١٠:٢٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
گردهمايي رؤساي واحدها، پژوهشگاه‌ها، پژوهشكده‌ها ، مراكز و سازمانهاي جهاد دانشگاهي برگزار شد//
دكتر يادگاري : جهاد دانشگاهي بايد پرچمدار فرهنگ جهادي در دانشگاه‌ها باشد

گردهمايي رؤساي واحدها، پژوهشگاه‌ها، پژوهشكده‌ها ، مراكز و سازمانهاي جهاد دانشگاهي چهارشنبه نوزدهم بهمن ماه در محل مجتمع تحقيقاتي جهاد دانشگاهي (هلجرد) به مدت دو روز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، دكترمحمدحسين يادگاري در نشست رؤساي جهاد دانشگاهي (واحدها، پژوهشگاه‌ها، پژوهشكده‌ها، مراكز و سازمان‌ها گفت: براي پيشرفت فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي، نياز به اسنادي داريم كه خوشبختانه اين اسناد در اختيار جهاد دانشگاهي قرار دارد و از آن جمله مي‌توان به قانون اساسي، سند چشم‌انداز 1404 ، رهنمودهاي مقام معظم رهبري ، برنامه‌هاي توسعه‌، نقشه جامع علمي اشاره كرد.

يادگاري با بيان اين كه فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي نياز به بازتعريف و بازخواني دارد، ادامه داد: حاصل بازتعريف فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي بايد مهندسي جديد اين نهاد باشد تا نسبت به سالهاي گذشته ارتقاء پيدا كند و اين ارتقاء حاصل نمي‌شود مگر با حفظ آرمانها و ارزش‌هاي انقلاب اسلامي و برنامه‌هاي مدون و مناسب.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به ترورهاي ناجوانمردانه‌ دانشمندان ايران توسط استكبار جهاني، در ادامه درباره جايگاه واقعي جهاد دانشگاهي نيز گفت: مقايسه‌ي سالهاي ابتدايي فعاليت جهاد دانشگاهي با دوره كنوني مي‌تواند ضمن آسيب شناسي و شناسايي تهديدها و فرصتهاي اين نهاد، جايگاه واقعي جهاد دانشگاهي كه همان پرچمداري حركتهاي فناورانه و فعاليت‌هاي تحقيقاتي با فرهنگ جهادي در دانشگاه‌هاست را مشخص كند.

يادگاري با بيان اين كه جهاد دانشگاهي به هيچ گروه و جناح سياسي خاصي تعلق ندارد، خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي بايد بستري براي فعاليت همه‌ي فرهيختگان و انديشمندان مراكز تحقيقاتي و پژوهشي در سراسر كشور باشد و در اين راستا مي‌توان گفت كه در جهاد دانشگاهي به روي همه‌ي محققان كشور باز است. همچنين اگر ادعاي پرچمداري فرهنگ جهادي را داريم بايد نسبت به سالهاي گذشته فعاليت‌هاي جهادي خود را گسترش دهيم.

وي با اشاره به اين كه تناسب هرم نيروي انساني در جهاد دانشگاهي يكي از مهمترين محورهاي مورد توجه براي پيشرفت و ارتقاي اين نهاد است ادامه داد: نيروي انساني هرمي است كه بايد از تناسب قابل قبولي در تمام سطوح برخوردار باشد تا بتوان با وجود تناسب در اين هرم نسبت به ارتقاي فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي اقدام كرد.

يادگاري با تاكيد بر توجه به رفع آسيب‌هاي وارده به جهاد دانشگاهي و آسيب‌شناسي فرصت‌ها و تهديدهاي اين نهاد انقلابي تصريح كرد: شناسايي فرصت‌ها و تهديدها در راستاي ارتقاء فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي نياز به همفكري و هم‌افزايي كليه معاونين، رؤسا و محققان جهاد دانشگاهي دارد تا بتوان اين نهاد را به عنوان بخشي پرتوان ،‌ هدايت‌گر و پرچمدار فرهنگ جهادي حفظ كرد.


 حجت الاسلام و المسلمين محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها:

ضرورت وجود جهاد دانشگاهي به همان اندازه اوايل انقلاب احساس ميشود

 
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها با اشاره به ويژگي‌هاي روحيه جهادي تصريح كرد: پيشرفت‌هاي كشور حاصل كار و فعاليت جهادي بوده است.

