٠٣:١٣ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی:
پتانسیل جهاد باید در خدمت نیازهای جدی‌تر استان قرار گیرد

سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: به نظر می‌رسد انتظارات دانشگاه‌های مختلف از جهاد دانشگاهی بسیار بیشتر از فعالیت‌هایی است که در حال حاضر صورت می‌گیرد و براین اساس باید پتانسیل جهاد دانشگاهی در خدمت نیازهای جدی‌تر و اولویت‌های پژوهشی استان قرار بگیرد.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي استان مركزي،ابوالقاسم مرادی در نشستی با کارکنان جهاد دانشگاهی استان که به مناسبت آغاز سال جدید کاری با حضور اعضای این نهاد برگزار شد، افزود: در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما نو شدن به معنی خاص کلمه ظرفیت و جایگاه ویژه‌ای دارد. وی افزود: درنگ برای پرداختن به خود و مروری بر گذشته و نگاهی به آینده در ابتدای سال جاری، فرصت مناسبی است که از این طریق هر کس در مرور زندگی خود در سال گذشته می‌تواند دریابد که در مسیر دستیابی به اهداف فردی و اجتماعی خود چگونه عمل کرده و در سال جدید در ابعاد فردی و اجتماعی چه رویکردهایی را باید مد نظر قرار داده و در چه مسیری حرکت کند.

مرادی گفت: در این روزهای اولیه سال جدید ما به خود پرداختیم و فرصت کردیم به طبیعت برگردیم و البته این بازگشت به طبیعت نیز فرصتی بوده است برای اینکه از حرکت قالبی زندگی فاصله بگیریم و از این ظرفیت مهم نیز برای نوشدن و تازگی بهره ببریم. مرادی افزود: گاهی ما به جای اینکه از جایگاه انسانی خود در عالم خلقت در مسیر پرداختن به ارزش‌های والای انسانی بهره ببریم مسیر را به اشتباه طی کرده و خود را مرکز عالم می‌دانیم، این یک معضل است چرا که در این صورت انسان اعمال و رفتار خود را در مسیر خودمحوری انجام می‌دهد و این رفتار در نهایت باعث زیر سوال رفتن و از بین رفتن ارزش‌ها در زندگی خواهد شد. وی اظهار کرد: باید نگاهمان را در زندگی به هر آنچه با آن در ارتباط هستیم تغییر داده و از ابعاد مختلف زندگی خود بازتعریف داشته باشیم. شاید از این طریق بسیاری از تهدیدها از بین برود و بسیاری از ارزش‌ها در زندگی ما احیا شود.

وی با بیان اینکه باید به دنبال محیطی باشیم که در آن روابط انسانی در حد کمال خود وجود داشته و رعایت حدود و حریم انسانی در حد کمال مدنظر قرار گیرد، افزود: در دنیای امروز سرمایه انسانی بزرگترین سرمایه است و اگر به این سرمایه بها دهیم بهترین فرصت‌ها در زندگی برای انسان‌ها پدیدار می‌شود. مرادی گفت: باید ظرفیت‌های اطراف خود را بشناسیم و به خود فرصت دهیم که در ارتباط و تعامل انسانی که با این ظرفیت‌ها برقرار می‌کنیم به مطلوب و آمال خود دست یابیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه جلسه آغازین سال جدید می‌تواند فرصت مناسبی برای بررسی و تبیین جهت‌گیری‌های کاری در سال جدید باشد، به تشریح اهداف و رویکردهای سال جدید جهاد دانشگاهی استان در حوزه‌های مختلف پرداخت و افزود: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد یکی از جهت‌گیری‌هایی که در جلسات کارشناسی و تصمیم‌سازی جهاد به عنوان یک جهت‌گیری اصلی باید مورد توجه قرار گیرد توسعه همگرایی و هم‌افزایی نیروهای انسانی است. ما نیازمند همگرایی بیشتر هستیم و این رویکرد باید در جلسات دنبال شده و به منابع سازمانی جهاد بیشتر توجه شود. وی تقویت و توسعه عوامل و ارتباطات برون سازمانی جهاد را از دیگر رویکردهای سال جاری عنوان کرد و افزود: امسال باید در حوزه فعالیت‌های سازمانی خود تعریف‌های روشن عملیاتی و سازمانی از روابط بین دستگاهی با دستگاه‌های مختلف داشته و نیازهای مختلف این دستگاه‌ها را شناسایی و وجه مشترک جهاد دانشکاهی را با این دستگاه‌ها پیدا کنیم.

مرادی همچنین، حرکت به سمت پاسخگویی به نیازهای مدیریتی استان را به عنوان دیگر رویکرد قابل توجه در سال جدید عنوان کرد و گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی مدعی پاسخگویی به نیازهای مدیریتی و پژوهشی استان است و نیاز است که در حوزه‌هایی که مباحث مدیریتی کلان استان مطرح است، حضور جدی‌تری داشته و در این حوزه نقش‌آفرینی کنیم. وی چهارمین جهت گیری اصلی این نهاد را حضور کمی و کیفی بیشتر جهاد دانشگاهی در مراکز دانشگاهی استان دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه جهاد در چند مرکز معدود دانشگاهی استان فعال است، باید این حضور در قالب مراکز پیشخوان جهاد و دیگر روش‌ها موثرتر شده و در مراکز آموزش عالی حضور قابل توجه داشته باشیم.

مرادی حضور موثر در توسعه علمی استان براساس برش استانی نقشه جامع علمی کشور و جهت‌گیری جدی در زمینه نقش‌آفرینی به منظور کیفیت‌بخشی کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی را از دیگر مواردی عنوان کرد که در سال جدید باید در دستور کار جهاد دانشگاهی استان قرار گیرد و افزود: این نهاد همچنین باید حضور موثر در تقویت دینی و مبانی انقلابی نسل دانشجو را نیز به طور جدی‌تر مورد توجه قرار داده و به این حوزه بیشتر و پررنگ‌تر بپردازد. مرادی تشکیل گروه‌های پژوهشی متناسب با نیروهای برون سازمانی و توان درون سازمانی را از دیگر موارد یاده شده عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد انتظارات دانشگاه‌های مختلف از جهاد دانشگاهی در این زمینه بسیار بیشتر از فعالیت‌های موجود است و باید پتانسیل جهاد دانشگاهی در خدمت نیازهای جدی‌تر و اولویت‌های پژوهشی استان قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: توسعه آموزش عالی به سمت تحصیلات تکمیلی رویکرد دیگر جهاد دانشگاهی استان در سال جدید خواهد بود. جهاد دانشگاهی اگر بخواهد سهم خود را در این حوزه حفظ کند باید با حرکت در مسیر تحصیلات تکمیلی در این زمینه اقدام کرده و زیرساخت‌های لازم را در این حوزه فراهم کند تا شاید امسال نقطه شروعی برای این حرکت بوده و در آينده نیز بتوانیم این دوره انتقال را طی کرده و از این ظرفیت جدیدی که تحت عنوان تحصیلات تکمیلی در کشور مطرح است بهره برده و نقش خود را در این زمینه ایفا کنیم.

وی اعتباربخشی به رشته‌های موجود در حوزه آموزش عالی، کیفیت بخشی و استانداردسازی آموزش‌های تخصصی و کوتاه‌مدت، حضور هدفمند و نقش‌آفرینی در حوزه اشتغال استان به منظور کمک به رفع مشکل اشتغال، تدوین برنامه ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان به منظور تقویت ارتباط و بهره‌مندی علمی آموزشی و فرهنگی در مسیر برنامه‌های جهاد دانشگاهی و ایجاد زمینه حضور پررنگ‌تر دانشجویان در محیط واقعی فعالیت‌های جاری استان را از دیگر رویکردهای این نهاد دانشگاهی در سال جاری عنوان کرد.

وی در ادامه، به برنامه‌های تحول اداری دولت برای دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: این برنامه یک بسته اداری با رویکرد علمی است که اگر می‌خواهیم به عنوان یک دستگاه اجرایی در سطح استان در شاخص‌ها حرف‌های جدی برای گفتن داشته باشیم باید در جهاد دانشگاهی به خوبی بر روی آن کار کنیم. سرپرست جهاد دانشگاهی استان در پایان، استقرار دولت الکترونیک، عدالت استخدامی و نظام پرداخت، ساماندهی نیروی انسانی، تمرکززدایی، افزایش بهره‌وری و استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد، سلامت اداری، اصلاح ساختار و فرایندها، توانمندسازی و آموزش فرهنگی و تخصصی منابع انسانی، تقویت مدیریت و توان کارشناسی و ارتقای روحیه خودکنترلی در کارها و خدمات‌رسانی به مردم و تکریم ارباب رجوع را به عنوان محورهای ده‌گانه این برنامه عنوان و خاطرنشان کرد: عملیاتی کردن این محورها باید به صورت جدی در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار بگیرد.ح/الف

٠٨:١٧ ١٦/٠١/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد