در قالب هفتمین دوره اجرای طرح ملی ايران مرز پر گهر صورت پذيرفت؛
بازدید دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از پژوهشگاه رويان
هفتمین دوره اجرای طرح ملی ايران مرز پر گهر
بازدید دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از پژوهشگاه رويان
تعدادی از دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در قالب هفتمین دوره طرح ملی ايران مرز پر گهر با حضور در پژوهشگاه رويان، از اين مركز وزين علمي –تحقيقاتي بازديد كردند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي، در قالب اجراي هفتمین دوره طرح ملي ايران مرز پر گهر ، به همت معاونت فرهنگي اين واحد با حضور تعدادی از دانشجويان اين دانشگاه از پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي بازديد علمي صورت گرفت. طي نشستي در اين برنامه با حضور دانشجويان و مسئولين پژوهشگاه رويان، دانشجويان با آخرين دستاوردهاي علمي، تحقيقاتي و آزمايشگاهي در امر شبيه سازي و سلول هاي بنيادي در قالب پخش فيلم و ايراد سخنراني مسئولين اين مركز، آشنا شدند. گفتنی است پژوهشگاه رويان به عنوان يكي از مراكز پيشرو در ارائه خدمات درمان ناباروري در سال 1370 با هدف افزایش اثربخشی و کارآیی روشهای تشخیص و درمان ناباروری و دستیابی به فناوری های سلول های بنیادی و مهندسی بافت و کاربرد آن در درمان بیماران با همت زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني و گروهي از همكاران پرتلاشش تأسيس شد.
اكنون با گذشت دو دهه،پژوهشگاه رويان توانسته است به يكي از معتبرترين مراكز ارائه خدمات تخصصي و فوق تخصصي در خاورميانه تبديل شود. به طوري كه علاوه بر هزاران زوج ايراني نابارور، به طور ميانگين سالانه بيش از سيصد زوج نيز از كشورهاي خاورميانه، اروپا، امریکا، افریقا و استراليا به اين مركز براي درمان مراجعه مي كنند.
با يقين مي توان گفت روشي براي درمان ناباروري در دنيا شناخته و به كار گرفته نشده است كه در پژوهشگاه رويان آن روش به زوج هاي نابارور ارائه نشود.
آزمايش ها و اقدامات درمان نوین تخصصی ناباروری نظیر IVF ,IVM ,IUI، ميكرواينجكشن، PGD (روش تشخیص پیش از لانه گزینی جنین) ، ليزر hetching،سيتوژنتيك و اقدامات جراحی نظیر واريكوسلكتومي، لاپاراسكوپي، و ... با پيشرفته ترين تجهيزات و توسط تيم هاي تخصصي مجرب و ورزيده در پژوهشگاه رويان قابل انجام است.
پژوهشگاه رويان در سال 1380 با تلاش هاي دكتر سعيد كاظمي آشتياني و همكارانش به عرصه تحقيقات سلول هاي بنيادي وارد شد كه اين تحقيقات در سال 1382 به نتيجه رسيد و پژوهشگاه رويان با توليد رده سول هاي بنيادي جنيني نام ايران را در بين 10 كشور برتر دنيا كه به اين فناوري دست يافته اند قرار داد.
اولين كودك حاصل از روش IVF در ايران در اين پژوهشگاه در سال 1371، دومين كودك حاصل از روش ميكرواينجكشن در ايران در سال 1373 در پژوهشگاه رويان و اولين كودك حاصل از روش ، PGD (روش تشخیص پیش از لانه گزینی جنین) در ايران در سال 1383 در پژوهشگاه رويان متولد شده است.
توليد اولين رده سلول هاي بنيادي جنيني در ايران در سال 1382، تولد اولين گوسفند شبيه سازي شده در ايران در سال 1385، بهره گيري از سلول هاي بنيادي در درمان بيماران با ضايعات قلبي و بيماران با سوختگی های قرنيه چشم در سال 1383 و براي نخستين بار در كشور، و بسياري توفيقات ديگر بخشي از فعالیت های این پژوهشگاه میباشد.
مریم کاوه؛ مسول اجرایی طرح ملی ایران مرز پرگهر با اشاره به رضايتمندي و استقبال دانشجويان اين دانشگاه در برنامه بازديد از پژوهشگاه رويان اضافه كرد:هدف از برگزاري اين برنامهها تقويت روحيه خود باوري، ارتقاي اعتماد به نفس علمي و تأكيد بر هويت ايراني-اسلامي در تلاش براي فتح قله هاي پيشرفت علمي و فن آوري بوده و اميدواريم با تبليغ و ترويج صحيح اين روحيه و باور در ميان قشر جوان دانش آموخته بتوان در برآورده نمودن منويات مقام معظم رهبري كه همانا تكيه بر اين قشر آينده ساز در ساختن آينده ايران اسلامي است گامي موثر برداشته شود.الف/ر
٠٨:٠٠ ١٠/١٠/١٣٩٠