حجت الاسلام و المسلمين محمديان كه  در نشست روساي جهاد دانشگاهي كشور سخن مي‌گفت اظهار كرد: جهاد دانشگاهي مولود انقلاب است كه ضرورت وجود آن در فضاي دانشگاه‌ها همچنان احساس مي‌شود و نيازهاي كشور در عرصه علم و فناوري و فرهنگي موجب شده به همان ميزان در اوايل انقلاب به جهاد دانشگاهي نياز داشته باشيم.

وي با گراميداشت ايام دهه فجر، به پيشرفت‌هاي كشور پس از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره و اظهار اميدواري كرد با روحيه جهادي بتوان گام‌هاي بلندتري براي توسعه ايران برداشت.

رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها تصريح كرد: در زندگي جهادي، انسان وقف نقش خود مي‌شود؛ زندگي جهادي روزمرگي ندارد، بلكه هر روز چهره شاد‌تري به خود مي‌گيرد؛ در واقع در زندگي جهادي، فرد، عزم راسخ و استقامت بسيار بالا دارد و جهادگر براي كار و فعاليت، شب و روز نمي‌شناسد.

وي بر تقويت روحيه جهادي در كشور بويژه در ميان مديران تاكيد و تصريح كرد: روحيه جهادي بايد به نسل‌هاي بعدي انقلاب نيز انتقال يابد.

محمديان ، نقطه مقابل روحيه جهادي را اشرافي‌گري دانست و تصريح كرد: هر جا ضعفي وجود دارد، حاصل فاصله گرفتن از روحيه جهادي است.

معاون هماهنگي و توسعه جهاد دانشگاهي: جهاد دانشگاهي بايد  همچنان پرچمداري و خط شكني خود را در حوزه‌هاي مختلف حفظ مي‌نمايد.

دكتر زعيم كهن در اين نشست طي سخناني گفت: ايجاد هماهنگي بين واحدها، برنامه ريزي كوتاه مدت و بلندمدت براي جهاد دانشگاهي، نظارت بر اجراي برنامه‌ها، نظارت بر عملكرد مديران و امور شركتهاي وابسته به اين نهاد از جمله وظايف‌هايي است كه معاونت هماهنگي است كه پيگير آن هستيم.
وي گفت: براي قرار گرفتن در مسير صحيح و برنامه ريزي مناسب بايد بدانيم آنچه حوزه‌هاي پژوهشي، آموزشي و فرهنگي و اشتغال جهاد دانشگاهي و خواهيم به كجا برسد.
دكتر زعيم افزود: براي رسيدن به آرمان والاي جهاد دانشگاهي مجبوريم تغيير و تحولاتي را در آن ايجاد كنيم .
وي ادامه داد: 30 سال از عمر اين نهاد انقلابي گذشته است و اكنون به مرحله بلوغ رسيده است. ديگر وقت آن رسيده كه در فعاليت‌ها و عملكرد جهاد دانشگاهي بازخواني داشته باشيم.
معاون هماهنگي و توسعه جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: عدم انتقال فرهنگ جهادي به پرسنل جديد، از آسيب هاي است كه بايد آن را جدي گرفت.
وي گفت: متاسفانه برخي از مسوولين ارشد نظام توجه كافي به برنامه ها و دستاوردهاي اين نهاد انقلابي در حوزه‌هاي علمي و فناوري ندارند و ما اميدواريم با رايزني‌هايي كه انجام داده‌ايم اين مشكل رفع شود.
دكتر زعيم كهن اظهار داشت: پيگيري تشكيل اتاق فكر، توانمندسازي نيروي انساني، اصلاح ساختار داري و مالي جهاد دانشگاهي از برنامه‌هاي در دست اقدام اين معاونت است.





معاون آموزشي جهاد دانشگاهي: آموزش چهاد دانشگاهي برامده از پژوهش وتحقيق است


 معاون آموزشي جهاد دانشگاهي از تدوين برنامه سه ساله پنجم توسعه بخش آموزش جهاد دانشگاهي، آغاز دوره‌هاي دكتري پژوهش محور در واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاد دانشگاهي و اجراي دوره هاي آموزشي منطقه پارس جنوبي به عنوان اهم فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي خبر داد.

دكتر ايماني اظهار كرد: برنامه سه ساله پنجم توسعه بخش آموزش جهاد دانشگاهي تدوين شده است و برنامه چهارم نيز مورد ارزيابي قرار گرفته است اين برنامه هدف‌ها و چگونگي دست‌يابي به آن‌ها را مشخص مي‌كند.

  او با بيان اين‌كه تبديل  مركز جامع علمي كاربردي به موسسه آموزش عالي علمي كاربردي يكي ديگر از اقدامات صورت گرفته است خاطر نشان كرد: اساسنامه جديد موسسه آموزش عالي علمي كاربردي با تصويب هيات امناي جهاد دانشگاهي تدوين شده است اين موسسه در ديگر استان‌هاي كشور شعباتي خواهد داشت و در سال جاري از 36000 نفر ظرفيت مصوب 20 هزار نفر را جذب كرده است.

وي با بيان اين كه انجام آموزش‌هاي الكترونيكي و مجازي در جهاد دانشگاهي در دست پيگيري است و به زودي بخشي از آن در جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي رونمايي مي‌شود تصريح كرد: واگذاري آموزش طب سنتي به جهاد دانشگاهي با موافقت هيات دولت يكي ديگر از فعاليت‌هايي است كه در سه حوزه آموزش دارو و مديريت در دست پيگيري است همچنين دريافت مجوز دوره‌هاي دكتري پژوهش محور يكي ديگر از اقدامات مهم در جهاد دانشگاهي است.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي از دريافت مجوز برگزاري دوره‌هاي دكتري پژوهش محور خبر داد و گفت:اين مساله با پيگيري مستمر به ثمر رسيده است و در دو هفته آينده آغاز مي‌شود همچنين درصدديم كه سالانه سي دانشجو دكتري به جهاد دانشگاهي وارد شوند و با وجود ديگر پژوهشكده‌ها و واحد‌هاي جهاد دانشگاهي اميدواريم مجوز سي رشته ديگر را در سال آينده دريافت كنيم.

وي با اشاره به ارتباط سازنده با دستگاه‌ها و سازمان‌هاي اجرايي كشور عنوان كرد: تا كنون با 27 سازمان براي برقراري ارتباط و انعقاد تفاهم نامه مذاكره كرده كه مي‌توان به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، خانه كارگر، شهرداري تهران و... اشاره كرد پيش نويس‌هاي تفاهم نامه برخي از سازمان هاي ذي ربط آماده شده است.

معاون آموزشي جهاد دانشگاهي درادامه تصريح كرد: امضاي تفاهم نامه با سازمان برنامه ريزي و مديريت استراتژيك رييس جمهور در آينده نزديك يكي از مهمترين تفاهم نامه‌هاي جهاد دانشگاهي در حوزه آموزشي است كه بر اساس آن آموزش كاركنان دولت به عهده اين نهاد گذاشته شده است همچنين اجراي دوره‌هاي آموزشي منطقه پارس جنوبي كه ماه‌هاي پاياني خود را در جهاد دانشگاهي صنعتي اصفهان مي‌گذارند يكي ديگر از برنامه‌هاي آموزشي مهم جهاد دانشگاهي است.

 ايماني واگذاري ايجاد دانشگاه‌هاي نسل سوم از سوي دولت به جهاد دانشگاهي را ماموريت جديدي براي اين نهاد برشمرد و افزود: دانشگاه‌هاي نسل سوم كه همان دانشگاه‌هاي كارآفرين هستند، بايد توليد شغل را در دستور كار خود قرار دهند كه با پيگيرهاي صورت گرفته ماموريت ايجاد اين دانشگاه‌ها به جهاد دانشگاهي واگذار شده و در حال حاضر در مرحله تنظيم اساسنامه است

 ايماني در پايان با تاكيد بر توجه بيشتر به ارتقاي كيفي در برگزاري دوره‌هاي آموزش اظهار اميدواري كرد تا هر يك از واحد‌هاي جهاد دانشگاهي در يك رشته خاص به قطب آموزشي كشور تبديل شده و جهاد دانشگاهي در سي ساله دوم جمهوري اسلامي ايران هم چون گذشته بدرخشد.

 

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي خبر داد:برگزاري جشنواره خواجه نظام الملك به پيشنهاد رهبر معظم انقلاب اسلامي در سال آينده


 دكتر قاضي مغربي برگزاري جشنواره خواجه نظام‌الملك را يكي از برنامه‌هاي اين نهاد در سال آينده برشمرد و افزود: اين جشنواره براي معرفي مديران برتر و كساني كه در حوزه‌ي فناوري با تاكيد بر بومي‌سازي فعاليت كرده‌اند، سال آينده برگزار مي‌شود.

