مسوولان شورای شهر و شهرداری اراک با مسوولان جهاد دانشگاهی استان مرکزی دیدار کردند
مسوولان شورای شهر و شهرداری اراک با مسوولان جهاد دانشگاهی استان مرکزی در نشستی زمینههای همکاری مشترک و افزایش تعاملات را در راستای عقد تفاهمنامه همکاری مورد بحث و بررسی قرار دادند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي استان مركزي؛ اشرف بهادری رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک در این نشست که در محل سالن جلسات ساختمان شماره 3 جهاد دانشگاهی برگزار شد با اشاره به فرا رسیدن روز وحدت حوزه و دانشگاه بر لزوم همکاری هرچه بیشتر این دو مرکز علمی تأکید کرد و گفت: رسالت جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از مراکز معتبر علمی کشور سوق دادن جامعه به سمت مقاصد بلند فرهنگی و اجتماعی است.
وی افزود: دیدگاه جدید مدیریت شهری مدیریت وسیعتری را میطلبد و مراکز غیردولتی در این حوزه نقش تعیینکنندهای را دارا هستند. امروزه حل مسایل و معضلات شهری از طریق پژوهش حاصل میشود و اداره درست شهر بدون اطلاع از موضوعات مختلف مرتبط و موثر بر اداره شهر ناممکن است.
بهادری با بیان اینکه شوراهای شهر و شهرداریها نیازمند کسب اطلاعات مناسب و به روز در خصوص مسایل مختلف مبتلابه شهرها از جمله بیکاری، حاشیهنشینی، فقر، نابرابری و تکدیگری هستند تصریح کرد: شهرداری یک موسسه فرهنگی و اجتماعی است و باید در راستای تعامل با پژوهشگران و متخصصین با هدف مدیریت کاربردی اقدام کند.
قائم مقامی از اعضای شورای شهر اراک نیز در این نشست، تعامل و همکاری شورای شهر و شهرداری با جهاد دانشگاهی را بسیار سازنده و موثر دانست و تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی شورای شهر باید با دستهبندی نیازهای شهر اراک زمینه تعامل هرچه بیشتر را فراهم کند.
وی با بیان این مطلب که اهداف اولیه انقلاب اسلامی در سالهای اخیر دچار خدشه شده است گفت: متأسفانه وحدت بین حوزه و دانشگاه آنچنان که باید عملیاتی نشد و جوانان روز به روز از مبانی ارزشی فاصله میگیرند.
قائم مقامی بر لزوم کار تحقیقاتی در خصوص علتیابی این مسئله تأکید کرد و گفت: فعالیتهای جهاد دانشگاهی باید براساس استانداردهای بینالمللی شکل بگیرد و مدارکی که مردم از این نهاد دریافت میکنند باید از طریق ارزیابی و سنجشهای متفاوت استانداردسازی شود.
وی بر لزوم تشکیل یک مرکز مشاوره و پژوهش در شورای شهر اراک تأکید کرد و با بیان اینکه ایجاد این مرکز از نیازهای ضروری و اساسی شهر است گفت: شهر اراک به صورت نامنظم و بدون برنامه رشد کرده و ما باید با برنامهریزی و مطالعه درست و اصولی از ادامه این روند جلوگیری کنیم.
رجایی دیگر عضو شورای شهر اراک در ادامه این نشست با بیان اینکه اهداف اصلی از شکلگیری جهاد دانشگاهی به دلیل وقوع جنگ تحمیلی و دیگر مسایل مبتلابه کشور در سالهای اولیه جنگ تحمیلی به مسیرهای دیگری سوق پیدا کرده و محقق نشد افزود: رویکرد امام راحل در خصوص تشکیل جهاد دانشگاهی ایجاد یک جهاد علمی و تخصصی در کشور بود.
وی پراکندهکاری در جهاد دانشگاهی را یک مانع در مسیر دستیابی به نتایج کیفی در شاخههای مختلف فعالیتی جهاد عنوان کرد و گفت: در بخشهایی که تمرکز علمی و تخصصی توسط جهاد دانشگاهی صورت گرفته شاهد دستاوردهای قابل توجهی هستیم که از جمله آنها میتوان به حوزههای علمی، پژوهشی، اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد.
وی فعالیت در حوزه جنگ نرم با تأکید بر تکنولوژی امواج را از ضروریات جامعه امروز عنوان کرد و افزود: ما در حوزه تکنولوژی دیجیتال نیازمند جهش علمی و جهاد عملی هستیم.
مجتبی خراجی معاون فرهنگی اجتماعي شهرداری اراک نیز در این نشست با اشاره به مشارکت فعال جهاد دانشگاهی با این سازمان به فعالیتهای موثر جهاد دانشگاهی در حوزه برنامهریزی توسعه شهری اشاره کرد و گفت: شهر اراک شهر پایلوت استان بوده و بیشترین سرانه جمعیت را در استان داراست.
وی تصریح کرد: شهرداری این شهر نیز سرانه جمعیتی کارکنان بالایی دارد و جهاد دانشگاهی دوره های ضمن خدمت بسیاری را برای کارکنان شهرداریها و دهیاریها برگزار کرده است.
خراجی همچنین عملکرد جهاد دانشگاهی در حوزه مرکز افکارسنجی را موثر و قابل توجه ارزیابی کرد.
٠٨:٣٨ ٢٩/٠٩/١٣٩٠