٠١:٠٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
فرهنگي
رييس و معاونان جهاددانشگاهي با مراجع عظام تقليد ديدار كردند

رييس و اعضاي هيات رييسه جهاددانشگاهي شنبه 19 فروردين ماه با سفر به شهر مقدس قم با حضرات آيات صافي گلپايگاني،نوري همداني و علوي گرگاني ديدار كردند.


آيت‌الله العظمی صافی گلپايگانی:
غرب در تمدن حقيقی عقب‌گرد كرده است/
تمامی امور جامعه اسلامی نیازمند جهاد مخلصانه است


 يكی از مراجع تقليد تاكيد كرد: غرب اگرچه در عرصه علمی و صنعتی پيشرفت‌های زيادی داشته اما در تمدن حقيقی انسانی عقب رفته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، آيت الله العظمی لطف الله صافی گلپايگانی، در ديدار با محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی با بيان اين مطلب با اشاره به آيه شريفه «والذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا ...» تصريح كرد: كلمه جهاد در قرآن كريم مكررا بيان شده است و كلمه ای بسيار مقدس و پرمعناست و بايد اين معنا در همه عرصه ها نيز وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: بشريت با جهاد پيشرفت كرده است و هرچه به دست آمده همان طور كه قرآن می فرمايد محصول تلاش انسان است و توسعه و تمدن بشر به واسطه جهاد او بوده است.
آيت الله صافی اظهار كرد: جهاد برای بی نياز كردن كشور از خارج، خودكفايی و تعالی كشور بسيار مهم است و بايد در تمامی كارها مخلصانه جهاد كنيم تا جامعه اسلامی و امت اسلام پيشرفت كند.
وی افزود: بايد انسان دائما رو به جلو و امروزش از ديروز بهتر باشد؛ ما بايد به خودمان متكی باشيم زيرا هرچه نياز صنعتی و اقتصادی و ... به ديگران بيشتر باشد وابسته می شويم و در اخلاق و معنويت جامعه نيز اثر می گذارد.
اين مرجع تقليد با قدردانی از فعاليت های جهاد دانشگاهی بيان كرد: فعاليت هايی كه اين نهاد انجام داده است كار اندكی نيست.
وی با اشاره به پيشرفت های صنعتی و علمی در جهان در نيم قرن اخير تصريح كرد: غرب با همه اين پيشرفت ها در عرصه تمدن حقيقی و اخلاقی عقب رفته است و پيشرفتی نداشته است و همين موضوع هم اسباب زحمت برای آنان است.
آيت الله صافی عنوان كرد: ما بايد سياست و استقلال خود را حفظ كنيم و در همه رشته ها اعم از پزشكی و صنعتی و ... جهاد كنيم زيرا اين پيشرفت ها اسباب افتخاری برای اسلام و نظام اسلامی خواهد بود.
وی افزود: ما بايد با پيشرفت های علمی به گونه ای عمل كنيم كه دنيا روی مسلمانان و امت اسلامی حساب باز كند كه الحمدلله امروز امت اسلامی در حال بازيابی و تجديد حيات خود است.
وی با اشاره به به روايتی از پيامبر(ص) ادامه داد: امت اسلامی نبايد نوكر ديگران باشد و به استخدام آنان در آيد؛ البته اسلام هم هدفش اين نيست كه ديگران ار مستخدم خود كند و مقصود اسلام اين است كه به همه بشريت خدمت كند و برای همه انسان ها هم خير و صلاح می خواهد.
وی با بيان اينكه فقر در اسلام مذموم است ادامه داد: توليد داخلی و حمايت از آن كه شعار امسال است از موضوعاتی است كه بايد تحت اشراف باشد و به گونه ای نباشد كه واردات باعث شود تا برخی كارخانجات ورشكسته شوند.
اين مرجع تقليد در پایان تاكيد كرد: در اسلام دستورات جامع و كاملی در اين باره و برای رفع فقر وجود دارد.




آیت الله علوی گرگانی:
ترکیب عنوان جهاددانشگاهی، انتظارات را مضاعف می کند



استاد برجسته حوزه علمیه تاکید کرد: ترکیب عنوان جهاددانشگاهی، انتظارات را مضاعف می کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، آيت‌الله محمد علوی گرگانی در ديدار محمدحسین یادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی کشور تاکید کرد: اسم جهاد دانشگاهی از دو لغت جهاد و دانشگاه تشكيل شده است، انتظارات از اين نهاد هم دو برابر است و هم در زمينه جهاد و تلاش و هم در زمينه دانش وپژوهش انتظار زیادی وجود دارد.

وی گفت: تحقیقات و پژوهش ها باید چارچوب اسلامی و دینی خود را حفظ کند و از آن خارج نشود بنابراین ابتدا باید محققان مومنی تربیت شوند تا پژوهش های آنان در خدمت نظام اسلامی باشد.

آيت‌الله محمد علوی گرگانی تاکید کرد: يك سلسله انتظاراتی از جنابعالی مي رود كه انشاءالله به احسن وجه به آن جامه عمل مي پوشانيد.

اين مرجع تقليد افزود: اينكه بدانيم جهاد در چه موضوعی از اين نهاد انتظار مي رود بستگی به اين دارد كه ببينيم اين مركز در چه جايگاهی قرار دارد؛ جايگاه جهاد در نظام جمهوری مقدس اسلامی است که از بهترين نظام‌های امروز دنياست.

علوی گرگانی بیان کرد: اين ادعای ما این ست كه بهترين نظام دنيائيم چرا كه هدف از اين نظام اين است كه در چارچوب دين اسلام كار كند و همچنين رهبری نظاممان از بهترين رهبری های دنياست و اصلا در دنيا نظير ايشان در مقام تدين وتقوا و تدبير و سيادت سراغ نداريم.

وی در ادامه گفت: در نظامی كه دارای چنين رهبری است مسؤلان از شما انتظارات بيشتری هم دارند و رفتار وكردار بايد به گونه‌ای باشد كه مقبول درگاه رهبر بزرگوار و مراجع عظام باشد و شخصيت‌های علمی و دينی مملكت آن را قبول كنند و از مؤسسه به نام نيك ياد كنند.

آيت‌الله علوی گرگانی با بيان روايتی از اميرالمؤمنين(ع) تأكيد كرد كه يك مجموعه زمانی موفق است كه همت و تلاش عالی داشته باشد همچنين جهاد دانشگاهی بايد هم وجهه دينی و هم وجهه علمی خود را حفظ کند.

وی افزود: شايد در جاهای ديگر دنيا كه فقط وجهه علمی را مهم مي دانند از نظر علمی جلوتر باشند اما آنها اساس مسأله يعنی تقوا را ندارند زيرا خداوند فرموده ابتدا تقوا پیشه کنید و علم بیاموزید يعنی ابتدا چارچوب دينی وتقوا را بسازيد سپس به سراغ فعاليت علمی برويد كه اين علم آموزی ماندگار است.

وی ادامه داد: تحقیقات و پژوهش ها باید چارچوب اسلامی و دینی خود را حفظ کند و از آن خارج نشود بنابراین ابتدا باید محققان مومنی تربیت شوند تا پژوهش های آنان در خدمت نظام اسلامی باشد.

در ابتدای این دیدار محمدحسین یادگاری رئیس جهاددانشگاهی، به ارائه گزارشی از عملکرد جهاددانشگاهی در طول فعالیت این نهاد انقلاب پرداخت.





آيت‌الله العظمی نوری همدانی:
علم توأم با توحيد و اخلاق مورد تأكيد اسلام است



كسب علم با قصد خدمت انجام شود زيرا علم توأم با توحيد و اخلاق مورد تأكيد اسلام است و اسلام با ظهور خود چنين علمی را ايجاد كرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، آيت‌الله حسين نوری همدانی،در ديدار با رئيس جهاد دانشگاهی در سخنانی با تسليت ايام فاطميه گفت: دو عنصر در كار شما قرار دارد كه از عناصر بسيار مهم اسلامی است؛ عنصر جهاد و دانشگاهی بودن و يا علم و جهاد كه اين دو موضوع برای تبيين و نشر اسلام دارای موقعيت بسيار مهمی است و خداوند هر دو را در اختيار شما قرار داده است.

وی ادامه داد: جهاد با جنگ تفاوت زيادی دارد؛ هر كاری كه انسان به قصد ارتقا و اعتلای اسلام در برابر دشمنان انجام دهد جهاد است و اينكه تصور كنيم جهاد و جنگ يكی است اشتباه است.

اين مرجع تقليد بيان كرد: علم در 80 جای قرآن مورد توجه قرار گرفته و قرآن از علم و عالمان تمجيد كرده است از اين رو بايد كسب علم با قصد خدمت انجام شود زيرا علم توأم با توحيد و اخلاق مورد تأكيد اسلام است و اسلام با ظهور خود چنين علمی را ايجاد كرد.

وی افزود: وقتی در غرب نه حوزه و دانشمند و علمی بود و غرب در جاهليت به سر می‌برد اسلام با طلوع خود دانشمندانی تربيت كرد و علم را در جهان گسترش داد. همه علومی كه در دنيای امروز شايع است همه از اسلام گرفته شده و اصطلاحات اين علوم ذاتا عربی است و عربی زبان اسلام و علمای اسلامی بوده است.

نوری همدانی بيان كرد: نام داروها، نام بيماری‌ها و اعضای بدن همه عربی بوده است و اين وضع در علم نجوم و گياه‌شناسی و فيزيك و شيمی نيز وجود دارد كه دليل آن است كه علوم در آغوش اسلام پديد آمده اما بعدها غرب علم را سكولار كرد.

وی افزود: در علم فلسفه در هر موضوع چهار علت فاعلی، غايی، مادی و صوری داريم كه علت غايی، پروردگار است و هدف غايی آن است كه انسان در همه عرصه‌ها پيشرفت كنند و به خدا برسد.

اين مرجع تقليد عنوان كرد: اما متأسفانه با توجه به غفلت مسلمانان جرياناتی بر روی كار آمدند كه اين مجد و عظمت از بين رفت.

وی با اشاره به شكل و ساختار حكومت در اسلام گفت: بايد پيامبر(ص) در رأس جامعه اسلامی باشد و اگر پيامبر(ص) نبود ائمه و در غير اين صورت ولی فقيه بر جامعه حاكم خواهد بود اما در صدر اسلام انحراف ايجاد شد و اولين قربانی اين انحراف هم فاطمه صديقه(س) است و خطبه ايشان نمايانگر انحرافی است كه ايجاد شد.

نوری همدانی اظهار كرد: شاهان در طول تاريخ اسلام عرصه سياست و اجتماع را از اسلام گرفتند و اسلام و علمای اسلام را منزوی كردند و بر مردم جهان مسلط شدند و مردم را دچار فقر فرهنگی و ... كردند.

اين مرجع تقليد ادامه داد: حاكمان ما در گذشته اين فرهنگ را القا كردند كه ما بايد راه پيشرفت را از غرب بگيريم و خودمان را به رنگ آنان در آوريم و فرهنگ و رفتارمان غربی باشد كه در دوره‌های ناصرالدين شاه و مظفرالدين‌شاه اين موضوع به شدت دنبال می‌شد.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: با پيروزی انقلاب اسلامی استبداد از ايران قلع و قمع شد و نظام اسلامی ولايی ايجاد شد كه نعمت بسيار بزرگی است.

وی با بيان اينكه اين نظام نيازمند بازوانی است تأكيد كرد: شما بازوان قوی برای اين نظام هستيد و از جهت علم و فنون و از همه جهت می‌توانيد كمك اين نظام باشيد و بايد قدر اين موقعيت را بدانيد.

نوری همدانی با اشاره به شهادت سيدمحمدباقر صدر عنوان كرد: ايشان در تاريخ جايگاه بسيار بلندی دارد و امام ارادت زيادی به ايشان داشت.

وی با اشاره به آيه شريفه قرآن كه نبايد ثروت در دست عده‌ای از افراد جامعه باشد گفت: مردم دنيای امروز كه در منطقه و كشورهای غربی بيدار شده‌اند از ما پاسخ سؤالات خود را می‌خواهند كه البته شهيد صدر با نوشتن كتاب اقتصادنا در اين مسير گام برداشت.

نوری همدانی تأكيد كرد: جهاد دانشگاهی اين كتاب را به زبان انگليسی ترجمه كند تا غرب مدعی تمدن بداند ديدگاه اسلام درباره اقتصاد چيست.

وی در خاتمه تأكيد كرد: ما معتقديم اين انقلاب زمينه‌ساز ظهور است.ح/الف

١٩:١٨ ٢٠/٠١/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد