١٧:١٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
دكتر يادگاري در مراسم توديع و معارفه رييس واحد استان مركزي:
اسلامی شدن دانشگاه‌ها را ابتدا باید در مراکز آموزش عالی خودمان عملیاتی کنیم/
تشکیل اتاق فکر جهت بررسی آسیب‌ها و تهدیدها

مراسم تودیع و معارفه رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی با حضور دکتر یادگاری رییس جهاد دانشگاهی کشور، نصرالهی معاون سیاسی امنیتی استانداری مرکزی، جواهری مدیرکل امور بانوان استانداری مرکزی و جمعی از مسوولان استان و دانشگاهیان، در سالن جلسات مركز آموزش علمی – كاربردی جهاد دانشگاهی اراك برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، دکتر محمدحسین یادگاری رییس جهاد دانشگاهی کشور در این مراسم گفت: جهادگران جهاد دانشگاهی همه دست‌پروردگان انقلاب هستند و به عنوان جهادگران کارآمد در نظام مطرحند.

 وی جهاد دانشگاهی را بستری مناسب برای حضور و فعالیت دانشگاهیان دانست و افزود: همه فرزندان امام می‌توانند به عنوان جهادگر در این نهاد انقلابی به خدمت بپردازند.

 یادگاری ضمن تقدیر از زحمات سید جعفر نظامدوست رییس اسبق جهاد دانشگاهی استان مرکزی عملکرد وی در این مدت را ارزنده توصیف کرد و گفت: ابوالقاسم مرادی سرپرست جدید این واحد مسوول پیگیری پروژه‌های ناتمام و پیگیری و اجرای طرح‌های ‌جدید در این واحد است.

 وی افزود: در طول 32 سال فعالیت جهاد دانشگاهی در کشور فعالیت‌ها و اقدامات ارزنده‌ای صورت گرفته است ولی این فعالیت‌ها توقعات 100 درصدی نظام را برآورده نکرده است.

 وی به رهنمودها و حمایت‌های مقام معظم رهبری از جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: جهاد هم موظف است کار جهادی انجام دهد و هم در همکاری با دانشگاه‌ها موجبات ارتقای جامعه دانشگاه‌هی را در کشور فراهم کند.

 وی اظهار کرد: این نهاد باید به حوزه فعالیت‌های تحقیقاتی، پژوهشی و فرهنگی وارد شود و با برنامه‌ریزی برای 30 سال آینده خود با یک زیرساخت مناسب و با یک ارتقای چند برابری ادامه حیات دهد.

 وی افزود: در هیئت رییسه جدید این نهاد، معاونت هماهنگی توسعه مأمور تشکیل اتاق فکر با استعانت از نخبگان دانشگاهی و جهاد دانشگاهی و نخبگان حوزوی شده است تا آسیب‌ها و تهدیدهایی را که در طول این سال‌ها مانع از برخی پیشرفت‌های جهاد دانشگاهی شده‌اند در این اتاق فکر بررسی و مستندسازی شود و براساس آن مدیریت داهبردی و تحول راهبردی جهاد دانشگاهی را برای سی سال آینده برنامه‌ریزی و ‌طراحی کنیم.

 وی گفت: در کنار این اقدامات به دنبال این هستیم که از موفقیت‌های واحدهای استانی استفاده کرده و این موفقیت‌ها را در واحدهای سراسر کشور بسط دهیم. در حال حاضر 43 واحد جهاد دانشگاهی و 120 مرکز تحقیقاتی، پژوهشگاه و پژوهشکده و مراکز آموزش عالی در کشور داریم و به سمتی می‌رویم که توقعات نظام را در حوزه مسوولیت‌هایی که به این نهاد واگذار شده است به نحو مطلوب برآورده کنیم.

 وی همچنین در خصوص مباحث فرهنگی و رویکردهای جهاد دانشگاهی در حوزه مسایل معنوی گفت: این نهاد با چتر حمایتی قرآن و اهل بیت (ع) شکل گرفته و باید کارش براساس این نوع تفکر باشد. اسلامی شدن دانشگاه‌ها را ابتدا باید در مراکز آموزش عالی خودمان عملیاتی کنیم چراکه در غیر اینصورت در دیگر دانشگاه‌ها نیز در حوزه اسلامی کردن دانشگاه‌ها نمی توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 وی رشد فعالیت سازمان فعالیت‌های قرآنی با محوریت قرآن، گسترش خبرگزاری ایکنا و توجه به پیوست فرهنگی فعالیت‌ها را از مهمترین رویکردهای جهاد دانشگاهی در حال حاضر عنوان کرد.

 گفتنی است، دکتر یادگاری در پایان این مراسم، با اهدای لوح تقدیری از تلاش‌های دکتر سید جعفر نظامدوست رییس اسبق جهاد دانشگاهی استان مرکزی تقدیر و حکم مهندس ابوالقاسم مرادی سرپرست جدید جهاد دانشگاهی استان مرکزی را به وی تقدیم کرد.


سرپرست جدید جهاد استان:
دانشگاه و جهاد باید به محیط‌های واقعی جامعه بیشتر نزدیک شوند


مراسم تودیع و معارفه رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی با حضور جمعی از ممسوولان کشوری و استانی این نهاد و همچنین برخی از مسوولان استان در محل سالن آمفی‌تئاتر مرکز آموزش عالی علمی کاربردی اراک برگزار شد.

ابوالقاسم مرادی سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی در این مراسم اظهار کرد: انتظاری که در این برهه زمانی از جهاد دانشگاهی می‌رود کاملا روشن و واضح است.

 وی افزود: اگر تا دیروز حضور در عرصه‌های علمی و آموزشی و پژوهشی کشور را شاید در حد شعار مطرح می‌کردیم امروز می‌بینیم که کشور به طور کامل به این حوزه وارد شده است و جایگاه جهاد دانشگاهی نیز  در این حرکت همه جانبه قابل توجه است.

 مرادی جهاد را پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه دانست و افزود: اگر بخواهیم با واقعیت‌های اجتماعی مواجه شویم و همین سیاستی را که به این نهاد ابلاغ شده دنبال کنیم، بزرگترین وظیفه خود را انجام داده‌ایم.

 وی اظهار کرد: امروز جامعه ما با نابسامانی‌های مختلفی مواجه است. اگرچه شعار پیشرفت و عدالت را در کلان کشور مطرح می‌کنیم ولی در حوزه‌های مختلف خرد اجتماعی با انبوه مشکلات مواجهیم که برای رفع آنها باید راه طولانی را طی کنیم.

 مرادی گفت: ما در زمانی بسیار محدود آثار و نتایج را بسیار گهرباری را به دست آورده‌ایم و این گذشته باشکوه که در طی 32 سال گذشته بوجود آمده را انکار نمی‌کنیم ولی نیاز است که در محیط‌های علمی و پژوهشی واقعیت‌های جامعه خود را شناخته و متناسب با نیاز جامعه اقدام کنیم.

 وی افزود: اگر بپذیریم که جهاد عزم کرده پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه و واقعیت‌های اجتماعی باشد پیش از آن باید بپذیریم که دانشگاه و جهاد دانشگاهی باید به محیط‌های واقعی جامعه نزدیک شده و در این حوزه ها حضور موثر پیدا کند.

 مرادی اضافه کرد: رویکرد کلی من در جهاد دانشگاهی آنست که با همکاری همکاران فضای حرکت جهاد را به سمت و سویی هدایت کنیم که در کنار مدیران اجرایی و مردم استان وظایف خود را به گونه‌ای به انجام برسانیم که جهاد عرصه‌ای برای پرداختن به مسایل مبتلابه اجتماعی باشد.

 وی خاطرنشان کرد: مدل‌های امروز در دانشگاه‌های ما که وارداتی و الهام گرفته از یک تفکر دیگر است باید با استفاده از فرصت‌ها و تجزیه و تحلیل هوشمندانه  شرایط  جنس ایرانی و اسلامی پیدا کند. جهاد دانشگاهی باید این مسیر را دنبال کند که اگر این اتفاق بیفتد آرزوی ملت ایران به منصه ظهور رسیده و ما به جایگاه علمی که در شأن ملت بزرگ ایران است دست خواهیم یافت.ح/الف

١٣:٢٤ ٠٣/١٠/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد