توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی برگزار شد؛
نشست بررسی عملکرد رسانه ای جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه و جنبش وال استریت
در نشست بررسی عملکرد رسانه ای جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه و جنبش وال استریت که عصر دیروز در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی برگزار شد عنوان گردید : خاستگاه جنبش بیداری اسلامی و تسخیر وال استریت انقلاب اسلامی ایران است.
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در آغاز این مراسم مستند 99درصد ساخته محسن یزدی با حضور کارگردان آن به نمایش درآمد.
یزدی کارگردان مستند «99 درصد» و مدیرکل بین الملل خبرگزاری فارس در این نشست با انتقاد از کم توجهی به تولید آثار رسانه ای پیرامون جنبش وال استریت و بیداری اسلامی گفت: در شرایطی که صدای انقلاب اسلامی بدون دخالت و حمایت مستقیم ما در قلب آمریکا از زبان مردم شنیده شد بعد از گذشت چندین ماه این مستند تنها اثری تولیدی است که ساخته می شود.
وی در تبیین اهمیت این جنبش اظهار داشت: بیداری اسلامی و جنبش وال استریت تبلور قدرت جمهوری اسلامی در عرصه جنگ نرم هستند اما مقامات مسوول به جای حمایت از بیان رسانه ای این اقدام به گونه های مختلف بر سر راه ما مانع تراشی می کنند.
یزدی به جمله یکی از فعالان جنبش تسخیر وال استریت در مستند خود اشاره کرد و گفت: وقتی از زبان او می شنویم که جنبش وال استریت از انقلاب مصر و تونس الگو می گیرد و به خاستگاه اصلی انقلاب مصر و تونس که بی شک انقلاب اسلامی ایران در بهمن 1357 باز می گردیم متوجه تاثیر عمیق پیام انقلاب در سراسر گیتی می شویم و این نکته ضرورت توجه به تولیدات رسانه ای بیشتر را دوچندان می کند.
کارگردان مستند 99 درصد در ادامه سخنان خود به بیان فرآیند تولید این اثر پرداخت و گفت: با ارتباطاتی که در آمریکا وجود داشت سفارش کار را به یک گروه آمریکایی دادیم و سوالات و سناریو مدنظرمان را برایشان فرستادیم و پس از دریافت فیلم ها اقدام به تدوین و آماده سازی اثر با کمترین دخالت و استفاده از عکس و فیلم آرشیوی کردیم تا اصالت کار به بهترین شکل ممکن حفظ شود.
وی در این باره افزود: مستند 99درصد در چهار قسمت به زودی از شبکه چهار سیما پخش می شود.
مدیرکل بین الملل خبرگزاری فارس با تاکبد بر ضرورت جداسازی زبان رسانه و دیپلماسی در سطوح تصمیم گیرنده حکومت گفت: مقامات مسوول نباید با رخدادهای مهم در حال وقوع جهان که بسیاری از تحلیلگران از آنها به عنوان «پیچ های تاریخ بشر» یاد می کنند منفعلانه برخورد کنند چرا که بسیاری از این رخدادها منبعث از آرمان های اصیل انقلاب اسلامی است.
سهیل کریمی، مستند ساز کشور میهمان دیگر نشست بررسی عملکرد رسانه ای جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه و جنبش وال استریت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بود که در سخنان خود به آسیب شناسی این موضوع پرداخت.
وی با شاره به اهمیت مستند سازی بحران از بی توجهی مسوولان برای حمایت از این گونه آثار انتقاد کرد و گفت: برخوردهای شخصی و سلیقه ای مسوولان مهمترین مانع فراروی تولید این گونه آثار توسط مستندسازان کشور است.
کریمی به گفتگوی خود با یکی از مسوولان در جریان تولید مستندی درباره پاراچنار اشاره کرد و گفت: در پاسخ به درخواست من مبنی بر اینکه تنها از شما می خواهم اگر در منطقه سر من را بریدند شما پیگیری کنید که آن را به کشور برگردانند شنیدم که اگر شما کشته شوی حتی یک تار موی تو را هم نمی توانیم برگردانیم!
وی به فرآیند تولید مستند 99 درصد اشاره کرد و گفت: چرا باید آقای یزدی با فروش ماشین خود هزینه سنگین تولید این اثر را تامین کند تا دین خود را به انقلاب اسلامی بپردازد اما نهادهایی که موظف به حمایت از این گونه اقدامات هستند و بودجه های کلان دارند از کمترین همکاری ممکن دریغ نمایند.
کریمی اضافه کرد: نه تنها حمایتی صورت نمی گیرد بلکه در جریان تحویل فیلم ها در گمرک به بهانه بازبینی بخشی از اطلاعات از بین می رود و ناچار از بازیابی آنها می شوند که زمان و هزینه زیادی به این دلیل اتلاف می شود!
وی فعالان جنبش تسخیر وال استریت را افرادی آگاه و برخاسته از میان نخبگان جامعه آمریکا دانست که ضرورت دارد صدای آنها از طریق تولید آثاری از این دست در سراسر دنیا و خود جامعه آمریکا منعکس شود.
این مستندساز از کم کاری خبرنگاران صداوسیما در این زمینه انتقاد کرد و گفت: هرجا که زمزمه خطر به گوش می رسد همکاران ما از حضور کمرنگی دارند. نمونه آن در جنگ 33 روزه دیده شد که خبرنگاران سی ان ان ، بی بی سی و دیگر رسانه ها همگام با رزمندگان حزب الله در جنوب لبنان اخبار را ارسال می کردند در حالی که خبرنگار ما از دمشق گزارش می داد!
٠٨:٤٧ ٠٦/١٢/١٣٩٠