وي افزود: تغيير ساختار سازماني معاونت پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي، توسعه تشكيلات پژوهشي و فناوري، زمينه‌سازي براي تحقق اهداف كلان برنامه توسعه چهارم، حضور در عرصه‌ بين‌المللي، تمركز بيشتر بر فناوري نسبت به پژوهش، تعامل و همكاري با دستگاه‌هاي تصميم‌سازي، تحقق قطب‌هاي فناوري در واحدهاي مستعد و تحقق همكاري بين واحدي از جمله اهداف و برنامه‌هاي معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي در سال 90 است.

وي همچنين درخصوص ديگر برنامه‌هاي معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي در سال جاري تصريح كرد: در يك سال اخير چهار جلسه‌ شوراي نظارت و گسترش تشكيلات پژوهشي برگزار شده كه تاكنون يك گروه پژوهشي موفق به دريافت موافقت اصولي، چهار گروه موفق به دريافت موافقت قطعي شده‌اند. همچنين درخواست 11 گروه ديگر در دست بررسي است.

از بين 34 درخواست تاسيس، تبديل و تمديد موافقتنامه‌هاي مراكز خدمات تخصصي، 14 مركز موافقت اصولي و شش مركز موافقت قطعي دريافت كرده‌اند. درخواست سه مركز مورد تاييد قرار نگرفت و 9 مركز نيز به دلايل مختلف لغو مجوز شده‌اند. هم‌چنين 11 درخواست ديگر در اين زمينه در حال بررسي است.

وي، پياده‌سازي سيستم جامع مكانيزه جهاد دانشگاهي را از ديگر برنامه‌هاي اين نهاد در سال جاري و آينده برشمرد و افزود: فعال‌سازي گروه آمار و اطلاعات در دفتر برنامه‌ريزي و توسعه، تهيه و بارگذاري بانك اطلاعات جامع و به هم پيوسته از ساختار، نيروي انساني و شبكه برنامه گروه‌هاي پژوهشي، بررسي داوري‌هاي مقالات به صورت شبكه‌اي و مكانيزه، تهيه بانك اطلاعات جامع بودجه معاونت، عقد قرارداد براي تهيه سيستم اطلاعات جامع حوزه پژوهش و فناوري و غيره از جمله اهداف پياده‌سازي سيستم جامع مكانيزه است كه در تابستان سال آينده رونمايي شده و به بهره‌برداري مي‌رسد. هم‌چنين اين سيستم به تمامي واحدها بر اساس سلسله مراتب، قابليت رصد وضعيت خود نسبت به ديگر واحدهاي جهاد دانشگاهي را خواهد داد.

وي با بيان اين‌كه حضور در عرصه‌ بين‌المللي، يكي ديگر از برنامه‌ها و اهداف معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي در سال جاري است، تصريح كرد: برگزاري دو نمايشگاه از توانمندي‌هاي جهاد دانشگاهي براي بازديد كارشناسان اقتصادي ايران اعزامي به كشورهاي خارجي و كارشناسان اقتصادي كشورهاي خارجي مقيم تهران در سال جاري، هماهنگي جهت برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي جهاد دانشگاهي در كشورهاي منطقه از جمله نمايشگاه تاجيكستان و مالزي، بازديد از مراكز علمي صنعتي و نمايشگاه علم و فناوري بلاروس از جمله فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي در زمينه‌ي حضور در عرصه‌ي بين‌المللي بوده است كه بازديد از مراكز علمي و صنعتي و نمايشگاه علم و فناوري بلاروس، دستاوردهايي مانند امضاي سه تفاهم‌نامه همكاري، بازديد مسوولين فني بلاروس از جهاد دانشگاهي، و همكاري با جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه صنعتي شريف در زمينه‌ي پهباد و اپتيك داشته است.


معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي درخصوص ديگر برنامه‌هاي اين معاونت در سال جاري عنوان كرد: تمركز بيشتر بر فناوري نسبت به پژوهش، يكي ديگر از اهداف و برنامه‌هاي معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي در سال جاري بوده كه تدوين شبكه برنامه گروه‌هاي پژوهشي و ابلاغ آن با رويكرد تمركز بيشتر بر فناوري، دريافت پروژه‌هاي فني و مهندسي، انعقاد تفاهم‌نامه با دستگاه اجرايي فعال در حوزه‌ي صنعت و غيره از جمله فعاليت‌هايي بوده كه در اين زمينه صورت گرفته است.

قاضي مغربي با بيان اين‌كه انعقاد تفاهم‌نامه همكاري با شركت نفت و گاز پارس و قرارگاه سازندگي خاتم از جمله تفاهم‌نامه‌هاي همكاري است كه در آينده نهايي مي‌شود، تصريح كرد: انعقاد قرارداد همكاري با شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران و فرودگاه مهرآباد جزو نخستين تعاملات و همكاري‌هاي جهاد دانشگاهي با صنعت حمل و نقل هوايي در زمينه‌ي ساخت تجهيزات اين صنعت است كه در آينده‌ نزديك به امضا مي‌رسد. هم‌چنين با توجه به مذاكرات و جلسات متعدد صورت گرفته با شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري موفق شديم تا براي واحدهاي جهاد دانشگاهي همانند دانشگاه‌هاي سراسر كشور به ازاي هر كدام، يك طرح مصوب دريافت كنيم كه در اين راستا از تمامي واحدها درخواست مي‌شود تا طرح‌هاي خود را براي ارايه و تصويب در شوراي عطف و اخذ حمايت‌ها ارايه دهند.

وي، تحقق قطب‌هاي فناوري در واحدهاي مستعد را يكي ديگر از برنامه‌ها و اهداف سال جاري عنوان و اظهار كرد: پروژه طراحي و ساخت دستگاه لوله مغزي سيار كه با همكاري واحدهاي جهاد دانشگاهي دانشگاه علم و صنعت و صنعتي شريف در حال انجام است و ديگر پروژه‌هاي مشترك از جمله فعاليت‌هاي مهم در زمينه‌ي تحقق همكاري‌هاي بين واحدي در جهاد دانشگاهي بوده است. هم‌چنين طرح توليد انسولين انساني نوتركيب كه با همكاري جهاد دانشگاهي تهران و خواجه نصيرالدين طوسي وارد فاز جديد خود شده است، از حمايت‌هاي گسترده‌تري برخوردار خواهد شد كه در اين زمينه مي‌توان به انعقاد قرارداد حدود هفت ميليارد توماني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با جهاد دانشگاهي واحد تهران اشاره كرد.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي درباره‌ طرح‌هاي كلان ملي منعقد شده در سال جاري اذعان كرد: پژوهشگاه رويان 50 ميليارد تومان، جهاد دانشگاهي تربيت مدرس 2.5 ميليارد تومان، جهاد دانشگاهي صنعتي شريف، شش ميليارد تومان و جهاد دانشگاهي تهران 4.5 ميليارد تومان قرارداد براي اجراي طرح‌هاي كلان ملي منعقد كرده‌اند و هم‌چنين جهاد دانشگاهي واحد علم و صنعت نيز در حال انعقاد قرارداد 3.2 ميليارد توماني با معاونت علمي در اين زمينه است. اين در حالي است كه واحدهاي جهاد دانشگاهي اميركبير، ابن سينا، گياهان دارويي و برق نيز در سال جاري موفق به انعقاد قراردادهاي اجراي طرح‌هاي SBDC شده‌اند.

قاضي مغربي با اشاره به امضاي قرارداد هشت طرح توسط جهاد دانشگاهي تربيت مدرس با صنايع نوين درخصوص ميزان حمايت معاونت پژوهشي از نشريات و چگونگي اجراي آن نيز اذعان كرد: در سال آينده نشريات را بر اساس قرارداد منعقد شده‌ SID با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري مورد ارزيابي قرار داده و بر اساس اين ارزيابي و ديگر پارامترها از آنها حمايت مي‌كنيم.

وي افزود: يكي ديگر از اقدامات جهاد دانشگاهي براي معرفي دستاوردها و توانمندي‌هاي اين نهاد در عرصه‌ بين‌المللي، برگزاري جلسات متعدد با دفتر همكاري‌هاي فناوري رياست جمهوري بوده است تا بتوانيم محصولات و كالاهاي جهاد دانشگاهي را در فهرست پيشنهادي هداياي فناورانه رييس‌جمهور قرار دهيم.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي درخصوص برنامه‌هاي آينده اين بخش نيز گفت: تدوين سند چشم‌انداز، برنامه و توسعه‌ي هدفمندانه در حوزه‌هاي علوم انساني و اجتماعي، هنر و گياهان دارويي، توسعه فعاليت‌هاي مرتبط با فناوري‌هاي نوين به‌ ويژه زيست فناوري، نانوفناوري، ژنتيك و فضاي سايبري، توسعه فعاليت‌هاي پژوهشي و فناوري در حوزه‌هاي كلان و اولويت‌دار ملي مانند نفت، گاز، پتروشيمي، پيوست‌هاي فرهنگي و اجتماعي پروژه‌هاي كلان، توجه به پتانسيل‌ها و امكانات كشور از طريق ايجاد شبكه همكاري تخصصي ملي و غيره از جمله برنامه‌هاي سال آينده اين معاونت است.

  دكتر سعيد قاضي مغربي از مذاكره براي ورود كالاها و محصولات جهاد دانشگاهي به فهرست پيشنهادي هداياي فناورانه رييس‌جمهور به كشورهاي خارجي و رونمايي از سيستم جامع مكانيزه و سامانه يكپارچه اطلاعات حوزه پژوهش و فناوري در سال آينده خبر داد.

قاضي مغربي با بيان اين‌كه در سال گذشته 13 موافقت كلي براي گروه‌هاي تخصصي درخواست‌كننده صادر شده است، درخصوص توسعه‌ تشكيلات پژوهشي در سال جاري به عنوان يكي ديگر از اهداف تعيين شده سال جاري خاطرنشان كرد: ايجاد پژوهشكده گردشگري با محوريت گردشگري مذهبي در واحد خراسان رضوي، اخذ مجوز فعاليت پژوهشكده فناوري اطلاعات و ارتباطات از وزارت علوم، اخذ مجوز فعاليت مركز تحقيقات پزشكي «اپيدميولوژي و سلامت باروري» در آذرماه سال جاري براي پژوهشگاه رويان از وزارت بهداشت و پي‌گيري اخذ مجوز تاييد مركز رشد گياهان دارويي اردبيل از جمله فعاليت‌هاي معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي در سال گذشته در زمينه توسعه تشكيلات پژوهشي بوده است.



معاون پشتيباني و امور مجلس جهاد دانشگاهي از ديگر سخنرانان اين گردهمايي بود. وي با ارائه گزارش‌هايي از فعاليت‌ها و عملكرد اين حوزه گفت: در معاونت پشتيباني همه عزم خود را جزم كرده‌ايم تا بتوانيم مشكلات و خواسته‌هاي واحدهاي جهاد دانشگاهي را حل نمائيم.

مهندس نديري از ايجاد رديف اعتباري طرح احداث، تكميل و تجهيز تحقيقات سلولهاي بنيادي جهاد دانشگاهي كرمانشاه معادل 20000 ميليون ريال در لايحه بودجه 1391 كل كشور خبر داد.

معاون پشتيباني و امور مجلس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: پيگيري موضوع ماده 85 قانون ماليات‌هاي مستقيم در راستاي حل مشكل ماليات حقوق اعضاي غيرهيات علمي جهاد دانشگاهي در لايحه بودجه سال 1391 را در دست اقدام داريم.

وي همچنين از پادار شدن رديف بودجه پژوهشكده توسعه كالبدي (مصوبه شوراي استاني رييس جمهور محترم به استان كرمانشاه ذيل رديف هاي جهاد دانشگاهي با اعتباري بالغ بر 10000 ميليون ريال خبر داد .

مهندس نديري برپادار شدن طرح احداث و تجهيز پژوهشكده بيوتكنولوژي رويان اصفهان به مدت چهار سال با اعتباري معادل 56000 ميليون ريال تاكيد كرد.

گفتني است يكي از برنامه هاي اين گردهمايي پرسش و پاسخ با معاون پشتيباني و امور مجلس بود.

 

  معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي
:
سرمايه‌هاي جهاد دانشگاهي نيروي انساني آن است

مهندس زجاجي معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي گفت: نقشه راه در تمام بخش‌هاي معاونت فرهنگي سند تدوين شده فرهنگي جهاد است و همه مراكز و سازمانهاي جهاد دانشگاهي را به رعايت از موارد اين سند توصيه مي‌كنيم.
وي ادامه داد: اين سند براساس اسناد بالايي مثل سند چشم انداز 1404 كشور و منشور  فرهنگي انقلاب اسلامي تهيه شده است .
مهندس زجاجي افزود: جهاد امري قدسي است و داراي بار معنايي خاص است كه در مقابله با دشمن معنا پيدا مي‌كنند.
وي گفت: در جهاد اهداف بايد خيلي  بالا باشد و دور دست‌هاي  بالا و روشن ديده شود.
مهندس زجاجي ادامه داد: هدف ما انجام فعاليت هاي فرهنگي است .
وي در توضيح فعاليت‌هاي فاخر گفت: انجام فعاليت‌هاي فرهنگي كه با استفاده از نيازهاي ؟محيط و پژوهش‌هاي انجام شده و گرفتن بازخورد آن فعاليت صورت پذير و فاخر است .
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي شعار سال 91 فرهنگي اين نهاد را جهاد دانشگاهي ، جهاد فرهنگي و بيداري اسلامي ذكر كرد.
وي از برگزاري مسابقات بين المللي دانشجويان مسلمان جهان در نجف اشرف در سال آينده خبر داد.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي از تدوين برنامه هاي مختلف فرهنگي براي اعضاء جهاد دانشگاهي خبر داد و گفت: مسابقه معراج و گوهر معرفت نيز در همين راستا برگزار شد.


