٠٥:٠٧ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
نشست «هتك حرمت قرآن؛ واكاوی علل، پيامدها و راهكارهای مقابله» برگزار ‌شد

 نشست «هتك حرمت قرآن؛ واكاوی علل، پيامدها و راهكارهای مقابله» پيش از ظهر امروز با حضور رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان و معاون پژوهشی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی در خبرگزاری ايكنا برگزار ‌شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور و مديرعامل ايكنا در آغاز اين نشست با اشاره به اقدام موهن سربازان آمريكايی در بگرام افغانستان اظهار كرد: به نظر می‌رسد اين نوع اقدامات آشكار شدن لحظه‌های آخر جريان استكبار و باطل در دنياست. وی با تأكيد بر اينكه هتك حرمت قرآن كريم علامت پريشانی روحی، فكری، مديريتی، فرهنگی و سياسی جريان استكبار است، خاطرنشان كرد: از اين جهت اقدام موهن غرب، برای جهان اسلام می‌تواند بسيار مهم باشد، چرا كه خود را در آستانه موفقيت بزرگ بين‌المللی می‌بيند؛ دشمنان جهان اسلام از تمام مسيرهای منطقی و قانونی خارج شده و به طور مستقيم با كتاب الهی به مبارزه پردا‌خته‌اند و اين لحظه تاريخی و حساسی است. در ادامه لاله افتخاری، رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با ذكر اينكه دشمن از دهه‌های قبل برای مقابله با انقلاب اسلامی برنامه‌ريزی كرده است، گفت: آنها اگر نتوانستند مانع از پيروزی انقلاب شوند، اما تلاش كردند نيروهای وفادار به انقلاب را دلسرد كنند و نظام اسلامی را ناكارآمد جلوه دهند.

وی افزود: دشمنان سال‌ها برای جدايی دين از سياست تبليغ می‌كردند و تلاش داشتند تا چهره نامباركی از كسانی كه در عرصه دين فعاليت می‌كنند نشان دهند و دين را به انزوا بكشانند. افتخاری با بيان اينكه بر اثر پيروزی انقلاب اسلامی روزبروز كارآمدی دين در همه عرصه‌های زندگی آشكار شده است، اظهار كرد: با بيداری اسلامی و الگو گرفتن كشورها از انقلاب اسلامی دشمن بيش از گذشته خشمگين شده است و نيروهايی كه برای شكست دادن اين انقلاب بسيج كرده نيز چندين برابر شده است. رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس با اشاره به حضور آمريكا و غرب در كشورهای افغانستان و عراق عنوان كرد: اين حضور برنامه‌ريزی شده بود تا حلقه‌ای از ناامنی ايجاد كنند. وی افزود: در منطقه خاوميانه عربستان با كمك غرب به كشتار مردم بحرين روی آورده است و دشمن تلاش می‌كند تا انقلاب‌های مصر، ليبی و يمن را تحت تاثير قرار دهد، آنها در افغانستان حضور چندين ساله دارند و به بهانه استقرار دموكراسی وارد اين كشور شدند اما نتيجه اين حضور لگدمال كردن هويت، فرهنگ و تمدن مردم افغانستان بوده است. اين نماينده مجلس هشتم با اشاره به اقدام مردم افغانستان در دفاع از قرآن كريم بيان كرد: مردم شجاع افغانستان نشان دادند، در برابر حركات مذبوحانه استكبار سكوت نمی‌كنند و اين اقدام آمريكا اگر چه زشت و غيرقابل تحمل بود اما می‌تواند برای انسجام گرو‌ه‌های سياسی و مردم افغانستان موثر باشد. اين گزارش حاكی است، در اين نشست رضا سلامت‌پناه، معاون پژوهشی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی كشور با ذكر اينكه قرآن حامل پيام رهايی‌بخشی و ظلم‌ستيزی است، گفت: اين پيام موجب برانگيختگی روح عزت و حركت در جوامع اسلامی شده است. وی افزود: ورود غرب به جريان اسلام‌هراسی و قرآن‌ستيزی مؤيد برخی از مشخصه‌ها در حركت‌های اسلامی است؛ غرب اين پيام‌ها را در حركت‌های اسلامی درك كرده و برای مقابله با آن به قرآن‌ستيزی روی آورده است.

 معاون پژوهشی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی كشور اظهار كرد: اسلام‌ستيزی عمدتا عليه ماهيت منحصر و مستقل تمدن اسلامی و حركت‌های اسلامی است؛ حركت‌های اسلامی كه كاملا مستقل از غرب هستند. حجت‌الاسلام تقوی: ايكنا با استفاده از امكانات خود تلاش می‌كند حركت جديدی را سطح بين‌الملل شروع كند و اين پتانسيل از بی‌بديل‌ترين سرمايه‌های نظام است كه می‌تواند در جريان بيدرای اسلامی و بيداری جهانی مفيد واقع شود وی با ذكر اينكه يكی ديگر از علل اسلام‌ستيزی غرب، برجستگی حركت‌های اسلامی از نظر سياسی است، افزود: غرب به اين نتيجه رسيده است كه قرآن كريم عامل حركت‌بخش و تحول‌بخش در همه تحولات اسلامی است، بر اين اساس اين كتاب الهی را مورد هجمه قرار داده است. سلامت‌پناه عنوان كرد: مهجوريت قرآن يكی از اهداف غرب است، آنها تلاش می‌كنند كارهايی انجام دهند كه در عمل منجر به مهجوريت قرآن حتی در كشورهای اسلامی شود. وی با بيان اينكه هندسه جريان غرب بر ضد اسلام و قرآن است، افزود: يكی از زيرمجموعه‌های اسلام‌ستيزی اقدام سخيف اخير در سوزاندن قرآن است و اين مسئله در برابر اسلام سياسی به وجود آمده است. معاون پژوهشی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی كشور با ذكر اينكه غرب تلاش می‌كند دو نوع اسلام را توسط نظام‌های تبليغی خود معرفی كند، گفت: اسلام سلفی و ناكارآمد و اسلام مدرن اما با رويكرد سكولار، اسلام مورد نظر غرب است كه در برخی از كشورهای اسلامی اين دو نوع اسلام رواج دارد. وی با اشاره به مشخصه‌های اين دو نوع اسلام گفت: اين دو نوع اسلام كاری به سياست و حوزه‌های نظام‌های اجتماعی ندارند و ديگر اينكه اين دو نوع اسلام هيچ مشكلی با صهيونيسم ندارند.

همچنين در بخش پايانی نشست حجت‌الاسلام مهدی تقوی در سخنانی درباره اقدامات سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان در ارتباط با گسترش فرهنگ قرآنی در عرصه داخلی و بين‌المللی گفت: ما امسال جهش بزرگی در برگزاری كارگاه‌های ميان رشته‌ای قرآن در كشور داشته‌ايم كه معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان اين مسئله را پشتيبانی ميكند و برخی كارگاه‌ها برگزار شده است. وی افزود: هرچند شعبه ايكنا در قم وجود دارد، اما برای ارتباط بيشتر با مراكز پژوهشی حوزه در روزهای اخير از سوی سازمان دفتری در قم افتتاح شد، در اين ايام كارگاه‌هايی همچون قرآن و طب، قرآن و اقتصاد برگزار شد، با اساتيد حوزه هماهنگی داشتيم و اين اساتيد در اين كارگاه‌ها تدريس می‌كردند. تقوی عنوان كرد: همچنين همايش‌ها و فراخوان‌های ميان‌رشته‌ای برای سال بعد در نظر گرفته شده است كه واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر كشور در اين زمينه تلاش می‌كنند، فراخوان ديدگاه‌های اقتصادی قرآن با محوريت سوره انفال، فراخوان مديريتی سوره انفال، فراخوان آثار هنری سوره انفال با محوريت مباحث اقتصادی از اقدامات واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر كشور است.

 رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور افزود: در كميسيون پژوهشی وزارت علوم در مورد بحث بودجه نيم درصد فعاليت‌های قرآنی مسئوليت پژوهش‌های ميان‌رشته‌ای و فعاليت‌های آموزشی - پژوهشی ميان رشته‌ای با پيشنهاد جهاد دانشگاهی و سازمان به اين سازمان واگذار و بودجه مناسبی پيشنهاد شد اما هنوز اين بودجه محقق نشده است. مديرعامل خبرگزاری ايكنا همچنين با اشاره به افتتاح چهلمين زبان اين خبرگزاری تخصصی در هفته آينده عنوان كرد: ايكنا با استفاده از امكانات خود تلاش می‌كند حركت جديدی را سطح بين‌الملل شروع كند و اين پتانسيل از بی‌بديل‌ترين سرمايه‌های نظام است كه می‌تواند در جريان بيداری اسلامی و بيداری جهانی مفيد واقع شود.

١٣:٤٠ ١٥/١٢/١٣٩٠
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد