نشست تخصصی «نقش زنان در توسعه اقتصاد خانواده» در جهاد دانشگاهی هرمزگان برگزارشد
به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و امور بانوان استانداری هرمزگان نشست تخصصی «نقش زنان در توسعه اقتصاد خانواده» برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحدهرمزگان: به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و امور بانوان استانداری هرمزگان نشست تخصصی «نقش زنان در توسعه اقتصاد خانواده» با حضورپری صیادی مدیر کل امور بانوان استانداری هرمزگان ودکتر ولایت ا... درویشی مدرس آموزش خانواده و مهارتهای زندگی در سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی برگزار شد.
صیادی در جمع دانشجویان جهاد دانشگاهی هرمزگان در نشست تخصصی «نقش زنان در توسعه اقتصاد خانواده» از جشنواره ملی بهار به نقش زنان از سه جهت تحمیلی، تحکیمی و تکمیلی اشاره و تصريح كرد: زن می تواند در اين نقش ها مدیریت مهم و بالایی را ایفا کند و با درنظر گرفتن هر سه این نقش ها، اقتصاد خانواده را به نحو صحیح مدیریت کند.
صیادی با بیان این مطلب که زنان مهمترین نقش را در مدیریت خانواده که کوچک ترین نهاد جامعه است برعهده دارد گفت: این بحث را می توان با در نظر گرفتن نقش و جایگاه زنان بر مبنای آموزه های بنیادین اسلام مورد بررسی قرار داد و تحکیم بنیان خانواده تنها بحث ارزش ها و هنجارها نیست، بلکه هم ارزش ها و هم اقتصاد باید در کنار هم پیش روند و در این بین زن در مدیریت این دو موضوع جایگاه والایی دارد.
صیادی درادامه افزود: با مدیریت صحیح زن است که فرهنگ درست مصرف کردن درآمدها نیز به تعامل بخشیدن ارزش ها و اقتصاد جهت می دهد؛ بنابراين این بحث در گرو این است که زن براساس اعتقادات و مبانی بنیادین از توانایی بسیار بالایی در مدیریت اقتصاد خانواده برخوردار است.
وی به نرخ رشد شاخص آماری زنان شاغل براساس سالنامه آماری در هرمزگان اشاره کرد و گفت: جمعت زنان هرمزگان 678 هزار و 476 نفر است که از این تعداد 10.4 درصد را زنان شاغل نسبت به جمعیت فعال استان تشکیل می دهند.
مدیر کل امور بانوان هرمزگان در پایان به نقش دانشگاهیان در رفع موانع و توسعه ظرفیت های حوزه زنان در این استان اشاره و خاطر نشان کرد: به زودی فصلنامه آموزشی و پژوهشی در رابطه با زنان تشکیل می شود که در این فصلنامه از مقالات علمی دانشگاهیان استفاده خواهد شد
ولایت الله درویشی درادامه در جمع دانشجویان هرمزگانی که سخنران این نشست بود در خصوص «نقش زنان در توسعه اقتصاد خانواده» با اشاره به نقش مهم زنان به عنوان کانون خورشید خانواده در تصمیم گیری ها گفت: زنان باید در توسعه اقتصاد خانواده تحول گرا باشند.
وی درادامه افزود: برای بررسی نقش زن در خانواده باید نقش الهی آن را بررسی کنیم، بنابراين زن به عنوان محور اصلی ایجاد نشاط، مهارت ها و قابلیت های اعضای خانواده، در تصمیم گیری های اقتصاد نیز مهارت های زیادی داشته که پایداری کانون خانواده را به دنبال دارد.
این استاد دانشگاه به نقش زن در سلامت خانواده اشاره کرد و بيان کرد: انسان سالم دارای دو شاخصه مهم داشتن انرژی روانی مثبت، دلگرمی و نشاط و توسعه قابلیت ها برای رسیدن به نیازمندی هاست که این مهم نیز با محوریت زن به دست می آید.
درویشی تصريح كرد: خانواده به عنوان یک پدیده مثل هر پدیده دیگری ممکن است در معرض آسیب ها قرار گیرد و در برخی از کارکردهای خود دچار اختلال شود؛ بنابراين اگر قرار است به سلامت خانواده بپردازیم باید بتوانیم به این سوال که مراحل تکامل خانواده چقدر در اقتصاد خانواده موثر مي باشد، بپردازیم.
مدرس آموزش خانواده و مهارتهای زندگی از منظر روانشناسی اولین کارکرد تکامل خانواده را مرحله همسر گزینی است ، گفت : اگر انتخاب درست داشته باشیم و دختران و پسران ما به موقع به رسش روانی و عقلی، اخلاقی و اجتماعی برسند می توانند بلوغ اقتصادی خود را نیز دچار دگرگونی کنند و زندگی با نشاط و نیازمندی های خود را تامین كنند.
این روانشناس خانواده ادامه داد: زن باید برای شوهر خود نقش روابط عمومي را داشته باشد و ارتباط فامیلی خود و خانواده را تقویت کند؛ بنابراين تا زماني كه ارتباطات خانوادگی و عاطفی قوی نباشد در مواقع خاص کسی به کمک نمی آید و اقتصاد از اینجا آسیب می بیند و خانواده ها فقیر می شوند.
درویشی اظهار داشت: مطالعاتی که دانشمندان و روانشناسان دنیا انجام داده اند بیانگر این است که زن و شوهرانی که روابط عاطفی، صمیمی و گرم باهم داشته باشند به بیماری های عفونی دچار نمی شوند و همچنین ميان روابط عاطفی مناسب پدران و پسران نوجوان خود و میزان ابتلاع فرزندان به بیماری اثنی عشر و معدوی در دوران میانسالی ارتباط وجود دارد.
وي در ادامه به نقش زن در مدیریت زمان در اقتصاد اشاره کرد و افزود: مدیریت حضرت زهرا (س) که همزمان چند کار را با هم انجام می دادند بهترین نمونه برای این موضوع خواهد بود که با یک دست فرزندش را نوازش می کرد، با زبانش ذکر می گفت و با دستش آرد آسیاب می کرد و در مدیریت اقتصاد خانواده نقش بسزایی داشتند.
این مدرس دانشگاه به جایگاه بلوغ اقتصادی اشاره کرد و بیان کرد: تا زمانی که شعار ما این باشد که نفت طلاست، اقتصاد، خانواده و سیاست بیمار خواهد بود؛ در حاليكه وقت بالاتر از طلاست و نقش زنان در مدیریت زمان در اقتصاد نیز حائز اهمیت خواهد بود.
درويشي اظهار کرد: اقتصاد خانواده پیچیده ترین شاخصه اقتصادی در ميان سایر علوم اقتصادی است؛ بنابراين شعار جهاد اقتصادی را باید از خانواده های خود آغاز کنیم.
وي به نقش قناعت در توسعه اقتصاد خانواده اشاره کرد و افزود: از آنجاییکه قناعت شاخصه اصلی زندگی به شمار می رود، اگر به دنبال بهره وری خانواده هستیم زن خانواده باید بتواند قناعت را در ميان اعضای خانواده نهادینه کند.
این روانشناس خانواده تصریح کرد: انسان های بزهکار و بی اراده به دنبال خویشتن داری نیستند؛ بنابراين این افراد در زندگی قناعت ندارند.
درويشي گفت: اقتصاد خانواده تنها در انحصار حال خانواده نیست؛ بلکه به تربیت آینده فرزندان نیز برمی گردد و اگر بتوانیم با مدیریت صحیح به فلسفه چرایی سه سوال (چه چیزی، چگونه و چرا) خوب پاسخ دهیم آن وقت می توان اقتصاد خانواده را براساس داشته ها و برنامه ها برنامه ریزی كرد.
وي بيان کرد: این موضوع را باید طوری در رفتار فرزندان فرهنگ سازی کرد که این را درک کنند که توسعه انسان به وسیله مصرف نیست بلکه به شناخت جایگاه کار کردن برای اینکه بتوانیم مولد و تولید کننده برای توسعه خود باشیم، بوده و این ملزوم این است که خوب منابع را بشناسیم.
این مدرس دانشگاه در بحث جایگاه مهم دانستن علم مدیریت اقتصاد خانواده اظهار کرد: متاسفانه بیشتر دخترانی که روزانه به دنبال مدگرایی بوده و صرفا دنبال خرید لباس و آرایش های غلیظ و زننده در شهر و بازارهای تجاری هستند نوعا معتاد می باشند و این مطلب کاملا مطالعه شده و طبق تحقیقات انجام شده، است.
درويشي با بیان این مطلب که زنان مصری 16 برابر زنان فرانسوی از محصولات آرایشی استفاده می کنند، تصریح کرد: اگر علم قناعت و مصرف صحیح درآمد در همه زنان خوب رشد و پرورش یافته بود ، امروز شاهد این همه آسیب ها و بیماری های روحی، روانی و اخلاقی در خانواده ها نبودیم.
این مدرس آموزش خانواده و مهارت های زندگی در پایان خاطرنشان کرد: خانواده یک بنگاه است؛ بنابراين پول را باید از روی عقل و تدبیر خرج کرد و در مقابل اضافه درآمد نیز برای اینکه فرزندانمان یاد بگیرند برای ادامه و حفظ اصالت دینی و ملی خود مسئولند، فرهنگ پس انداز را در آنها خوب تقویت کنیم.
٠٧:٣٣ ١٧/١٠/١٣٩٠