علي احمدي رييس سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهي ،  در اين گردهمايي ضمن ارائه گزارشي از فعاليت هاي انجام شده سازمان گفت: بر اساس تصميم دولت قرار شد از توانمنديهاي  جهاد دانشكاهي براي اشتغال فارغ التحصيلان  استفاده شود  به همين منظور رييس جهاد دانشگاهي به عضويت شوراي عالي اشتغال درامد.

 

وي ادامه داد: در حوزه اشتغال جهاد دانشگاهي در برنامه چهارم خود در اين حوزه نگاهي ويژه به سند چشم انداز 1404 داشته است .

علي احمدي اظهار داشت: جهاد دانشگاهي با شناسايي فرصتها و زمينه‌هاي اشتغال و كارآفريني براي رشته‌هاي تحصيلي با نرخ بيكاري بالا مي‌تواند كمك شاياني به حل مشكل دانش آموختگان اين رشته‌ها داشته باشد.


احمدي به سند چشم انداز سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان و اهداف 20 ساله آن اشاره كرد و گفت: پيشگامي، موثر بودن و الهام بخش بودن سه محور اساسي اين سند است .



افتتاح دو طرح ملي در پژوهشكده هاي صنايع شيميايي و گياهان دارويي جهاد دانشگاهي

 دو طرح ملي پژوهشكده صنايع شيميايي جهاد دانشگاهي با حضور رييس و معاونان اين نهاد  در مجتمع تحقيقاتي جهاد دانشگاهي افتتاح شد.
 پايلوت توليد كاتاليست كروي HDS يكي از اين طرح‌هاست كه با هدف ايجاد دانش فني كاتاليست كروي HDS بر روي پايه گاما آلومينا به اجرا درآمده است . اين دانش فني داراي ويژگي‌هايي همچون استفاده از مواد داخلي، توليد هم زمان پايه و كاتاليست، انعطاف پذيري براي توليد انواع كاتاليست‌هاي كروي و قابليت تنظيم اندازه دانه‌هاي كروي كاتاليست است و در عمل گوگردزدايي در حضور هيدروژن از نفتاي سنگين در پايگاه‌ها كاربرد دارد.
اين كاتاليست كروي براي اولين بار با روش Oil-Drop و تكنيك سل- ژل در پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران وابسته به جهاد دانشگاهي توليد شد.
براساس اين گزارش، پايلوت توليد عصاره‌ها و مواد موثره گياهي با استفاده از فناوري فراصوت طرح‌ دومي بود كه امروز در مجتمع جهاد دانشگاهي افتتاح شد.
در اين طرح كه با همكاري پژوهشكده صنايع شيميايي و پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي اجرا شد، با استفاده از امواج الكترومغناطيسي كه فركانس ارتعاشات آنها بيشتر از 20000 هرتز مي‌باشد، عصاره‌ها ومواد موثره گياهي به صورت نيمه صنعتي اتوماتيك توليد مي‌شوند.
اين واحد قادر به توليد انواع عصاره‌هاي گياهي به صورت مايع و خشك مي‌باشد، فناوري به كار رفته در اين فرايند در سطح دنيا منحصر به فرد بوده و زمينه ايجاد مركز خدمات تخصصي توليد عصاره‌ها و مواد موثر گياهي جهاد دانشگاهي را فراهم خواهد آورد.
گفتني است هر دو طرح مذكور گامي در جهت خودكفايي علمي و صنعتي كشور و تبديل تحريم‌ها به فرصت است.


 بر اساس اين گزارش در مراسم پاياني اين گردهمايي رييس جهاد دانشگاهي  با تاكيد بر تشكيل سريعتر اتاق فكر گفت: در اين خصوص نبايد برداشت شود كه جهاد دانشگاهي بي  برنامه است بلكه با توجه به رشد سريع علم نياز است زيرساختار و برنامه‌ها را طوري تنظيم كنيم كه با همان سرعت بتوانيم فعاليت انجام دهيم.


دكتر يادگاري افزود: مباحث بومي سازي، ارتباطات بين المللي و معضلات و راه حل‌ها و مسيرهاي ميان بر در اتاق فكر بايد بررسي شود.
وي ادامه داد: با اطلاع رساني ، معرفي محصولات جهاد دانشگاهي بايد جايگاه آن را در نظام اسلامي برجسته كنيم.
دكتر يادگاري خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي بايد در دل دانشگاه‌ها بماند و ارتباط خود را همچنان حفظ كنند و فارغ التحصيلان دانشگاه‌ها براي توانمند و متخصص شدن بعد از تحصيل بايد در جهاد دانشگاهي تعليم ببينند.
رييس جهاد دانشگاهي ادامه داد: بحث شبكه سازي در بخش‌ها و واحدهاي مختلف جهاد دانشگاهي بايد شكل گيرد و واحدها بايد از توانمندي ها و پتانسيل‌هاي همديگر به نحو احسن استفاده كنند.
دكتر يادگاري تاكيد كرد: درب جهاد دانشگاهي به روي همه محققان، پژوهشگران، متعهد و مؤمن و معتقد به نظام و انقلاب باز است و در اين خصوص با روحانيت، بسيج اساتيد، بسيج دانشجويان و نخبگان جلساتي داشته ايم.
رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي دو پشتوانه اساسي اين نهاد هستند و ما با تعامل با دولت براي ارتقاء هرچه بيشتر جهاد دانشگاهي تلاش مي‌كنيم.

 

بيانيه پاياني نشست رؤساي واحدها، پژوهشگاه‌ها، پژوهشكده‌ها، مراكز و سازمانهاي جهاد دانشگاهي

والفجر واليالٍ عشر

ما جهادگران جهاد دانشگاهي در پايان اين نشست ضمن تجديد ميثاق با آرمانهاي بنيانگذار انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) و شهداي انقلاب اسلامي و تجديد بيعت با رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيت ا... العظمي امام خامنه اي (مدظله العالي) و با ياد دانشمند فرزانه اين نهاد مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني يك دل و يك صدا بر موارد زير تاكيد مي‌نماييم.
1-    خود را موظف مي‌دانيم در مسير گفتمان پيشرفت و عدالت، تحقق چشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي و نقشه جامع علمي كشور تمام همت خويش در حوزه‌هاي پژوهشي، فرهنگي، آموزشي و اشتغال را مصروف داريم.
2-    پس از گذشت بيش از 31 سال از عمر بابركت نهاد مقدس جهاد دانشگاهي، ضمن نگاه به سند چشم انداز جهاد دانشگاهي بر ضرورت تحول و بازنگري در ساختار و برنامه‌‌هاي اين نهاد با توجه به انتظارات مقام معظم رهبري از اين نهاد و با نظر گرفتن شرايط و نيازهاي اساسي كشور بر برنامه ريزي در اين زمينه تاكيد نموده و به فضل الهي و با تأسي از رهنمودهاي معظم له در انجام اين مهم اقدام خواهيم نمود.
3-    ضمن اعلام بي اثر بودن تحريم اقتصادي دشمن با صداي رسا بر اين فرموده حضرت امام خميني (ره) تاكيد مي‌نمائيم كه : «اگر ما را محاصره اقتصادي كنند فرزند رمضانيم و اگر ما را محاصره نظامي كنند فرزند محرميم» .
4-    ترور دانشمندان جمهوري اسلامي ايران را مصداق كامل تروريسم آمريكائي و اسرائيلي مي‌دانيم بر اين باوريم كه مظهر قدرت ما شهدا هستند.
5-    در آستانه 22 بهمن سي و سومين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي همچون گذشته در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري با حضور گسترده در راهپيمايي سراسري 22 بهمن از اقشار مختلف امت شهيدپرور براي حضور در اين مراسم ملي دعوت مي‌نمائيم.
6-    در آستانه نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي و در شرايطي كه دشمنان انقلاب اسلامي همچون گذشته تمام نيرنگ و حيله خود را جهت تضعيف پايه‌هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي جمع كرده‌اند، جهادگران جهاد دانشگاهي حضور حداكثري در انتخابات را بهترين پاسخ به ياوه گوي هاي دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامي مي‌دانند.




١١:٠٨ ٢٣/١١/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد