر پرداخته و در مسیر بهبود وضعیت موجود قدم بردارد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان نیز در ادامه این جلسه فرهنگ را به عنوان یک زیرساخت برای روح عنوان کرد و گفت: یک فعالیت فرهنگی باید تأثیرگذاریهای مشخصی داشته و در مسیر حرکت خود موجبات رشد فضایل اخلاقی، تربیت و یا ایجاد مهارت را در افراد فراهم کند و در غیر اینصورت فعالیتی است که نه تنها کارکرد فرهنگی نخواهد داشت بلکه به چشم سرگرمی نگریسته میشود. امیرمسعود غفاری به وجود مدیریت فوق برنامه، مدیریت اداره فعالیتهای دینی، ادبی، هنری و فرهنگی و مدیریت نیازسنجی و مطالعات فرهنگی در شاکله معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: تعمیق گرایشها و باورهای دینی در میان نسل جوان و بویژه دانشجویان، تبلیغ و ترویج آرمانهای انقلاب اسلامی به منظور جلوگیری از انقطاع نسلی و مقابله با تهاجم فرهنگی، رشد خلاقیتها و پرورش استعدادهای نسل جوان و زمینهسازی برای نشر و تألیف و ایجاد زمینه تقویت مشارکت فعال جوانان در مسایل سیاسی و اجتماعی اهداف اصلی فعالیتهای این معاونت را تشکیل می دهد. وی تصریح کرد: ما از سال 81 در ساماندهی بستر معاونت فرهنگی دست به تأسیس ساختار تخصصی زدیم و فعالیتهای مختلفی را در قالب سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور، سازمان انتشارات، سازمان دانشجویان، مرکز افکار سنجی، مرکز امام و انقلاب، مرکز گردشگری علمی و فرهنگی و خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا ساماندهی کردیم. وی با تأکید بر وجود علاقهمندیهای متنوع در میان جوانان و نوجوانان و اهتمام این معاونت بر تأمین نیازهای مختلف آنان در زمینه های متفاوت، به ایجاد کانونهای متنوع فرهنگی در این معاونت اشاره کرد و افزود: کانون افسران جنگ نرم با رویکرد مقابله با جنگ نرم در حال راهاندازی است. وی در تبیین بسترهای همکاری مشترک این معاونت و حوزه شهرداری و شورای شهر با نگاه ویژه به جوانان و دانشجویان گفت: ما حوزه فعالیتهای اجرایی فرهنگی جوانان را در این معاونت فعال کردهایم و دانشجویان میتوانند با ورود به این فعالیتها و حرکت در مسیر آنها در کنار فراگیری رشته تخصصی خود به تدریج به عنوان یک مدیر فرهنگی در فعالیتهای ما رشد کرده و با کسب توانمندی مدیریتی به جامعه وارد شوند. غفاری به فعالیتهای متنوع قرآنی که توسط کانونهای زیرمجموعه معاونت مذکور ارائه میشود و امکان حضور جوانان در پژوهشهای قرآنی این کانونها با کمک اساتید راهنما اشاره کرد و گفت: برگزاری اردوهای ایران مرز پرگهر با رویکرد آشنا کردن جوانان با توانمندیهای علمی، فرهنگی و تاریخی موجود در کشور، راهاندازی مرکز گردشگری، برگزاری فعالیتهای هنری برای رشد توانمندیهای جوانان در این حوزه، فعالیت در زمینه کتاب و کتابخوانی در قالب انتشار و توزیع کتب دانشگاهی، فعالیتهای ترویجی در حوزه کتابخوانی در قالب برگزاری دورههای آموزش ویرایش کتاب و حمایت فعالان حوزه نشر و مولفان، و برگزاری جشنهای کتاب از جمله اقدامات فرهنگی متنوع این معاونت است و معاونت مذکور میتواند در تعامل با شهرداری و شورای شهر این اقدامات را گسترش داده و توانمندیهای موجود را در اختیار اقشار وسیعتری قرار دهد.
محمدرضا آقاجانی رییس سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز در این نشست به معرفی پتانسیلهای آموزشی جهاد دانشگاهی استان در حوزه معاونت آموزشی پرداخت و افزود: معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی دارای گروههای آموزشی متنوعی همچون کارکنان دولت، زبان انگلیسسی، علوم رایانه، آزمونها و ٱموزشهای تخصصی است که در سه مرکز اراک ساوه و نیمور محلات ارائه میشوند. وی با بیان اینکه استقرار مراکز با توجه به شرایط استان بوده و آموزشهای مورد نیاز پرسنل دستگاهها در این مراکز ارائه میشود تصریح کرد: ما براساس مجوزهای موجود و بهرهمندی از نیروی علمی و تخصصی مورد نیاز، توانایی ارائه آموزشهای ضمن خدمت را به پرسنل دستگاههای مختلف دارا هستیم و بیشترین آموزشهای ارائه شده توسط این معاونت در حوزه شهرداریها و دهیاریها بوده است.آقاجانی گفت: همچنین این معاونت از توانمندی تدوین و برگزاری دورههای مورد نیاز مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی و تدوین متون آموزشی برخوردار بوده و برخی تفاهمنامههای همکاری معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی استان با سازمانها و نهادهای مختلف منجر به عقد قرارداد شده است. وی در راستای همکاری هرچه بیشتر این معاونت با شورای شهر و شهرداری پیشنهاد تدوین و برگزاری دورههای آموزشی مدیریت شهری، دورههای آموزشی کوتاهمدت و برنامهریزی شغلی، برگزاری دورههای آموزشی ویژه شهرداران و تدوین کتب و متون آموزشی در حوزه شهری را توسط این معاونت مطرح کرد. وی در خصوص معرفی سازمان همیاری اشتغال گفت: این سازمان با توجه به افزایش جمعیت جویای کار در راستای ایجاد زمینه کسب و کار و توسعه فرهنگ کارفرما شدن ایجاد شده است و با ورود به حوزه آموزش از طریق برگزاری دوره های آموزشی افراد را در زمینه مطالعات مربوط به مشاغل مختلف و راهاندازی کسب و کار یاری می کند. وی ارائه آموزشهایی در خصوص کارآفرینی، قوانین و مقررات بازار و بازاریابی و تبدیل ایده به طرح و کسب و کار، برگزاری دورههای آموزشی سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و گلیم برجسته، ارتقای اطلاعرسانی مشاغل از سطح سنتی به سیستم الکترونیک در قالب جابیران، برگزاری نمایشگاههای تخصصی و برگزاری هفته کارآفرینی در دانشگاهها را از اقدامات این سازمان در استان عنوان کرد و گفت: ما میتوانیم در راهاندازی مرکز کارآفرینی شهری و اشتغال در اراک با شهرداری و شورای شهر همکاری کنیم.
٠٨:٣٧ ٣٠/٠٩/١٣٩٠