پژوهشكده گردشگري جهاددانشگاهي در مشهد افتتاح شد//
رييس جهاددانشگاهي : از نيروهاي باتجربه و نخبگان هر استان در دل جهاد دانشگاهي استفاده خواهد شد
آيين گشايش پژوهشكده گردشگري جهاددانشگاهي با حضور جمعی از مسوولان كشوري و استاني، در مشهد مقدس به بهرهبرداري رسيد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی، در این مراسم که صبح روز یکشنبه 23بهمن ماه در محل سالن شورای سازمان مرکزی این واحد برگزار شد، دکتر محمدحسین یادگاری رييس جهاددانشگاهي كشور، گفت: پژوهشكدهها و مراكز تحقيقاتي كه در دل جهاددانشگاهي شكل گرفته است، مراكز اثرگذاري در كشور ميباشند.
دكتر محمدحسين يادگاري اظهار داشت: پيگيري كارهاي انقلاب فرهنگي در داخل دانشگاهها، كارهاي تحقيقاتي و فرهنگي براي اسلامي شدن دانشگاهها و ارتباط بين صنعت و دانشگاه به جهاددانشگاهي داده شده است.
وي با تاكيد بر اينكه از سال آينده فعاليتهاي جهاددانشگاهي متفاوتتر از سالهاي گذشته خواهد شد، از برنامهريزي جهاددانشگاهي براي فعاليتهاي علمي در 30 سال آينده خبر داد و افزود: به دنبال اين هستيم كه از نيروهاي باتجربه، فرهيخته و نخبگان هر استان در دل جهاددانشگاهي استفاده كنيم.
رييس جهاددانشگاهي خراسان رضوي:
بدون پژوهش فعاليتهاي فرهنگي جهاد معنا نخواهد داشت.
دكتر مجيد غيور مبرهن رييس جهاددانشگاهي واحد خراسان رضوي با اشاره به اينكه نگرش جهاد در دو بعد فرهنگي و پژوهشي است، تاكيد كرد: فعاليتهاي پژوهشي در اولويت اول جهاددانشگاهي قرار دارد.
وی اظهار داشت: بدون پژوهش فعاليتهاي فرهنگي جهاددانشگاهي معنايي نخواهد داشت و اگر ميخواهيم به دنبال تاثيرات مثبت فعاليتهاي فرهنگي در جهاددانشگاهي باشيم، بايد به سمت پژوهش حركت كنيم.
وي از برنامهريزي براي تاسيس پژوهشكده علوم زيستي در حوزه پزشكي و پژوهشكده مواد و متالوژي در حوزه مهندسي در جهاددانشگاهي خراسان رضوي خبر داد و گفت: به دنبال ارتقاي سطح اعضاي هيات علمي جهاددانشگاهي استان به دكترا ميباشيم.
رييس جهاددانشگاهي مشهد، نداشتن دانشكده و پژوهشكدههاي گردشگري را در كشور از نگرانيهاي بخش گردشگري خواند و بيان داشت: اميدواريم از بودجه زيارت در زمينه بخش گردشگري استفاده بهينهاي كنيم.
شهردار مشهد:
سازماندهي جدي و مناسبي در گردشگري وجود ندارد
سید محمد پژمان شهردار مشهد، نبود آموزش نيروي انساني از سطوح مديريت تا نيروهاي خدماتي را از مشكلات صنعت گردشگري دانست و بيان داشت: موضوع آموزش در صنعت گردشگري فراموش شده است و افراد با حداقلها و بدون رعايت الزامات اخلاقي و حرفهاي وارد كار ميشوند.
وي با اشاره به اينكه مردم كشور نيازمند سرمايهگذاري و برنامهريزي ميباشند، افزود: در يك لحظه و زمان، چنان زايري به مشهد وارد ميشود كه مديريت شهري را دچار مشكل ميكند و در زماني زاير كم داريم كه ظرفيت مازاد در اين شهر به وجود ميآيد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد از امر زيارت براي بحث گردشگري مشهد به عنوان يك فرصت استفاده كرد، ادامه داد: متاسفانه در اين راه چندين مشكل و چالش وجود دارد كه اگر به اين چالشها و مشكلات توجهي نشود، قادر نخواهيم بود به حداقلهاي بخش گردشگري برسيم.
مهندس پژمان كمبود آمار و اطلاعات را از ديگر مشكلات بخش گردشگري دانست و افزود: براي كساني كه متقاضي استفاده از ظرفيتهاي گردشگري ميباشند، آمار و اطلاعات مناسبي در دسترس نيست.
وي با اشاره به اينكه اميدواريم با تاسيس پژوهشكده گردشگري جهاددانشگاهي، حلقههاي مفقوده صنعت گردشگري به شكل علمي حل شود، اظهار داشت: در حال حاضر بخش گردشگري همانند يك كودكي است كه تا به بلوغ رسيدن خود فاصله زيادي دارد.
معاون ميراث فرهنگي و گردشگري كشور:
در صنعت گردشگري به دانش و بصيرتافزايي نياز داريم
دكتر منوچهر جهانيان معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور تاكيد كرد: بحث گردشگري موضوع فرادستگاهي و فراسازماني است.
وي از ابلاغ كانون هماهنگي گردشگري توسط معاونت نظارت و راهبردي رييس جمهور به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خبر داد و افزود: به زودي چارت اين كانون به استانهاي كشور ابلاغ خواهد شد.
وي با تاكيد بر اينكه در صنعت گردشگري به دانش و بصيرتافزايي نياز داريم، ادامه داد: گردشگري بر تمام مولفههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي تاثيرگذار است.
وي خاطر نشان كرد: اميدواريم كه پژوهشكده گردشگري جهاددانشگاهي سند ملي راهبرد گردشگري مذهبي را تهيه و تدوين نمايد و بتوانيم از اين صنعت به عنوان يك نقشه راه براي دستگاههاي متولي در زمينه گردشگري مذهبي استفاده كنيم.
دبيركانون دانش و صنعت گردشگري معاونت علمي رياست جمهوري:
كمترين توجه به محوطههاي آثار تاريخي كشور ميشود
دكتر اكبر پورفرج، اظهار داشت: عدم هماهنگي بين سازمانهاي متولي از مشكلات بخش گردشگري كشور است به طوري كه در حال حاضر بيش از 30 نهاد و سازمان متولي بخش گردشگري ميباشند.
وي با اشاره به اينكه كمترين توجه به محوطههاي آثار تاريخي كشور ميشود، بيان داشت: در حال حاضر و روز به روز شاهد تخريب آثار باستاني كشور ميباشيم.
وي در ادامه به وجود بيش از يك ميليون اثر تاريخي در كشور اشاره و بر تاسيس رشته "مديريت ميراث فرهنگي" در دانشگاههاي كشور تاكيد كرد.
پورفرج درآمدزايي و اقتصادي بودن گردشگري را يكي از بديهيات صنعت گردشگري دانست و اظهار داشت: مهمترين بعد صنعت گردشگري بعد اجتماعي و فرهنگي ما ميباشد.
دبيركانون دانش و صنعت گردشگري معاونت علمي رياست جمهوري با تاكيد بر اينكه گردشگري در حال حاضر براي كشور بسيار مضر است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر، كنار درياي خزر ما به انبوهي از زباله تبديل شده است و در بسياري از آثار طبيعي ظروف يكبار مصرفي وجود دارد كه به گفته كارشناسان محيط زيست 300 سال زمان نياز است تا اين ظروف با خاك تجزيه شوند.
وي با اشاره به اينكه با تخريب و از بين رفتن آثار تاريخي ديگر نميتوانيم از گذشتگان خود عبرت بگيريم، گفت: آداب و رسوم ملت ايران نيز در حال فراموشي است.
رييس پارك علم و فناوري خراسان رضوي:
عدم حضور بخش خصوصي از مشكلات صنعت گردشگري كشور است
دكترسيدحسن علمالهدايي رييس پارك علم و فناوري خراسان رضوي با اشاره به اينكه 50 ميليون نفر زاير در بحث پروژه زيارت پيشبيني شده است، يادآور شد: بيشتر اين زايران گردشگران خارجي ميباشند.
وی يكي از مشكلات صنعت گردشگري را عدم حضور بخش خصوصي در اين صنعت دانست و گفت: با توجه به تبليغات مسموم دشمن در ارتباط با آمدن گردشگر به ايران ميتوانيم كارهاي زيادي را در اين خصوص توسط بخش خصوصي انجام دهيم.
به گفته رييس پارك علم و فناوري خراسان رضوي، 9درصد سرمايهگذاري و 8 درصد اشتغال موجود در دنيا مربوط به صنعت گردشگري است.
وي با اشاره به اينكه سهم صنعت گردشگري از درآمد جهاني بالغ بر 900 ميليارد دلار ميباشد كه سهم ايران از اين ميزان بسيار ناچيز است، تصريح كرد: در نوروز 90 آژانسهاي مسافري كشور 4 ميليون گردشگر را از كشور به خارج منتقل كردند و اين در حالي است كه تنها 2 ميليون گردشگر خارجي با 2 ميليارد دلار درآمد وارد كشور شده است.
رييس پارك علم و فناوري خراسان رضوي با اشاره به اينكه ايران يك كشوري است كه از مواهب طبيعي و خدادادي و آثار فرهنگي بسياري برخوردار است، بر برنامهريزي در اكوتوريسم تاكيد كرد.
١١:٠٠ ٢٥/١١/١٣٩٠