١٥:١٤ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
برگزاری همايش تحليلی « ايران و يكتا پرستی » در جهاددانشگاهی واحد همدان

همايش تحليلی «  ايران و يكتا پرستی » با سخنرانی حجت الاسلام دکتر« ابولقاسم جعفری»، عضو هيئت علمی دانشگاه اديان قم در جهاددانشگاهی همدان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان ، حجت الاسلام «ابولقاسم جعفری»، عضو هيئت علمی دانشگاه اديان قم، در همايش تحليلی«ايران و يكتا پرستی» كه در جهاددانشگاهی همدان برگزار شد، گفت: در كشور ايران هيچگاه بت پرستی وجود نداشته است اين مسئله باعث تمايز ايران از ديگر كشور ها است.

وی اظهار داشت: واژه زرتشت در متون به معنی شتران و در متون غربی به ستاره شناسی معنی شده است.

وی با بيان اينكه زمان و زادگاه پيامبر زرتشت يكی از مسائل مشاجره آميز در بين اديان متفاوت است افزود: طبق نظر دانشمندان و باستان شناسان زرتشت سال هزار يا 1200 قبل از ميلاد در منطقه خوارزم كه زمانی جزء سرزمين ايران بوده است متولد شده است.

وی اضافه كرد: زرتشت مريدانی بسياری از جمله گشتاسب و همسرش آتوسا در منطقه بلخ داشته و افراسياب فرزند اين دو كه طبق داستان شاهنامه درگيری با رستم داشته است نيز از پيروان اين آئين بوده اند.

وی پيرامون علل تقدس آتش در بين زرتشتيان گفت: از ديدگاه اين دين آتش تقدس خاصی دارد و مظهر پاكی است، از اين رو آتش را قبله خود قرار دادند و در بيشتر نقاط كشور آتشكده ها را برفراز مناطق مرتفع بناكرده اند.

وی اظهار داشت: تقدس آتش به قدری بود كه مغان ايران باستان از روی آتش پيشگويی می كردند و در كنار آتشكده ها هيربدان طلبه علوم دينی تعليم ميداند.

حجت الاسلام جعفری خاطر نشان كرد: در ميان پادشاهان ايرانی هخامنشيان مزدا پرست، اشكانيان نيز مزداپرست و مهر پرست بودند و در كتيبه های بجا مانده از آنان سخنی از زرتشت برده نشده است، در عوض ساسانيان زرتشتی بوده اند.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: به گفته يهوديان قطعا اولين مسيح تاريخ كوروش بوده است زيرا وی يهوديان را آزاد كرده و اين مسئله باعث ارادت يهوديان به وی شده است.

وی افزود: در آثار مكشوفه پيداست كه كوروش فردی يكتا پرست بوده است و از اين رو وی را با ذوالقرنين مقايسه كرده اند و در زمان پادشاهی به افراد زير دست خود اختيار دين را داده بوده است.

وی گفت: دين زرتشت به روز رستاخيز و بهشت و جهنم اعتقاد دارند، اهورا مزدا خدايی يگانه است، در ميان دو مبدا خير و شر وجود دارد و منجی با سوشيانت خواهند آمد كه اين نشانگر اعتقاد آنها كه به پيامبر آخر زمان است.

وی درباره ايرادات آئين زرتشت دوگانه پرستی را عنوان كرد و گفت: در دين زرتشت اعتقاد بر اين است كه  خوبی ها و حيوانات مفيد را، اهورا مزدا آفريده است و بدی ها و حيوانات بلا استفاده را انگرمينو يا اهريمن آفريده است. كه اين نشان دهنده از دوگانه انگاری اين دين به شمار می آيد.

عضو هيئت علمی دانشگاه اديان قم ادامه داد: با ظهور اسلام بسياری از زرتشتيان دين خود را تغيير دادند چرا كه معتقد بودند زرتشت نويد اين دين الهی را داده است و در ايران مردم دين اسلام را با عقل انتخاب كرده اند.

وی در پايان اضافه كرد: با مسلمان شدن زرتشتيان بسياری از دانشمندان و عرفا  بوجود آمدند كه اين مسئله در زمان ساسانيان كه زرتشت دين اكثر مردم بود به علت وجود فاصله طبقاتی وجود نداشت.ح/الف

٠٩:٣٣ ١٠/١٠/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد