٢٣:٠٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رییس جهاد دانشگاهی:
80 درصد درآمدهای جهاد دانشگاهی از طریق فعالیت های تحقیقاتی و فن آورانه است

رییس جهاد دانشگاهی گفت: 80 درصد درآمدهای جهاد دانشگاهی از طریق فعالیت های تحقیقاتی و فن آورانه است که به صورت کارفرمایی و طرح های پیشنهادی تامین می شود و تنها 20 درصد از اعتبارات، دولتی است که آن هم به دلیل حقوق و دستمزدی است که به کارمندان و اعضای هیات علمی داده می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهي  واحد علوم پزشکی تهران، دکتر حسین یادگاری در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بهار که در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: این جشنواره همه ساله پس از نام گذاری سال توسط مقام معظم رهبری برگزار می شود و امسال نیز به خوبی و با موفقیت برگزار شد و جوایزی نیز به شرکت کنندگان این جشنواره اهدا خواهد شد. وی ادامه داد: 80 درصد درآمدهای جهاد دانشگاهی از طریق فعالیت های تحقیقاتی و فن آورانه است که به صورت کارفرمایی و طرح های پیشنهادی تامین می شود و تنها 20 درصد از اعتبارات، دولتی است که آن هم به دلیل حقوق و دستمزدی است که به کارمندان و اعضای هیات علمی داده می شود.

رییس جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که با ارزیابی های صورت گرفته مشخص شد که هنوز بعد از گذشت 32 سال از تاسیس جهاد دانشگاهی در دانشگاه ها اکثریت دانشجویان و اعضای هیات علمی این نهاد را نمی شناسند، گفت: در ابتدای انقلاب که هنوز بحث فعالیت دانشگاه ها مطرح بود و دانشگاه ها تبدیل به ستاد جنگ گروهک ها و منافقین شده بودند دانشجوهای مسلمان و معتقد به نظام نیاز به شکل گیری یک انقلاب در دانشگاه ها را ضروری دیدند و ستاد انقلاب فرهنگی را در آن سال ها ایجاد کردند. دکتر یادگاری با اشاره به اینکه ستاد انقلاب فرهنگی شرایطی را برای دانشگاهیان به وجود آورد که فعالیت های تحقیقاتی، پژوهشی و فرهنگی را در دانشگاه ها پیگیری کنند، گفت: ستاد انقلاب فرهنگی جهاد دانشگاهی را تاسیس کرد و آخرین ماموریت را در سال 67 تحت عنوان پل ارتباطی دانشگاه و صنعت به عهده این نهاد گذاشت. وی ادامه داد: هم اکنون جهاد دانشگاهی 43 واحد فعال در اکثریت استان ها به جز بوشهر دارد و می توان گفت در هر جا که دانشگاهی هست جهاد دانشگاهی نیز به صورت پویا فعالیت می کند.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی 3 پژوهشگاه معتبر در زیر مجموعه خود دارد اظهار داشت: پژوهشکده رویان از مهمترین این پژوهشگاه ها است که در زمینه سلول های بنیادی تلاش های ارزنده ای را انجام داد و هم اکنون هم خدمات تخصصی را ارائه می دهد و هم در زمینه تمایز سلول های بنیادی فعالیت می کند و حتی تولید امکانات تراریخت را در دستور کار قرار داده است. دکتر یادگار ادامه داد: پژوهشکده دیگری که در جهاد دانشگاهی وجود دارد پژوهشگاه ابن سینا است که در مباحث علوم پایه پزشکی کارهای بزرگی انجام داده است که از آن جمله می توان به درمان سرطان و همچنین آنتی بادی مونوکال برای درمان برخی بیماری ها اشاره کرد.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به پژوهشکده علوم انسانی جهاد دانشگاهی گفت: این پژوهشکده نیز کارهای بسیار ارزشمندی در زمینه علوم اجتماعی، علوم انسانی و ادبیات فارسی در سطح کشور انجام داده است. وی در ادامه با بیان اینکه پیشرفتهای زیادی در بخش فنی مهندسی در جهاد دانشگاهی صورت گرفته است ادامه داد: در سه دانشگاه علم و صنعت، خواجه نصیر و صنعتی شریف تلاش های ارزنده ای در زمینه های برق، فرستنده ها و مباحث دفاعی انجام شده است که اطلاعات آن در سایت های جهاد دانشگاهی این دانشگاه ها قرار دارد.

وی در ادامه به فعالیت جهاد دانشگاهی در بخش نفت و گاز اشاره کرد و گفت: در قسمت های مختلف پارس جنوبی، عسلویه ساخت دکل های حفاری نفت در بخش خشکی از کار های ارزنده ای است که در بخش جهاد دانشگاهی علم و صنعت در حال انجام است. دکتر یادگاری ادامه داد: در بخش جهاد دانشگاهی خواجه نصیر فرستنده های FM و MW در دست تولید هستند که هم اکنون صدا و سیما از تولیدات آن در سراسر کشور استفاده می کند و همچنین در فرودگاه بین المللی کشور و همچنین فرودگاه مهرآباد گیتهای خروجی که با آرم جهاد دانشگاهی مزین شده است از نتایج فعالیت های اندیشمندان و فرهیختگان جهاد است.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه هم اکنون درمان های تخصصی ناباروری در 4 استان از طریق پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در حال گسترش است تصریح کرد: کشور های خلیج فارس، کشور های حاشیه و کشورهای غربی هم اکنون از این خدمات تخصصی درمان ناباروری استفاده می کنند. وی افزود: جهاد دانشگاهی در تلاش است تا تولیدات خود را به کشورهای خارج صادر کند و در این راستا هم اکنون فرستنده های تولید جهاد دانشگاهی به کشور های جنوبی، الکترو فیلترها که باید در کارخانه ها نصب شود به کشور های عراق و تاجیکستان و آسیای میانه منتقل می شود.

رییس جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: در بخش آموزش پژوهشگاه های جهاد برای تربیت دانشجویان PhD با محوریت پژوهش فعالیت می کند و هم اکنون در 13 رشته از وزارت علوم و 4 رشته از وزارت بهداشت مجوز آموزش کسب شده است. دکتر یادگاری با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در زمینه های فرهنگی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد اظهار داشت: پایه جهاد دانشگاهی بر اساس پیگیری مسائل فرهنگی در دانشگاه ها شکل گرفته است و در همین راستا یکی از کارهایی که صورت گرفته زیر مجموعه فعالیتهای فرهنگی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور است که در بخش پروژه یابی و پژوهش محوری بین رشته ای کار کرده است.

وی با اشاره به خبرگزاری قرآنی جهاد دانشگاهی گفت: این خبرگزاری زیر مجموعه سازمان فعالیت دارد به نام خبرگزاری قرآنی دانشجویان ایکنا که هم اکنون با 37 زبان دنیا اخبار را به مسلمانان سراسر کشور می رساند.

٠٧:٤٩ ٠٧/١٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد