به همت جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل؛
نخستين كارگاه استقرار نظام پيشنهادي در دستگاههاي دولتي برگزار شد
نخستين كارگاه استقرار نظام پيشنهادي در دستگاههاي دولتي به همت جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل با حضور معاون نوسازي و تحول ادار ي معاونت توسعه مديرت سرمايه انساني رياست جمهوري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل، رئيس جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل با اشاره به ضرورت برگزاري اين كارگاه هدف از برگزاري آن را آشنايي مديران و كارشناسان دستگاههاي اجرايي با اهداف طرح و اجراي آن در دستگاه هاي اجرايي اعلام كرد .
اكبر قاسمي ادامه داد: اميدواريم نتيجه اين كارگاه اجراي طرح استقرار نظام پيشنهادات در دستگاههاي اجرايي باشد .
قاسمي خدمترساني آسان به مردم را از اهداف اين طرح عنوان كرد و افزود: با اجراي اين طرح در دستگاههاي اجرايي شاهد افزايش كيفيت خدماترساني و سود بيشتر خواهيم بود .
در ادامه اين كارگاه آموزشي معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت سرمايه انساني رياست جمهوري توسعه مشاركت را توسعه تصميمسازي و تصميمگيري عنوان كرد و افزود: اصل مشاركت، مشاركت فكري و مشاركت مجموعه همكاران در پيشبرد اهداف سازمان است .
دكتر بزرگيان به نحوه استقرار سبك مديريتي يا مديريت مشاركتي در دستگاههاي اجراي اشاره كرد و ادامه داد: هم اكنون نزديك به 22 سال است كه طرح استقرار پيشنهادات در دستگاههاي اجرايي شروع شده و در سال 71 اجرايي شده و در سال 78 دولت آن را بخشنامه كرده و در سال 80 دومين مرحله آن آغاز شده و ماده 20 به عنوان تضمين اجراي نظام پيشنهادي در دستگاههاي دولتي، دستگاهها را براي اجراي طرح مكلف كردهاست .
بزرگيان تصريح كرد: هم اكنون دستورالعمل اين نظام تهيه و به دستگاههاي اجرايي ابلاغ شده است و براي اولين بار براي اهداي جايزه و رتبهبندي ورود كرديم و اولين جشنواره اين نظام بصورت رسمي اجرا شد و اين جشنواره در سطح استاني، ملي همه ساله برگزار خواهد شد و به بهترين دستگاه اجرايي كه فاكتورهاي لازم را رعايت كرده و بيشترين، پيشنهاد را داده و اجرا كرده هدايايي داده خواهد شد .
معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت سرمايه انساني رياست جمهوري در ادامه به ضرورت مشاركت و كيفيت اشاره كرد و گفت زمنيه فرهنگي و ديني براي اجراي اين طرح و كار تيمي در كشور و دين ما فراهم است چرا كه گذشته، دين و تمدن ما نشان از وجود اين مهم (مشاركت ) در آن است .
بزرگيان ادامه داد: مشاركت با سيره ديني ما عجين شده است و با زندگي ما، ادبيات ما نوع حكومت ما گرهخورده است و با عنايت به تكليف اسلام هم براي مشاركت و مشورت در امور زمينه اجراي اين طرح فراهم است .
معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديرت سرمايه انساني رياست جمهوري با اعلام اينكه كار تعاون، هم فكري، كار خير بر محور تقوا در فرهنگ و دين ما نهفته است افزود: در بخش تفكر و هم انديشي و تعاون بايد تلاش كرده و در اين راستا از اين آموزهها استفاده كنيم .
وي افزود: محور مشاركت در دين تعيين ميشود و ما نيز بايد به سمت گرهگشايي برويم كه در سوره «آل عمران» نيز به اين امر به صراحت تاكيد شده است .
بزرگيان در ادامه يكي از ويژهگيهاي مهم اين طرح را دلسوزي كاركنان نسبت به خود و سازمان اعلام كرد و ادامه داد: تحقق اين مهم در سازمان يك هنر مديريتي است و اين مهم در دين اسلام نيز مورد تأكيد قرار گرفته است بطوريكه در سوره «شورا» خداوند 9 ويژهگي مديريت را اسم ميبرد كه يكي از آن مشورت است كه بايد آن را از زواياي مختلف مورد استفاده قرار دهيم .
وي در ادامه به سفارشات ائمه معصومين در خصوص مديريت اشاره كرد و افزود: امام صادق (ع) فرمودهاند: « در مقايسه عملكرد، مردم سه دسته اند، دسته اول كساني كه امروزشان از ديروزشان بهتر است كه اينها مورد غبطه قرار ميگيرند و دسته دوم كساني هستند كه امروزشان از ديروزشان بدتر است كه اين دسته لعنت شده هستند و دسته سوم كساني هستند كه هروزشان يكسان هست و اين دسته مغبون هستند » و اينها همه زواياي مديريتي را نشان ميدهد .
معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديرت سرمايه انساني رياست جمهوري در ادامه به تعريف مشاركت پرداخت و افزود: مشاركت پيوند دو سويه سودمند و سازنده ميان دو تن و يا بيشتر است .
بزرگيان در ادامه به تعريف جديد از مشاركت نيز اشاره كرد و افزود: مشاركت، گوش دادن به سخن ديگران(بويژه زيردستان) است كه يك هنر محسوب ميشود همچنين مشاركت فراهم آوردن احساس مالكيت در تمام كاركنان، درهم شكستن فرهنگ سكوت، از ميان بردن حاشينه نشينان، توانمدكردن زير دستان و دادن اختيار به آنها، و برنده برنده فكر كردن و از بازنده و برنده فكر كردن دوري جستن است .
وي همچنين به مراحل تكامل مديريت نيز اشاره كرد و افزود: تكيه بر استفاده از بازوي كاركنان، تكيه بر استفاده از قلب كاركنان، تكيه بر استفاده از فكر كاركنان سه مرحله تكامل مديريت در نهضت رفتار انساني محسوب ميشود .
بزرگيان ادامه داد: مديريت استبداد استعماري، مديريت آمرانه- خيرخواهانه، مديريت مبتني بر مشاروه و مديريت مشاركت جويانه (مشاركت گروهي) چهار سطح مديريتي از نظر ليكرت است .
معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت سرمايه انساني رياست جمهوري در ادامه اعلام زمينه مشاركت به كاركنان، انتخاب دبيري براي اجراي اين طرح، داشتن آيين نامه اجرايي ، داشتن دبيرخانه مجزا براي اين طرح، ارتباط مستقيم دبير اين طرح با رئيس سازمان مواردي است كه بايد در دستگاه هاي اجراي براي اجراي اين طرح فراهم شود .
وي در بخش ديگري از سخنان خود از جهاددانشگاهي به عنوان يك نهاد علمي ، فرهنگي و پژوهشي ياد كرد و افزود: اجراي اين كارگاهها به همين دلايل به جهاددانشگاهي واگذار شده است.
بزرگيان در پايان خواستار برگزاري يك سمنيار سه ساعته ويژه مديران كل دستگاههاي اجرايي استان شد و افزود: بايد اول مديران دستگاههاي اجرايي با اين طرح آشنا شود.
٠٧:٥٩ ٢١/١٢/١٣٩٠